Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Joris Delle verruilt Feyenoord transfervrij voor avontuur in Zuid-Afrika

Laatste update:

Joris Delle vervolgt zijn loopbaan bij Orlando Pirates, zo maakt de Zuid-Afrikaanse club via de officiële kanalen bekend. De 29-jarige Fransman fungeerde afgelopen seizoen bij Feyenoord als derde doelman. Delle laat Rotterdam-Zuid met een aflopend contract transfervrij achter zich en tekent in Johannesburg een driejarige verbintenis.

“Ik ben blij dat ik aan de slag mag bij deze prachtige club, ik kijk uit naar het avontuur in Zuid-Afrika. Waarschijnlijk ben ik de eerste Franse speler in de geschiedenis, maar ik zou ook graag de eerste willen worden die met deze club prijzen kan verzamelen”, laat Delle weten op de website van zijn nieuwe werkgever. Feyenoord haalde de Fransman een jaar geleden binnen als derde doelman, achter Justin Bijlow en Kenneth Vermeer.

Door blessures van Bijlow en Vermeer kwam Delle dit seizoen nog tot twee wedstrijden in het eerste elftal van Feyenoord, tegen FC Emmen (4-0 zege) en Vitesse (1-1). Het contract van de sluitpost in Rotterdam-Zuid werd uiteindelijk niet verlengd, waardoor hij transfervrij op zoek kon naar een nieuwe club. Feyenoord vond afgelopen week met Nick Marsman de opvolger van Delle. De nieuwe derde doelman werd transfervrij overgenomen van FC Utrecht.

Delle werd opgeleid door FC Metz, waarna hij voor OGC Nice, Cercle Brugge en RC Lens speelde alvorens hij in Nederland terechtkwam. De Fransman stond twee jaar onder de lat bij NEC, voor wie hij tot 73 officiële wedstrijden kwam. Een jaar geleden koos Delle voor een transfervrije overstap naar Feyenoord. Nu gaat de doelman dus aan de slag bij Orlando Pirates, afgelopen seizoen achter kampioen Mamelodi Sundowns de nummer twee van de Zuid-Afrikaanse competitie.

Logische keuze van Joris Delle?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Grote club in een prachtig land maar de omgeving Johannesburg is nou niet meteen waar ik zou gaan wonen als ik een driejarig buitenlands avontuur in ZA zou aangaan.

24 juni 2019 om 14:57

Waarom? Wordt het onveilig geacht? Ik dacht dat Kaapstad en Johannesburg wel redelijk veilig waren in ZA.

24 juni 2019 om 17:57

Beide zijn helaas niet echt veilig, maar Kaapstad biedt naar mijn mening een vele malen mooiere leefomgeving

24 juni 2019 om 19:21

Dit is de algemene informatie die je zult vinden bij reisbureau’s wat betreft Johannesburg & Kaapstad:

Veiligheid Kaapstad en Johannesburg

In de grote Zuid-Afrikaanse steden zoals Kaapstad en Johannesburg zijn er op dit moment veel spanningen en geweldsincidenten die gericht zijn tegen (Afrikaanse) buitenlanders. Toeristen zijn hier over het algemeen niet het doelwit van. Wees hier wel alert op berovingen en carjacking.

Fantastisch avontuur voor deze jongen. Is gewoon niet goed genoeg voor Feyenoord en dan begrijp ik best dat hij graag een avontuur als deze aan zou willen gaan. Verklaart ook gelijk waarom Feyenoord Marsman heeft aangetrokken, puur als opvulling om het gat in te vullen dat deze Delle nu achterlaat.

24 juni 2019 om 16:43

Ik snap alleen niet dat ze zijn contract niet verlengen en dan wel een keeper halen die misschien nog wel slechter is

24 juni 2019 om 17:01

Het zou toch ook kunnen dat hij zelf behoefte had aan iets anders? Dat lijkt me het meest voor de hand liggend. Lijkt me een mooi avontuur die hij nu aangaat.

24 juni 2019 om 17:58

Marsman is prima als 3e keeper, hij heeft gewoon 100+ wedstrijden Eredivisie gespeeld en in principe hoef je je 3e doelman nooit op te stellen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren