Feyenoord versterkt keepersgilde met transfervrije Fransman

Maandag, 6 augustus 2018 om 14:34Gijs Freriks • Laatste update: 14:39

Joris Delle is de nieuwe doelman van Feyenoord. De Fransman heeft een contract voor één seizoen getekend in Rotterdam, zo communiceert de kersverse winnaar van de Johan Cruijff Schaal. Delle was transfervrij sinds zijn vertrek bij NEC.

“Met het vertrek van Brad Jones en de keuze voor Justin Bijlow als eerste doelman waren we op zoek naar een ervaren keeper om het keeperskwartet aan te vullen”, vertelt technisch directeur Martin van Geel. “Die ervaring hebben we zeker gevonden in Joris, met bijna 200 wedstrijden achter zijn naam in het profvoetbal.”

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

“Bovendien is hij een op en top professional. Die persoonlijkheid hebben we nodig om Justin en de andere keepers scherp te houden en om er te staan wanneer het nodig is.” De 28-jarige Delle, geboren in Brive-la-Gaillarde, is een voormalig jeugdinternational en komt uit de jeugdopleiding van FC Metz.

Hierna verdedigde Delle het doel van OGC Nice, Cercle Brugge en Racing Lens. In de zomer van 2016 maakte hij de overstap naar NEC en in De Goffert kwam Delle tot 73 wedstrijden. Daarin kreeg hij 105 doelpunten om de oren en behaalde hij 17 clean sheets.


Poll

Een goede aanwinst voor Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door utregwatcher)

Wat moet Feyenoord hier nou weer mee?

6 augustus 2018 om 14:37

Als backup?

6 augustus 2018 om 14:41

Vind deze man echt niet goed genoeg voor 2de keeper (mits vermeer vertrekt). Je hebt echt wel niveautje room, padt of vermeer nodig als 2de keeper bij een topclub in nederland.

6 augustus 2018 om 14:54

Nee, als tweede keeper misschien niet, maar misschien wel als derde keeper.

6 augustus 2018 om 15:34

Vermeer zal dan wel zeker vertrekken anders snap ik echt niet van deze transfer! Ten Hove Vermeer en bijlow zal al zat zijn en met Vermeer genoeg ervaring

6 augustus 2018 om 14:59

Ik verwacht dat Vermeer nu kan vertrekken en Feyenoord het seizoen begint met Bijlow, Ten Hove en deze Delle. Het salaris dat vrijkomt bij een vertrek van Vermeer kan wellicht gebruikt worden voor het (al dan niet tijdelijk) aantrekken van een nieuwe speler.

Neem toch aan dat hij gehaald is als 2e of 3e keeper, en in ieder geval niet als eerste keeper.

6 augustus 2018 om 14:38

Eerste keeper zal toch wel Bijlow worden denk ik, zeer talentvolle jongen en deze delle als 3e keeper neem ik aan.

6 augustus 2018 om 14:45

Bijlow is al benoemd als eerste keeper dus dit wordt sowieso een reserve doelman

6 augustus 2018 om 14:43

Bijlow is ook gewoon de eerste keeper dit seizoen. Meermaals voorbij gekomen op VZ, omdat van Bronckhorst dit ook zelf bevestigd heeft. Daarnaast staat dit ook duidelijk in de tekst.

6 augustus 2018 om 17:18

Bijlow is 1e keeper dat is al bekend gemaakt door Feyenoord, en hij stond ook in de basis tegen Psv

Vermeer is te goed als 2e keeper en zal nu wel willen vertrekken dus

dus dan is deze Delle gewoon de 3e keeper en zal ie amper spelen, geen paniek dus

Breaking hoor. Zonder gekheid, nog nooit van deze man gehoord. Zal wel de nieuwe derde doelman worden.

Een transferstunt van Van Geel. Wat een grap is dit. Delle blunderde enorm veel afgelopen seizoen en Feyenoord haalt hem nu binnen. Vermeer is enorm blessure gevoelig en Bijlow kan prima een vormdip hebben op deze leeftijd. Een iets serieuzere 3de keeper was dan toch wel handig geweest. Echt wat een grap is dit!

6 augustus 2018 om 14:58

Het wordt nog grappiger, Vermeer is zo goed als weg en deze clown wordt dus 2e doelman. Als Bijlow wegvalt of niet voldoende functioneert heeft Feyenoord een levensgroot probleem

6 augustus 2018 om 15:10

Gio heeft aangegeven dat Vermeer helemaal niet weg mag. Dus dat levensgroot probleem zal wel meevallen.

6 augustus 2018 om 15:59

Gio heeft niets te willen. De relatie tussen die 2 was al slecht en Vermeer is nu echt klaar met van Bronckhorst. Volgens verschillende media/clubwatchers is Vermeer dicht bij de uitgang. Deze aankoop bevestigd dat ook.

6 augustus 2018 om 16:20

Vermeer zou dicht bij de uitgang kunnen zijn omdat hij 2e keeper is en dat niet wilt zijn. Zijn goed recht. Maar jij probeert het weer in het licht te stellen dat van Bronckhorst hier weer schuldig aan is, natuurlijk. Zo werkt topsport.

6 augustus 2018 om 16:23

@raubath Volgens mij heeft kenneth niet zoveel te willen. Hij heeft gewoon een contract tot 2020 (even los van het feit of Feyenoord hem wil verkopen).

6 augustus 2018 om 17:19

Ik probeer niets. Ik leer jou de feiten. Het is een publiek geheim dat de relatie tussen Vermeer en van Bronckhorst al enige tijd flink bekoeld is (vandaar ook dat van Bronckhorst voor Bijlow koos ipv Vermeer toen Jones vertrok).
We hebben de afgelopen dagen vrijwel overal kunnen lezen en horen dat, doordat van Bronckhorst Vermeer weer passeerde, Vermeer er goed klaar mee is en dat hij, volgens de verhalen, een breuk wil forceren. En dat is ook niet zo raar als je kijkt hoe van Bronckhorst de afgelopen jaren met Vermeer omgegaan is. Linksom of rechtsom, van Bronckhorst is hier schuldig aan. Misschien niet expres maar het verdient geen schoonheidsprijs

Vermeer Ten Hove en Bijlow drie zijn er toch genoeg?

6 augustus 2018 om 14:45

Het kan twee kanten op: Vermeer vertrekt naar een club om daar 1e keeper te worden of Ramon ten Hove wordt verhuurd. Hoe dan ook gaan we het seizoen niet in met 4 keepers en het vertrek van Vermeer lijkt me het meest logisch. Vertrok ten slotte ook al eens (op huurbasis) naar Brugge.

Wooow dat is um de nieuwe Zomer Top aankoop ... pfff Bijlow , Vermeer , Ten Hove , lijkt me toch prima !
Een keeper die niets toevoegd .. of zou Vermeer er toch weer tussen uit knijpen ? Dat laatste lijkt me de enige logische verklaring .

Grappig. Als je die voor en achternaam leest verwacht je deze nationaliteit niet. Anderzijds, wij hebben weer een aardig wielrennertje met een Franse achternaam.

OT: weet niet wat ik hiervan moet denken. Inspelen op naderend vertrek van vermeer? Dan vind ik het wel een gok om hem als tweede keeper te nemen. Blijft Vermeer zou ik Ten Hove verhuren.

Het enige dat ik kan verzinnen is dat Feyenoord Vermeer toch nog wil verkopen en Delle dus 2e keeper wordt of dat ten Hove er helemaal niets van kan. Rare aankoop.

Ahja, voor het geval dat Bijlow geblesseerd raakt moet er toch iemand tweede keeper zijn. Prima om 3 goede tot redelijke keepers te hebben. Voor Bijlow gaat hij gelukkig nooit een concurrent zijn.

6 augustus 2018 om 15:01

Alleen is Delle geen goede tot redelijke keeper. Het is een slechte keeper die een garantie op blunders is.

6 augustus 2018 om 15:29

Het is inderdaad niet te hopen dat hij ooit meerdere wedstrijden moet gaat keepen maar voor selectievullig is die prima. Echt goede keepers hebben waarschijnlijk geen zin om voor Feyenoord te spelen in deze rol dus deze een keeper van dit niveau lijkt me het hoogst haalbare.

Vermeer is zo goed als weg. Naar mijn mening onverstandig om Bijlow 1e doelman te maken. Van Bronckhorst had zijn geschil met Vermeer opzij moeten zetten en voor Vermeer moeten kiezen, dan had Vermeer nog enige restwaarde opgebouwd en had je met Bijlow een goede reserve keeper gehad. Als Bijlow straks wegvalt heb je een groot probleem zonder geschikte 2e doelman

Ik vind het altijd zo lachwekkend als een club een derde keeper die er geen klote van kan vastlegt omdat ie zogenaamd ervaring heeft. Per saldo maakt het niet uit of je in uiterste noodgevallen een jeugdspeler of deze clown neerzet.

Wat een onzin dit! Je hebt als Vermeer weggaat nog Ten Hove, Evora en die Koorevaar die een geweldig EK onder 17 keepte. Komt nu ineens deze flapdrol die niet goed genoeg is voor Nec, wat een wanbeleid zeg

6 augustus 2018 om 15:11

En als Vermeer gebleven was had je ook nog ten Hove, Evora en Koorevaar. Je hebt nu gewoon een keeper erbij die het vaste keeperstrio van het eerste aanvult. Evora zit bij Jong Feyenoord en Koorevaar (inderdaad erg groot talent) rijpt nog twee jaar bij de O19. Rustig aan. Ik verwacht zelfs dat ten Hove tweede keeper wordt en Delle dus derde. Moet wel heel gek lopen om je derde keeper in actie te zien.

Tenzij Vermeer natuurlijk blijft (mogelijkheid bestaat) en ten Hove verhuurd wordt o.i.d.

6 augustus 2018 om 15:34

Door zijn komst kunnen die talenten nu waarschijnlijk minuten blijven maken bij de jeugdelftallen in plaats van bankvulling te zijn bij het eerste. Daar hebben ze veel meer aan.

Zocht bij NEC ruzie met de supporters, kon het niet opbrengen om op de bank te zitten en boycotte de pers. Dat is inderdaad een op en top professional Martin.

"joris Delle is de nieuwe doelman van Feyenoord"

Verkeerde zin

De vraag is: hoe goed moet een tweede of derde doelman zijn?

Grote kans dat hij nooit speelt, en als hij goed genoeg is voor eerste doelman, waarom staat hij dan op 2?

Dat is met keepers toch een ander spel dan met spelers

Kijk naar Cilissen, zou bij de meeste topclubs in Europa spelen, maar is ook heel belangrijk als backup voor een van de beste clubs van Europa

Het is jammer dat Feyenoord geen goed tweede elftal op niveau heeft, al mag hij daar als 28 jarige ook niet meer spelen

Als derde doelman, dus alle berichten van ''hij komt tekort'' en ''dit is niks'' kunnen weer opgeborgen worden. Hij zal misschien een keer een bekerpotje spelen als ze amateurs loten, of misschien zelfs dat niet eens. De kans dat hij in actie moet komen voor belangrijke wedstrijden is vrij klein. Anders was de 3de doelman een keeper uit de jeugd geweest die er niet klaar voor was.

6 augustus 2018 om 16:40

Ik zou niet te vroeg juichen als ik jou was, gezien er voldoende berichten zijn dat Vermeer nog gaat vertrekken. Daarnaast heb je nu een jonge (talentvolle) keeper als eerste keeper, maar als hij een dip krijgt, verzaakt of geblesseerd raakt zit je straks opgescheept met Joris Delle. Dat is die gast van NEC die het niet kon opbrengen om op de bank te zitten, de pers te woord te staan en een verschrikkelijk slechte relatie onderhield met zijn eigen publiek, die Joris Delle.

Daarnaast heeft deze man dusdanig vaak gegrabbeld dat ik hem mijn pasgeboren kind niet zou toevertrouwen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
4.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder87
J. ToornstraMiddenvelder83
J. BijlowKeeper80
B. LinssenAanvaller85
A. JahanbakhshAanvaller71
L. SinisterraAanvaller73
C. DessersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Keeper, 31 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren