Feyenoord City weer onder vuur: spelersbudget Ajax en PSV uit zicht

Dinsdag, 17 juli 2018 om

Feyenoord is voornemens de huidige Kuip in het seizoen 2022/23 te verruilen voor een nieuw onderkomen, maar het platform Stadion op Zuid betwijfelt of die switch in financieel opzicht het beoogde effect zal sorteren. Dit concludeert Stadion op Zuid uit een uitgelekte vertrouwelijke presentatie van Feyenoord City aan aandeelhouders van de Rotterdamse club. Een woordvoerder van Feyenoord City heeft tegenover het Algemeen Dagblad bevestigd dat de stukken authentiek zijn.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door gers010)

Tsja, het zal me niks verbazen als er wat leugentjes voor eigen bestwil zijn verteld om draagvlak voor de plannen te creëren. 1 ding is zeker, vernieuwen moet Feyenoord. Anders haken ze sowieso af.

18 juli 2018 om 07:57

Ajax zit mijlenver voor, Kwa toekomst perspectief als financieel. PSV is nog maar te zien zelfs met de komst van Feyenoord City!

Het ergste wat in Rotterdam Zuid zou kunnen gebeuren is een "over the hill" project waardoor de club opnieuw in financiele problemen zou kunnen raken.
Feyenoord moet als gevolg van eerdere missers haar gemak houden en niet in een project stappen dat het niet kan behappen.
Blijf zitten voorlopig en probeer wat geld te genereren aan uitgaande transfers.

18 juli 2018 om 00:13

Hup, daar gaat Feyenoord... Twente uit de malaise, Feyenoord er op dezelfde manier in, zoals FC Twente erin gerold is. Zonder gekheid..... Feyenoord, kijk uit ! We zitten hier nu zo'n 5 jaar in de ellende maar het einde is in zicht. Geloof me... dat wil je niet (nog eens) meemaken.

18 juli 2018 om 01:18

Het ergste wat kan gebeuren is dat de gemeente honderden miljoenen euros verliest aan een mislukt renovatie project. De gemeente wil het hele gebied op waarderen, het nieuwe stadion is de kruk waar die plannen op drijven.

Feyenoord neemt niet zoveel risico, het bal ligt voornamelijk bij de gemeente, de priojectontwikkelaars en de woningbouw verenigingen die dik gaan investeren in het hele gebied rondom het stadion.

Toch maar weer andere plannen maken dan? Renoveren van De Kuip bijvoorbeeld?

18 juli 2018 om 08:23

Dat kost meer dan het oplevert dacht ik.

18 juli 2018 om 08:34

nee j0rn, je verwart Feyenoord City en renovatie..

Renoveer potverdikkie nou de Kuip! Feyenoord city is gewoon mislukt en dat kan gebeuren. Maar geef het gewoon toe en renoveer de kuip.

18 juli 2018 om 09:26

Serieuze vraag: Op basis waarvan is Feyenoord City mislukt? Is dat op basis van de uitlatingen van de genoemde twee partijen, die op zijn zachtst gezegd niet geheel objectief zijn? Begrijp me niet verkeerd, ik durf niet te zeggen of Feyenoord City een goed plan is of niet, want dat kan ik namelijk niet goed beoordelen. Maar het valt me wel op dat heel veel mensen erg stellig zijn in hun oordeel over Feyenoord City. Op basis waarvan dan? Het storende aan dit hele project is in mijn ogen juist de veelheid aan partijen met verschillende belangen die van alles en nog wat beweren. Zowel voor als tegenstanders halen vooral de onderzoeken aan die hun eigen standpunten verdedigen. Objectiviteit is ver te zoeken.

18 juli 2018 om 10:31

Daar heb je zeker gelijk in. Maar het gaat er denk ik om dat het project zo ontzettend veel kost, nog veel meer dan Europese topclubs aan hun stadions uitgeven, dat velen vantevoren al oordelen dat het gedoemd is te mislukken. En ik ben geneigd ze gelijk te geven. Dit is gewoon veel te veel geld voor Feyenoord en Rotterdam, en het risico is veels te groot om dit te gaan proberen.

Het lijkt me sowieso lastig inschatten hoe het spelersbudget van Ajax of PSV er over 4/5 jaar eruit ziet. Gezien de CL gelden zullen sportieve prestaties de komende seizoenen daar in grote mate voor verantwoordelijk zijn. Ik denk dat ze de hele aanname dat ze per se gelijk moeten komen met Ajax en/of PSV er beter direct kunnen uit schrappen. Dan ga je dadelijk allerlei onverantwoordelijke risico's nemen. Je kan een goede case bouwen op het uitbreiden van je eigen spelersbudget, maar als je afhankelijk bent van de vergelijking met anderen dan verlies je het waarschijnlijk.

Sowieso las ik al verhalen dat Feyenoord City al duizenden toeristen rekende die even een stadion tour kwamen doen in de orde van grote waarmee dat gebeurd bij echte Europese topclubs (zoals Manchester United). En zo waren er nog wat cijfers waar men wel erg positief tegen de toekomst aankeek. Dat is niet erg, maar wel een probleem als je financiele zekerheid daarop moet rusten.

Ga nou eens gewoon eerlijk kijken naar de optie nieuwbouw versus renoveren, geen geheime grafieken en rapporten maar gewoon een eerlijke vergelijking. En neem eerlijk mee dat je sfeer niet kan verhuizen. Je kan nog zo hard je best doen en een stadion bouwen waarin je een uistekende sfeer kunt creeeren, hetzelfde gaat het niet worden.

17 juli 2018 om 23:42

Maar bij clubjes als Red de Kuip zal ook niet alles eerlijk zijn. Daar speelt emotie bovendien een (te) grote rol.

18 juli 2018 om 00:11

Dat de andere partij niet eerlijk is lijkt me geen sterk argument om wel te kiezen voor nieuwbouw van een partij die zelf ook niet eerlijk is over zijn plannen, de haalbaarheid en de effecten.

Dan zou ik het opnieuw afschieten en gewoon weer opnieuw beginnen. Dat lijkt me een stuk beter dan in een tunnelvisie project stappen wat de club mogelijk in de grootst mogelijke problemen brengt en wie weet miljoenen aan gemeenschapsgeld gaat kosten.

18 juli 2018 om 08:23

Probleem bij Feyenoord is dat al die partijen vooral bezig zijn elkaar onderuit te vegen. Hierdoor weet niemand meer wat nu de 'echte' waarheid is. Stadion was wel duur moet ik zeg tov vb de Alianz Arena van Bayern

Ïk mag hopen dats "ze hebben de begrotingen van ajax en psv niet goed ingeschat"niet het belangrijkste argument is.

18 juli 2018 om 00:03

Maar sfeer komt toch van de supporters? Die verhuizen dan wel mee.... je moet gewoon het plaatje kijken van wat kost renoveren en wat kost nieuwbouw. Dan kan je de huidige inkomsten uit de Kuip daarop toepassen om te zien wat rendabeler is. De overige extra inkomsten die je kan genereren met stadion tours/concerten of wat dan ook moet je dan als extra zien. Nieuwbouw lijkt me het beste maar daarmee kloof je niet ineens het gat met Ajax, zeker niet als die maar door blijven gaan met hoge transfersommen te krijgen dan wordt dat de Psg van Nederland.

18 juli 2018 om 00:22

Sfeer komt van de supporters, maar de atmosfeer van zo'n stadion hangt natuurlijk ook af van het stadion zelf. Daarnaast zal een nieuw stadion betekenen dat de hele plaatsindeling en vakken structuur ook zal veranderen. Zeker verkeerde beslissingen op dit gebied kunnen bijdragen aan een mindere sfeer. Dat hebben we in Amsterdam gemerkt met de Arena, waar ze ongeveer alles op dat gebied hebben fout gedaan.

Het hele probleem is dat de financiering eigenlijk van anderen moet komen. Dan komen ze al snel vragen hoeveel Feyenoord daarmee gaat winnen op de concurrentie. En voor je het weet moet je gaan bewijzen dat je net zoveel spelersbudget als Ajax gaat krijgen (net alsof dat ons enige garantie gaf de afgelopen 4 jaar btw) en dan moet je dus inkomsten expolsief laten stijgen in allerlei rapporten en modellen. Maar ja, dat is natuurlijk wel een issue als je speelt met de financiele zekerheid van de club.

18 juli 2018 om 07:04

denk dat een nieuw stadion zeker wel wat met de sfeer gaat doen. stadion is groter en zal vaker lege plekken hebben en in de kuip zit iedereen behoorlijk op elkaar en in nieuwe stadions gelden nieuwe voorschriften waarbij de stoeltjes toch wat verder uit elkaar komen te staan. Ik denk dat dat wel iets met je sfeer gaat doen.

18 juli 2018 om 07:25

De ‘bioscoopsfeer’destijds in de Arena, en zeker in het eerste decennium, was in mijn ogen voornamelijk een gevolg van de veel grotere toeschouwerscapaciteit ten opzichte van stadion De Meer.

De Arena had bij de opening zo’n 51000 stoeltjes, terwijl De Meer slechts 19000 mensen kon herbergen. Dat was een toename van maar liefst 32000.

Ik weet nog goed dat elke seizoenskaarthouder uit De Meer de mogelijkheid kreeg om ieder twee mensen te introduceren als nieuwe seizoenhouder voor de verhuizing naar de Arena.

We kwamen toen plotseling te zitten (letterlijk en figuurlijk) met 32000 nieuwe supporters, waarvan velen nog nooit een stadion van binnen hadden gezien.

Een aanzienlijk deel hiervan ging mee voor de gezelligheid en er was een gedeelte dat Ajax de jaren daarvoor in Europa had zien heersen en het wel interssant om de club te zien spelen. Dat trok ook de nodige sponsors die stoeltjes hadden te verdelen.

Dat alles had grote gevolgen voor de sfeer. Veel van de nieuwe supporters hadden geen idee wat supporten inhield, enkelen van hen waren zelfs niet eens echt geïnteresseerd in voetbal (er werd om je heen bijvoorbeeld gebabbeld over werk, kleding, kinderen en opvoeding, en nog meer van dat soort gesprekken) en een grote groep bestond uit tieners en pubers.

Zoals destijds ook kunstmatige gecreëerde ‘sfeervak’ 410 met piepjonge nieuwe supportertjes werd bevolkt, die in de beginjaren geen idee hadden wat ze moesten doen om een echte voetbalsfeer te creëren.

De echte voetbalsfeer ontbrakt daardoor in de eerste decennia. Dat moest groeien en dat gebeurde ook geleidelijk aan. Tegenwoordig heerst er zeker wel een voetbalsfeer, al zijn de echte verhoudingen qua afstemming nog niet 100% uitgekristalliseerd.

Feyenoord heeft minder ‘last’ van veel nieuwe supporters met de verhuizing naar het nieuwe stadion. Het aantal toeschouwers blijft nagenoeg gelijk.

Het klopt dat dezelfde atmosfeer in zo’n ‘nieuwbouwwoning’ nog ontbreekt ten opzichte van het oude stadion en het in het begin een kale, lege betonbak is, waar de ‘bewoners’ zelf wat van moeten maken, maar her voordeel is dat praktisch alle Kuipbewoners meeverhuizen en al ‘ervaren’ zijn in het creëren van sfeer..

18 juli 2018 om 00:11

Optie verbouw of nieuwbouw is al een keer uitgevoerd.
Het Feyenoord City rapport heeft meerdere cijfers met meerdere berekeningen gemaakt. Een lage inschating, de verwachting en the dream. Meer om de cijfers aan te tonen.
In die bereking zit ook verwachte bezoekcijfers. Door dat Feyenoord City niet alleen het stadion betreft maar een geheel gebied en er daar ook een heel uitgaans cq ontspanning zal gaan huisvesten.

De vergelijking word met psv en ajax gemaakt omdat hun commercieel veel meer uit hun stadion kunnen halen. Dat is helaas niet mogelijk in de kuip.

Ik meen dat Volkert & Wessel ism Red de Kuip des tijds verbouwing hadden gepresenteerd. Geen van de partijen kon met enig zekerheid aangeven wat evt verborgen kosten kon woden. want hun berekingen voor verbouw was zeer sugggestief en in de positiefste zin opgesteld. Bij tegenslagen of evt extra aanpassingen om de bouw te voltooien zouden geheel op feyenoord rusten

En zeker de sfeer kan enthourage ga je in deze tijd niet meer krijgen bij nieuwe stadions, omdat ze multi functioneel inzetbaar moeten zijn.

18 juli 2018 om 00:41

Dat hele verhaal ken ik wel, maar als de lage inschatting en de verwachting nog steeds veel en veel te optimistisch zijn dan blijf je dat verhaal natuurlijk houden. Het verwachte aantal bezoekers van een stadion tour is 250.000 (man United haalt 200.000) ... dan kun je best een lagere verwachting maken met 180.000 mensen maar dat is gewoon nog steeds niet realstisch.

Dat hele gedoe van de gebiedsontwikkeling neem ik nu even niet mee, volgens mij kun je ook zonder Feyenoord City prima 1,5 miljard aan gebiedsontwikkeling besteden. De argumentatie dat het om gebiedsontwikkeling gaat mag wat mij betreft dan ook door de prullenbak.

De vraag is of Feyenoord City voor de club de juiste keuze is. Als je dan ziet dat de kosten al 22 miljoen zijn gestegen voordat er ook maar 1 paal in de grond is geslagen, allerlei scenario's die aan de grondslag van het besluit liggen niet kloppen en dat het allemaal naar buien komt dankzij het lekker naar de media (kortom, het doel is al die zaken onder de pet te houden) dan moet je toch wel bijzonder volgzaam zijn om te zeggen ''we veranderen niks en gaan doodleuk verder''.

En wat voor platform is Stadion op Zuid dan precies? Nog nooit van gehoord.. Ik ben niet persé een voorstander van Feyenoord City. Maar dat de kuip (in zijn huidige vorm) zijn houdbaarheidsdatum bijna heeft bereikt lijkt me een zekerheid.

Als je bij de "vrienden"een schuld hebt van 35 Mio Eur en met veel pijn en moeite 3,5 Mio kunt aflossen dit jaar en dan geen geld meer over hebt voor het aantrekken van nieuwe spelers dan kun je toch niet anders concluderen dat Feyenoord City een stap te ver is.. Dit wordt teloorgang van een mooie club, niet mijn club maar we hebben ze wel nodig in de competitie. Renoveer de Kuip nu gewoon

18 juli 2018 om 00:04

Die lening heeft weinig prio, omdat het geen dure lening is. Het is relatief goedkoop vreemd vermogen wat daardoor geleidelijk en slomer wordt terugbetaald. Daarnaast heeft Feyenoord net een geheel nieuw trainingscomplex laten bouwen voor het eerste en wordt de trainingsaccomodatie voor de jeugd per direct vernieuwd. Die 3,5 miljoen was dan ook gewoon gepland en totaal niet met pijn en moeite.

18 juli 2018 om 00:04

Korter door de bocht dat dit kan bijna niet.

18 juli 2018 om 00:19

Hoe kom je erbij dat Feyenoord met veel pijn en moeite 3,5 miljoen heeft afgelost? Feyenoord is zelfs eerder begonnen met aflossen dan de bedoeling was, dus dat is dan wel knap 'met pijn en moeite'. Er is een nieuw trainingscomplex gebouwd, ze zijn nu bezig met een nieuw trainingscomplex voor de jeugd en er is ook nog een aankoop gedaan van 2 miljoen. Naast die aflossing van 3,5 miljoen.

18 juli 2018 om 05:26

Waar heb je het over? Ze liggen voor op schema wat betreft het terugbetalen van de VvF. Daarnaast hebben ze net een gloednieuw trainingscomplex aangelegd en komt er een nieuw jeugdcomplex waar ze bewust miljoenen meer in geïnvesteerd hebben dan ze eigenlijk hadden begroot, omdat ze meer geld hebben dan ze hadden verwacht.

Laat ze aub niet naar Ajax en PSV kijken, want die zijn op sportief als financieel gebied al uit beeld. Ze zullen een geheel eigen beleid moeten gaan voeren met realistische doelstellingen. Als ze dat niet op korte termijn doen gaan ook AZ en Vitesse er definitief voorbij.

18 juli 2018 om 00:23

Onzin. Ajax en PSV moeten je doel zijn. Wat ik niet begrijp is dat je met een stadion groter dan dat van PSV en een groter achterland het verschil niet kan overbruggen. Opnieuw plannen en rekenen svp

18 juli 2018 om 01:01

Dit komt omdat de stadioninkomsten en supportersartikelen een steeds kleiner aandeel hebben op de begroting. Vergeleken met de Europese topcompetities doen wij het qua stadionbezetting en toeschouwersaantallen niet veel minder, maar aangezien het aandeel supporters tegenwoordig maar 20 is van de begrotingen zie je daar weinig van terug in financiã«le armslag. Zo geldt dit ook voor PSV ten opzichte van Feyenoord. Leuk dat er meer mensen in de Kuip zitten, maar zolang het commerciã«le team van PSV veel meer geld binnen harkt blijf je achterlopen.

18 juli 2018 om 01:21

Het hele plan is juist afgekeken van Ajax. Met de Arena heeft het hele gebied daar in de Bijlmer een uplift gekregen. Zonder de Arena waren daar nooit grote kantoren, de Ziggo dome, Heiniken Music Hall, de meubelboulevaard etcetera neer gezet.

Dit is precies wat Rotterdam ook wil bereiken, ze willen het hele gebied een grote uplift geven en daarmee genoeg waarde creeeren om de kosten van met name de infrastructuur en de opkoop het bedrijven terrein te bekostigen.

18 juli 2018 om 05:28

Financieel uit beeld valt wat PSV betreft op papier best mee. Die begrotingen lagen bij de laatste meting van het Financieel Dagblad dichtbij elkaar. Ook sportief gezien valt het wel mee natuurlijk als je kijkt naar hoeveel prijzen er bij Feyenoord zijn bijgezet in de vitrinekast de afgelopen drie jaar.

Er zit een spanning in de vraag of Feyenoord ja dan nee moet nieuwbouwen of verbouwen. Om daar goed op te kunnen antewoorden moet je economen raadplegen.
Het is niet mijn terrein,
Maar als ik de seintjes die mij tegemoet komen goed vertaal moet Feyenoord nu oppassen met grote financiele projecten.
Feyenoord is helemaal niet in de positie om zich in een dergelijke positie te plaatsen.

Ze kunnen ook doen wat Inter En Ac al jaren doen..
Lekker met Sparta samen een stadion delen..sparta heeft wel een goed en mooi stadion.
Lekker op het kasteel

18 juli 2018 om 00:25

Met 10k toeschouwers. Wat een onzin

18 juli 2018 om 00:27

Alleen is de achterban van Sparta natuurlijk niet te vergelijken met dat van Feyenoord. Een meer dan halfleeg stadion is punt 1 geen gezicht en punt 2 commercieel volslagen onaantrekkelijk

Aangezien ons land dankzij de uefa straks Europees gezien niet meer kan groeien en ook Ajax en psv dat zullen gaan merken is het domste war je nu kan doen een dergelijk megaproject te starten. Bovendien zal Zuid van de Brienenoordbrug tot aan de Willemsbrug open komen te liggen jarenlang dus ik zie t sws niet gebeuren. Maar al vanaf seconde 1 zag ik Sl dat t allemaal veel te rooskleurig is. Grootheidswaanzin in tijden waarin het voetbal wordt vermoord door een Europese bond waardoor van eerlijke sport bedrijven geen sprake meer is. Langzaam aan sterft het voetbal af, jongeren zullen straks steeds minder te zien zijn in stadions en steken liever geld in pakjes van een bvb real. Nee, gewoon renoveren en gestaag groeien. We doen niet meer mee Europees gezien en nogmaals, je ziet t aanvajax dat ook haar beleid laar veranderen door decenirmeveranderinfwb in voetballand. Ook zij zien t.

Een nieuw stadion is veel beter. De oude kuip platgooien en er een mooie parking van maken. Het heeft zijn beste tijd gehad. De club moet vooruit kijken. Dit brengt niks.

Ik zou als Feyenoord fan of Rotterdammer was dan zou ik me ernstig zorgen maken om de nieuwe kuip. Ik snap best dat een nieuw stadion wenselijk is maar de nieuwe kuip is allemaal wel heel duur en heel optimistisch. Die gaat Feyenoord en de Rotterdamse belastingbetalen sowieso veel geld kosten. Alles is zo optimistisch ingeschat dat het alleen maar mis kan gaan...

18 juli 2018 om 05:32

365 miljoen is juist helemaal niet zo duur voor een stadion van meer dan 60 duizend man. Bovendien worden alle grote bouwprojecten optimistisch ingeschat. Kijk maar even naar hoeveel financiële tegenslagen alle grote bouwprojecten van Nederland de afgelopen jaren gehad hebben. Zeesluis IJmuiden, Ring Zuid Groningen, A2 tunnel Maastricht, Uithoflijn en zo zijn er nog veel meer op elke schaal.

Gewoon de huidige kuip renoveren net als ze bij PSV in de afgelopen jaren hebben gedaan.

Ik vind het maar moeilijk te begrijpen dat een nieuw stadion niet veel meer geld genereert dan de Arena en Phillips stadion. We zijn bijna 25 jaar na de bouw van de Arena. Qua achterban en omvang van de stad vergelijkbaar met Amsterdam, veel industrie, economische boom in Europa. En toch wordt het nog maar de vraag of je uberhaupt Eindhoven voorbij gaat? Dan ligt de financiele achterstand dus niet aan het stadion lijkt me, anders zou je Ajax en Psv ver achter moeten laten.

18 juli 2018 om 07:21

Arena wordt momenteel ook gerenoveerd dus die gaan ook gewoon door met verbeteringen.

18 juli 2018 om 08:39

Niemand zegt ook dat het puur aan het stadion ligt. Maar meer inkomsten uit een moderner stadion kan wel een aanjager zijn. Dat is ook altijd de opzet geweest.

Het financiële perspectief van Feyenoord moet 'stadion-onafhankelijk' zijn. En het financiële perspectief van het stadion moet niet afhankelijk zijn van de sportieve successen van Feyenoord. Verbindingen zijn zowel sportief als bedrijfs-economisch een hachelijke zaak. Beide concurrenten worden financieel sterker door de opleiding en daar lijkt Feyenoord, na een opleving tijdens "Koeman", in achter te blijven.

18 juli 2018 om 08:41

Vandaar ook dat Feyenoord naast een eventueel nieuw stadion ook net begonnen is aan de bouw van een nieuw jeugdcomplex, waar overigens nu al miljoenen meer in geïnvesteerd is dan was begroot.

Varkenoord is door de financiële crisis bij Feyenoord ontzettend verpauperd en er zijn destijds ook een aantal zaken wegbezuinigd die slecht zijn geweest voor de ontwikkeling van de jeugd. Daar zijn ze inmiddels alweer een gigantische inhaalslag in aan het maken.

Er wordt vaak de indruk gewekt dat Feyenoord alles aan het stadion hangt, maar niets is minder waar. Er is net een gloednieuw trainingscomplex aangelegd, er komt binnenkort een gloednieuw state of the art jeugdcomplex, de scouting is afgelopen zomer versterkt en gemoderniseerd, enzovoorts.

Feyenoord city moet komen. Stilstaan is achteruit gaan. Renovatie kuip is op termijn pure geldverkwisting. Nieuw stadion tribunes dicht op het veld en dan uiteindelijk maken de supporters de sfeer met een goed voetballend team op het veld. Sentimenten over boord gooien!

De bouw van een nieuw stadion is slechts bijzaak in het megalomane project Feyenoord City.
Allereerst wordt er een peperduur woningcomplex neergezet op de hoek Laan van Zuid / 2e Rosestraat met appartementen die voor de gemiddelde Rotterdammer (en zeker voor de bewoners van de achterstandsbuurten Afrikaanderwijk, Hillesluis en Bloemhof - ook R'dam zuid!) onbetaalbaar zijn.
Als dan nog geld overblijft wordt wellicht grond voor HNS rijp gemaakt.
De patsers die dit luchtkasteel steunen wanen zich al rijk.
Voetbalmiljonairs ten koste van de arme werkende mensen.
Leve het casino-kapitalisme!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse232
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. VermeerKeeper140
S. BerghuisAanvaller148
L. SinisterraAanvaller142
S. LarssonAanvaller134
L. NarsinghAanvaller122
N. JørgensenAanvaller72
N. MarsmanKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Vrijdag 6 december
Everton wil snel handelen na het ontslag van manager Marco Silva. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren