Update: ‘Chelsea weigert ook derde bod van Barcelona’

Maandag, 23 juli 2018 om

Het lijkt erop dat Barcelona alles op alles wil zetten om Willian in de huidige window vast te leggen. Sky Sports meldt namelijk dat de club uit Catalonië een derde bod heeft uitgebracht. Het gaat om meer dan 61,5 miljoen euro.

Chelsea sloeg anderhalve week geleden een voorstel van zeker 56,5 miljoen euro af, maar het Barcelona van trainer Ernesto Valverde lijkt dus een nieuwe poging te wagen. De 29-jarige Willian speelt sinds de zomer van 2013 op Stamford Bridge en zijn contract loopt er nog twee seizoenen door.

De 62-voudig international van Brazilië werd vorig seizoen door de spelers verkozen tot Speler van het Jaar, maar was onder Antonio Conte niet altijd zeker van een basisplaats. Hij kwam vorig seizoen in 55 wedstrijden tot 13 doelpunten en 12 assists. Het is nog onbekend in hoeverre Maurizio Sarri openstaat voor een transfer van Willian.

De aanvallende middenvelder annex rechtsbutien werd opgeleid bij Corinthians en via Shakhtar Donetsk kwam hij in de winter van 2013 bij het Anzhi Makhachkala van Guus Hiddink terecht. Hij vertrok echter na acht maanden weer uit Dagestan, daar Chelsea circa 35 miljoen euro voor Willian betaalde.

Update 23 juli 19.25 uur – 'Chelsea weigert ook derde bod van Barcelona'
Chelsea is niet voornemens om Willian zomaar te laten gaan. Een derde bod van Barcelona van ruim 61,5 miljoen euro op de Braziliaan is geweigerd, zo meldt Sky Sports. Manager Maurizio Sarri liet maandag in de Engelse media optekenen dat hij erop rekent dat behalve Willian ook Eden Hazard en Thibauto Courtois bij Chelsea blijven. “Het ligt niet alleen aan mij, maar ik ben ervan overtuigd dat zij zullen blijven", aldus de coach.


Poll

Denk jij dat Willian deze zomer naar Barcelona gaat?


Gerelateerd

139 reacties (laatste reactie door dutch_cfc)

Waaar gaat Willian staan? Zie hem niet zo snel Messi eruit spelen.

20 juli 2018 om 23:42

Ik denk dat men Messi komend seizoen een rijtje achteruit gaan zetten anders zie ik geen reden om een flankspeler te halen.

20 juli 2018 om 23:46

Messi zal meer vanaf het middenveld spelen ipv rechtsbuiten. Messi op 10, Dembele rechts, Coutinho links en Suarez in de spits. Willian zal dan back-up zijn. Voor Chelsea is dit een goede deal. Als Hazard ook nog wordt verkocht, kunnen ze Bailey en Asensio halen als vervangers. In mijn ogen gaan ze er dan op vooruit t.o.v. Hazard en Willian.

20 juli 2018 om 23:50

Bailey - Asensio vs Hazard - Willian? Erop vooruit? Misschien met het oog op de toekomst. Hazard is beter dan Asensio en Willian is nog altijd beter dan Bailey, ik weet niet hoor...

20 juli 2018 om 23:51

veel succes met asensio

21 juli 2018 om 00:16

Zermatt, ik zie jou vaker onzin posten en vervolgens je mening veranderen aan de hand van wat de meerderheid zegt. Weet jij wel wat je zegt? On: Messi op 10, Dembele rechts, Coutinho links en Suarez in de spits. Willian zal dan back-up zijn. Voor Chelsea is dit een goede deal. Als Hazard ook nog wordt verkocht, kunnen ze Bailey en Asensio halen als vervangers.

21 juli 2018 om 00:21

F is voor feesten dat doe je met vrienden....

21 juli 2018 om 00:27

Bailey is misschien een optie maar Asensio is denk ik onhaalbaar. Asensio is het grootste Spaanse talent (samen met Saul) met een langlopend contract en geliefd bij de fans. Daarbij is Chelsea op alle facetten, behalve een vaste basisplek, 2 stappen omlaag

21 juli 2018 om 01:29

Asenio is pretty much untouchable chef. Die ga je niet krijgen.

23 juli 2018 om 20:23

Joey91 - Op zich is een vast basisplek toch wel een heel groot deel.

23 juli 2018 om 20:48

Ja die Zermatt is talking out of his ass! Goodluck met Asensio binnen halen, Flo laat hem nooit vertrekken en waarom zou die weg willen bij de winnaar van de UCL van de afgelopen 3 jaar. Van Madrid naar Londen, een vervelendere downgrade voor een speler als Asensio zou er niet bestaan.

21 juli 2018 om 01:33

Ik snap werkelijk niet waar Barcelona mee bezig is. Barcelona gaat steeds verder van waar de echte Barca-voetbal voor stond. Valverde als coach met zijn amateuristische beslissingen in belangrijke momenten, 4-4-2, Voetballers als Semedo, Dembele, Paulinho, Rakitic en zelfs Suarez. Waar Barcelona altijd met balvaste, wendbare, technisch (technisch is hier niet een man voorbij gaan, maar snelle en perfecte aannames, hoge handelingssnelheid en inzicht) begaafde voetballers (xavi, Iniesta, Dani Alves, Tiago maar ook Pedro) voetbalde, hebben ze en of halen ze mensen die veel teveel tijd nodig hebben, te traag zijn in hun beslissingen, veel balverlies leiden, en moeilijk om hun as kunnen draaien en niet tussen de linies kunnen spelen en vooral geen geduld hebben en power voetbal spelen. William is ook een dergelijke voetballer die af en toe een wedstrijd heel goed speelt. De mensen bij Barca kijken niet eens op welke positie ze tekort komen. Neymar op links vertrok en zijn vervanger (dembele) is iemand die alleen maar op rechts (niet goed) voetbalt. Waar moet Willian voetballen? De laffe Valverde zal hem vast niet op een driemans-middenveld opstellen. Plus, je zag bij Braziliã« dat een middenveld met Coutinho en Willian geen wedstrijd kan controleren, laat staan domineren en of dicteren. Barca moet niet opzoek gaan naar 30 jarige net-geen-top voetballers. Daarmee win je geen Champions League.

21 juli 2018 om 01:56

Waarom ze de naam van Willian altijd verkeerd spellen is mij ook een raadsel. Ik denk dan gelijk (weet niet waarom) aan William Wallace. On topic: Geweldige voetballer, met hem erbij kan Barca wat meer swingen. Een veel betere voetballer dan Dembele en nog goedkoper ook. Suarez spits met daar kort achter Coutinho Willian en Messi. Rakitic en Busquets voor de controle.

21 juli 2018 om 02:00

Hij heeft anders volledig gelijk. En wat voeg jij toe in dit topic? Geen ene zak, behalve op de man spelen. Houd dan gewoon je mond.

21 juli 2018 om 02:24

Met Valverde als coach, in ieder geval met dezelfde stijl van voetbal, kan je dit niet herhalen. Het voetbal van Barca van afgelopen seizoen was toeval voetbal + Messi. Op het moment dat Messi geen zin had bleef heel weinig over. Daarmee win je geen Champions League.
Als het om Valverde gaat, en ik neem de tweede wedstrijd van Roma als voorbeeld, op het moment dat je 4-4-2 speelt zonder druk naar voren, laat je de twee backs van tegenstander erg vrij. Met een simpele oplossing zoals een snelle Dembele op een van de vleugels, had Barca de wedstrijd tegen Roma doorstaan. Maar hij ging nog eens meer verdedigend wisselen wat Barca helemaal niet kan. Dat heeft hij vaker gedaan, maar vaak wordt dat door een geweldige Messi gecamoufleerd.

Willian is toch helemaal niet nodig? Je hebt Dembele en Messi al die op rechtsbuiten uit de voeten kunnen. Daarnaast is dit veel te veel geld voor een wisselvallige 29-jarige speler. Zou dit geen goede aankoop vinden van Barcelona.

21 juli 2018 om 00:07

Zeker en vast wel. Hij wordt gehaald om Dembélé op te leiden tot spits. Anders heeft die jongen geen concurrentie en kan hij weinig doen.

21 juli 2018 om 00:21

Daarnaast heeft Willian 1 truc en dat is een schaar doen en dan met een versnelling buitenom gaan en de bal voorgeven (maar wel alleen met rechts, links kan ie helemaal niks mee). Zou Barca adviseren Crouch erbij te halen! Zelf zou ik er niet rouwig om zijn als hij voor 50+ miljoen vertrekt

Barca is weer dom bezig. Ik denk dat ze elke transfer periode een miskoop moeten doen mss staat dat in het contract.

Chelsea moet dit accepteren is een mooi bod. Of anders Dembele en dan 40 miljoen bij leggen.

20 juli 2018 om 23:43

Dat zou ook nog kunnen. Willian is al 30 jaar en erg wisselvalig. Chelsea kan het beste die 61 miljoen accepteren inderdaad en vervolgens Bailey of Asensio halen als vervanger. Met Bailey of Asensio zullen ze erop vooruit gaan t.o.v. Willian.

21 juli 2018 om 02:00

Erg wisselvallig ? Zo wisselvallig dat hij als enige een voldoende scoorde bij de extreem zwakke periodes van Chelsea. Dit is juist iemand die veel voetbal brengt en oog heeft voor zijn medespelers. Daarnaast ook nog een prachtige versnelling.

Kan iemand mij vertellen waar Barcelona uberhaupt bezig mee is? Eerst wouden ze Griezman en nu willen ze Willian?! Waarom? Ze hebben een 19 jarige speler op de bank dat hun 130 miljoen heeft gekost.. wat een beleid lol

21 juli 2018 om 00:28

Weet letterlijk niemand. Het bestuur is echt de weg kwijt

21 juli 2018 om 01:04

Nee, Real is lekker bezig met de verkoop van Ronaldo..

21 juli 2018 om 01:38

Real voert de laatste jaren sws beter beleid dan Barca.

21 juli 2018 om 01:47

En toch 3x de cl winnen zonder zoveel denderende aankopen.

21 juli 2018 om 02:02

Ik stem voor wel beginnen over de manier waarop.

21 juli 2018 om 03:30

Mace, doe geen moeite joh. Ik heb besloten om die gozer te negeren en niet meer te reageren op hem. Reageert vaker op Real-topics dan wanneer het gaat over berichten om zijn eigen clubbie. Hier gaat het om Barcelona maar hij vind het broodnodig om weer Real erbij te halen.. tja!

21 juli 2018 om 10:09

Medelofhonor de enige reden dat je me negeert is omdat ik gelijk had over ronaldo, neymar, mbappe etc. Kan me voorstellen dat het vervelend is dat ik het telkens bij het rechte eind heb.

23 juli 2018 om 22:18

Naku reageert juist altijd met respect en hij heeft gelijk over Ronaldo vertrek zonder een vervanger voor Ronaldo te halen...

Effe serieus zoveel geld voor hem. Toen hij bij Shaktar speelde vond ik hem geweldig. Maar nu vind ik hem veel minder. Tijdens de WK heeft hij echt niet veel gedaan op het veld. Ik vond hem matig spelen. De afgelopen seizoen vond ik hem ook niet geweldig. Ik vind dat Barca hem niet moet halen en zeker niet voor 61 miljoen.

Willian is mijn favoriete speler bij Chelsea en hoop dat hij blijft, maar dit is best wel een hoog bedrag voor iemand van bijna 30. Het wordt nog een drukke transfer window voor Chelsea, voor het juiste bedrag is iedereen te koop maar hoop wel dat ze goeie vervangers ervoor terug halen.

Als Barca hem echt wilt zal hij snel speler zijn van barca chelsea wilt 80 miljoen om hem te verkopen. Hopelijk kan Arsenal hier gebruik van en Dembele loswekken bij Barca we maken kans angezien zijn beste vriend Aubameyang ook bij arsenal speelt en mislintat hem naar Dortmund heeft gehaald en nu hoofdscout is bij Arsenal come on Gazidis Mislintat en Sanllehi do your thing.

23 juli 2018 om 20:52

Dat moet je uit je hoofd zetten hoor. Denk je echt dat Barca 115 miljoen heeft betaald voor hem om hem vervolgens een jaar later naar Arsenal laten vertrekken omdat zij een 30 jarige Willian hebben gehaald?

Barca is geen barca meer. 60 miljoen plus betalen voor een 29 jarige speler. Het is een goede speler die dodelijk is als tie het op zijn heupen heeft, maar hetzelfde geldt voor Dembele. Ik weet niet waar die bestuur mee bezig is maar de laatste tijd zijn er veel paniekaankopen wat helemaal niet des barca was een paar jaar geleden.

Barca zou Willian halen als middenvelder (die ook op rechtsbuiten kan). Goede wisselspeler om op 3 fronten mee te strijden tot de finaleplaatsen. Laat Willian maar komen, zn techniek gaat beter tot uiting komen bij Barca

Ik kan eigenlijk wel tevreden zijn als Willian komt. Met Messi, Suarez, Dembele, Coutinho en waarschijnlijk Willian heeft Barca daarin voldoende opties. Hopelijk komt er ook een kwalitatief goede rechtsback naar Barcelona. Stiekem hoop ik op Meunir die gaat rouleren met Semedo. Sergi Roberto wordt dan definitief als middenvelder aangewezen, waardoor Barca op het middenveld de beschikking heeft over Rakitic, Busquets, Coutinho, Roberto, Arthur en Alena. Vermoedelijk blijft Denis Suarez ook en zou het mooi zijn als Gomes en Rafinha de club definitief verlaten

60 miljoen voor een wisselspeler .. haal dan een Jong talent zoals Bailey, Martial, Brandt, Werner, Griezmann of zo. Basis is toch zo goed als rond. Rakitic, Busquets, Messi, coutinho, Suárez, dembele

21 juli 2018 om 00:09

Een jong talent en vervolgens som je Griezmann op. Gekke peanut! Maar klopt 60 miljoen voor een Willian is ontzettend weinig. Kijk daar maar de wedstrijd tegen Barcelona voor terug.

Als sky sports de transferperikelen net zo dood maakt als de wielersport dan hoef ik er niet meer naar te kijken. Weet iemand überhaupt hoe betrouwbaar deze bronnen zijn. Als deze interesse gegrond is dan zal er toch ergens vanuit de selectie de aanmoediging zijn gekomen, want op basis van het WK kan het echt niet zijn en Barca - Chelsea is alweer een tijdje geleden

Is zeker dat geld waard ik vind hem echt een speler voor de Spaanse velden ik geniet meestal als deze man aan de bal is!!

Barca moet zich alleen maar focussen op de komst van Thiago. Dat is de enige aankoop die jet elftal nog echt sterker maakt. Aanval is goed bezet, verdediging ook en er zijn twee goede keepers. Daarna kunnen ze zich richten op de verkoop van spelers als Gomez en Rafinha. Laat daarachter maar weer eens wat La Masia talent doorstromen en voelen dat ze weer kansen krijgen!

Barca moet gewoon Dembele gebruiken in een ruildeal met Chelsea voor Hazard. Mocht hij naar Barca willen. Dembele (100 miljoen) + 50/60 miljoen lijkt me een goede deal voor Hazard. Voorhoede Hazard, Suarez, Messi met daarachter Coutinho, Busquets, Rakitic is gewoon een droom team. Dembele is gewoon niet van het niveau Barca. Willian ook niet.

zelfde mensen die hier nagge over willian zijn de zelfde mensen die ging zeuren om paulinho en achtersf zeggen dat het toch een goeie aankoop was.

En ik maar hopen dat William niet zou komen...wat moeten we nu met hem? hij kan zeker zijn inbreng hebben in het aanvallend gedeelte maar ik heb 10x liever een type Eriksen die ook het middenveld in handen heeft...zodra dat het geval is (in de topwedstrijden) komen Messi Suarez en Couthino automatisch ook meer in beeld...

Snap de hele logica hier niet achter en ik hoop ook dat het niet waar is...viel zwaar door de mand toen Brazillie eindelijk een topteam tegen kwam op het Wk. Is ook veel meer gewend om met ruimte te spelen...zo speelt die bij Chelsea al jaren...en bij Brazilie creëren ze hun eigen ruimte door vaak snel eruit te komen in de omschakeling...hoop dat dit niet doorgaat..

Eriksen of Rabiot lijken mij veel betere opties al denk ik dat Barcelona met Alena Arthur busquets en Raketic en eventueeel sergio Roberto genoeg middenvelders tot hun beschikking hebben....(maar niet voor de topwedstrijden al hoop ik dat Arthur mij positief zal verbazen.

21 juli 2018 om 09:35

William ? Waarom dan geen Roperto,baketic, Eriksel of Rabiet ? ik snap het niet. Waarom altijd de naam Willian verkeerd spellen. Ik ben wel met je eens dat Rabiot en Eriksen betere versterkingen zouden zijn. (ook al speelde Willian gewoon een geweldig toernooi)

23 juli 2018 om 19:32

Dan liever een duurdere constant geblesseerde Thiago

23 juli 2018 om 20:56

Je hebt gelijk man, Barcelona moet vol voor Eriksen gaan. Die maakt jullie middenveld compleet. Bij Chelsea vind ik hem ook niet consistent. Buiten zijn schaar bewegingen en versnelling vind ik hem geen bijzondere voetballer. Willian is een speler die het in zich heeft om een wereldtopper te zijn maar toch rendement mist in zijn spel.

Nooit doen goeie speler maar in mijn optiek een gigantische miskoop. Hij is 29. Aanvallers en spelers op zijn positie genoeg. geld verspilling als je geld zult krijgen voor verkoop, en er zijn wel andere non Europese spelers die ze kunnen kopen.

Ergens onderweg lees ik : Willian wegdoen en dan Asensio halen.
Prachtig plan.
Real werkt wel mee denk je ?

Courtois was toch al een zekerheid of heb ik het nou mis? Wel mooi als allen bij Chelsea blijven, ze hebben wel wat goed te maken na zo een mislukte seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4879 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona6646
4.Getafe4612
5.Alavés440
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

81 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Chelsea 27 3 1 0
2017/2018 Chelsea 36 6 1 0
2016/2017 Chelsea 34 8 3 0
2015/2016 Chelsea 35 5 5 0
2014/2015 Chelsea 36 2 3 0
Laatste voetbalnieuws

Olivier Giroud schittert voor Chelsea; Valencia ontsnapt in minuut 92

Chelsea heeft zich donderdagavond zoals verwacht bij de laatste acht van het toernooi om de Europa League geschaard. Een week na de ruime thuisoverwinning op Dynamo Kiev (3-0) zegevierde het team...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 maart
Daarentegen ziet Bayern München de komst van Bale wel zitten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren