Pérez haalt uit naar ‘respectloze’ Spaanse bond en wijst naar Van Gaal

Donderdag, 14 juni 2018 om

Julen Lopetegui werd een dag na zijn ontslag bij de nationale ploeg van Spanje gepresenteerd als nieuwe trainer van Real Madrid. Donderdag tijdens het persmoment heeft Florentino Pérez, voorzitter van de Koninklijk, stevig uitgehaald naar de Spaanse voetbalbond. Hij vindt het ontslag van Lopetegui onterecht en is van mening dat de bond Real Madrid respectloos heeft behandeld.

Pérez dacht dat Real Madrid er juist goed aan zou doen om nog voor de start van het WK bekend te maken dat Lopetegui de nieuwe coach zou worden. “Om het nog voor het WK wereldkundig te maken, dachten we transparant te zijn en speculatie en geruchten tijdens het toernooi te voorkomen”, aldus de voorzitter tijdens de presentatie, geciteerd door diverse aanwezige media.

Julen Lopetegui hield het donderdag niet droog bij zijn presentatie bij Real Madrid. #realmadrid #lopetegui

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) on

Onlangs verlengde Lopetegui zijn contract nog tot medio 2020 bij de Spaanse bond. Dat hij heeft besloten om nog voor het WK akkoord te gaan met Real Madrid, heeft de voetbalbond besloten om vlak voor de eerste groepswedstrijd tegen Portugal tot een ontslag over te gaan. “We hadden een legitiem akkoord, alles was normaal geregeld”, aldus Pérez, die er niet aan had gedacht dat Lopetegui ontslagen zou worden toen woensdagochtend een persconferentie werd belegd. “We dachten dat het gewoon een persconferentie zou zijn met de voorzitter en Julen Lopetegui.”

Het liep anders. “Het bleek om de trots van de president te gaan, die Real Madrid respectloos heeft behandeld. Met Antonio Conte en Louis van Gaal is het vaker voorgekomen dat een trainer voor of tijdens het WK akkoord ging met een nieuwe club. We kunnen nog steeds niet begrijpen hoe dit akkoord invloed zou kunnen hebben op de spelers, die gewoon weer wereldkampioen willen worden en dat is ook iets wat wij allemaal graag willen.”Gerelateerd

78 reacties (laatste reactie door davitdavtyan)

Ik kende deze hele man niet voordat hij ontslagen werd bij de Spaanse bond, maar hij heeft mij wel weten te emotioneren en hoop ook dus dat Spanje na drie speelrondes naar huis kan!

ps: realiseer me nu pas wat een gekke poule eigenlijk. Spanje en Portugal vormen samen uiteraard Iberië. En dan te bedenken dat ook Marokko maar een steenworp hiervandaan ligt. (Is het zelfs niet zo dat er een stukje Spanje in Marokko ligt?)

14 juni 2018 om 21:24

Ja klopt een klein deel van Spanje grenst aan Marokko.

14 juni 2018 om 21:28

Nou nee, er zijn 2 Spaanse enclaves in Marokko.

14 juni 2018 om 23:20

@nico. Dus op twee grenzen van spanje grenst het aan marokko

14 juni 2018 om 23:31

Leuk geprobeerd maar Spanje grenst aan Portugal en Frankrijk. De twee enclaves zijn Spaans grondgebied maar hun grenzen zijn niet de grenzen van het land Spanje.

15 juni 2018 om 00:48

Andorra en Gibraltar (al kunnen we over de laatste speculeren) ook niet vergeten.

14 juni 2018 om 21:47

Net gegoogled; melilla is een spaanse exclave op het afrikaanse continent omringt door marokko inderdaad.

14 juni 2018 om 21:50

Ceuta en nog een andere Spaanse exclave liggen in Marokko. Recent toevallig nog iemand gesproken die in Ceuta is opgegroeid. Maar het is inderdaad een soort poule met Nederland, België en Engeland.

Wat zijn sommige mensen dom, zoiets ga je niet bekend maken vlak voor het wk...

14 juni 2018 om 21:13

Juist wel, je kunt tegenwoordig weinig meer geheim houden. Ik vond de timing eerst ook niet handig, maar stel je voor dat zoiets halverwege het toernooi was uitgelekt. Ik denk dat ze dit bij Real Madrid voelde aankomen en daarom er direct open over wilden zijn. Een begrijpelijke keus eigenlijk. Jammer dat de voorzitter van de Spaanse bond en ondoordachte en emotionele beslissing moest nemen waarin hij zijn eigen ego een te grote rol heeft laten spelen.

14 juni 2018 om 21:17

Onzin, de beslissing van de Spaanse bond is een reactie op het ondoordachte handelen van Real Madrid. Beginnen bij de oorzaak, niet bij het gevolg. Wat Real Madrid had moeten doen, is de beslissing neerleggen bij de Spaanse bond. Willen jullie dat we het stil houden? Prima, dan gaan we daar voor. Je mag er vanuit gaan dat deze mensen professioneel genoeg zijn om een geheim te bewaren. Bovendien, mocht het alsnog uitlekken, heeft Real Madrid in ieder geval de keuze bij de bond gelegd en kan de bond Real niets verwijten. Dit is gewoon zo ondoordacht gehandeld van Real Madrid, amateuristisch voor de grootste club ter wereld.

14 juni 2018 om 21:17

Als je niet zit dat dit hele gebeuren niet netjes van de kant van Madrid en de bondscoach is aangepakt, dan is het niet best.

14 juni 2018 om 21:28

Zo kun je het inderdaad ook bekijken, dan werd het helemaal een chaos, maar als coach van het nationale elftal met een wk voor de boeg doe je dat niet man...

14 juni 2018 om 21:31

Waarom doe je dat dan niet?

14 juni 2018 om 21:31

Als jij een maand voor de WK voor 2 jaar bijtekent en een paar dagen voor de WK laat weten dat je hebt getekend bij Real tsja.... Dan vraag je om problemen.

14 juni 2018 om 21:35

Sammerens. Onhandig zou ik het wel noemen. Niet netjes vind ik niet de juiste kwalificatie. Wat is er dan niet netjes? Real zit zonder coach, Lopetegui is een man met een Real verleden die duidelijk goede resultaten weet te behalen met de Spaanse intenationals. De laatste jaren zie je een trent in de aankopen van Real richting Spaans talent. Dan kun je hem toch benaderen? Op het moment dag je dan tot een akkoord komt informeer je de bond, en daarna het publiek. Zo ingewikkeld is dat niet. Dat het kwa timing onhandig is heeft Real aan Zidane te danken.

14 juni 2018 om 21:37

Nico50. Dat de bond niet blij is, is te begrijpen, maar dit is gewoon een zakelijke overeenkomst. Er is een clausule in het contract opgenomen voor het geval dat dit soort aanbiedingen voorbij komen. Dat die aanbieding zo snel komt weet je vooraf natuurlijk niet.

14 juni 2018 om 21:38

@andonis
O jij kent de inhoud van het contract? Bovendien is het goed gebruik de huidige werkgever in te lichten als je belangstelling hebt, toestemming vraagt om te onderhandelen en dan pas gaat praten. Koninklijk is deze praktijk verre van.

14 juni 2018 om 21:43

Waar zijn ze bang voor dan? Die Spaanse bond. Wat maakt het uit wanneer hij gepresenteerd wordt? Lope wilde wereld kampioen worden. Als hij bijv vindt dat een Barcelona/Atleti speler het team meer kan geven dan een Real Madrid speler, dan kies hij gewoon voor de Barcelona/Atleti speler want hij is een winnaar en wilt winnen!
Als j anders beweert dan betekent het dat je Lope nooit volledig hebt vertrouwt. Dat is pas een belediging.

Ps. Deze man speelt ook al jaren met dezelfde (sleutel)spelers. Gaat ie nu ineens zijn hele elftal omgooien om Real spelers tevreden te houden? Nogmaals, waar zijn ze in hemelsnaam bang voor. Wat een dom besluit!

14 juni 2018 om 21:53

Nico50. De afkoopsom van het contact is al meer dan eens voorbijgekomen in vorige berichtgeving. Die vraag begrijp ik dan niet zo goed. Daarnaast is het giswerk omtrent het exacte verloop van deze onderhandelingen. Ik kan zeker begrijpen dat de bond niet blij is, dat het onverwacht komt, en dat het op een onhandig moment gebeurt. Dat het voor commotie zorgt kan ik ook nog wel inzien, maar dat een bestuurder op zo een moment daar niet boven kan staan en een gewogen zakelijk besluit kan nemen vind ik onbegrijpelijk.

14 juni 2018 om 22:46

@Andonis
Ja berichtgeving. Dat is toch niet iets waarop je kunt vertrouwen? Wanneer een werknemer jou een maand voor de WK zijn woord geeft nog twee jaar te blijven en vlak voor die WK alsnog achter je rug om met een ander een contract sluit dan kan ik me voorstellen dat het vertrouwen weg is. Daar kun je niet boven staan. Een vertrouwensbreuk is in de regel onherstelbaar.

14 juni 2018 om 22:55

Ja klopt Andonis das waar je hebt gelijk

14 juni 2018 om 22:55

Dus omdat Madrid in jouw ogen verkeerd heeft gehandeld moet de trainer maar gaan boeten?

14 juni 2018 om 22:56

Ja. Nico. Daar ben ik het wel mee eens. Alleen vraag ik me af of direct ontslag in deze de beste oplossing is. Het vertrouwen met de spelersgroep is niet gebroken, voor zover wij weten. Is dan de keuze om hem dit wk niet af te laten maken het beste besluit? Wat waren de alternatieven? Ik denk zelf dat je op zo een moment de rust moet bewaren, en nader tot elkaar moet komen om een oplossing te zoeken die bevredigend is, en niet direct een radicale beslissing moet nemen die van grote invloed op het verloop van het toernooi lan hebben. Ik neem aan dat de voorzitter wel kan begrijpen dat Lopetegui deze kans wil grijpen. Dan kun je in overleg besluiten hoe en wanneer je uit elkaar gaat. Nu lijkt dat allemaal heel ondoordacht te zijn verlopen. Een soort paniekvoetbal.

14 juni 2018 om 23:00

De Spaanse bond kon wachten tot na de wk om de coach te onstlagen want ze konden met julen Lopetegui gewoon doorgaan tot de wk. Zowel real als de Spaanse bond zijn in de fout gegaan vind ik

14 juni 2018 om 23:24

@andonis; dan wacht je dus gewoon netjes tot na het wk met het bekend maken ipv de dag vóór het wk de spaanse ploeg op stelten zetten. ..

14 juni 2018 om 23:25

Men had er ook voor kunnen kiezen om de bond tijdens de onderhandelingen op de hoogte te brengen. Zij “overvallen” de bond vlak voor een WK. Hoe lang had de bond moeten wachten met beslissingen nemen? Feit is dat het vertrouwen behoorlijk beschadigd is, er zijn vele bestuurders die op dat moment direct beslissen en de “ziekte” wegsnijden. Eigenlijk dus best een zakelijk gezien terecht besluit.

14 juni 2018 om 23:37

@Andonis
Of het vertrouwen in de volledige groep niet weg was weten we niet. Stel de keuze voor een plaats in het elftal gaat tussen een Real en een Barca speler. Als hij voor de Real speler kiest dan krijg je al discussie. Ik denk dat het onwerkbaar zou zijn geworden.

15 juni 2018 om 00:04

Iseldiroed. Dat is bij wijze van spreken onmogelijk. In het geval van Spanje kan dat nog een maand duren, en real kan natuurlijk niet zo lang wachten met het aanstellen van een coach. Geheimhouden is een utopie.

15 juni 2018 om 00:10

Tipptopp. Ben ik het niet mee eens. In de eerste plaats weten we niet hoe lang de onderhandelingen hebben geduurd. Gezien het verleden van Lopetegui bij Real kan dat heel snel zijn gegaan. Ten tweede. Het gaat hier om een aanstelling na het wk. Dat hoeft helemaal geen rol op dit wk te spelen. Daar kun je dus bestuurlijk anders mee omgaan. Zeker omdat het als het ware om termijnprojecten gaat. Wk ek etc. Daarnaast weegt het belang van je doelstelling mee. Je hebt zojuist een kwalificatie gespeeld, en staat nu op het punt het project af te ronden. Dan denk ik dat de doelstelling, in dit geval wereldkampioen worden, voorrang geniet boven principiële kwesties. Ik ken niet zo veel bestuurders die op zo’n moment snijden en groot verlies nemen.

15 juni 2018 om 00:16

Nico50. Alhoewel het plausibel klinkt heb ik daar grote twijfels bij. Bijna alle spelers in de selectie van Spanje hebben de grootste prijzen gewonnen. Zowel met hun club, als met de nationale ploeg. Die weten precies wat er nodig is om te winnen. Die zie ik dan niet in de praktijk met dit soort overwegingen komen. Dit gezegd hebbende, het kan ook goed zijn dat ze alsnog een fantastisch toernooi spelen juist omdat ze een volwassen spelersgroep hebben.

15 juni 2018 om 02:19

Professioneel genoeg om het stil te houden. Haha dan kan je concluderen dat professionalisme niet bestaat in deze wereld. Overal is er corruptie als mensen door een 3de partij betaald krijgen om informatie te lekken dan is er altijd wel eentje die hapt.

Van Gaal en Conte gingen niet naar clubs waar het halve nationale team speelde..

2 verschillen;
Er speelden geen Nederlanders bij United en er was geen sprake van soortgelijke concurrentie, red. Atl-Real-Barca.
De manier hoe het verliep is totaal verschillend. Lopetegui verlengde nog weken geleden en heeft de bond niet op de hoogte gehouden van mogelijke interesse en onderhandelingen.

14 juni 2018 om 21:13

Hoe bedoel je concurrentie ? Spanje speelt meestal 4-3-3 maar de laatste wedstrijden 4-2-3-1. Bij de keeper en verdediging is er geeneens discussie mogelijk wie er gaat spelen. De Gea en Alba-Ramos-Pique-Carvajal zoals altijd al. Daarvoor als het een 4-3-3 opstelling is Buquets-Iniesta-Isco en daarvoor Asensio-Costa/Aspas-Silva. In een 4-2-3-1 spelen ze met Busquets en Thiago/Koke met ervoor Isco op 10 en ernaast Iniesta en Silva. Welke spelers van Madrid kan hij voortrekken die er al niet stonden? Iedereen is al 90% gegarandeerd van een basisplek met uitzondering van Vasquez. Misschien mis ik iets?

14 juni 2018 om 23:50

Asensio en Lucas zijn geen vaste basisspelers bij Spanje. Nogmaals, ik wijs je naar mijn reactie in virige post, waar je erop had gereageerd. Ik denk absoluut niet dat Julen dat zou doen(voortrekken). Ik heb het over onrust en vertrouwen in coach. Vandaar dat ik concurrentie bij betrek. Het zijn gewoon twee verschillen met LVG dat ik even noem om aan te duiden dat Perez onzin spreek en vergelijking met lvg irrelevant is.

14 juni 2018 om 21:15

Ik denk niet dat dit een rol speelt, bij Spanje worden er beslissingen genomen in het voordeel van het Spaanse elftal. Immers was het geraamte van het elftal jarenlang allerlei sleutelspelers van Barca. Wat denk je dat er nu was gebeurt dan? Dat omdat die man een contract had getekend bij Real hij ineens Nacho zou opstellen ten faveure van Pique? Natuurlijk niet.

14 juni 2018 om 23:53

Nee dat denk ik niet en zeg ik ook nergens. Ik heb het meer over het vertrouwen van spelers van Atl en Barca in Julen na zijn aanstelling tot coach van concurrent.

Ja, er werden berichten gepost dat squad achter hun trainer staat, maar dat wil niet zeggen dat het vertrouwen niet gedaald is. De spelers begrijpen namelijk ook dat zijn ontslag het alleen maar erger maakt voor Spanje.

14 juni 2018 om 21:36

@daviddavtyan
O en ik toch maar denken dat Van Persie daar speelde en Blind erheen ging.

14 juni 2018 om 23:56

Blind ging daarheen idd en Van Persie was toch al een sleutelspeler bij Oranje. Ik heb het hierboven weliswaar fout geschreven, maar mijn bedoeling is dat voor Oranje niet veranderde na aanstelling van Lvg wat betreft het wk.

15 juni 2018 om 00:41

Dat zou het voor Spanje ook niet. De mensen die er staan zijn ook sleutelspelers dus dat gaat niet op.

15 juni 2018 om 00:59

Misschien koos ie voor Van Persie ipv Huntelaar. Who knows? :O

Ik kan Perez hier goed begrijpen. Het blijft dan ook een belachelijke beslissing van de bond. Ook al beweren mensen om verscheidene redenen het tegendeel, de vergelijkingen met LVG en Conte zijn zeer logisch en ook goed te maken. Alleen hier had je te maken met een begripvolle bond die zich niet op de teentjes voelden getrapt.

Het is vooral jammer voor Spanje, ik had gehoopt leuk voetbal te kunnen zien van die ploeg en momenteel heb je toch het gevoel dat er een situatie is ontstaan waarbij het van negatieve invloed op het spel kan zijn.

14 juni 2018 om 21:25

Leg eens uit waarom je de vergelijkingen met Louis van Gaal en Conte logisch vindt?

14 juni 2018 om 21:38

Zijn eigenlijk totaal onlogisch, het enige wat gelijk is is het feit dat ze voor een club tekenden voor het seizoen na een groot toernooi.

Maar de timing, bekendmaking, contractduur, wetendheid van de bond enzovoorts zijn totaal verschillend.

Van Gaal en Conte hadden de bond ingelicht dat ze mogelijk voor een club zouden gaan tekenen (vandaar ook dat hun contract na het toernooi zou aflopen) en de aanstellingen waren al maanden ervoor bekend. Van Gaal en Conte gingen ook met volle focus naar het toernooi en wilden niks weten over hun toekomstige club. Lopetegui zegt dat tegen zijn spelers, maar tekent zelf voor Madrid tijdens de voorbereidingen, zonder het zelf bekend te maken (tenminste, 5 minuten voordat Madrid het bekendmaakte) bij de werkgever waar hij 3 weken geleden nog zijn contract verlengde...

15 juni 2018 om 01:04

Wie zegt dat de Bond het niet gewoon al wist en doen alsof ze overvallen zijn. Misschien is er ook wel een langer lopend conflict tussen bestuur van de bond en Lope. We hebben de afgelopen dagen wel een heel eenzijdige berichtgeving gehad. Het feit dat Lope vandaag al officieel gepresenteerd is geeft aan dat hij niet zo heel erg vind dat hij ontslagen is. Ik vermoed dat er meer aan de hand is dan we nu horen. Iedere nieuwsbron praat elkaar toch maar beetje na voor de clicks en goedkope productie.

14 juni 2018 om 22:00

De vergelijking met Conte en Louis gaat werkelijk op alle punten mank. Dat snap je toch wel? Met name het feit dat hij nu opeens eigen spelers in de selectie zou hebben maakt hem niet objectief meer. Een oliedomme move die hem nu het hoogst haalbare kost en een volledig terecht ontslag.

15 juni 2018 om 01:07

Totale onzin dat ie ontslagen is. De belangenverstrengeling zou er eerder zijn als hij het omgekeerde pad zou doorlopen. Bijvoorbeeld coaches bij NL met een club liefde. Daar praten we wat over, maar die ontslaan we toch ook niet? Spaanse bond is gewoon achterlijk. Ik heb het idee dat er veel theater bij komt kijken met hun 'overvallen door het nieuws'.

Het gaat er om dat het niet in overleg gedaan is. Het slaat natuurlijk nergens op dat je 5 minuten voor een persbericht de bond pas inlicht. Bij een speler of trainer van een andere club zou je dat ook nooit doen. Niet recht proberen te praten wat krom is Perez.

14 juni 2018 om 21:16

Hier valt zeker wat voor te zeggen. Ik vind dit ook wat opmerkelijk, maar om dan direct maar een bondscoach te ontslaan twee dagen voor het WK is echt ridicuul. Je zou beter maatregelen kunnen nemen tegen Real Madrid.

14 juni 2018 om 23:31

Een bondscoach tekent net een nieuwncontract, Tekent daarna bij 1 vd hoofdclubs voor het land Overlegt niets Maakt het zo goed als bekend aan zijn werkgever bij een media moment over zijn nieuwe werkgever. Is daarna niet meer objectief qua spelers Blijkt onbetrouwbaar te zijn Blijkt voorkeur qua club te hebben Wat had de spaanse bond anders kunnen doen dan hem ontslaan?

15 juni 2018 om 00:01

Hem het toernooi laten spelen, hem bedanken voor twee jaar werk, begrip tonen voor een persoonlijke keuze, en daarna een andere coach aanstellen. Dat hadden ze ook kunnen doen. Waarschijnlijk was het dan ni rustiger rond de ploeg geweest.

15 juni 2018 om 01:10

Iseldiroed reageert hier net zo emotioneel als de Spaanse bond. Je kan ook professioneel met elkaar omgaan.

Wat een gast, hij draait het gewoon volledig om. Real Madrid is respectloos tegenover de Spaanse bond door dit zelfstandig naar buiten te brengen een paar dagen voor het WK. Overleg het eerst, ga in het geheim met elkaar om tafel en kom tot een gezamenlijk besluit. Wil de ene partij het stil houden, heb daar dan respect voor. Als de Spaanse bond geen problemen heeft met de 'zogenaamde speculaties tijdens het toernooi', wie is Perez dan om daar tegenin te gaan? Bovendien slaat hij met het argument m.b.t. van Gaal en Conte de plank volledig mis. Dat was ten eerste al geruime tijd voor het WK bekend en ten tweede snapt hij toch zelf ook wel dat deze overstap veel gevoeliger is? van Gaal ging naar United, wat zijn de banden tussen Oranje en United? Die zijn er nauwelijks. Conte idem dito. Wat zijn de banden van Spanje met Real Madrid? Dat vul zelf maar in Florentino... Echt wat heeft die man een bord voor zijn kop, stuitende arrogantie.

14 juni 2018 om 21:38

Florentino gelooft dit zelf niet niet eens. Hij voelt zich betrapt en in het nauw gedreven en besluit naar voren te vluchten en de frontale aanval in te zetten. Typerend voor de arrogantie van de club

14 juni 2018 om 21:45

Stuitend is vooral de naïviteit te denken dat je dit geheim kunt houden. Ondanks dat ik de vergelijking met van Gaal niet relevant vind, gaat het er om dat de coach zijn taken uit kan voeren. Dat jij verbanden legt tussen Real en het Spaanse elftal begrijp ik, dat je er even van uitgaat dat Lopetegui zijn doelstelling op het spel zet vanwege een toekomstig project is net zo naïef. Dat de bond niet blij is, daar valt wat voor te zeggen. Uit berichtgeving kun je concluderen dat er wel degelijk overleg is geweest. Wat het overleg inhoudelijk precies heeft opgeleverd is niet duidelijk. Wel dat dat overleg zeer kort voor het persbericht heeft plaatsgevonden. Dat was dan volgens de bondsvoorzitter een reden voor ontslag. Mijns inziens wat extreem.

14 juni 2018 om 22:19

Wat zit je nou te zwetsen jongen, je trekt mijn reactie totaal uit zijn verband. Nergens beweer ik dat dit niet uit had kunnen lekken. Wat ik zeg, is dat je zo’n beslissing niet zomaar kunt nemen. Madrid had met de Spaanse bond moeten overleggen: gaan we het nu naar buiten brengen of willen jullie het stil houden met als risico dat het tijdens het toernooi alsnog uit kan lekken. Ook zeg ik nergens dat ik denk dat Lopetegui deze klus niet professioneel had kunnen afmaken. Wat ik zeg is dat het verband met van Gaal en Conte nergens op slaat omdat die transfers ten eerste veel eerder werden aangekondigd (dus geen onrust veroorzaakten) en ten tweede niet gevoelig lagen (dus geen scheve gezichten kon opleveren). Je weet toch zelf ook wel hoe de media werkt en hoe zij iedere beslissing breed uit zouden meten. Echt kerel, leer begrijpend lezen of houd je alsjeblieft stil. Ik zie dat je hierboven de plank ook al volledig mis slaat.

14 juni 2018 om 22:48

Zowel de bond als Real Madrid hebben aangegeven dag er overleg is geweest. Het steekt de bond dat het zo kort voor het persbericht is geweest. Dat geeft de bondsvoorzitter aan. Pérez zegt dan weer dat men in overleg heeft besloten om het nieuws bekend te maken. Enigszins tegenstrijdige berichtgeving. Daar kunnen wij dus moeilijk conclusies uit trekken. Ik ben benieuwd waarom je vraagt om zelf in te vullen wat de banden tussen Spanje en Madrid zijn? Wat insinueer je nu precies? Tenslotte, dit is een forum. Daar kunnen mensen het niet met elkaar eens zijn, of elkaar soms verkeerd begrijpen. Als ik deel neem aan een gesprek, dan bepaal ik zelf wel of ik me stil houd.

14 juni 2018 om 23:28

Nee er is geen overleg geweest, de bond is 5 minuten voor het persbericht op de hoogte gesteld, dat is alles. De banden tussen Spanje en Madrid zie jij niet? Nou vooruit. In Spanje heb je Barcelona en Real Madrid, water en vuur. Het grootste deel van de Spaanse elftal speelt bij barca en real. Als bekend wordt na het wk naar real te gaan, zal de media iedere beslissing ten gunste van een real speler breed uitmeten. Men zal gaan zoeken naar relletjes. Ach zoek het ook uit, ik ga verder ook niks uitleggen. Het lijkt wel alsof ik met een kleuter aan het praten ben die niets zelf begrijpt. De groeten en succes.

14 juni 2018 om 23:44

Over welke spelers en posities heb je het dan? Je reageert behoorlijk driftig voor iemand die lukraak wat aan het roepen is. Spanje speelt al jaren met dezelfde kern. Er is maar 1 speler van Madrid die niet zeker is van een plek in de basis en dat is Vasquez. Dat argument slaat kant noch wal maar blijft hier gebruikt worden alsof het een reële optie zou zijn om Nacho voor Pique in de basis te zetten. De media zou niks te zeiken hebben over selectiebeleid omdat er niks te zeiken valt. Feit blijft dat de bond hun ongeslagen coach de laan uit hebben gestuurd omdat ze het niet konden hebben dat ze niet tijdig geïnformeerd werden. Is dat slecht gehandeld van Lopetegui en Perez? Ja. Is dat reden om je bondscoach te ontslaan en voor onrust in je selectie te zorgen? Nee totaal niet.

14 juni 2018 om 23:56

Beste Acapulco. Eerlijk gezegd snap ik weinig van alle emotie in je uitleg. Maar goed, dat is jouw probleem. De rivaliteit en de rol die de media daarbij speelt is niet iets nieuws. Ja, het krijgt weer een nieuwe dimensie, maar dat lijkt me geen reden om de coach weg te sturen. Zeker omdat ze al een lange tijd aantonen daarmee om te kunnen gaan. De coach en de spelersgroep bedoel ik daarmee. Verder denk ik dat het best op een andere manier had gekund, alleen heb je niet veel tijd nodig om iemand op de hoogte te stellen van een besluit. Of dat nu vijf minuten of vijf dagen voor een bericht is, maakt weinig uit. Hoe je ermee omgaat is belangrijk. En dat is uiterst amateuristisch. Je had ook op een nette manier afscheid kunnen nemen van iemand na het wk, begrip kunnen tonen voor een keuze, ondanks het nemen van verlies. Maar goed. Succes met al je woede!

15 juni 2018 om 08:20

Het is geen woede hoor, in tegendeel. Het is frustratie omdat je mijn woorden telkens verkeerd interpreteert. Je laatste reactie is beter. Daar kan en wil ik dan ook prima op reageren. Ik laat het media gebeuren varen, daar komen we toch niet uit. Het maakt natuurlijk heel veel uit of je iemand 5 minuten of 5 dagen van tevoren op de hoogte stelt. Bij 5 minuten heb je geen tijd om te reageren. In 5 dagen kun je proberen om het op een andere manier op te lossen, om deze rel te voorkomen.

Nee dat had Perez ook niet kunnen voorzien, al deze betrokkenen hebben namelijk een giga plaat voor de kop waardoor ze toch geen inschattingsvermogen hebben.

1. Bondscoach vraagt om 100% focus van zijn spelers, maar heeft deze focus zelf blijkbaar niet.
2. Bondscoach heeft een doorlopend contract ( Van Gaal had dit niet)
3. De bond was niet op de hoogte van zijn aanstelling
4. De bond is niet betrokken bij het proces
5. De bond is niet betrokken bij het naar buiten brengen van het nieuws (hoe had de wereld gereageerd als Neymar bij PSG was gepresenteerd zonder dat Barcelona hier wat van afwist?)
6. Bondscoach mag geen schijn van belangenverstrengeling hebben. Als bondscoach van Spanje is er nou eenmaal veel overlap met Real en Barça.
7. Bepaalde spelers van het nationale team waren wel op de hoogte. Kan leiden tot onrust binnen de selectie

En dan zal ik nog wel wat dingen vergeten

14 juni 2018 om 21:22

1. Raakt kan noch wal, op basis waarvan wil je bewijzen dat de bondscoach geen 100% focus had? Dan kun je bijvoorbeeld Griezmann van hetzelfde beschuldigen omdat hij midden in een transfer-soap zit. Frankrijk kan hem dus beter maar naar huis sturen. Dit zijn echt lukrake opmerkingen. Spelers en bondscoaches kunnen zulke zaken zeker scheiden.
2. Klopt
3. Klopt
4. Klopt
5. Klopt
6. Dit lijkt me onzinnig, het belang van Spanje staat op het spel, niet het belang van een club. Zoals al eerder aangehaald, wat denken mensen nu dat Lopetegui ineens alle spelers van Real in de basis had gegooid? Daarnaast los je het probleem niet echt op door dan een enorme legende van Real Madrid aan te stellen als zijn opvolger. Dat is van de regen in de drup.
7. Aanname, weinig bewijs voor

Uiteindelijk ligt het probleem dus vooral in de handelswijze van Real Madrid. Die club had gestraft moeten worden op een bepaalde manier. Niet Lopetegui.

14 juni 2018 om 21:27

Het is omdat Lopetegui zijn spelers heeft verteld zich niet met transfers bezig te houden, terwijl hij dat zelf ook doet in de laatste dagen voor het WK. Griezmann heeft er niks mee te maken, hij speelt voor Frankrijk en Deschamps heeft deze opmerkingen niet gemaakt.

Real Madrid heeft eigenlijk niks verkeerds gedaan. Misschien hadden ze het pas na het WK bekend moeten maken (terwijl die deal er al was).

Het probleem ligt meer bij Lopetegui, die zijn werkgever niet persoonlijk heeft verteld waar hij mee bezig was (tot 5 minuten voor het wereldkundig werd gemaakt). Dat was ook onhandig van hem, wetende dat hij pas geleden nog zijn contract verlengde.

14 juni 2018 om 21:32

1. Bij spelers kan de bondscoach daar een keuze over maken. Koeman verplichtte ook zijn spelers afgelopen periode om de focus voor 100% bij het Nederlands elftal te houden. Contractbesprekingen en contact met zaakwaarnemers moesten maar op een ander tijdstip. Bij een bondscoach is dst aan de (technisch) directeur / voorzitter.

6. Onzinnig voor jou, in het arbeidsrecht wel degelijk een zeer belangrijk onderdeel. Het gaat er ook niet om of er sprake is van belangenverstrengeling maar of er schijn van kan zijn. Genoeg mensen zelfs om veroordeeld.

7. Jij gelooft dus dat de RM spelers in het nationale elftal het op pas zouden horen ten tijde van de persconferentie?

Lopetequi is zelf net zo laakbaar

14 juni 2018 om 21:25

Precies dit.

Zoals je zegt, hadden Conte en Van Gaal een contract tot aan de afloop van het toernooi (en niet 3 weken voor het toernooi nog verlengd), waarin ze de bond al duidelijk hadden gemaakt dat ze dat deden om mogelijke vacatures aan te nemen.

Verder waren voor zowel Conte als Van Gaal de aanstelling bij hun clubs maanden voor het toernooi al wereldkundig en waren er geen onderhandelingen/bekendmakingen in aanloop van/tijdens het toernooi.

En het feit dat Lopetegui zijn spelers verteld om zich 100% te focussen op het WK en niet bezig te zijn met eventuele transfers, terwijl hij zelf bezig is met een job tijdens de laatste voorbereidingen voor het WK is ook raar.

14 juni 2018 om 21:29

Punt 3 tot en met 5 wordt toch ontkracht door Perez? Die zegt precies het tegenovergestelde. Punt 7 geeft met hiërarchie te maken vind ik, jongens zoals Ramos, Iniesta, Pique en etc. kunnen voordat de rest van de selectie het weet wel op de hoogte zijn. Wat bedoel je precies met punt 6?

14 juni 2018 om 21:32

Ontkracht door Perez, maar op het zelfde moment zegt de Spaanse bond dat het niet het geval was. Dus ja, wie te geloven?

Het grappige is dat Lopetegui zelf bijna niks erover heeft gezegd, alsof hij de hand in eigen boezem steekt. Anders had hij zijn mond heus wel opengetrokken tegen de Spaanse bond.

14 juni 2018 om 21:39

En dat is mijn hele punt, zolang er twee verhalen zijn kunnen wij als buitenstaanders niet gaan doen alsof we alles weten.

" Loyalty is telling the truth. As soon as there was something to say, he (rubiales) was the first to know." .... '' I wanted to give a press conference that day, but I had to wait because he was far away. The agreement had to be closed before, not during the World Cup. What happened in those hours I do not know."

Dit werd zojuist verteld door Lopetegui zelf.

Edit; en dit vertelde hij over de spelers: '' The players took it absolutely fine. They trained well. And I’ve nothing else to say. I’ll be cheering on that magnificent group of players.''

Respectloos handelen is een trainer van een club of bond weghalen zonder met hun te overleggen eerst. Je kan toch niet zomaar een trainer ergens weghalen zonder daar over te praten met elkar? Ik begrijp real echt niet hierin hoor, zelf in mijn optiek fout handelen en dan de schuld bij de ander leggen omdat die er niet blij mee is.

Wat hier ook speelt. Alle madrid spelers waren al op de hoogte en hij heeft ze geconsulteerd (bron Marca).

Zo, en Perez heeft de media weer naar zijn hand gezet. De bond aanvallen met twee bizar slechte voorbeelden die gewoon klakkeloos worden overgenomen en je hebt weer een hoop druk op zowel bond als scheidsrechters gelegd.

Snap niet dat zulke volwassen mensen niet kunnen communiceren.. Perez kan toch ff bellen naar de bond? Zullen we t voor of na bekend maken? Oké, is goed, doen we dat.. t is toch niet zo moeilijk allemaal...?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4223 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona1211
5.Getafe72
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Raphaël VaraneVerdediger270
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Paris Saint-Germain overweegt om Thiago Silva volgende zomer van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren