Argentijnse bond blundert met ‘handleiding Russische meisjes verleiden’

Woensdag, 16 mei 2018 om 12:45

De Argentijnse voetbalbond wilde trainers, spelers en journalisten die naar het WK in Rusland afreizen informeren over de cultuur aldaar en besloot een bijeenkomst te beleggen om men te informeren over de taal en gebruiken in Rusland. Een specifiek hoofdstuk van de handleiding die werd uitgedeeld trok van velen de aandacht, aangezien dit ging over het verleiden van Russische vrouwen.

'Hoe een kans te krijgen bij een Russisch meisje?', zo luidde het controversiële hoofdstuk, waarin onder meer werd verteld hoe de dames in Rusland willen worden behandeld. "Russische meisjes, net als alle andere vrouwen, letten erop of je fris bent, goed ruikt en of je goed gekleed bent. De eerste indruk is erg belangrijk voor ze. Maak dus werk van je imago."

"Russische meisjes willen niet gezien worden als objecten, ze haten vervelende mannen. Wees niet negatief. Vraag niet steeds dezelfde oude vragen, wees origineel. Ze houden van mannen die initiatief tonen. Als je dat niet van nature doet, oefen dan van tevoren met andere vrouwen. Veel mannen, omdat Russische vrouwen prachtig zijn, willen alleen maar met ze naar bed."

"Natuurlijk gaan jullie meisjes ontmoeten die zich bezighouden met materialistische dingen, hoeveel geld je hebt, of je knap bent. Maar wees gerust. Er zijn veel prachtige vrouwen in Rusland en niet iedere vrouw is geschikt voor jou. Wees selectief", zo klinkt het. Foto's van de handleiding kwamen tijdens de bijeenkomst, die drie uur duurde, online te staan, waarna men schande sprak van de actie van de bond. Toen de bond hiervan op de hoogte was, werd de handleiding snel weer in beslag genomen.Gerelateerd

43 reacties (laatste reactie door lwd12)

Fascinerend dat iemand dit serieus geschreven heeft :-)

Tips over hoe je met andere mensen om moet gaan in andere landen. Het is schandalig!

16 mei 2018 om 12:57

Erg hè.. 😂

16 mei 2018 om 14:36

Op deze manier is het inderdaad fout.

Maar verder zijn er gebruiken in NL die wij heel normaal vinden terwijl je er iemand in een ander land zwaar mee kan beledigen.

Dus een vergelijking maken van gebruiken hier en daar, kan je uit vervelende situaties houden. Dus ik ben niet op voorhand tegen een gebruiksaanwijzing.

Boeren is in sommige landen een teken dat je lekker gegeten hebt. Hier kijk je diegene aan en vraag je, je serieus af waar zijn manieren zijn gebleven.

In sommige landen betekend met je wijsvinger je slaap aanraken, niet dat je, zoals bij ons slim bent. Dus als het aankomt op gebaren taal omdat je er in het Engels of wat voor taal dan ook niet uitkomt, kan betekenen dat je onbedoeld iemand zwaar beledigd.

Wij maken grappen over de koning, doe dat eens in Thailand, dan weet je 1 ding zeker daar wordt niet met je mee gelachen, maar je gaat in het ergste geval de bak in.

Dit soort dingen even in een boekje samenvatten kan je dus alleen maar helpen.

16 mei 2018 om 15:15

op welke manier is het fout dan lwd12?

16 mei 2018 om 18:03

Nou het lijkt mij niet geschreven voor Russische vrouwen, maar voor vrouwen Wereldwijd met uitzondering van Argentinie zo lijkt het.

Of zal een vrouw in Nederland niet willen dat je lekker ruikt, fris bent, netjes gekleed en zou zij een eerste indruk niet belangrijk vinden?

Ook Nederlandse vrouwen houden volgens mij niet van vervelende mannen en woorden er ook niet blij van als ze als object beschouwd worden. Ook zij houden wel van initiatief vanuit de man, denk ik. ik vind dan deze zin persoonlijk heel raar (en ik neem aan dat VZ deze letterlijk heeft overgenomen) 'als je dat niet van nature doet, oefen dan van tevoren met andere vrouwen" met andere woorden wat je met die vrouwen doet boeiend, Als je dit straks maar niet doet, want die russische vrouwen zijn heel mooi en daar moet je mee naar bed.

Dus het lijkt erop dat ze mannen daar nog moeten uitleggen hoe ze vrouwen buiten Argentinie moeten behandelen. Waarmee ze ook weer zeggen in Argentinie doe je maar wat.

16 mei 2018 om 15:21

Nou ja, niet zozeer mensen, maar specifiek meisjes. En ook niet zozeer “hoe je met ze omgaat”, maar hoe je ze in bed krijgt. Daar zit nogal wat tussen. Ik vind overigens wel dat er weer zwaar overdreven wordt gereageerd op zo’n stuk doordat ie bijvoorbeeld wordt ingetrokken terwijl er eigenlijk helemaal niet zoveel schokkends in staat, maar zo’n kopje boven dat tekst, je moet ook niet net doen alsof dat de normaalste zaak ter wereld is. Die handleiding komt ook best discriminerend over, aangezien die met zo’n kopje overduidelijk geschreven is voor mannen, terwijl er (met name bij landentoernooien) toch ook heel veel vrouwen hun land vertegenwoordigen. Ander kopje was misschien handiger geweest en ook even alle “meisjes” uit die tekst vervangen door “mensen”. Als het als grap bedoeld was, vond ik ‘m niet echt succesvol. Zo grappig was ie namelijk niet.

16 mei 2018 om 15:28

Het is als man een stuk lastiger om een vrouw te versieren dan andersom. Zeker wanneer er ook nog een taalbarriere is.

Wat is nou precies de blunder?

16 mei 2018 om 13:31

Het weer intrekken van de handleiding. Dat buigen voor al die kniesoren die overal maar een probleem van willen maken, je wordt er niet goed van. Het zal eens een keer positief opgepikt worden zo'n hoofdstukje. Nu dat hoofdstuk verwijderd is zal er vast een stuk minder 'ge-metoo' zijn tijdens het WK..

16 mei 2018 om 14:15

Dat ze het te moeilijk maken. "Zwaai met wat biljetten en je bent binnen" was een betere tip geweest.

Het lijkt mij overduidelijk dat dit als grap bedoeld is. Jammer dat mensen dit soort grappen niet meer kunnen maken in een tijd waarin alles politiek correct moet zijn, omdat er ergens altijd wel een overgevoelig persoon is die zich gekwetst voelt waar de hele wereld gelijk rekening mee moet houden.

16 mei 2018 om 13:32

Precies, al dat politieke correcte komt mn strot uit. Misschien kampen ze in Argentinie wel met vrouwen te kort.. weten wij veel.

Nou Sjw's: kom er maar in! Er zullen er vast wel bij zijn die hier iets seksistich, racistisch of wat dan ook van kunnen maken. Ik zie het probleem niet zo. Het is hooguit een hoofdstuk die niet veel toevoegt, maar daar is ook alles mee gezegd.

16 mei 2018 om 13:26

Vind jouw eerste zin net zo irritant als daadwerkelijke reacties van SJW's. Zo. On: lijkt mij dat dit met een knipoog is gebeurd, laten we het niet groter maken dan het is.

16 mei 2018 om 13:57

Een hysterische reactie hierop is inderdaad niet op zijn plaats en ik heb weinig met die types. Maar leg het eens vanuit de andere kant uit: waarom moet een voetbalbond versiertips gaan geven? En het is toch een blunder dat ze niet eerst nadenken over hoe zoiets overkomt op bijvoorbeeld hun Russische gastheren en vrouwen? Als het echt als grap was bedoeld, dan ligt de nuance misschien anders, maar dat is in het artikel niet aangetoond. Dan nog is het onhandig.

Je hoeft dan ook echt geen SJW te zijn om deze actie vreemd te vinden hoor. Sowieso vind ik dat gebruik van Amerikaanse politieke termen hierin niet echt behulpzaam. En als je het vreemd vind, zoals ik, hoef je er alsnog geen groot probleem van te maken.

16 mei 2018 om 15:32

ach, misschien zijn de meeste Argentijnen wel ontzettend onbeschoft tegen vrouwen en probeert men ze hiermee de goeie kant op de krijgen zodat mensen geen slecht beeld krijgen van het land. Dat soort dingen komt in Azie enzo toch ook voor en doen we er niet zo moeilijk over.

Bovendien, met dit soort evenementen wordt er toch ook gewoon lustig op losgewipt? Daar is toch helemaal niks mis mee als mensen een paar tips meekrijgen hoe ze zich kunnen gedragen. We zijn vast allemaal wel is op vakantie geweest naar plaatsjes als Salou, Kos of een Llorett de mar, en daar ging je toch ook niet heen vanwege de mooie muziek of de cultuur? Dat geld voor vrouwen trouwens net zo hard als voor mannen hoor.

16 mei 2018 om 16:10

@murki,

Daarom zeg ik: een hoofdstuk die niet veel toevoegt. Maar volgens mij is het een net geschreven hoofdstuk, zonder 'vrouwen verleiden voor alleen seks'-gehalte. Gewoon een manier om te voorkomen dat hun spelers zich gaan laten gaan en daarmee de voetbalbond voor het blok zetten. Had van mij gewoon als interne memo oid rondgestuurd kunnen worden en niet in zo'n handleiding. Maar met de boodschap is niet veel mis, namelijk: gedraag je en ga op een fatsoenlijke manier met de vrouwen in dat land om.

Als het een grap is, wat mij niet waarschijnlijk lijkt, is het wel een vreemde grap. Misschien verschilt dat per land/cultuur.

16 mei 2018 om 16:22

@skede.

Ik zeg ook nergens dat het niet netjes is geschreven of dat de inhoud niet klopt. Als een of andere datingsite of dergelijke organisatie het uitgeeft vindt ik het ook niet gek, maar dit is de nationale voetbalbond van een land. Dit is ten eerste hun taak niet en ten tweede geeft dit de indruk alsof het versieren van vrouwen op een nette manier hun verantwoordelijkheid is. Dat vind ik echt heel vreemd.

Ik snap overigens wel dat een bond zijn supporters in het gareel zou willen houden, maar een statement als: 'gedraag je met respect jegens de gastheren en gastvrouwen', wat denk ik de achterliggende gedachte was, is wat mij betreft voldoende. Versieringstrucs kan je wel ergens anders leren. Dit geeft toch een beetje de indruk richting de Russen dat ze hun vrouwen even komen versieren.

Haha, heerlijk!

Voor mij niet weggelegd de Russische vrouwen trouwens, ik vind het maar niks. Argentijnse meisjes daarentegen...heerlijk gewoon.

16 mei 2018 om 14:18

Ik weet niet wat het is, maar ik heb juist een zwak voor de vrouwen uit het voormalig Oostblok. Zien er vaak goed uit en de vrouwen die ik heb leren kennen zijn vaak veel interessanter om mee te praten dan de Nederlandse vrouwen. Aan de andere kant kan dat ook aan mij liggen.

16 mei 2018 om 14:43

Ik was vorig jaar een weekje in Moskou en natuurlijk, dat is geen realistische afspiegeling van heel Rusland, maar mijn God wat lopen daar veel mooie vrouwen rond. Het is dat ze me af en toe een klap gaf, maar anders was ik vergeten dat ik met m'n vriendin was

16 mei 2018 om 14:49

Een maatje van me heeft er 1 geïmporteerd en gaat deze zomer trouwen. Er komen ook vriendinnen over, ik ben benieuwd...

16 mei 2018 om 15:39

Heeft je vriend nog meer vrienden nodig?

16 mei 2018 om 16:29

De dames uit die regio zijn zeker bloedmooi. Vooral Hongarije enzo, maar de Russische meisjes zeggen mij gewoon niet zoveel.

Ik lees niks bijzonders. Vind het erg netjes. Maar zal wel weer een enorm probleem zijn. En dat is wel weer bijzonder.

Ja wat moet een Argentijn nou met een Russiche?

Verstaan elkaar niet eens

Moet wel een soort van grap zijn dit

Iets te veel Mate gedronken? Dat moet je ook met mate doen

16 mei 2018 om 13:50

je moet niet zo veel praten tijdens de seks, dan is het een stuk leuker ;-)

Heb jij nog nooit een buitenlandse vrouw geregeld die je amper verstaat?
Vaak zat in Spanje en Italie geweest en daar praten ze ook niet allemaal even goed Engels. Dat mocht de pret niet drukken.

"als je dat niet van nature doet, oefen dan van tevoren met andere vrouwen."

Goed idee, zal m'n Tinderprofiel aanpassen: "ik oefen hier alleen voor het WK in Rusland."

"veel mannen, omdat Russische vrouwen prachtig zijn, willen alleen maar met ze naar bed."

Moeten mannen nou per se weer zo oppervlakkig afgeschilderd worden? Het is 2018 mensen, ik ben meer dan alleen een penis en een knap gezichtje hoor. #menpower

16 mei 2018 om 13:51

:-)
ach ja...veel vrouwen gaan weer met mannen voor t geld. Ze zijn geen haar beter dan wij XD

16 mei 2018 om 15:19

Ach moet kunnen hoor, die landenteams spelen toch ook allemaal oefenwedstrijden voordat ze voor het eggie gaan op het WK :P. #menpower

Nou zeg wat een blunder, schande! Hoe durven ze daar tips over te geven, vrouwen zijn toch geen objecten? Ik eis dat het voltallige bestuur per direct opstapt.

gaap.

Uit eigen ervaring kan ik Russische dames aanraden. Ik ben daarom ook erg jaloers op alle mensen die wã©l naar Rusland gaan voor het WK. Zelden zoveel mooie vrouwen bij elkaar gezien als daar in Moskou.
Als iemand hier er nog naartoe gaat, ik raad het restaurant 'molly Gwynn's' aan. Gezellige Ierse tent waar het bier wordt opgeschonken door dames met net iets te korte rokjes aan.

16 mei 2018 om 14:50

Eeh hier op VZ behandelen we vrouwen met respect ja, niet als lustobject.

16 mei 2018 om 16:11

@tactloos, wat is hier respectloos aan? Zie Waagplein ook nergens vrouwen als lustobject neerzetten. Of ik snap de grap niet, dat kan ook.

16 mei 2018 om 16:38

@skede, tactloos maakt een grap

16 mei 2018 om 15:20

Als ze ook maar een klein beetje op die prachtige dame hierboven lijken... non. de. ju.

Doe mij ook graag die handleiding toesturen. De mooiste van de hele wijde wereld zijn toch wel de Russische meisjes (op die uit Den Haag na).

Prima handleiding. Er staat niets negatiefs in over de Russische vrouwen. Misschien moet er voor ieder land zo'n gids komen. Als je ziet hoe sommige buitenlandse mannen (ook binnenlandse hoor) vrouwen benaderen is dit niet verkeert om uit te leggen dat het zo niet werkt.

Er staat toch niets raars in? Ze leggen uit dat je je als een heer moet gedragen. Ik erger me een beetje aan die feministische trend van de laatste jaren. Ik wil eigenlijk liever emigreren naar Iran ofzo, waar vrouwenrechten niet zo nadrukkelijk aan je worden opgeworpen..

16 mei 2018 om 15:02

Mensenrechten ook niet. Lekker toch?

Ik vind het behoorlijk respectvol. Schande!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië

FIFA ranking: 11
124 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
Ángel Di MaríaMiddenvelder61
Nicolás OtamendiVerdediger50
Javier MascheranoVerdediger50
Lucas BigliaMiddenvelder51
Ezequiel LavezziAanvaller51
Marcos RojoVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Argentinië.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Argentinië.

In de wandelgangen

Zondag 19 augustus
De toekomst van Ki-Jana Hoever ligt bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren