Kraay jr. ‘onheus bejegend’: ‘In de kantine ontstond een woordenwisseling’

Woensdag, 25 april 2018 om

Hans Kraay jr. maakte dinsdagavond bekend dat hij niet langer de trainer meer is van FC Lienden. “Na afloop van de wedstrijd FC Lienden-Excelsior Maassluis vonden enkele sponsoren, die sinds jaar en dag bij de club zijn, het nodig om mij op dusdanig gênante manier te schofferen dat ik na twee nachten slapen heb besloten dat ik die mensen nooit meer wil en kan zien”, liet de televisiepersoonlijkheid weten. FC Lienden heeft inmiddels meer tekst en uitleg gegeven.

De club uit de Tweede Divisie meldt in een statement dat er na afloop inderdaad ‘een betreurenswaardig voorval’ is voorgevallen. “In de kantine ontstond een woordenwisseling tussen trainer Hans Kraay jr. en een drietal supporters, waaronder een lid van de aan FC Lienden gelieerde businessclub. Hierbij werd de trainer onheus bejegend wat uiteindelijk heeft geleid tot het onomkeerbare besluit om per direct te stoppen bij FC Lienden.”

FC Lienden stelt het incident te betreuren en distantieert zich van dit gedrag van de supporters. “FC Lienden is Hans Kraay jr. veel dank verschuldigd voor de geweldige samenwerking die in totaal bijna 9 jaar heeft geduurd. Een ‘sprookje’ waarbij FC Lienden als kleine dorpsclub de top van het amateurvoetbal wist te bereiken. Dit voortijdige vertrek van Hans Kraay jr. als trainer en de clubmensen Hans en Sofie Kraay als dicht bij de club FC Lienden betrokkenen is een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de club.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door son goku)

Wat hier niet bij is vermeld maar ook een belangrijke reden is dat zijn vrouw met trillende benen en tranen in haar ogen bij de club stond, waar ze allebei ontzettend veel van houden. Dan is dit niet alleen een besluit voor jezelf, maar ook voor je geliefde. Volkomen te begrijpen.

25 april 2018 om 11:16

Hans wil nog wel eens emotioneel doen over z'n vrouw en een beetje overdrijven, al kan het natuurlijk zo zijn dat deze situatie zich echt heeft voorgedaan. Het zal hoe dan ook niet zonder reden zijn dat Kraay hier een streep trekt. Jammer voor de club, die mogen de schuld bij hun sponsoren leggen.

Ik vraag me wel af of Kraay de deur echt helemaal achter zich heeft dichtgetrokken en op slot heeft gedraaid of dat er toch nog wel een kiertje te vinden is. Een emotionele, impulsieve man als Kraay wil nog wel eens om te praten zijn, ook al lijkt hij heel stellig in z'n bewoordingen.

25 april 2018 om 12:55

De situatie heeft zich ook echt voorgedaan aangezien de club uitspreekt zich te distantiëren van de supporters. Het lijkt me dus geen emotionele beslissing.

Volgens mij is het vergelijkbaar met Pogba die elke week zijn haar verft. Als hij goed speelt maakt het niet uit, speelt hij slecht dan is dat de oorzaak. Bij Lienden gaat het nu wat minder en dan zijn supporters en sponsors ineens ontevreden over zijn werk voor Fox en VI. Datzelfde gold voor Verbeek.

25 april 2018 om 11:24

Bij Twente ging het niet "wat minder". Twente wist met de 4e begroting van Nederland onder Verbeek niet te presteren. Het degradeert nu en dat kost miljoenen. Dan is het logisch dat sponsoren, bestuurders en fans eisen dat een trainer zich richt op zijn kerntaken. Als Verbeek de kerntaken al niet naar behoren kan uitvoeren, dan moet Verbeek zich niet ook nog gaan richten op nevenwerkzaamheden.

25 april 2018 om 11:25

Deels mee eens, maar volgens mij is hij recentelijk nog een keer te laat gekomen i.v.m. zijn werkzaamheden. Dan is de commotie wel te begrijpen.

25 april 2018 om 11:32

Als het al waar is wat je zegt: te laat komen in verband met zijn werk. Dan ben je toch niet goed bij je hoofd? Lienden is maar voetbal he. En ja, hij krijgt daar ook leuk betaald, maar de beste man moet ook gewoon werken. De voetbalwereld is af en toe een krankzinnige wereld. Staat zo nu en dan los van de realiteit. Maar dat heb je met geld.

25 april 2018 om 11:42

Nou ja, daar heb je gelijk in. Maar als een speler te laat komt (om wat voor reden dan ook) zijn er ook consequenties. Ik keur het overigens niet goed hoor, wat er gebeurd. Maar over het algemeen (dit durf ik niet zeker te zeggen) worden er op dat niveau bedragen betaald waar je goed van kan rondkomen dus ja, het is een lastige situatie.

25 april 2018 om 11:53

Consequenties zullen zijn een bedrag in de boete-pot en eventueel op de bank plaatsnemen bij de volgende wedstrijd. Niet door boze sponsors voor alles en nog wat uitgemaakt worden. Jij vindt deze commotie te begrijpen als iemand 1x te laat komt op een training of een training moet laten schieten ivm zijn werk?

25 april 2018 om 11:55

Dat klopt ook wel, je gaat een verbinding met elkaar aan en daar horen afspraken bij. Maar dat soort zaken los je intern op en niet in een volle kantine. Emoties horen bij sport, maar soms moet je de zaken kunnen relativeren. Veel mensen kunnen dat helaas niet. Voetbal is te belangrijk geworden.

25 april 2018 om 11:56

Nou, als een speler te laat komt zit hij gewoon wissel. Dit is met een trainer niet gebeurd. Sponsoren steken veel geld in het amateur leven, dus dan is het toch logisch dat hun verwachten dat hij op tijd komt? Gebeurd dit niet, mag er best wat gezegd worden vind ik. Misschien niet op deze manier, maar het zijn geen hongerloontjes wat die krijgt.

25 april 2018 om 12:03

Dat mag ook, maar de toon maakt de muziek en in dit geval ook de plek.

25 april 2018 om 12:45

@ Son Goku
Meen je dit nu? Als hij 1x te laat is of het helemaal niet gaat redden en de training bijvoorbeeld door zijn assistent laat overnemen, hoeft daar toch niet zo'n stampij over gemaakt te worden.

25 april 2018 om 12:49

Een training kan gebeuren, tuurlijk, maar een wedstrijd niet. Hij krijgt gewoon vorstelijk betaald he.

25 april 2018 om 16:53

Waarschijnlijk krijgt hij van fox meer. Denk je niet? Er zullen vooraf afspraken gemaakt zijn waar club en trainer mee akkoord zijn gegaan.

26 april 2018 om 08:19

Eens maar voor 26K op een seizoen (gemiddeld salaris) mag je best wat verwachten.

Ik heb een sterk gevoel dat hier meer gaande is dan een een gewone woordenwisseling. Op dit moment is het gewoon gissen. Met deze situatie zal niemand blij zijn.

Kun je zeggen wat je wilt over hem, maar hij heeft Lienden wel echt op de kaart gezet.

"er wordt anders naar me gekeken, sinds ik begin april genoodzaakt was, voor het eerst sinds de start van mijn trainerschap, te kiezen voor mijn werkgever FOX Sports." Aldus Kraay in t AD.

Kortom: sponsoren eisen volledige toewijding van Kraay bij Lienden, clubleiding en Kraay hebben een contract waarin staat dat Fox voorrang heeft, club is financieel afhankelijk van sponsoren en kan dus deze mensen niet tot de orde roepen.

Chique van Lienden dat men zo onomwonden achter Kraay blijft staan in het persbericht, dat moet niet makkelijk zijn voor die clubleiding.

Heel begrijpelijk kraay heeft al heel wat meegemaakt hoeft een tirade van een stelletje kleine sponsoren niet te pikken en dan. Nog zijn vrouw te laten huilen.

Sponsoren met invloed in het amateurvoetbal zijn vaak sponsoren die ook hun zwarte geld in de club pompen. Dat zorgt vaak voor frictie en het zou mij niet verbazen als zoiets hier ook speelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Lienden

Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina FC Lienden.

18 fans
Coach, 59 jaar
SeizoenClub
2016-2018 Lienden
2011-2012 SVZW
Laatste voetbalnieuws

‘Stam doet toch niets illegaals door hem op te stellen? Ik vind het belachelijk’

Jaap Stam heeft Renato Tapia in de afgelopen weken weer in genade aangenomen. Technisch directeur Sjaak Troost had laten doorschemeren dat de middenvelder uit Peru moest vertrekken bij Feyenoord. Hans Kraay...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 18 augustus
Franck Ribéry heeft, ook na het afwijzen van PSV, over belangstelling weinig te klagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren