Cocu: ‘Het is lopende, maar ik hoop dat het snel rondkomt’

Vrijdag, 13 juli 2018 om

Ferdi Kadioglu is in Istanbul geland en staat volgens verschillende Turkse media op het punt om een transfer naar Fenerbahçe af te ronden. Phillip Cocu staat sinds kort aan het roer bij Fener en noemt de achttienjarige aanvallende middenvelder ‘een speler voor de toekomst’. In gesprek met De Telegraaf houdt de oefenmeester nog wel een slag om de arm.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Doet Ferdi Kadioglu er goed aan om naar Fenerbahçe te vertrekken?


Gerelateerd

13 reacties

Echt een goede zet van FB om Cocu aan te stellen als coach, hij heeft wel oog voor jonge spelers, ben benieuwd hoe Ferdi het gaat doen in de Turkse competitie.

Als het bestuur van Fener Cocu snappen, dan zal hij daar een goed systeem zetten. Een trainer met verstand. Als voetballer ook heerlijk. Die wist precies wanneer hij mee moest doen aan een aanval en wanneer niet. Super nuchtere speler. Genot.

14 juli 2018 om 00:26

Aziz Y. aka de grootste Galatasaray-legende na Metin Oktay heeft niet meer de touwtjes in handen. Ali Koç, zijn opvolger, is een visionair. Koç heeft Cocu tot op het bot geanalyseerd voordat hij hem aanstelde als coach, dat was ook een grote reden dat Cocu graag wou tekenen bij FB. En een heel groot gedeelte van de supporters staat achter Ali Koç. Dus qua vertrouwen moet het wel goed komen, hopelijk.

14 juli 2018 om 09:55

Alex, je hebt gelijk hoor. Maar vergeet niet dat beleidsbepalers nu verplicht zijn om uit een visie te handelen. FFP-beleid hangt als zwaard van Damascus in de lucht. Bij elke onverantwoorde keuze word je afgestraft. Daarom neigen we steeds meer naar huurconstructies icm aankoop van jongere spelers met potentie.

Onbegrijpelijke keuze van Ferdi imo. Is nog lang niet klaar voor de Turkse top en al heeft fenerbahce nu ingezet op verjongen vind ik de visie van de Turkse voetbalclubs over het algemeen gericht op korte termijn resultaten. Ik hoop echt dat Ferdi een succes wordt bij Fener maar heb er hard hoofd in. Voor lange termijn een prima optie mits ze geduld hebben bij fener en echt een lange termijn visie hebben. Maar voor nu zeg ik; eerst zien dan geloven.

14 juli 2018 om 07:26

Had hem heel graag nog in de Eredivisie gezien. Bij AZ of Heerenveen bijvoorbeeld. Is volgens mij een heel groot talent en moet veel spelen. Vraag me af wat zijn rol bij Fener gaat zijn (jeugdteam?). Financieel zou het vast interessant zijn en Cocu zal wel een plan met hem hebben.

Ons bestuur zit daadwerkelijk te slapen tijdens deze transferperiode. Ik denk dat ze 4 weken ofzo geleden iemand hebben gestuurd voor ferdi, maar dat die persoon geen contact heeft opgezocht met de NEC. Fener heeft momenteel 3 jonge spelers gehaald als ze deze transfer afronden.

14 juli 2018 om 00:12

Fenerbahce staat al decenia bekend als een kerkhof voor jonge spelers. Ali Koç wilt dit veranderen, maar begrijpt volgens mij ook niet dat Fenerbahce al vier jaar geen kampioen is geworden. Deze jongens gaan je geen kampioenschap bezorgen, misschien over vijf jaar, maar dat is nog zelfs afwachten. Turkse talenten hebben de gave om opgezogen te worden in het nachtleven van İstanbul. Fener heeft sowieso al problemen met de Ffp, en als al het geld aan verdeelde jeugdspelers uitgegeven gaat worden ... Dat is wachten op problemen, en de ongeduldige supporters die snakken naar een kampioenschap .. ik heb gevoel dat Koç achter een kinderdroom aanjaagt.

14 juli 2018 om 00:22

Wie moet je dan binnenhalen met het weinige geld die je hebt? Vedettes die over de datum zijn? Het is juist goed dat er met een schone lei wordt gestart nu, de supporters moeten ook accepteren dat Aziz Yildirim één grote puinzooi heeft achtergelaten aan het nieuwe bestuur. Het is niet realistisch om direct resultaat te verwachten. Er wordt nu echt iets opgebouwd voor de lange termijn met de aanstelling van Cocu en talentjes die worden aangetrokken. Het is juist verademend dat Ali Koç niet een kar vol overbetaalde blessuregevoelige bejaarden binnenhaalt maar echt doelgericht te werk gaat. Dan heb ik liever goedkope, jonge, en bovenal gretige gasten die ook nog eens restwaarde zullen hebben. Dus alleen maar positief als je de FPP in je achterhoofd houdt.


En op dat gedeelte over het nachtleven: je moet niet vergeten dat de talenten van Altinordu mentaal allemaal ijzersterk zijn hé. Dat zijn geen Ozan Tufan’s of Tarik Camdal’s. De banden tussen Fener en Altinordu worden steeds sterker en dat stelt me zeer tevreden.

14 juli 2018 om 00:49

Eerst zien dan geloven. Ik hoop dat je gelijk hebt voor het welzijn van Turkse voetbal maar de mentaliteit van zowel de supporters als de narcistische beleidmakers heb je niet snel veranderd. Helaas zijn we nou geen volk dat bekend staat op hun ratio. En bepalen we onze koers vanuit emoties. Daarom ook mijn betoog hier boven, dat ik er hard hoofd in heb.

14 juli 2018 om 00:55

Het is moeilijk maar wel mogelijk. Toen Besiktas zo diep in de shit zat, hebben zij ook hun beleid helemaal omgeslagen en zijn juist voor de goedkopere, jongere opties gegaan (Ozyakup, Töre, Arslan, Tosun) en dat heeft z’n vruchten afgeworpen met 2 kampioenschappen en een uitstekende Europese campagne. Ik ben in ieder geval blij dat er niet meer blindelings spelers worden aangetrokken bij Fener die te oud, te duur, te blessuregevoelig en te laks zijn en waarvan nog moet blijken of ze daadwerkelijk een toevoeging voor de ploeg zijn. Als ik Dirar en Aatif op onze flanken zie.. dan denk ik dat Kadioglu en Alici niet veel slechter kunnen zijn, die kunnen je alleen maar verbazen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Göztepe25-5
14.Bursaspor24-4
16.Ankaragücü24-15
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
Mauricio IslaVerdediger10
Ismail KöybasiVerdediger10
Roman NeustädterVerdediger10
Martin SkrtelVerdediger11
Aatif ChahechouheMiddenvelder10
Mathieu ValbuenaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.

95 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Bayern München gaat de strijd met Barcelona inzake Luka Jovic aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren