Gedegradeerd Sparta Rotterdam neemt afscheid van vijftien spelers

Dinsdag, 22 mei 2018 om

Sparta Rotterdam speelt door de nederlaag tegen FC Emmen van afgelopen weekend volgend seizoen in de Jupiler League en dinsdag is duidelijk geworden dat de selectie van de nieuwe trainer Henk Fraser er dan compleet anders uit zal zien. De Spangenaren laten namelijk via de officiële kanalen weten dat er in totaal maar liefst vijftien spelers Het Kasteel zullen verlaten.

De club meldt dat Craig Goodwin, Jannik Huth, Soufyan Ahannach en Michiel Kramer om uiteenlopende redenen de afgelopen tijd al niet meer op het trainingsveld waren te vinden en ook volgend seizoen niet meer voor de club zullen spelen. Routinier Michel Breuer stopt met voetballen en zal na de zomer aan de slag gaan als jeugdtrainer, terwijl huurlingen Robert Mühren, Dabney Dos Santos, Fred Friday en Miquel Nelom terugkeren naar hun respectievelijke werkgevers.

Sander Fischer laat Sparta vanwege een speciale degradatieclausule achter zich, terwijl het contract van Ryan Sanusi niet verlengd wordt. Verder hebben ook Leonard Nienhuis, Paco van Moorsel, Loris Brogno en Nick Proschwitz hun laatste wedstrijd voor de club reeds gespeeld.


Poll

Denk jij dat Sparta na een seizoen weer terug zal keren in de Eredivisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door humberto1)

Tja dat krijg je dan... Wordt interessant om te zien hoe de gedegradeerde ploegen, NEC en Go Ahead zich gaan versterken. Al die ploegen raken een groot deel van de spelers kwijt en moeten in hetzelfde vijvertje vissen.

22 mei 2018 om 16:40

Ik zie Go Ahead de laatste tijd vaak langskomen in dit rijtje clubs. Dit jaar 16e. Hoe groot is de kans dat zij volgend seizoen echt mee gaan draaien?

22 mei 2018 om 16:47

Geen idee, maar als Stegeman van Heracles naar GAE gaat verwacht ik wel dat hem wat beloofd is qua spelers en dergelijke. Dus geef ze het voordeel van de twijfel, hebben wel een paar aardige spelers rondlopen.

22 mei 2018 om 17:32

In 16/17 nog Eredivisie gespeeld en je ziet aan een FC Emmen en de Graafschap dit seizoen dat je niet echt hoeft mee te draaien in de top om in de play-offs toe te slaan. Een Go Ahead in de play-offs is geen fijne tegenstander.

22 mei 2018 om 17:34

Dit zie je wel vaker gebeuren na een degradatie, dat zo'n club dan even flink afzakt in de JL. Excelsior eindigde in 2013 ook nog 15de in de JL, en Sparta in 2014 16de. Deze clubs hebben in principe gewoon een goede basis (in de vorm van goed beleid, achterban, jeugdopleiding etc.) en komen er meestal snel weer bovenop. Go Ahead kan dus zomaar weer bovenin gaan meedraaien komend seizoen.

23 mei 2018 om 00:27

Fortuna heeft in iedergeval laten zien hoe het moet

Wat een impact heeft zo een degradatie zeg..
Twente die flink moet snijden in begroting, spelers etc moeten laten gaan.
Sparta die nu komt met dit nieuws..
Geen idee hoe Roda ervoor staat op dit moment maar allen hebben ze opeens "grote" problemen..

Wat ik dan alleen niet snap is, je vecht voor je laatste kans (sparta) en dan ga je zo slap de wedstrijd in, zag niet echt de strijd van lijfsbehoud bij ze.
Geen idee waar dit aan ligt of gelegen heeft, wel is het jammer dat ze degraderen al gun ik het emmen ook wel.
Heeft waarschijnlijk helemaal niks te zoeken in de ED maar voor zo een club, de jongens is dit toch wel heel leuk.

Hoop dat de degradanten weer snel terug zijn, vind ondanks de slechte prestaties dit seizoen dat ze alle 3 wel thuis horen in de Ed.
Sparta misschien een twijfel geval maar gewoon puur voor de club gun ik hun de Ed.
Maar goed voetballen gaat niet om het gunnen van

22 mei 2018 om 17:38

Ik denk dat die strijd er juist niet was omdat de meeste spelers dachten van: als we degraderen mag ik weg dus het boeit niet. Kwalijke zaak natuurlijk, maar dat krijg je als je een ploeg opstelt waarvan het gros bij degradatie de club verlaat. De enige die er echt voor vocht was Verhaar, omdat hij echt een clubman is. En Dervisoglu deed ook echt zijn best, helaas viel deze veeeel te laat in, toen het kwaad al geschied was. De rest leek echt te denken van: ja jammer dan

22 mei 2018 om 17:42

Tsja, de begrotingen in Nederland zijn nou eenmaal van een triest, laag niveau vergeleken met het buitenland, dus als je degradeert en tv-gelden kwijtraakt, minder toeschouwers gaat trekken en sponsors ziet afhaken, blijft er weinig geld over om een goede selectie op de been te houden. Bij Twente had het gezien de grootte van de club normaliter niet zo'n probleem hoeven te zijn, maar ja, die hebben er financieel zo'n enorme puinhoop van gemaakt...

22 mei 2018 om 18:55

Wat betreft de spelersgroep van Roda van volgend seizoen tot nu toe:

Radomir Novakovic : Keeper (komt over uit de jeugd)
Henk Dijkhuizen: Rechtsback
Daryl Werker : Centrale verdediger
Jannes Vansteenkiste : linksback
Ognjen Gnjatic : defensieve middenvelder
Nicky Souren : defensieve middenvelder
Adil Auassar : centrale middenvelder
Livio Milts : aanvallende middenvelder
Mario Engels : rechtsbuiten
Gyliano van Velzen : linksbuiten (gerucht gaat dat hij om contractontbinding heeft gevraagd)
Mart Remans : spits (komt over uit de jeugd)

Spelers waarvan contract afloopt:
Filip Kurto : keeper
Christian Kum : centrale verdediger
Ard van Peppen : linksback
Ashton Götz : Rechtsback
Nathan Rutjes : Defensieve middenvelder/rechtsback
Mitchel Paulissen : Aanvallend middenveld
Mikhael Rosheuvel : Rechtsbuiten
Célestin Djim : Rechtsbuiten
Dani Schahin : Spits
Maecky Ngombo: Spits

Tevens had Roda afgelopen jaar ook 6 spelers gehuurd. Dus ook voor Roda is er genoeg werk aan de winkel wat betreft de selectie.

22 mei 2018 om 19:53

Van de 3 dehradanten zou ik juist enkel Sparta terug willen zien. Die andere twee heb ik persoonlijk weinig mee na het wanbeleid van de afgelopen jaren.

Ik heb te doen met Fraser, die had natuurlijk nooit en te never gedacht dat hij volgend jaar aan een nieuw elftal moet bouwen om minimaal het hoofd boven te kunnen houden in de Jupiler League.

22 mei 2018 om 16:59

Met alle respect liever een nieuw team opbouwen in de Jupiler leaque dan in de eredivisie waar je waarschijnlijk compleet vernederd zou worden. En hoeveel van deze spelers zijn een gemis? Ja Friday en Muhren zouden toppers voor de Jupiler Leaque zijn, maar die spelen liever op het hoogste niveau. Daarnaast moest Henk ook wel rekening hebben gehouden met dit scenario, want anders was het wel heel naief van hem om ervan uit te gaan dat Sparta niet zou degraderen.

22 mei 2018 om 17:35

Mag hopen dat hij zich er 100% van bewust was dat toen hij bij Sparta tekende dat er een serieuze kans was dat ie in de JL zou moeten beginnen. Hopen inderdaad op Eredivisie, maar gezien de ranglijst op dat moment, was degradatie ook op dat moment zeer serieus aan de orde.

22 mei 2018 om 18:06

Nou ja.. toen hij tekende stond Sparta ook niet bepaald in het linkerrijtje

22 mei 2018 om 18:40

wou zeggen. Hiet zou fraser echt wel rekening mee gehouden hebben. Was iig verre van ondenkbaar.

22 mei 2018 om 19:59

Gezien Feyenoord geen hoog spelend beloften team heeft allicht 3-4 spelers van huren en evt andere van (sub) top huren. Je moet eenmaal creatief zijn maar duarte en die jonge spits zijn al goede voor in de JL

Ben benieuwd waar Huth en Brogno terecht zullen komen?

Vond Brogno altijd wel een bruikbare speler, en begreep niet waarom hij ernaast stond??

Ook benieuwd of Duarte en Spierings mee zullen naar de Jupiler League.

Denk dat dit wel versterkingen kunnen zijn voor het rechter rijtje in de ED.

22 mei 2018 om 17:27

Brogni is al vastgelegd in Belgie.

22 mei 2018 om 17:40

Brogno is getekend door Beerschot Wilrijk, Huth keert terug naar Mainz. Duarte ben ik bang dat hij zal vertrekken, Spierings heb ik goede hoop dat hij bij de club blijft, die zullen we zeker kunnen gebruiken komend jaar in de Juup

Sparta is een duiventil, die moeten onder van Stee en Fraser weer opnieuw beginnen dat kan 2 a 3 jaar duren. Overigens denk ik dat Twente weer zal promoveren , Roda zal promoveren ten koste van de Graafschap het zwakke broertje in de Eredivisie .....onderste plekken komend seizoen 15. FC Emmen 16. Excelsior 17. VVV Venlo 18 . De Graafschap .

22 mei 2018 om 17:41

Waar haal je het idee vandaan dat Excelsior het zo slecht zal doen? Ondanks dat ik als Spartaan op zn zachtst gezegd niks met Excelsior heb, voeren die al jaren uitstekend beleid, en weten ze telkens een groep samen te stellen die zich zonder al te veel problemen veilig speelt.

22 mei 2018 om 17:44

Er is wel een idiote leegloop dit jaar bij de Kralingers. Ik verwacht ook wel dat ze het lastiger gaan krijgen dan de voorgaande 2 jaren, desalniettemin verwacht ik ze gewoon boven De Graafschap en Emmen.

22 mei 2018 om 17:42

En, worden wij volgend jaar weer eens kampioen? Alvast bedankt! PS: Hier zou iedereen in Emmen direct een handtekening onder zetten denk ik.

22 mei 2018 om 17:48

En waar had je fortuna sittard ingeschat dan?

22 mei 2018 om 18:08

Voor het openen van de transfermarkt is het sowieso onmogelijk om voorspellingen te doen.

Dit is niks geks toch? Alle spelers in de tweede alinea, 9 stuks uit mn hoofd, zouden sowieso al vertrekken. Daarnaast zijn de overige spelers nou niet echt spelers die je kosten wat het kost moet behouden. Sterker nog: dit is juist goed voor sparta. Alleen spelers als Spierings, Floranus en Duarte, die imo de 3 meest talentvolle spelers van Sparta zijn, zou je gaan missen. Ik ga er namelijk vanuit dat zij ook weg zullen gaan. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor sparta, hebben altijd goede jeugd dus ik zou zeggen: laat maar zien! Ik meen dat er al een spits uit de jeugd paar keer mee heeft gedaan, die in de jeugd heel veel had gescoord?

22 mei 2018 om 17:44

Klopt, Halil Dervisoglu heet hij, heeft bij Jong Sparta na de winterstop 19 keer gescoord, zal denk ik komend seizoen eerste spits bij het eerste zijn. Ook spelers als Ayoub Boukhari (familie van) kunnen in Jupiler League zeker wat toevoegen.

22 mei 2018 om 18:10

Mooi dat er weer een boukhari op het kasteel gaat spelen!! Weet je trouwens of Deroy Duarte familie is van Lerin? Aangezien hij ook in Spangen is opgegroeid.

22 mei 2018 om 20:52

Deroy Duarte kan volgende seizoen gewoon bij zijn naamgenoot Lerin Duarte bij Heracles gaan spelen. Bij deze club kan hij zich zelf ontwikkelen en beter worden,niet tegen Top Oss, Helmond Sport en Jong Psv. En zijn maatje Sperings is ook welkom in Almelo. Niet leuk voor Sparta, maar het is gewoon een gevecht tegen een sterkere. Heel lang geleden waren de rollen omgedraaid, toen werden er spelers van Heracles door Sparta weggekocht. De ommekeer heeft in 2005 plaatsgevonden, de finale wedstrijd, weet u nog. Sparta Heracles 0-0 daarna promoveerde Heracles en groeide door en bleef Sparta stil staan.

23 mei 2018 om 01:55

Jazeker, Deroy en Lerin zijn neven als ik me niet vergis

Hoe kan het dat Sander Fischer een degradatieclausule in zijn contract heeft? Die is toch niet van het niveau eredivisie...

Mooi dat al die spelers weggaan bij Sparta waren toch niet allemaal eredivisie waardig vooral die Fischer wat een drama verdediger is dat zeg ‘ nu kan Fraser gaan bouwen met een sterke as en daar omheen goede jeugdige talenten Sparta heeft wel wat lopen in de jeugd ze kunnen de play offs wel weer halen vlgnd seizoen en dan weer promoveren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. ThyAanvaller62
M. FabrieKeeper00
J. GomesKeeper00
M. OkoyeKeeper00
B. van LeerKeeper60
D. AbelsVerdediger31
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

14 fans
Verdediger, 40 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren