‘Er is wat meer spanning, maar we kunnen historie schrijven met Jong Ajax’

Zaterdag, 21 april 2018 om

Jong Ajax won vrijdagavond met 1-2 op bezoek bij FC Volendam en kan het nu aankomend weekend in eigen huis afmaken. De ploeg van trainer Michael Reiziger heeft met nog één speelronde te gaan een punt meer dan achtervolger Fortuna Sittard en treft in de laatste wedstrijd MVV Maastricht, terwijl Fortuna Jong PSV op bezoek krijgt.

Dani de Wit geeft aan dat zijn ploeg het niet makkelijk had in Volendam, al bleef het geloof in een goede afloop wel altijd bestaan: “We creëerden wel een paar kansen en kwamen niet echt in de problemen, hoewel zij ook een keer heel gevaarlijk voor de goal kwamen. Ik had het idee dat de ruimtes tussen onze achterhoede en aanval heel groot waren. Het voetbal was goed, maar in de omschakeling kon Joey Veerman de bal overal wegleggen en dan was Volendam gevaarlijk in de counter.”

Met de kampioenswedstrijd voor de boeg begint de spanning bij de Amsterdamse talenten ook toe te nemen, maar de middenvelder gaat ervan uit dat hijzelf en zijn ploeggenoten hier mee om zullen weten te gaan: “Nog één wedstrijdje en dan hebben we 'm. We gaan ons net zo voorbereiden als normaal, al merk je nu al dat er meer spanning bij komt kijken. Al die media, maar je speelt ergens voor en we kunnen historie schrijven met Jong Ajax. En dat gaan we zaterdag doen”, sloot hij af via de officiële kanalen van zijn club.


Poll

Denk jij dat Jong Ajax kampioen gaat worden van de Jupiler League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door sirius)

Dat heeft toch echt nul waarde. Je speelt met spelers die de rest van de clubs niet kunnen betalen. Hetzelfde geldt voor Jong PSV. Die teams gaan de komende jaren de dienst uitmaken in de Jupiler League, dat kan niet anders.

21 april 2018 om 16:03

Onzin en pessimistisch. Er komen feitelijk meer toeschouwers naar zo'n duel kijken, dus meer aandacht. Daarnaast denken de échte topsporters niet zoals jij dat doet. Zij zien overal een uitdaging en daarom, neem ik aan, staan ze liever tegenover een Cassierra of Room dan een of ander gehuurde talent van een BVO uit subtop Eredivisie.

21 april 2018 om 16:24

Ik vind de toelating van de beloftenteams ook maar een erg kunstmatige oplossing. Ik heb liever een JL waar weinig toeschouwers op afkomen dan een JL die aan het handje gehouden wordt. Als de bezoekersaantallen teruglopen, dan moet de competitie teruggeschaald worden. Er zijn genoeg andere sportcompetities in NL waar nog minder mensen op afkomen en die moeten het ook zelf zien te rooien.

21 april 2018 om 16:48

Vind je dat de Eredivisie, Bundesliga, Champions League en Ligue 1 ook geen waarde hebben? Daar zijn de financiele verschillen tussen de 2-3 topclubs en de rest nog veel groter dan in de Jupiler. Alleen hebben de andere clubs in de Jupiler dan nog het voordeel dat de jochies van Ajax en PSV allemaal heel erg jong zijn.

21 april 2018 om 17:13

Inderdaad dit interesseert toch niemand, wellicht die kansloze typetjes die ook op de toekomst hun idiote gedrag laten zien. Ga iets doen met je leven zou ik zeggen, fijn weekend!

Opstelling van Ajax tegen Volendam: Kotarski, Orejuela, Sidoel, Bergsma, Sanniez, Matusiwa, Bijleveld, de Wit, Nunnely, Cassierra, Johnsen.

Ik snap niet hoe andere clubs die niet kunnen betalen?
Ja Orejuela, Cassierra en zelfs Johnsen en Kotarski kan ik nog inkomen.
Maar Johnsen en Kotarski hadden tot op heden eigenlijk alleen in de jeugd gespeeld bij hun vorige clubs... De rest van de spelers kan de grote meerderheid van de andere clubs echt wel betalen hoor.
Dus ik vind niet dat het wat dat betreft zoveel beter is dan de andere teams in de Jupiler League.
Het is gewoon een mooie prestatie van een elftal waar de meeste spelers gewoon een enorme progressie hebben geboekt sinds het begin van het seizoen, waardoor de stap naar het eerste elftal en dus de eredivisie kleiner wordt gemaakt. Dit is dan alleen maar beter voor de Eredivisie in mijn optiek.

21 april 2018 om 16:20

'Zelfs Johnsen en Kotarski kan ik inkomen'

Weet je hoeveel die jongens Ajax hebben gekost? Johnsen circa 2,5 miljoen en Kotarski dacht ik zo'n miljoen. Zegmaar 95% van de JL ploegen kan niet even een miljoen neerleggen voor een speler. Nee sterker nog, de hele onderkant van de Eredivisie legt ook niet zo even een miljoen euro neer voor een keeper.

Ik vind echter buiten het budgettechnischs verhaal, het vooral logisch dat de andere clubs klagen over de continue wisselende samenstelling van de ploeg. Het is leuk voor Jong Ajax dat ze kampioen kunnen worden, maar het is doodzonde voor de competitie.

Dat die ploegen anoniem meedraaien in de competitie, ala nog tot daaraan toe. Dat Jong PSV en Jong Ajax daadwerkelijk meedoen om de prijzen is van de zotte.

Edit: geen sneer naar PSV, Ajax of Utrecht. Logisch dat zij van deze kans gebruik maken.

21 april 2018 om 16:26

Azijnzeiker.. Ajax speelt wekelijks in dezelfde opstelling. Veelal 19-jarige jongens uit eigen oppleiding en spelers uit onder 19..dus weet niet waar je jouw verhaal vandaag tovert?!

21 april 2018 om 16:27

Ook Pasquali en Kuhn hebben dit seizoen regelmatig meegespeeld. Kosten ook 2 miljoen per persoon.

21 april 2018 om 16:30

Geneuzel, je kan niet alles hebben. Of geen wisselende samenstellingen of niet anoniem meedraaien. Met echt vaste samenstellingen is het direct meedraaien bovenin. Ajax had een redelijk vaste selectie gevolg mogelijk kampioenschap. Dan het budget technische verhaal. Niet voor het een of ander de minder dure spelers zijn beter. Wat nou als jong Ajax, Dolberg, Kluivert en de Ligt was geweest. Wat was dan je smoes, andere clubs kunnen dergelijke talenten niet houden????? Beetje zielig geneuzel over jong teams. Dat zonder de jong teams de Jupiler zo goed als opgedoekt zou zijn vergeten we telkens maar gemakshalve.....

21 april 2018 om 16:44

Ferrol alsjeblieft. Doe dit je zelf niet aan. Kijk de wedstrijdopstellingen maar eens terug. Verder ga je compleet langs mijn punt heen.

21 april 2018 om 16:51

Ik begrijp heel goed dat we die Jong teams nodig hebben om die JL overeind te houden. Maar dan kan ik het nog steeds een doodzonde vinden of niet dan?

Ik vind het gewoon 3x niks. Van die halve jeugdelftallen aangevuld met wat dure talenten. Mag dat? Het is nergens een sneer naar alleen Ajax toe, want Jong PSV mag er van mij ook meteen uit als dat betekent dat er een echte karateristieke club zou kunnen terugkeren. Idemdito met Utrecht.

In plaats van gelijk zo gepikeerd te reageren, zou je ook gewoon mij kunnen vragen waarom ik het een doodzonde vind. Leg ik je graag nog een keer uit.

21 april 2018 om 17:40

Pasquali en Kuhn regelmatig? Volgens mij is Pasquali 2 keer (waarvan 1 ongeldig) in de basis gestart en Kuhn 0 keer.

21 april 2018 om 17:59

Regelmatig meegespeeld? Broer, zet jezelf nou niet zo te kijk man.

21 april 2018 om 18:49

@gaudi waarom hebben we de jong teams nodig ? Tv gelden ? Zelfs de Ajax supporters die ik ken zouden geen abonnement voor jong Ajax nemen ? Publiek ? Bij de graafschap komt er voor de jong teams in totaal max 2000 mensen meer. 2000 a 15 euro is 30.000 euro op jaar basis. Sinds enkele weken mag er weer bier op de tribune gedronken worden bij de graafschap. Dit levert meer op dan de extra nep supporters voor de jong elftallen. Dus nogmaals waarom schieten wij er iets mee op ?

21 april 2018 om 20:03

Ik zou willen dat we ze niet nodig hebben. Maar we zitten met de situatie dat de semi-profclubs niet willen promoveren en er dus helaas een aantal JL ploegen zijn gesneuveld de laatste jaren. Je moet dan toch wat.

Overigens volgens mij is er bij het tekenen van deze overeenkomst ook wel wat geld op tafel gelegd richting de bestaande JL ploegen. Wellicht heeft dat te maken met de FOX introductie in NL? Weet iemand dat?

21 april 2018 om 20:23

De jl bestaat uit 20 ploegen. Waarom ? Het had ook prima met 16 of 18 ploegen gekunt. Wat is de toegevoegde waarde van de jong teams ? Zoals ik schreef ken ik niemand die fox heeft vanwege jong Ajax of jong psv. Iedereen roept wel dat het beter is maar niemand kan het financieel onderbouwen. Van de uitsupporters van de jong teams wordt je zeker niet rijk. Dat zijn er gemiddeld ongeveer 4.

21 april 2018 om 20:31

Ja terecht punt, ik zou het verder op dit punt ook niet weten eigenlijk hoe het nu precies zit. Wellicht druk vanuit Fox? Maar dat is wel pure speculatie.

21 april 2018 om 20:37

Maar iedereen roept dat het financieel noodzakelijk was maar niemand kan onderbouwen waarom.

21 april 2018 om 21:13

Ik heb het even opgezocht. Allebei 6 wedstrijden. Niet heel veel inderdaad, maar die luxe hebben Jupiler League clubs niet om spelers van 2 miljoen op de bank te hebben.

Is de huldiging ergens rechtstreeks te bekijken ? Want hier zal toch heel Nederland wel van mogen mee genieten.er wordt nu namelijk meer over jong Ajax geluld dan over voetbal.
Wat een prestatie ! de selectie van jong Ajax heeft meer gekost dan de rest van de Jupiler teams te samen.

21 april 2018 om 17:15

Als de teams in de JL niet boven Jong Ajax kunnen eindigen, dan hebben ze in de hoogste divisie ook niks te zoeken.

21 april 2018 om 17:32

Vincentp

De logica van deze stelling ontgaat mij even.

Jong Ajax is als team onderdeel van Ajax N.v. Die hebben een begroting van bijna 80 miljoen, dit seizoen. Hoezo hebben clubs die me begrotingen werken die een fractie daarvan bedragen in dat geval 'niks te zoeken in de eredivisie'??

Voor je beeldvorming, NEC heeft een begroting van 8,5 miljoen per jaar. Die begroting wordt in de jupiler League een 'megabegroting' genoemd. Kun je nagaan waar andere clubs het mee moeten doen.

21 april 2018 om 18:21

Dat zelfde budget had Ajax de afgelopen jaren ook en toen eindigde Jong Ajax een stuk lager steeds en deden er veel meer eerste elftal spelers mee. Het niveau van Jong Ajax is niet door geld gestegen want het gros van de spelers zijn gratis. De rest is gewoon ook minder geworden.

21 april 2018 om 19:03

Jupiler League clubs hebben geen spelers varierend van 3 tot 5,5 miljoen euro ter beschikking. Jouw argument slaat dus kant nog wal. Johnsen, Cassierra en Orejuela zijn samen al aanzienlijk meer waard dan de volledige begroting van NEC

Oh ja, die kunnen kampioen worden. Hou me eigenlijk alleen bezig met of Fortuna of NEC promoveert. Daar gaat het echt ergens om.

21 april 2018 om 16:52

Zo jammer dat dit vrijwel alle aandacht krijgt. Je kunt volgens mij zoveel schitterende verhalen schrijven over de herrijzenis van Fortuna Sittard.

Een kampioenschap dat een complete competitie te gronde richt en afbreuk doet aan alles wat een echt voetbalhart laat kloppen. Geen enkele clubsupporter die het ook maar iets interesseert, behalve de 10-20 jarigen die onder een Ajax-dekbed slapen. NEC of FSC, dát is de vraag die elke clubsupporter bezig houdt. Ik persoonlijk hoop op Sittard, maar van mij mogen ze beide komen. Een spek-en-bonen team dat kampioen wordt en dan niks mag. Wat een farce. Met een spelersbudget dat hoger ligt dan de rest van die competitie bijeen. Moet ik nu klappen?

21 april 2018 om 18:12

Voor iemand die het niets interesseert zit je er wel heel erg mee. 8 van de 11 basisspeler zijn goedkoper dan de gemiddelde NEC speler en de overige 3 worden door iedereen als zo slecht beschouwd dat het niveau van de JL niet eens aan zouden kunnen. Een duurdere speler is niet perse beter, alleen duurder. Kijk maar naar Sulejmani.

21 april 2018 om 19:01

Maar daar gaat het niet om. Een goed voorbeeld: Orejuela en Cassierra samen zijn duurder dan het volledige spelersbudget van FC Twente dit seizoen, laat staan de huidige Jupiler League clubs.

21 april 2018 om 20:43

Ondanks dat het kampioenschap leuk is gaat het mij ook alleen om de prijs die erbij hoort. Promotie !! Je hebt nu echter wel een vreemd verhaal in de beslissing. Fortuna speelt op zaterdag tegen jong psv. Dit terwijl psv zondag speelt. Hoe groot is de kans dat fortuna tegen het sterkste psv speelt ?

Je moet het natuurlijk niet groter maken dan het is. De overige clubs hebben geen spits van 5 miljoen euro, een back van 3,5 miljoen euro etc. rondlopen. Sterker nog, de meeste Eredivisie ploegen hebben die luxe niet eens. Al ben ik wel een voorstander van beloftes in de Jupiler League, heeft een kampioenschap natuurlijk weinig waarde.

21 april 2018 om 20:04

Om welke reden ben je dan toch een voorstander eigenlijk?

21 april 2018 om 20:36

Voor het niveau hoeven we niet naar het Nederlandse betaalde voetbal te kijken, want het is echt bedroevend. Ik ben voorstander omdat talenten sneller aanhaken en meer weerstand krijgen. In tegenstelling tot velen ben ik er nog niet zo zeker van dat we enkel een mindere generatie hebben vanwege pech.

Ik denk dat het gebrek aan weerstand in het Nederlandse betaalde voetbal ook een grote rol speelt. Elk aspect waarmee je de weerstand kunt verhogen voor voetballers in Nederland, moet je naar mijn mening dus met beide handen aanpakken. Overigens ben ik wel van mening dat de regels betreft spelersselecties bij belofteteams in het betaalde voetbal aangescherpt moeten worden.

21 april 2018 om 20:32

Ja, waarom ben je wel voor ? Ik kan nog wel een reden aangeven waarom het averechts werkt. Nu halen ze johnsen voor 2 miljoen bij Heerenveen een laten hem in de jl spelen. Vroeger werden juist betere spelers zoals Vertonghen verhuurt aan ed clubs, nu alleen nog die spelers die voor de uitgang staan. Hierdoor huren steeds meer clubs buitenlandse spelers uit Engeland. Wij leiden in de ed spelers op voor Engeland en in de jl voor ons zelf. Wat schiet de ed hier mee op ?

21 april 2018 om 20:44

Talenten ontwikkelen zich sneller vanwege een hogere weerstand. Jongens als Vertonghen werden inderdaad verhuurd aan Eredivisie clubs, maar laten we eerlijk zijn; ik denk niet eens dat Ajax had verwacht dat Vertonghen zo belangrijk zou worden voor Ajax en bovendien kan ik niet heel veel voorbeelden bedenken van Ajacieden die verhuurd zijn aan Eredivisie clubs om vervolgens belangrijk te worden voor Ajax 1.

De moed dat de Eredivisie ooit aantrekkelijk word qua niveau, heb ik allang opgegeven. We kunnen niet opboksen tegen grotere landen waar er aanzienlijk meer tv geld beschikbaar is en daarmee automatisch ook sponsorgelden en andere financiele aspecten. Dan kijk ik liever naar het grotere plaatje, Oranje.

Talenten hebben meer weerstand en ontwikkelen zich daardoor sneller en je scheid het kaf van het koren. Het is aanhaken of afhaken. Meer talent is een grotere kans op aanwinsten voor Oranje en dat kan het Nederlands elftal momenteel wel gebruiken, nieuw elan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Jong Ajax


96 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
T. DouglasVerdediger91
E. LlansanaMiddenvelder91
Y. RegeerMiddenvelder90
GiovanniMiddenvelder92
B. BrobbeyAanvaller95
N. KasanwirjoVerdediger80
N. MusampaVerdediger81
Voor de complete selectie: Clubpagina Jong Ajax.

1 fan
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren