Abubakar verlaat per direct trainingskamp van Willem II

Vrijdag, 20 juli 2018 om

Willem II is niet tot een akkoord gekomen met Asumah Abubakar, zo meldt de Tilburgse club vrijdagmorgen via de officiële kanalen. De club wilde de vleugelspeler voor twee jaar vastleggen, maar beide partijen kwamen er niet uit.

Abubaker brak vorig jaar in de voorbereiding zijn kuitbeen. Het afgelopen seizoen stond derhalve in het teken van revalidatie. Het contract van de aanvaller liep eind vorige maand af en Willem II wilde de 21-jarige Abubakar in principe tot medio 2021 vastleggen.

Abubakar verlaat echter met onmiddellijke ingang het trainingskamp in Oisterwijk nu beide partijen niet tot een vergelijk zijn gekomen. De aanvaller sloot in 2016 aan bij de Tilburgse club en speelde zestien wedstrijden in de Eredivisie.Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door tukkertje91)

Dan ben je ook lekker dankbaar zeg....lekker revalideren met waarschijnlijk alle hulp van de club qua begeleiding etc.. en als je dan eindelijk weer mag/kan voetballen nee verkopen.
Of het contractvoorstel moet erg laag geweest zijn of hij is erg overtuigd van zichzelf dat hij na een jaar stilstand iets beters vind.

20 juli 2018 om 10:26

Je geeft in je laatste zin aan dat het ook kan zijn dat het contractvoorstel erg laag is. Is het dan niet apart dat je in je eerste zin direct de conclusie trekt dat de speler ondankbaar is?

20 juli 2018 om 11:05

Het lijkt me niet dat Willem II ineens met een lager salaris aan kwam zetten dan in zijn vorige contract. Als je nauwelijks hebt gespeeld en dus niets hebt laten zien, kun je niet verwachten dat je ineens (veel) meer gaat verdienen. Uiteraard blijft het wel gissen of dat het geval is of dat Willem II wel een heel laag contractvoorstel heeft gedaan.

20 juli 2018 om 11:08

Hij had toch gewoon een contract? Dus hoezo helpen met revalideren? Lijkt mij normaal dat als je onder contract staat de club ook revalidatie begeleidt, dus zo dankbaar hoeft hij nou ook weer niet te zijn. Blessures, zwaar of licht, horen erbij en zijn ook voor risico club.

20 juli 2018 om 11:53

En zo is het. Supporters roeptoeteren maar wat en kunnen helaas niet meer nuchter denken. Gehersenspoeld door het spelletje met een bal.

20 juli 2018 om 13:30

Zijn contract bij Willem II is eind vorige maand afgelopen. Desondanks mocht hij meedoen in de voorbereiding en mee op trainingskamp om verder te revalideren en een contract a te dwingen. Daar mag ie best dankbaar voor zijn toch? is toch netjes van Willem II. alleen ja nu hij heeft besloten niet bij Willem II te willen voetballen tja dan stopt het natuurlijk. Hetzelfde geldt trouwens voor Velikonja die is alleen nog aan het revalideren en mag zich bewijzen als ie weer fit is, maar ook zijn contract is een maand gelden afgelopen en desondanks mag ie gewoon blijven om te revalideren.

20 juli 2018 om 13:34

Ben ik volledig met je eens staanplaats. Een club die weigert een speler die onder contract staat te helpen met revalidatie, dat zou aangeklaagd moeten worden. Nu een verwijt maken naar de speler lijkt me de omgekeerde wereld.

Willem 2 zal ongetwijfeld geprobeerd hebben hem een vergelijkbaar aanbod te doen (is een aanname van mijn kant), ik kan me voorstellen dat Abubakar liever iets omhoog zou willen. In dat geval valt beide partijen niks te verwijten toch?

Die heeft waarschijnlijk een voor hem absurd laag contractvoorstel gehad. Als je ondanks een dergelijke blessure de kans krijgt om te verlengen, dan doe je dat vaak wel.

20 juli 2018 om 10:17

Nou sorry hoor dat is echt onzin dus als hij bv een amateur contract krijgt moet hij daar tevreden mee zijn. Als er een club is die wel die centen wilt neerleggen dan ga je gewoon weg. Juist als willem 2 hem heeft geholpen met revalideren zou je zeggen dat ze hem gewoon zijn oude contract verlengen. Jullie komen ook niet voor minder je bed uit.

20 juli 2018 om 11:24

'nou sorry hoor dat is echt onzin dus als hij bv een amateur contract krijgt moet hij daar tevreden mee zijn.'

Waar heb ik dat geschreven? Ik schreef alleen dat hij waarschijnlijk een voor hem absurd laag contractvoorstel voorgeschoteld heeft gekregen. Vaak verlengen spelers hun contract na een zeer zware blessure wel en de condities waarin dit plaatsvindt zijn vaak hetzelfde als in het huidige / lopende contract. Ik heb nergens (in)direct beweerd dat hij met alles genoegen moet nemen. Ik ben de laatste die dat zou roepen.

20 juli 2018 om 16:22

Vaak..

Zal het wel te hoog in zijn bol hebben en een contract willen hebben voor basis. De jongen heeft weinig gepresteerd vooralsnog, natuurlijk die blessure komt op een slecht moment, maar het is nog maar een talent die nog alles te bewijzen heeft, kan gemist worden.

20 juli 2018 om 10:20

Altijd goed om zulke uitspraken te doen waarin je zelf al aangeeft van niks te weten... misschien hebben ze hem wel een aanbod gedaan wat ver onder zijn huidige arbeidsvoorwaarden ligt. Jij zou dan uiteraard direct tekenen

20 juli 2018 om 11:45

Willem 2 kan niet ver onder zijn huidige arbeidsvoorwaarden bieden aangezien hij nog maar een minimaal contract had (logisch hij heeft dit destijds gekregen toen hij 18 was). Dus het is niet zo dat ik van niks weet. Waarschijnlijk oogde hij op een basisplaats met bijbehorend salaris en dat kan men natuurlijk niet garanderen na zo'n blessure en de absentie van een echte doorbraak (vooralsnog).

22 juli 2018 om 13:15

Eerst je reactie aanpassen en dan reageren op mij haha en nog steeds weet je niks over het aanbod en kom je weer met waarschijnlijkheden.

Als je al vindt dat je hier inhoudelijk op in wilt gaan moet je toch eerst zeker weten wat hij voor zijn blessure verdiende en wat hem nu geboden is.
Denk daarbij maar even aan je eigen situatie als je na een jaar ziek zijn weer bij je werkgever wilt beginnen.

Hij heeft zn keuze om niet in te gaan op het aanbod van Willem II toegelicht tegenover het Brabands Dagblad. Salaris waren ze overeen het is alleen afgeketst omdat hij een eigen appartement wilde (deelt hem nu met een paar teamgenoten) en Willem II zei hem dat ie dat zelf maar moest betalen. Daar was ie zo boos over dat ie besloot de onderhandeling te stoppen en te vertrekken. Hij was al boos dat zn contract niet werd verlengd toen hij zwaar geblesseerd was en nu dit dat was voor hem de druppel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Vitesse235
6.Willem II22-2
Voor de complete stand: Eredivisie

0 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 21 november
Naast Real Madrid heeft ook Barcelona Raheem Sterling op de korrel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren