Ten Hag rekent op Ziyech: ‘Of dat zelfverzekerd klinkt? Ja’

Zaterdag, 14 juli 2018 om

Erik ten Hag gaat ervan uit dat hij op 25 juli over Hakim Ziyech kan beschikken, als Ajax het in de tweede voorronde van de Champions League opneemt tegen Sturm Graz. De Marokkaans international gaf bij de clubleiding vorig seizoen al aan dat hij wil vertrekken, maar van een transfer is het nog altijd niet gekomen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Hakim Ziyech komend seizoen nog Ajacied is?


Gerelateerd

52 reacties (laatste reactie door gaalmeister)

Het lijkt wel alsof het heel rustig om hem heen is.

14 juli 2018 om 11:07

Denk eerder dat de intresse in Ziyech een stuk minder is, dan dat hij zelf misschien had gewild. Dit kan ook te maken hebben met de vraagprijs van Ajax. Ik verwacht dat hij nog zal vetrekken, iets dat hij al meerdere malen heeft aangegeven. Beter voor de club en beter voor hemzelf. Ik denk dat Ajax er verstandig aan doet de vraagprijs iets te laten zakken, voordat er weer onrust ontstaat.

14 juli 2018 om 11:21

Ziyech zijn wens is duidelijk, maar ook dat hij zijn stappen bewust zet. Ik zie hem bijvoorbeeld eerder kiezen voor nog een jaar Ajax dan dat hij een stap opzij zet (ook al kan hij meer verdienen). Het zou ook maar zo kunnen dat hij een aanbieding af geslagen heeft omdat hij het juiste gevoel niet had bij die club.

14 juli 2018 om 12:18

We zijn nog maar halfweg juli. In augustus beginnen die dingen pas echt te lopen.

14 juli 2018 om 14:08

Er zal ongetwijfeld belangstelling zijn voor Ziyech, maar ik denk niet de clubs die hij in gedachten heeft. Ik denk dat Ziyech mikt op de Europese subtop en die gaan op dit moment niet komen. Ik denk wel dat hij alsnog vertrekt, maar niet naar clubs als AS Roma.

15 juli 2018 om 14:05

De Europese subtop moet gewoon lukken. Lyon is een mooie club, daar zou hij prima kunnen spelen en zich verder ontwikkelen. Ik denk dat iedereen wel een beetje wist dat Roma geen haalbare optie was. Dit zei je vorige keer ook al en je valt eigenlijk een beetje in herhaling nu.

14 juli 2018 om 12:35

Ik denk dat de grotere clubs ook helemaal niet zitten te wachten op hem. Daarnaast een prijskaartje van 30 mij voor iemand van 25 die niet het verschil weet te maken bij Ajax en een matig wk speelde. Ajax zal zijn prijs moeten laten zakken, zodat hij betaalbaar is voor meerdere clubs. Hij is nu gewoon te duur voor zijn niveau.

14 juli 2018 om 13:04

Voor boven de 20mio gaat Ziyech onmogelijk weg. Hooguit een Chinese club zou dat willen betalen. Voor 15mio zie ik hem wel naar een subtopper gaan uit de grote competities. Naar Marseille bijvoorbeeld als de geruchten over Payet kloppen.

14 juli 2018 om 13:09

Ik denk ook dat 20 miljoen zijn prijs zou moeten zijn. Overigens denk ik ook dat Ajax er goed aan zou doen om hem van de hand te doen. Zou voor het vernieuwen van je team goed zijn. Hoe je het went of keert, het is toch een mannetje. Met blind en tadic haal je meer rust en professionaliteit binnen.

14 juli 2018 om 14:26

Ik denk dat overmars echt om dit soort advies zit te springen. Hij weet tenslotte niet waar hij mee bezig is. Hij verkocht net een talentje dat max 3 overtuigende wedstrijden speelde, met een aflopende contract, voor 17-21 miljoen. Nu moet hij (we zijn nog niet over de helft van de transferperiode), van iemand die zich elmo noemt een bordje uitverkoop om de nek van Ziyech hangen... Ziyech creëert 3 doelrijpe kansen per wedstrijd en heeft een contract dat nog 3 jaar doorloopt. Ajax heeft een prima onderhandelingspositie en als clubs geïnteresseerd zijn, zijn ze volgens mij welkom om te komen praten. Maar volgens mij is er geen enkele reden om hem weg te willen hebben, dus laat de koper maar aantonen wat hij vindt dat Ziyech waard is, dan praat je van daaruit verder. Een prijs laten zakken voordat een speler duidelijk zijn zinnen op een club heeft gezet is ronduit dom.

14 juli 2018 om 15:02

Ziyech is op WK egt door de mand gevallen...is duidelijk nog niet klaar voor de top...zoals iedereen wel dacht dat die er klaar voor is...zijn kwaliet was handelings snelheid....en dat was duidelijk te traag op het WK! Beter ff een tussen stap en mis over 2 jaar weer stapje hoger

14 juli 2018 om 16:30

@manodedius, wat een belachelijke reactie en aanval op mij. We zijn hier om over voetbal en transfers te praten, maar dat mag blijkbaar niet van jou. Ik ga verder inhoudelijk niet op je in, dat verdien je niet.

Maar zoals jij praat kunnen we allemaal beter onze mond houden en niet discureren want de kenners weten het toch beter dan ons. Maar als je het ergens dan niet mee eens bent ga je zo denigrerend me de mond snoeren. Erg zielig, je zou meer verwachten met iemand die zijn balk groen is.

14 juli 2018 om 13:22

Nou geloof mij, die gaat vertrekken. Heeft vast gesprekken gehad met clubs en wacht rustig af of er nog iets moois bij komt.

Zou fijn zijn als we nog een jaartje over hem kunnen beschikken.

14 juli 2018 om 11:01

Ik zou het juist verschrikkelijk vinden als hij nog een jaar blijft. Ajax heeft andere kwaliteiten nodig op die positie.

14 juli 2018 om 11:06

Welke andere kwaliteiten zou je willen zien dan op die positie?

14 juli 2018 om 11:15

Ja, stel je voor dat een middenvelder een steekbal geeft op een buitenspeler of een mannetje uitspeelt of eens op doel schiet. Nee, geef mij ook liever een middenvelder die altijd maar voor de veilige weg terug kiest.

14 juli 2018 om 11:16

Een iets soberder speler waarbij het minder alles of niets is. Meer eenvoud in de pasing. Ziyech heeft zeker kwaliteiten, maar qua overzicht vind ik hem niet zo sterk. Hij kiest altijd de moeilijkste en meest risicovolle optie. Ajax heeft op die positie veel meer aan type Eriksen.

14 juli 2018 om 11:45

In betaalbare versies zijn die er niet

14 juli 2018 om 11:49

Laat hem het bij Ajax aub blijven doen, want anders is het teveel van hetzelfde; veel breien tot de zestien. Laat de nummer 6 fan maar wat meer vuil werk opknappen.

14 juli 2018 om 19:28

Hij is niet nodig. Ik verwacht namelijk dat ajax met een echte nummer 10 gaat spelen in de naam van Tadic. Met achter hem frenkie en donnie. Ook verwacht ik nog een versterking op die posities. Defour zou daar perfect kunnen spelen voor het geval dat donnie of frenkie een slecht seizoen hebben.

Denk dat zn contract nog 2 jaar door loopt Zou leuk zijn als ie Ajax naar de volgende ronde schiet en daarna zijn transfer maakt en Tadic klaar staat als vervanger.

14 juli 2018 om 11:00

Zit eigenlijk precies tussen jou en het verhaal van het artikel in. Vanaf 30 augustus loopt zijn contract nog 3 jaar door.

14 juli 2018 om 12:32

Ik snap niet dat mensen Tadic als vervanger van Ziyech zien... Is een linksbuiten en vervanger van Kluivert. Frenkie moet de plek van Ziyech over gaan nemen...

14 juli 2018 om 13:15

Frenkie is een 6 en Eiting is de vervanger van Ziyech in mijn optie. Ook de enige die er bovenuit steekt in de afgelooen oefenwedstrijden.

16 juli 2018 om 09:52

Hmmm interessant, wat maakt Frenkie een 6 in jouw ogen? Vind hem body en duelkracht missen, zie hem meer als een type frivole aanvallende middenvelder, goede techniek, overzicht en schotkracht. Eiting zie ik dan eigenlijk weer meer als een 6... maar goed we zullen het zien

Zou heerlijk zijn als ziyech blijft Onana Veltman-de ligt-blind-tagliafico Vd beek De jong ziyech Neres dolberg tadic 😍

14 juli 2018 om 10:59

Dat middenveld werkt alleen in de eredivisie. Denk je niet dat ze Blind als 6 gaan zien?

14 juli 2018 om 11:03

Nee man gewoon aanvallend voetballen niet schijtbakken voetbal

14 juli 2018 om 11:04

Nou speelt Ajax ook voornamelijk eredivisie, dus dat scheelt Denk dat Blind voornamelijk als (inschuivende) centrale verdediger gezien gaat worden, die in wedstrijden waarbij het defensief wat steviger moet staan inderdaad als 6 neergezet wordt. Ook omdat het Magellan (pure verdediger) of Blind zou worden.

14 juli 2018 om 11:06

Wie zou je dan in de verdediging zetten? Wöber maakt nog geen zekere indruk en voor Schuurs komt het denk ik nog te vroeg. Of bedoel je met 3 verdedigers waarbij Blind naar voren schuift?

14 juli 2018 om 11:07

Ik bedoel maar dat als Ajax CL of EL gaat spelen, ze Blind eerser op 6 zullen zetten dan De Jong. Heeft niks met angst te maken maar met realisme.

14 juli 2018 om 11:32

@Psv-er!, als je met Schone op 6 de El finale kan bereiken, kan het zeker met Frenkie de Jong op die positie. De wedstrijd van gisteren daargelaten, maar Frenkie heeft na zijn blessure weer ritme nodig. Overigens kan Donny v/d Beek daar ook spelen, maar ook die heeft geen ritme en speelde gisteren als een draak. En Donny kan je beter als box to box middenvelder gebruiken dan op 6, want dan komt hij meer tot zijn recht.

Overigens ben ik ook voor Blind op 6, maar Wober en Schuurs hebben gisteren wederom aangetoond niet klaar te zijn voor Ajax 1. Juist in Europa moet daar iemand met ervaring staan. De Ligt is weleenswaar heel goed, maar die is ook nog verschrikkelijk jong.

14 juli 2018 om 12:49

@PSV-er

Ben ik wel met je eens hoor. Aan de ene kant is aanval de beste verdediging maar het kan ook prima.

14 juli 2018 om 12:55

Ik denk hij meer een 'lastpost' is dan een toegevoegde waarde op dit moment, ik zie hem liever vertrekken.

Onana - Veltman - de Ligt - Tagliafico - Sinkgraven - Frenkie de Jong - Blind - van de Beek - Neres - Dolberg - Tadic.

Ik zat over deze variant na te denken, een zwakte van Ajax is snelheid centraal achterin, Tagliafico kan dat oplossen door meer centraal te gaan spelen. Onder Bosz merkte je enorm dat Sinkgraven op LB ging spelen, kwam het spel ten goede, ik denk dat hij harder werd gemist vorig jaar dan menig dacht. Als je hem op LB zet kun je ook heel dynamisch spelen en wat schuiven met Blind, Tagliafico en Sinkgraven. De ligt kan dan ook inschuiven, aan de Blind de taak om de rest verdediging dan goed te zetten, maar daar ligt wel zijn kwaliteiten.

Ik denk dat Ajax Ziyech gewoon het beste kan verkopen. Ze zullen Blind wel als 6 zien. Of centraal achterin, LB is hij toch echt te traag voor. Dan heb je met Beek en Jong toch 2 gasten die moeten spelen dit seizoen, vooral als je bedragen ziet die genoemd worden. Dan tadic dolberg neres en je elftal lijkt redelijk in balans.

Ziyech wil zelf waarschijnlijk wel weg alleen welke subtopper in Europa zou Ziyech willen kopen?? Denk dat er gewoon weinig interesse is ook na een slecht WK..

Ik roep het al een tijdje: echte topclubs zijn niet geïnteresseerd in Zyech. En dat komt omdat het geen europese topper is. Vrees met grote vrezen dat Ajax niet van hem af komt. Misschien dat Tadic en Blind de balans in het elftal doen omslaan en Zyech daarin meenemen. Maar het beste is een strik eromheen en wegwezen.

Ik vrees dat de clubs die Ziyech zoekt niet voor hem in de rij staan. In het buitenland kijkt men wel verder dan die prachtige passes van hem en dat hij in de afrika cup uitkomt is ook altijd vervelend. Eerlijk gezegd zie ik hem liever vertrekken voor een bedrag rond de 30 miljoen.

Hij is heel dominant aan de bal maar heeft tegelijkertijd een laag rendement en maakt niet altijd de goede keuze, dat is een beetje een dilemma, daar win je eigenlijk alleen de schoonheidsprijs mee, geen kampioenschappen. Daarmee geeft hij Frenkie of Donny (onbewust) niet de ruimte om zich te etaleren.

Daarnaast vind ik hem voor een 25 jarige heel erg grillig, als hij geprikkeld wordt door bv. het publiek, dat is hij ineens een niveau hoger en de beste in NL. Wordt hij niet geprikkeld dan wordt er van hem verwacht dat hij de ploeg op sleeptouw neemt, maar hij laat dat vaak na op bepalende momenten.

Net als met Justin win je er gewoon de oorlog niet mee, hoe goed hij soms ook mag zijn. Je verwacht dat een vrije trap met zijn technische kwaliteiten gewoon 90 op de goal gaat.

14 juli 2018 om 14:15

Het probleem met Ziyech is dat hij 1 van de weinigen is met een geweldige traptechniek en overzicht, maar met een lage handelingssnelheid. Hij heeft te veel tijd nodig om die beslissende pass te geven. In de Eredivisie kom je er mee weg, maar in Europa heb je al een man bij je als je de bal nog moet aannemen.

Ook doen buitenlandse clubs hun research en dan kom je al snel tot de conclusie dat Ziyech best een probleemgeval kan zijn, vooral als het niet loopt zoals hij wil. Het is natuurlijk allang niet meer toevallig dat hij telkens problemen heeft met de achterban bij de clubs waar hij komt, terwijl hij wel altijd belangrijk is.

Ziyech is goed, maar niet geweldig. Ik denk inderdaad dat de clubs die hij in gedachten heeft, niet gaan komen. Het WK heeft natuurlijk ook niet geholpen. Marokko heeft namelijk wel indruk gemaakt tegen Spanje en Portugal, maar Ziyech was 1 van de weinige spelers die niet thuis gaf.

14 juli 2018 om 14:24

Inderdaad, hij heeft zeker specifieke kwaliteiten, maar als je het mij vraagt is hij te slecht om tot echte absolute ster te rekenen. Dat wordt wel gedaan, hij wordt al jaren geprezen om zijn soms fenomenale passes, maar er wordt te weinig kritisch gekeken naar zijn zwaktes. Hij meet zich dus een te grote rol aan en is wat overschat.

14 juli 2018 om 19:00

De Afrika cup is niet meer in de winter maar in de zomer. Ik kan me herinneren dat een strootman bij Sparta vervloekt werd. Hij zou het spel niet zien, trage handeling etc etc. Bij PSV en later bij Roma werd het ongelijk bewezen door hem. De nu geïnteresseerde clubs niet Ziyech zijn keuze kunnen zijn geloof ik best. Ziyech heeft eerder aangegeven het geheel plaatje belangrijk te vinden, en ook graag een klik te hebben met de trainer. Hij heeft bewezen door het vuur te gaan voor zijn trainer. Zowel bij Twente (schreuder) als bij ajax (bosz en keizer). Afgelopen seizoen werd die bij ajax echt afgemaakt op basis van scorebord journalistiek, vind ik. Als voorbeeld de door jou gegeven vrijetrap. Er werd zo hard geroepen dat hij die niet meer moest nemen maar Schone. Terwijl Ziyech zijn vrijetrappen vaker tot doelpunt leidden en ook vaker tot onbeschrijfelijke reddingen van keeper, paal of laat werden gepromoveerd. Ziyech komt tot zijn was dom bij of aanvallend dominante spelend team (top clubs in buitenland, waar ik niet vanverwacht dat die hun peilen gericht hebben op hem) of teams die vanuit de omschakeling met snelle voorroede spelers spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

222 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 22 14 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
2015/2016 FC Twente 33 17 6 0
Laatste voetbalnieuws

Oranje of Marokko? Deze spelers gingen Mohammed Ihattaren voor

Geboren en opgeleid in Nederland, maar toch spelen voor de nationale ploeg voor Marokko. Het afgelopen decennium is het steeds vaker voorgekomen dat jeugdinternationals van Oranje voor de keuze kwamen te...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 maart
In navolging van Eintracht Frankfurt en Leeds United heeft nu ook AS Roma interesse in Justin Lonwijk. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren