‘Toekomst Lijnders stevig op de tocht’: ‘We werden na vijf duels al opgewacht’

Zaterdag, 12 mei 2018 om

Pepijn Lijnders begon begin dit jaar met hoge verwachtingen bij NEC aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. De voormalige assistent van Jürgen Klopp bij Liverpool beleefde echter een teleurstellende eerste seizoenshelft en lijkt door een 4-0 nederlaag tegen FC Emmen kansloos voor promotie naar de Eredivisie. Lijnders moet toegeven dat zijn debuutseizoen niet gemakkelijk is verlopen.

“Het afgelopen halfjaar ben ik als persoonlijkheid echt getest. Dat is confronterend, want je leert jezelf kennen. Je moet heel snel opstaan en richting geven aan het elftal. Je wordt niet alleen als coach getest, maar vooral als mens. Hoe sterk ben je? Na vijf wedstrijden wachtten de supporters van NEC ons al op. Het enige waar ik mee bezig was, was om dat weg te houden van mijn team en mijn staf”, legt hij uit in gesprek met de Limburger.

Lijnders probeerde daar om iedereen te beschermen en is er best trots op dat hem dit gelukt is. Hij geeft daarnaast aan dat hij op een raar moment instapte bij de Nijmegenaren: “Normaal komt een trainer tussentijds als er iets fout is gegaan. Maar het ging qua punten goed, we stonden gelijk met Fortuna. Voor de buitenwacht en de media was dat een heel aparte situatie”, vertelt de 35-jarige trainer, die Adrie Bogers opvolgde. “De club keek naar de lange termijn en wilde een bepaalde verandering in de manier van spelen. Dat alles, plus het feit dat we de eerste wedstrijden verloren, maakte het allemaal heel hectisch.”

De kans is overigens aanwezig dat er al snel weer een eind komt aan het dienstverband van Lijnders in de Goffert. Omroep Gelderland meldt zaterdagmiddag namelijk dat hij alleen zijn baan nog kan behouden als zondag de 4-0 nederlaag tegen Emmen wordt weggepoetst. Als NEC wordt uitgeschakeld in de play-offs, is de kans volgens de regionale omroep groot dat de trainer na een paar maanden alweer zijn biezen moet pakken.


Poll

Vind jij dat NEC afscheid moet nemen van Pepijn Lijnders?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door master d)

Als je bij NEC werkt krijg je ook strippenkaart van de Connexxion erbij. Geen lease auto maar onderdeel van het gratis reizen met Ov en de kans hebben dat je vaak wordt opgewacht. Het is daar ook een traditie om zoiets te doen na een verlies partij. Laat deze trainer is bouwen. De potentie is er alleen het kwam er niet helemaal uit.

12 mei 2018 om 15:47

Juist het feit dat er al onrust is bij de fanatieke aanhang zal dit huwelijk snel te einde brengen. Ook in het veld lijkt de ploeg niet op de juiste rails te zitten. Ik voorspel snel een andere coach.

12 mei 2018 om 15:50

Hij heeft een voorsprong van 7 punten uit handen gegeven, hij heeft gewoon niet goed gepresteerd. Als je ook dingen zegt als ‘ik heb zo veel salaris ingeleverd dat ik 5 keer minder verdien’, daar zit toch geen supporter op te wachten als excuses na een belangrijke nederlaag? 4-0 verliezen van Emmen in de belangrijkste fase van het seizoen heeft niks meer te maken met kwaliteit. Dan zit er gewoon iets niet goed in de groep, erg genoeg als een speler al zegt dat het geen team is. Hij komt onzeker over, komt niet uit zijn woorden. Ik denk dat hij echt wel het spelletje begrijpt en hij heeft enorm veel ervaring bij Porto en Liverpool, maar dit is NEC, dat is in de verste verte geen Liverpool of Porto. Ik denk gewoon dat het ook een mismatch is, hij past gewoon niet bij de club. De spelers leken wel een stel luie honden de tweede seizoenshelft. Hij heeft gewoon echt gefaald. Eveneens als de TD, maar dat is een andere discussie.

12 mei 2018 om 17:09

Goede analyse ben ik bang. Een talentrijke voetbalkenner die Lijnders. Maar daar heb je als supporter van NEC niet veel aan. Als hoofdcoach heeft hij gefaald. Ik geloof best in zijn ideeen. Dat volgassfussball van Liverpool en vroeger Dortmund is wat mij betreft de toekomst van het topvoetbal. En ik denk dat hij veel kennis heeft over de achtergronden daarvan. Dat is alleen niet de kennis die nodig is als je halverwege instapt bij een koploper. Jij hebt uitermate helder omschreven waar dit op uitgedraaid is. Misschien kan hij als assistent bij Ajax aan de slag. Daar zijn ze toch de kamt van de Duitse school uitgegaan. Daar lijkt Lijnders me een mooie aanvulling op.

12 mei 2018 om 16:00

Ach super veel supporters hier in Nijmegen zijn een beetje de weg kwijt. Ik woon hier toevallig maar ben niet voor Nec en heb er ook niks mee. Een vriend en ik verbazen ons ook echt altijd wat hier gebeurt. Teksten als ‘draag ons shirt met trots’, ‘duizende kinderen zou voor Nec willen spelen’ en lopen zeiken als het 0-0 in de rust istegen een groningen waar je niet in problemen bent gekomen. Al deze mensen hier hebben grootheidswaanzin en beginnen meteen te rellen als het even niet meezit. Vooral niet serieus nemen. Ook veel supporters hier weten zijn gewoon realistisch.

12 mei 2018 om 16:07

Wat is ee mis met de teksten die jij opnoemt? Voor geboren en getogen Nijmegenaren zou dat zomaar eens de waarheid kunnen zijn. Het bus opwachten en het rellen is natuurlijk belachelijk, maar dat neemt niet weg dat er wellicht duizenden kinderen zijn die het shirt met trots zouden dragen.

12 mei 2018 om 16:21

Omdat deze teksten veel te overdreven zijn. Ze doen net of Nec alles is en iedereen daar voor wilt spelen. Tuurlijk zijn er veel kinderen die voor de club willen spelen. Alleen moeten ze het eens in perspectief zien. Nec is gewoon niet alles. Leuke club voor spelers die hogerop willen met een grote achterban voor zo’n slecht presterende club. Als ze nu ook eens de spelers gaan respecteren ipv alleen maar lopen afzeiken.

12 mei 2018 om 16:41

Waaruit blijkt dat ze de spelers niet respecteren dan? NEC heeft vrijwel altijd een vol uitvak, elke week toch een goede opkomst op een vrijdagavond, steken veel tijd in spandoeken en dergelijke. De supporters zijn juist enorm betrokken bij de club, het leeft gewoon heel erg in Nijmegen. Volgens mij verdienen de spelers nou dit seizoen ook geen schouderklopje...

12 mei 2018 om 17:03

Nee de supporters respecteren de club zeker en zijn heel betrokken bij de club. Sta er zelf nog steeds van te kijken. Alleen waar het mij om gaat is dat de supporters altijd lopen te zeiken op de spelers dat ze niks met de club hebben, niet gemotiveerd zijn, geen respect hebben voor de club. Maar ook jij weet hopelijk dat deze spelers gewoon niet beter kunnen. Zo’n Joppen en Dijkstra lopen echt wel zo hard als ze kunnen. Alleen lopen ze gewoon altijd verkeerd. Kunnen er gewoon niks van. En dit lijkt me weer een wanprestatie van het bestuur. Ik hoop voor jullie dat er een keer mensen komen die er iets van kunnen. Een mix van voetbalverstand, organisatorischverstand en Nijmeegse/clubmensen zou ik wel toejuichen. Maar snap de frustratie wel alleen neem het bestuur ipv de spelers het kwalijk zou ik zeggen.

Hij kan er echt helemaal niets van, deze jongen kan de groep totaal niet motiveren en de groep neemt hem ook totaal niet serieus.

12 mei 2018 om 16:40

Of hij er niets van kan durf ik niet te zeggen. Dat nec belabberd speelt ben ik mee eens. Maar is dat zijn schuld? We moeten gewoon een keer eerlijk zijn en zeggen dat deze selectie er niks kan kan. Spelers als Delle, Heinloth, V/D Pavert, Dijkstra, Joppen en Van Duin kunnen er serieus niks van. Inderdaad zou je dan nog wel kunnen stellen dat hij ze opstelt. Dat is inderdaad een verkeerde keus. Maar de selectie stelt ook niks voor ‘ondanks’ de reuze begroting. Het bestuur heeft wederom hard gefaald.

12 mei 2018 om 17:24

Ja dat is zijn schuld, want voor hij kwam kon deze groep in verliespunten eerste staan in de JL en wist men ook in uitwedstrijden gewoon redelijk te presteren. Als het goed gaat is een trainer verantwoordelijk en als het slecht gaat ook. Ik geloof er niks van dat deze spelers plotseling voor JL-begrippen niet meer kunnen voetballen.

12 mei 2018 om 17:43

Ze konden in de eerste seizoenshelft ook niet voetballen alleen toen wonnen ze steeds nipt. Nu speelden ze gewoon steeds gelijk of verloren net. Maar het was in de eerste seizoenshelft ook gewoon dramatisch.

12 mei 2018 om 18:11

Mooi. Laat hem maar terug komen naar Liverpool.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.NEC275
10.Telstar250
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. van LandschootMiddenvelder172
A. MusabaAanvaller174
J. OkitaAanvaller175
O. ter Haar RomenyAanvaller165
E. VelikonjaAanvaller102
R. WoltersAanvaller101
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

281 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05
Laatste voetbalnieuws

‘Chelsea wil transferrecord breken in strijd met Manchester United’

Jadon Sancho wordt steeds nadrukkelijker in verband gebracht met een vertrek bij Borussia Dortmund en de jonge aanvaller kan terecht bij een aantal Engelse topclubs. Goal weet woensdagmiddag te melden dat...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 6 december
Ousmane Dembélé houdt alle opties open. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren