wk2018

Advocaat: ‘Als jij ruzie met je vrouw hebt, hoef ik er ook niets van te weten’

Dinsdag, 17 april 2018 om 15:30

Michiel Kramer liet zich afgelopen weekend gaan met een trap tegen het hoofd van Alexander Büttner en maandag werd bekend dat de spits dit seizoen niet meer in actie zal komen. De KNVB legde Kramer een schorsing van zeven wedstrijden op en Sparta Rotterdam en de speler zelf lieten vrijwel meteen daarna weten akkoord te gaan met die sanctie. Dick Advocaat wilde er een dag later weinig woorden aan vuilmaken.

“Waarvoor is het nodig dat ik er nog iets over zeg? We hebben er intern over gesproken, de club en Kramer hebben overlegd en besloten om niet in beroep te gaan. Dat is intern, dat gaat niemand verder wat aan. Als jij ruzie met je vrouw hebt, hoef ik daar ook niets van te weten”, reageerde hij tijdens een persconferentie tegenover Voetbal International. “Na het duel met NAC praat de club verder met Kramer en zal duidelijk worden hoe het verder gaat. Voor mij is het klaar, ik ga het er niet continu meer over hebben.”

Advocaat wil zich volledig richten op het duel met NAC Breda dat woensdagavond op Het Kasteel zal worden afgewerkt. Het gat tussen de twee ploegen op de ranglijst is zes punten en de trainer heeft uitgerekend dat Sparta nog zes punten nodig heeft uit de resterende drie wedstrijden om niet meer ingehaald te kunnen worden door nummer laatst FC Twente: “We moeten zelf van NAC winnen. Iedereen weet dat. Je kunt verliezen, maar zo verliezen als tegen Vitesse kan niet. Dat heeft ook gevolgen voor spelers”, refereert hij aan de 7-0 nederlaag van afgelopen weekend.

Naast FC Twente staat ook Roda JC Kerkrade op de onderste drie plaatsen. De Limburgers ontvangen woensdag de kersverse landskampioen PSV: “Die zullen nog wel dronken zijn van het feest. Voor ons zou het handiger zijn geweest als ze donderdag pas feest hadden gevierd, misschien”, knipoogt Advocaat. De coach zal in de spits een beroep doen op Fred Friday, die de plek van Kramer over moet gaan nemen: “Hij mag laten zien dat ik het verkeerd heb gezien door hem te passeren.”


Poll

Denk jij dat Sparta gaat winnen van NAC?


Gerelateerd

6 reacties (laatste reactie door nl_modric)

Natuurlijk absurde vergelijking. Al is het wel correct dat ze niet in beroep gaan. Kunen sommige clubs wel wat van leren

Wat gedraagt Dick Advocaat zich als een kind rond deze situatie.
Bij Studio Voetbal zeiden ze het al, maar tijdens het interview na de wedstrijd durfde hij niet te spreken over Kramer, alleen over Büttner (wat niet goed te praten is overigens). Echt een: 'ja maar hij deed het eerst...' argumentje, waar je op de basisschool niet eens mee weg kan komen.
Nu weer, een journalist - voor de mensen die dat niet weten, dat is iemand die verhalen moet brengen en dus vragen stelt over actuele situaties - vraagt naar de situatie rondom Kramer en dan krijg je zo'n kinderachtig antwoord.
Dit is een coach die succes heeft gehad bij verschillende ploegen, alle klappen van de zweep heeft meegemaakt, en die zichzelf nu zo voor schut zet.
Zielig zeg.

17 april 2018 om 15:47

Volgens mij zet hij zichzelf helemaal niet voor .schut. Niet te veel aandacht aan besteden, degradatie afwenden is belangrijker.

17 april 2018 om 15:50

Omdat een journalist verhalen moet leveren, betekent dat toch niet dat Advocaat dan maar moet praten. Ik vind het heel netjes dat Advocaat dit alles binnenskamers bespreekt. Vuile was hang je niet buiten, zeker niet als het de aandacht wegneemt van wat echt belangrijk is, namelijk de komende wedstrijd. Advocaat geeft een duidelijk statement af, hierover wordt niets over naar de pers gecommuniceerd, en groot gelijk heeft hij. Zal zijn ervaring wel zijn. Groots

17 april 2018 om 15:56

Dan zeg je toch sorry dat bespreken wij binnenskamers. Zijn vergelijking raakt kant noch wal.

17 april 2018 om 16:06

Dat zegt hij ook. Daarna gebruikt hij een retorische vraag om de journalist niet de gelegenheid te geven een follow-up vraag te stellen. De vergelijking is niet sluitend, maar bereikt zijn doel wel. Uitstekend stukje media-optreden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
18.FC Twente24-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Roy KortsmitKeeper10
Julian ChabotVerdediger10
Michel BreuerVerdediger10
Sherel FloranusVerdediger10
Deroy DuarteMiddenvelder10
Ryan SanusiMiddenvelder10
Stijn SpieringsMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
James Rodriguez gaat deze zomer niet terugkeren naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren