West Ham United betaalt maximaal 47,5 miljoen voor Braziliaan

Zondag, 15 juli 2018 om 11:03Demen Bulbul • Laatste update: 11:08

West Ham United blijft bijzonder actief op de zomerse transfermarkt. De Londense club maakt zondagochtend via de officiële kanalen melding van de komst van Felipe Anderson. De Braziliaanse middenvelder wordt overgenomen van Lazio en kost the Hammers naar verluidt maximaal 47,5 miljoen euro. Daarmee is Anderson in één klap de duurste aankoop uit de clubhistorie van West Ham United.

De club van manager Manuel Pellegrini maakt volgens onder meer Sky Sports een vast bedrag van veertig miljoen euro over naar Rome voor de diensten van de 25-jarige middenvelder. Middels allerlei bonusconstructies kan de totale transfersom uiteindelijk met nog zevenenhalf miljoen euro oplopen. Anderson heeft een meerderjarig contract ondertekend in het Olympisch Stadion en is alweer de zevende zomeraanwinst van West Ham United.

Eerder versterkte de club zich immers al met Andriy Yarmolenko (20 miljoen euro), Jack Wilshere (transfervrij), Ryan Fredericks (transfervrij), Lukasz Fabianski (8 miljoen euro), Fabian Balbuena (vier miljoen euro) en Issa Diop (25 miljoen). West Ham United eindigde vorig seizoen op een teleurstellende dertiende plaats in de Premier League en hoopt met onder anderen Anderson in de gelederen de jacht op het linkerrijtje te openen.

DONE DEAL! West Ham United neemt Felipe Anderson voor maximaal 47,5 miljoen euro over van Lazio. #felipeanderson #thatfelipefeeling #whu #westhamunited #transfer #seriea #lazio #dondeal #premierleague

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) on

De creatieve middenvelder was de afgelopen voetbaljaargang een van de blikvangers bij Lazio: in 31 officiële wedstrijden was hij goed voor 7 doelpunten en 9 assists. In totaal kwam Anderson in vijf seizoenen tot 33 treffers en 40 assists in 174 duels voor i Biancocelesti. Mocht West Ham United uiteindelijk daadwerkelijk 47,5 miljoen euro betalen voor de enkelvoudig Braziliaans international, dan is hij daarmee tevens de duurste uitgaande transfer van Lazio ooit. Die eer komt nu nog toe aan Christian Vieri, die in 1999 voor 46,5 miljoen overstapte naar Internazionale.

"Ik voel me heel gelukkig met deze transfer", vertelt de recordaankoop op de website van zijn nieuwe werkgever. "West Ham is een traditierijke club. Grote spelers zoals Bobby Moore, Carlos Tévez en Paolo Di Canio hebben hier in het verleden gespeeld. Zij golden hier als idolen. Ik zet hoog in, dus wie weet: misschien kan ik hun niveau bereiken en ook uitgroeien tot een legende. Het is al een droom die werkelijkheid wordt om hier te zijn. Ik wil eigenaar David Sullivan bedanken, omdat hij veel moeite heeft gedaan om mij binnen te halen. Ik weet hoe moeilijk het was."


Poll

Felipe Anderson is een topaanwinst voor West Ham United


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door geert vs)

West ham is goed aan het inkopen. Gaan voor Europees voetbal strijden dit jaar denk ik.

15 juli 2018 om 14:20

Westham is ook een van de grotere clubs in de PL. Financieel gezien staan ze achter United, City, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Tottenham en Leicester, al staan ze financieel wel op respectabele afstand van de top 6. Aangezien de hele Premier League samen alleen uit Britse televisiegelden al 3 miljard euro mag verdelen, vroeg ik me al af wanneer de clubs buiten de top 6 met het grote geld gingen smijten. Dit was een kwestie van tijd, waarmee het eind van de steeds groter wordende transferbedragen nog steeds niet in zicht is.

De slechts bedeelde PL club kreeg afgelopen seizoen alleen al uit televisiegelden uit eigen land al ruim 100 miljoen; dat is de omzet van Ajax totaal... Dat bedrag groeit ook bij elk nieuw contract. Hiermee valt dus nooit meer mee te concurreren en uiteindelijk zullen alle andere competities hiervan de nadelen ondervinden. Op de grootste clubs na, maar ook die zullen hierdoor steeds lastiger aan de beste spelers geraken.

Top aanwinst! Belooft veel voor het nieuwe seizoen...

Top aanwinst van West ham !

Succes Felipe !

Die doen dus een gooi naar de top 6. Volgend seizoen zie ik de top 6 zo eindigen:

1. Manchester City
2. Liverpool
3. Chelsea
4. Manchester United
5. Arsenal of Tottenham
6. Arsenal of Tottenham
7. West Ham United

15 juli 2018 om 12:07

Ik wil niet heel vervelend doen, maar dat is dan dus niet in de top 6.

15 juli 2018 om 12:24

Nee, maar ze proberen het wel

15 juli 2018 om 12:26

Ik wil niet heel vervelend doen, maar een gooi doen naar de top 6 wil niet zeggen dat je in de top 6 eindigt.

15 juli 2018 om 12:19

Dat dacht iedereen ook over Everton vorig seizoen. Die investeerde op exact dezelfde manier als West ham nu. Zolang clubs als West Ham en Everton geen spelers halen die ook bij die clubs in de top 6 een versterking zouden zijn, zie ik ze niet concurreren met die ploegen.

15 juli 2018 om 14:48

de spelers die West Ham nu koopt zijn wel indrukwekkender als die Everton haalde vind ik. die haalden echt een hoop middelmaat

15 juli 2018 om 16:19

Wie is er zo indrukwekkend dan? Felipe Anderson is niet zo goed als dat hij twee seizoenen geleden was. Yarmolenko heeft er helemaal niks van gebakken. Diop is een talentvolle verdediger, maar ook maar van net degradatie ontlopen met Toulouse. Wilshere speelde sinds zijn 18e in het eerste bij Arsenal en heeft maar twee goede seizoenen gekend.

15 juli 2018 om 13:03

Rustig aan. Dat zeggen ze vaker, maar je komt niet zomaar bij die grote ploegen. Scheelt nog altijd aardig wat. Gebeurt eigenlijk alleen als een top 6 ploeg een heel zwak jaar heeft.

15 juli 2018 om 15:34

Spurs op 1 of 2. Geen van die andere teams hebben de cohesie en vlieguren qua samenspel van dit team en dit jaar eindelijk hun eigen voetbaltempel! L'pool en City kunnen er afhankelijk van hun flow wel voorbijsteken maar niet united, arsenal of chelsea die zijn nog onder constructie.

Een middenklasse ploeg in de BPL kan bijna €100 miljoen uit geven en de top van NL komt daar niet eens bij in de buurt ;-)

15 juli 2018 om 11:11

Bij elke transfernieuws zien we deze reactie weer voorbij komen...

15 juli 2018 om 11:16

Dat komt vast en zeker omdat we ons als Nederlanders maar over blijven verbazen en met weemoed terugkijken naar de tijd dat het nog gelijkmatiger verdeeld was, zodat Nederland nog wat voor kon stellen als voetballand.

15 juli 2018 om 12:03

Het voetbal wint tegenwoordig ook niet meer met het geld wel.

15 juli 2018 om 11:14

Komt omdat er in engeland eerlijker verdeeld word dan bij ons in NL waar het alleen om de top 3 gaat. Daarom kunnen de middemoters in engeland ook gewoon met geld smijten. Tuurlijk zijn de inkomsten in engeland hoger en kan idd een top ploeg het bij ons niet uitgeven maar dat zal je altijd houden. Vind het wel leuk aan de competitie dat alle ploegen goed kunnen inkopen en dat het niet alleen om de topclubs gaat (al hebben die al genoeg geld )

15 juli 2018 om 11:17

Nee fcu_030 dat verklaart totaal niet waarom een middenklasse ploeg in Engeland meer kan uitgeven dan onze top 3 in totaal gezamenlijk zou kunnen doen.

15 juli 2018 om 11:34

Wat het wel verklaart is dat WHU ieder seizoen 12 wedstrijden speelt tegen ploegen als Liverpool, Arsenal, City en United, waar 'onze' top 3 buiten de wedstrijden tegen elkaar potjes tegen ploegen als Zwolle en Heracles speelt.

Ik kijk nog altijd liever naar een West Ham tegen Everton dan dat ik naar Ajax - Heracles kijk. En dat geldt voor de meeste mensen, waardoor het Tv geld een stuk hoger is. Marktwerking heet dat. Heb je meer uitleg nodig?

15 juli 2018 om 11:38

Ik kijk liever naar Ajax Heracles, aangezien ajax mijn club is. De meeste wedstrijden in Engeland zijn vreselijk om te zien. De PL is los van het geld zwaar overrated. Ik kijk liever een gemiddelde wedsteijd van de BL of PD. In mijn ogen veel betere wedstrijden.

15 juli 2018 om 11:45

BL en Serie A zijn niet zo leuk.. Ik kijk zelf ook liever naar Excelsior - PSV of Sevilla - Real Betis dan pak een beet Huddlesfield - Manu. Hetzelfde heb ik met de Champions League. Ik kijk liever Europa League dan de Champions League.

15 juli 2018 om 11:55

Er zullen idd wel mensen zijn die liever naar de Eredivisie kijken dan naar de PL, maar feit is wel dat twee middenmoters in de PL wereldwijd meer kijkers trekt dan twee toppers in de Eredivisie. Dat is ook een van de redenen waarom die middenmoters in de PL meer tv geld ontvangen en meer sponsors aan zich kunnen binden.

15 juli 2018 om 14:29

@aze/che 4 Ever

Als die clubs het moesten doen met de financiele situatie(s) van Nederlandse clubs, trekken ze in Engeland ook nauwelijks nog kijkers. Bovendien kan Nederland sowieso niet concurreren qua grootte, inwoners en dus veel meer kijkers.

15 juli 2018 om 13:15

Omdat we in NL te krenterig zijn om paar honder euro neer te tellen voor een foxsport abbo. En we zijn natuurlijk een te klein land om mee te draaien met de absolute top.

15 juli 2018 om 14:42

Dat is onzin. We hebben gewoon niet genoeg inwoners. Er is een enorm verschil tussen pakweg 18 miljoen inwoners (nederland) en 53 miljoen inwoners (engeland).

Mooie bedrag voor Anderson, daar heeft lazio wel recht op. Lang waren er geruchten dat hij maar voor rond de 25 mil zou gaan. Veel Te weinig natuurlijk. (Bijna) 50 mil is wel zijn waarde naar mijn mening

Al deze aankopen zeggen mij vrij weinig, je ziet het de laatste jaren wel vaker dat die mid-table teams enorm investeren, Southampton, Everton en West Ham ook al meermaals en gigantisch door het ijs zakken vervolgens. Goede aankoop, maar zeker geen garantie voor succes.

15 juli 2018 om 11:35

Middlesbrough is een goed voorbeeld. Daarvan dacht ik echt dat ze hoge ogen gingen gooien met aankopen als De Roon, die Spaanse spits etc. Eind van het seizoen degraderen ze gewoon.

15 juli 2018 om 11:43

Hoe meer aankopen, hoe meer risico. Zelfs al moet je je hele team renoveren, kun je daar als nog beter meerdere transferperiodes over doen. Het kan nooit zo zijn dat je opeens 10 nieuwe spelers nodig hebt zoals Everton en Milan vorig jaar. Op hoeveel zit WHU nu?

Hier haalt Lazio een goed bedrag uit, Berisha van Salzburg is al binnen en ook Wesley van Club Brugge. Ook dit geld zullen ze goed investeren, Moet nog maar is zien hoe West Ham het gaat doen, Kopen wel vaker goede spelers maar dan loopt het totaal niet. Wist overigens niet dat ook Yarmolenko naar West Ham is

15 juli 2018 om 11:35

Hoe goed is deze jongen nou echt? Ik ken hem van naam en heb hem af en toe in de Europa League zien spelen. Daar dacht ik altijd dat zijn volgende club een club als Arsenal zou zijn. Dus dit valt eigenlijk tegen toch.

15 juli 2018 om 11:49

West Ham is een grote club met veel geld. West Ham ligt in ook in Londen en niet buiten Londen waar het veel saaier is.

15 juli 2018 om 15:25

Groot? Beetje apart omdat ze nog nooit kampioen zijn geworden, en vaker in het rechterrijtje eindigen dan in het linkerrijtje

Vooral van deze Anderson en Issa Diop gaat West Ham veel plezier beleven. Uitstekende aankopen. Toch vind ik het verontrustend dat de PL clubs heel Europa " leeg" kopen. Alles wat een beetje tegen een bal kan trappen verhuist daar heen. Leuk voor de PL, maar het gat met de rest van Europa wordt alleen maar groter en groter. Hier is het voetbal naar mijn mening niet bij gebaat.

15 juli 2018 om 11:32

Engelse ploegen gaan Europees toch niks voorstellen dus zo verontrustend is het niet echt. Het is wel irritant ja.

15 juli 2018 om 11:45

Klopt en ook de PL zelf lijkt er nauwelijks beter op te worden.

15 juli 2018 om 12:11

Liverpool haalde vorig seizoen nog de CL finale en ik denk dat Engelse ploegen de weg naar boven weer hebben ingezet wat betreft CL voetbal

Mooie aankopen van West Ham in deze transfer window. Hopelijk krijgen zij dit team snel op elkaar ingespeeld, en krijgen ze niet een Milaan-scenario (Milaan die vorig seizoen voor enorm veel geld spelers aantrok en flopte)

Waarom kan een club als West Ham meer spenderen en een groter budget hebben dan een club als Arsenal?🤔 Ik vraag het me echt af want zelfs een blind persoon kan nog zien dat Arsenal nog creativiteit op de flanken mist...

15 juli 2018 om 11:51

Bij Westham houden ze van uitgeven en bij Arsenal zijn ze gierig.

West Ham krijgt in ieder geval op papier echt een heel goed team met Wilshere, Felipe Anderson, Yarmolenko, Arnautovic, Chicarito, etc. etc.

Vieri, wat een held was dat! Toen een bizar transferbedrag, nu overtroffen door een verkoop aan een middenmoter...

WHU doet goede zaken deze zomer, maar dat dacht ik ook na de aankoop van chicarito en de huur van joao Mario ook vorig jaar, ben beniewd!

Felipe Anderson naar West Ham, William Carvalho naar Real Betis, Jean Seri naar Fulham en Rui Patricio naar Wolverhampton, zijn de top clubs niet meer in ofzo?

Zijn stuk voor stuk spelers die mee kunnen bij een Europese top club, al verwacht ik dit jaar wel veel West Ham United met minstens Europa League voetbal.

volgensmij had everton vorig jaar ook zon shoppingsdrift en meende iedereen dat ze voor de top 6 gingen strijden, pakte ook iets anders uit

Goed bezig daar. Echt een hele leuke ploeg met veel talent. Hoop dat ze weer richting de subtop kunnen gaan. Volgend jaar wordt weer genieten in de Pl!

Leuuk team voor Fm ook trouwens

Iedereen kraakt de aankopen nu al. Ik vind persoonlijk Felipe en Yarmolenko uitstekende aankopen. Passen bij de speelstijl. Ook de andere aankopen zijn beter dan de spelers die daar nu staan.
PL blijft onvoorspelbaar, maar dit ziet er al stukken beter uit dan wat Everton, West Ham en dergelijke teams vorig jaar hadden.

Voor ons Nederlanders toch jaloersmakend dat een nietszeggend clubje als West Ham United dit soort spelers kan aantrekken.

15 juli 2018 om 16:48

Nietszeggend? Volgens mij volg je de premier league niet echt. West ham is al jaren een goed draaiende middenmoter, zelfs de clubs in de championship zijn niet nietszeggend!

Ik denk dat west ham dit jaar zeker wel gaat stunten! Zowel nationaal als internationaal, hele mooie aankopen zijn ze aan het doen. De premier league is nou eenmaal een goudmijn en zelfs de degradanten hebben, meer dan alle eredivisie clubs bij elkaar, veel uit te geven. De championschip kan je vergelijken met de eredivisie.

Veel aanvallende middenvelders bij West Ham komend seizoen. Pellegrini weet daar wel raad mee denk ik, die stelt ze allemaal op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

West Ham United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool3432
3.Chelsea3326
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Pablo FornalsMiddenvelder154
D. RiceMiddenvelder151
T. SoučekMiddenvelder152
S. BenrahmaAanvaller153
J. BowenAanvaller153
A. YarmolenkoMiddenvelder80
Voor de complete selectie: Clubpagina West Ham United.

35 fans
Coach, 68 jaar

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil in januari een middenvelder aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren