‘PSV hoopt ook voor komend seizoen op ‘man van elf miljoen euro’’

Zaterdag, 9 juni 2018 om

PSV hoopt nog altijd om ook volgend seizoen te kunnen beschikken over Marco van Ginkel, zo meldt het Eindhovens Dagblad zaterdag. De regerend landskampioen zal de voorbereiding op de nieuwe voetbaljaargang echter wel zonder de aanvoerder van vorig seizoen starten. De bal ligt immers bij werkgever Chelsea.

De verwachting is dat Chelsea niet al deze maand een beslissing over de toekomst van Van Ginkel neemt. De Londenaren hanteren een vraagprijs van elf miljoen euro voor de 25-jarige middenvelder. Daar kan de Eindhovense club niet aan voldoen. Over dit bedrag is tussen de clubs overigens nog helemaal niet gesproken, zo stelt het dagblad.

Mocht Van Ginkel niet haalbaar zijn, zal PSV een vervanger aantrekken. Het middenveld van PSV zal zodoende voorlopig bestaan uit Jorrit Hendrix, Bart Ramselaar en Gastón Pereiro. Talenten zoals Pablo Rosario, Dante Rigo en Mauro Júnior blijven voorlopig ook bij de selectie van Phillip Cocu.

PSV en sc Heerenveen zijn achter de schermen druk met elkaar in de weer inzake eventuele transfers van Denzel Dumfries en Sam Lammers. Laatsgenoemde mag PSV alleen op huurbasis verlaten, terwijl de Friezen juist aan de koop van de aanvaller denken. ''Ik wil zeggen dat ik Sam een heel interessante spits vind. Dat geldt ook voor andere spitsen. Wij zitten op het goede spoor”, vertelt technisch manager Gerry Hamstra in gesprek met de Leeuwarder Courant.

Heerenveen en PSV zijn ook nog altijd in gesprek over Dumfries. De Eindhovenaren willen niet meer dan 5,5 miljoen euro bieden, maar Hamstra wil dat de regerend landskampioen met een hoger bedrag over de brug komt. “Daar is nog niets aan veranderd.”Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door araman)

Kan PSV niet aan voldoen? Lijkt mee een beetje raar niet?

9 juni 2018 om 12:55

Die laatste zin doe je puur alleen om te sarren, doe maar gewoon niet. Ontopic: PSV heeft gewoon, buiten Memphis, Locadia en Propper niet zoveel geld gevangen voor spelers de laatste jaren dus zo raar is het niet dat ze niet meer kunnen bieden dan die 5,5 miljoen. Misschien kunnen ze het wel, maar komen ze dan geld te kort om ook nog evt een middenvelder en aanvaller te strikken.

9 juni 2018 om 13:10

Door de uitschakeling in Europa moesten ze al een speler verkopen om een gat in de begroting op te vullen. Bovendien hebben ze Maximiliano Romero ook al gekocht voor 8 miljoen euro en ze zullen vast nog wel wat spelers willen hebben. Niet heel vreemd dus dat 11 miljoen euro voor PSV momenteel te veel is voor 1 speler.

9 juni 2018 om 14:47

Ze hebben locadia toch al verkocht... dus dat gat was daarmee al dicht

9 juni 2018 om 12:48

Hangt er vanaf hoe je het bekijkt. Zo trekken gewoon een wagonlading spelers aan die ze uiteindelijk vaak met winst van de hand doen.. niet fraai maar wel redelijk effectief.

9 juni 2018 om 13:14

Hebben we het over dezelfde club? Welke wagonlading is er de afgelopen 2 jaar precies ingekocht dan?

Geloof er niks van dat in de huidige markt Chelsea maar 11 miljoen voor van Ginkel zou vragen. Die is echt wel wat meer waard als een van de beste middenvelders in de Eredivisie in het afgelopen seizoen.

9 juni 2018 om 12:49

Mwoa de eredivisie daalt qua status wel vrij hard denk ik. De “toppers” als Klaassen en Janssen faalden opzichtig in de PL.

9 juni 2018 om 12:53

En een sanchez en propper doen het dan weer prima.

9 juni 2018 om 12:49

Mwoa de eredivisie daalt qua status wel vrij hard denk ik. De “toppers” als Klaassen en Janssen faalden opzichtig in de PL.

9 juni 2018 om 13:46

Chelsea verkoopt haar spelers nooit voor hele hoge bedragen. Kijk maar is hoeveel Lyon voor Traore heeft moeten betalen dat was ook maar 10 miljoen of Salah naar Roma. Van Ginkel is 25 jaar oud en heeft het al eerder niet waar kunnen maken in het buitenland. Ik zie niet in waarom 11 miljoen geen prima bedrag is.

9 juni 2018 om 14:49

Traore was 18 miljoen. Ze hebben in het verleden ook Cuadrado voor 20 miljoen verkocht en ook Salah was met 15 miljoen hoger dan wat er nu voor van Ginkel gevraagd zou worden. Jij ziet niet in waarom 11 miljoen geen prima bedrag is. Ik zou het omdraaien. Als van Ginkel nu van PSV was, hadden ze hem zelfs met zijn verleden nooit voor 11 miljoen laten gaan.

9 juni 2018 om 17:31

Bij PSV is hij een belangrijke speler, terwijl hij voor Chelsea slecht een tribuneklant is daardoor is een speler ook minder waard. Traore kostte gewoon 10 miljoen volgens vi (een betrouwbare bron). Daarnaast praat je je eigen argumenten naar beneden met deze voorbeelden want die spelers hadden stuk voor stuk meer bewezen op een hoger niveau. Het scheelt naar mijn mening wel of je een basisspeler bent bij Juve of Roma of bij met alle respect PSV. Ik denk niet dat Chelsea heel veel meer gaat vangen dan 11 miljoen.

Stop nou alsjeblieft met onderhandelen over Dumfries, je moet de groepsfase van de CL halen! En als dat niet lukt, moet je overwinteren in de EL. Die landstitel mogen jullie wel laten gaan hoor, die mag wel naar ons.

Zonder dollen; Dumfries vind ik echt niet goed genoeg voor Psv. Misschien in de toekomst wel, maar nu niet. Je gaat er hoe dan ook op achteruit als Arias vertrekt, maar zorg dan dat dat verschil zo klein mogelijk wordt.

Als Chelsea 11 miljoen voor Van Ginkel wil nog voor er onderhandeld is, dan zal dat bedrag dus nog wel dalen. Misschien dat je hem voor 8 miljoen met een paar bonussen (plaatsing CL, landstitel) en doorverkooppercentage wel binnen kan halen. Dan zou ik het wel doen. Dan heb je een middenveld met Hendrix, Van Ginkel en Ramselaar, ervan uitgaande dat Pereiro vertrekt. Met Mauro heb je voor in de Eredivisie denk ik wel een prima back-up, maar voor de topwedstrijden moet je dan eigenlijk iemand halen.

Lammers zou ik als PSV zijnde niet verkopen, tenzij Heerenveen echt hele gunstige voorwaarden biedt, zoals een flink doorverkooppercentage en een hoge transfersom.

9 juni 2018 om 13:11

Je gaat na Arias dr altijd op achter uit. Een betaalbare rechtsback die minstens net zo goed als Arias is zal je niet vinden.

9 juni 2018 om 13:31

Klopt, dat zeg ik ook in mijn reactie.

9 juni 2018 om 13:38

Snap ook niet dat PSV Lammers wil verhuren. Mocht de Jong vertrekken heb je met hem gewoon een prima back-up in huis. Het bedrag dat je voor Arias en de Jong krijgt kan je echt wel in Ginkel investeren. Denk dat ze alleen geen aankopen moeten gaan doen a la Romero, die nog vrij onbekend is in de eredivisie.

9 juni 2018 om 13:47

Het is toch logisch waarom PSV Lammers wil verhuren. Als de Jong weggaat koopt PSV gewoon een nieuwe spits dat kan toch niet anders?

9 juni 2018 om 13:55

Ik bedoel waarom krijgt hij geen kansen in het eerste. Hij heeft al aangetoond dat hij goals kan maken en aardig kan voetballen. Geef hem gewoon heel het seizoen de kans, de Jong speelde ook pas beter na de winterstop.

9 juni 2018 om 14:09

Nee zeker geen onbekende spelers halen, straks haal je een nieuwr Arias binnen voor 3 ton die nu voor 30 tot 50 x zoveel wordt verkocht. Nee liever een Dumfries halen voor 6 miljoen die je straks voor 2 kunt verkopen zoals een bekende Maher. Romero is gehaald voor komend seizoen en heeft wat terugslag gehad qua blessures. Kan de beste speler overkomen en nu liep de jong er nog rond.

9 juni 2018 om 17:33

Ja en voor de winterstop deed Locadia het prima. Lammers hadden ze vorig seizoen al moeten verhuren. Daarnaast heeft hij nog niet aangetoond waarom PSV hem een seizoen lang het vertrouwen zou moeten geven.

11 miljoen, ik kan me niet voorstellen dat PSV dat niet kan/wil betalen voor deze topper.

Ik zou het gelijk doen. uitstekende aanvoerder voor PSV en daarnaast verdient hij zijn 11 miljoen alleen al terug met alle penalties die hij er vlekkeloos inschiet. (heb 2 jaar geleden nog fris in het geheugen, helaas)

Voor dat geld had Ajax moeten toeslaan, PSV begint pas te draaien op het moment dat hij in het veld staat. Als Ajax hem haalt sla je twee vliegen in één klap, je versterkt jezelf en verzwakt je concurrent.

9 juni 2018 om 13:36

Van Ginkel is een goede speler hoor maar je overschat hem wel. Hij werkt hard en heeft scorend vermogen maar het is niet zo dat hij technisch en voetballend echt een uitblinker is. Daarnaast waarom zou Ajax hem nemen? Met van de Beek, Labyad, Frenkie de Jong, Siem de Jong en Schone hebben ze genoeg middenvelders.

9 juni 2018 om 21:19

Soms zijn er van die spelers die misschien zelf geen echte topper zijn, maar wel de mensen om hen heen laten renderen. Zo heb ik een Anita toendertijd met pijn in het hart zien vertrekken, niet omdat hij zelf zo briljant was, maar met hem op vm ineens Ajax wel ging spelen zoals we allemaal hoopten. Kijk overigens de statistieken er maar op na, PSV begon pas makkelijk te draaien toen Van Ginkel ging spelen.

9 juni 2018 om 14:04

Alsjeblieft niet zeg!

Van Ginkel past helemaal niet bij Ajax, als ik naar die interviews van hem kijk, vreselijk

Een van de Psv'ers waar ik het meest hekel aan heb, en staat ook echt voor het PSV van de laatste 2 jaar

Dan lever ik mijn seizoenskaart in

9 juni 2018 om 14:28

Heb je serieus een hekel aan van Ginkel? Hoe dat zo, als ik vragen mag?

9 juni 2018 om 21:22

Wat hij zegt of gezegd heeft zal mij eigenlijk nauwelijks boeien, hoe hij tegen een bal aanschopt wel. Laten we eerlijk zijn het is de afgelopen jaren beschamend geweest, ik zou nu wel weer eens een Ajax willen zien, dat er wel toe doet.

Zou Ajax geen interesse meer voor van Ginkel hebben? Die kunnen die 11 miljoen gemakkelijk ophoesten.
Ik heb mijn twijfels over Dumfries en nog meer twijfels over de combinatie Angelino en Dumfries.
Verder zou ik Lammers verkopen met terugkoopgarantie of 50% verkooppercentage.

9 juni 2018 om 13:58

Van Ginkel heeft gezegd dat hij nooit voor Ajax zal spelen omdat hij een achtergrond heeft bij Psv. Zielig maar waar....

9 juni 2018 om 14:19

Dat vind ik helemaal niet zielig

Van Ginkel heeft in de tijd dat hij aanvoerder van PSV was duidelijk een statement gemaakt dat hij hart voor PSV heeft

En die tenenkrommende interviews van hem, ik eeeeeh... zat eeeehh... redelijk in de wedstrijd eeeehhh.... Die wil ik echt niet zien in het shirt van Ajax

Ik denk geen enkele fan in Amsterdam

Ik vond het juist heerlijk om me kapot te ergeren aan dat mannetje

9 juni 2018 om 14:34

Ik ben dan een uitzondering. Gewoon een goede speler die zeker bij Ajax zou passen en wat mij betreft welkom is. Was hij al toen we een paar jaar geleden achter hem aan zaten. Ik irriteer me nooit aan hem, eigenlijk nooit aan een Psv’er. Ik vind zijn mening over Ajax zielig. Gelukkig doet Viergever niet zo moeilijk.

9 juni 2018 om 14:59

Ja dan ben je inderdaad een uitzondering

Als je bij de Ajax fans een lijst zou uitschrijven van de PSV spelers waar ze het meest hekel aan hebben dan staan Luuk de Jong en Marco van Ginkel bovenaan

Als een Isimat of een Bergwijn over zou komen zouden zij daar niet zo'n probleem me hebben

Maar deze 2 dus wel

Het gaat om de personen, de manier waarop zij staan voor Psv, niet om de voetbalkwaliteiten

9 juni 2018 om 15:01

Als Marchello020 gewoon zijn kaart inleverd hebben we daar geen last meer van.Van mij mag van Ginkek ook komen.Schat hem hoger in dan schone en siem.

9 juni 2018 om 17:13

Dus een interview is bepalend??? Wat een onzin.

Zou van Ginkel zelf niet eens wat nieuws willen? Ik zie iedereen maar zeggen bedrag moet PSV gewoon betalen of kan Ajax hem niet halen, maar lijkt me dat van Ginkel zelf toch ook zijn ambities heeft. Hij heeft inmiddels al lang en breed aangetoond dat hij het eredivisie niveau ontstegen is. Je zou nu toch denken dat hij zichzelf ook wil uitdagen en is een echt buitenlands avontuur wil aangaan in plaats van jaar in, jaar uit uitgeleend worden door Chelsea. Zou hem weleens in de Bundesliga willen zien. Lijkt me een prima speler voor Hoffenheim of Schalke.

9 juni 2018 om 14:57

Ja dat lijkt me ook. En daarnaast is transfersom kunnen betalen 1ding, salaris kunnen/willen betalen is een 2e...

PSV moet al zijn vervangbare middelmaat (isimat bijvoorbeeld) van de hand doen en gewoon die 11 miljoen voor Marco op tafel leggen.

Dit jaar waren veel van zijn goals weliswaar strafschoppen maar die moet je ook maken en hij heeft nog een stuk of 5 keer prachtig op paal of lat geschoten van afstand. Gewoon een uitstekende speler die PSV de komende jaren uit de brand helpt op het middenveld. Daarnaast ben je dan eindelijk af van die huurconstructies.

Ik zie hier weer een leuke transfer aankomen voor Heerenveen..... Wat was dat destijds toch een geweldige transfer, PSV betaalde Heerenveen voor Sibon, en ze gaven Huntelaar er gratis bij. Zie hier zomaar min of meer hetzelfde gebeuren.

Ik kan me trouwens wel voorstellen dat Van Ginkel inmiddels een stap omhoog wilt zetten. Chelsea is te hoog gegrepen, maar in de Eredivisie is hij uitgeleerd. Neem ook even mee dat in het Nederlands elftal de concurrentie op die positie groot is. Als hij wilt uitgroeien tot een vaste waarde is een stap zetten denk ik wel noodzakelijk.

Dumfries lijkt me een prima aanwinst voor PSV met het oog op het vertrek van Arias. Je gaat er sowieso op achteruit, ik vond Arias de beste rechtsback van Nederland. Lammers zou ik niet defintief laten gaan, of je moet een terugkoop optie nemen. Voor die jongen is vertrekken bij PSV overigens wel verstandig, hij krijgt te weinig speelminuten om zich goed verder te ontwikkelen en bij Jong PSV heeft hij weinig te zoeken.

9 juni 2018 om 17:17

Ik snap niet hoe die jongen maar blijft wachten. Hij wordt komend seizoen al 26 dus als je nog wat in het buitenland wil gaan doen dan moet je snel stappen maken.

Net zoals met Siem of Afellay, laat vertrokken, 1 blessure en je bent 27 en je club heeft geen interesse meer in je. Afellay maakt er nog wat van maar Siem keert terug bij Ajax en stelt niets meer voor.

Zou Ramselaar graag zien op de plek van van Ginkel, mocht die niet haalbaar zijn. Met Pereiro er voor op 10 en Hendrix er naast heb je denk ik toch een aardig middenveld

Van Ginkel moet gewoon weg. Als je naar Chelsea gaat omdat je de eredivisie ontgroeid bent is een tussenjaar bij PSV prima en een tweede jaar eigenlijk al teveel. Van Ginkel moet gewoon naar een subtopper.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

192 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 februari
Bayern München wil Paulo Dybala overnemen van Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren