Mourinho: ‘Uitschakeling in de CL is niets nieuws voor deze club’

Dinsdag, 13 maart 2018 om

Sinds het vertrek van Sir Alex Ferguson in 2012/13 speelde Manchester United zes knock-outfasewedstrijden in de Champions League en daarvan wist enkel David Moyes er eentje te winnen. The Mancunians gingen dinsdag onderuit tegen Sevilla en liggen zodoende uit het toernooi. José Mourinho tilt er niet te zwaar aan.

“Ik heb dit eerder al meegemaakt. Met FC Porto, Manchester United ging eruit. Met Real Madrid, Manchester United ging eruit. Dus dit is niets nieuws voor deze voetbalclub”, aldus de manager voor de camera van BT Sport. “De eerste goal zou vanavond heel belangrijk zijn. Niet alleen vanwege het resultaat in de eerste wedstrijd, maar ook voor het profiel van deze wedstrijd.”

Gelukkig liet Paul Labile Pogba na zijn invalbeurt direct zien hoe het wél moest… ??

Geplaatst door voetbalzone op dinsdag 13 maart 2018

“We probeerden vanaf de eerste minuut agressief en intens te spelen, maar we scoorden niet en Sevilla bleef de bal controleren en bleef de wedstrijd heel goed controleren. We kregen goede kansen om te scoren, maar zij scoorden die ene goal en vanaf dat moment werd alles meer emotioneel. De tweede treffer maakte het voor mij niet langer mogelijk om nog door te gaan”, gaat de Portugees verder.

Mourinho verwijt zijn spelers niet veel: “We hadden goede fases in de wedstrijd, maar hadden geen geweldige controle over de wedstrijd. Maar ik kan niet zeggen dat er iets mis was met mijn spelers en met hun spelintenties. Dit is voetbal. We hebben verloren, maar morgen is er weer een nieuwe dag en zaterdag is er weer een nieuwe wedstrijd. Ik ben blij dat de spelers hun teleurstelling niet verbergen, maar we hebben geen tijd voor drama.”Gerelateerd

58 reacties (laatste reactie door busby)

Voor deze reactie alleen al zou united hem eruit moeten schoppen. Ff serieus deze man boekt 0 vooruitgang wedstrijd na wedstrijd en reageert dan altijd zo arrogant.

13 maart 2018 om 23:45

Eens, als je dit zegt heb je er toch echt geen benul van waar United voor staat. Een van de grootste clubs in de wereld met een geweldig stadion dat hoort te spelen in de laatste fase van de CL. Hij lijkt het echt kwijt nu met zijn tactiek van vnv en zijn teksten na afloop.

13 maart 2018 om 23:48

Inderdaad, ik ben al sinds jaar en dag fan van united, maar dit slaat echt alles. Waar haalt deze man de arrogantie vandaan om nog zo te blijven praten. En wat moet sir Alex Ferguson zich toch opvreten op die tribune, week in week uit. Plaatsvervangende schaamte. Als united Mourinho niet weg stuurt, hoe kunnnen ze zichzelf dan in godsnaam nog serieus nemen??? Het feit dat united ondanks deze man stevig 2de staat zegt zoveel over de potentie van de groep. Zet er alsjeblieft iemand neer die er wat mee kan en dan heb je een absolute wereld ploeg!

14 maart 2018 om 00:03

Dit is toch serieus onacceptabel!

Hoe durf je met zulke uitspraken voor de camera’s te staan! Wat zullen de spelers wel niet denken?
Dit is toch niet wat United wilt man, iemand die met zo’n gedachtegang, zo’n lelijk filosofie, bij zo’n mooie & grote club werkt!

14 maart 2018 om 01:22

Mourinho is een clown. Een maand geleden na een potje tegen Yeovil Town zei hij nog dat Rashford de ervaring en kunde van Alexis mist, terwijl diezelfde Rashford United afgelopen week de drie punten bezorgde tegen Liverpool. Dat was een opmerking die toen al totaal onnodig was.
Nu gaat hij even vermelden dat hij zijn huidige club al eens heeft uitgeschakeld met Porto en Real. Dat is zo mogelijk nog meer onnodig dan die uitspraak over Rashford. Wie heeft daar nu een boodschap aan nadat je er kansloos uitgaat tegen de nummer vijf uit Spanje? Daarnaast vindt meneer het ook niet zo belangrijk dat ze eruit liggen. Morgen is weer een nieuwe dag. Wat een gast.
Mocht ik United supporter zijn, en dat ben ik gelukkig niet, zou ik Mourinho met pek en veren de stad uitjagen. Niet normaal dit. Ik moest het twee keer lezen om het te geloven.

14 maart 2018 om 09:03

Het is werkelijk waar ongelofelijk. Mourinho weer met zn praatjes na de wedstrijd. Hij denkt volgens mij echt dat heel de wereld achterlijk is he?

14 maart 2018 om 11:35

Hij is wel eerlijk, hij stipt aan dat Man U er normaliter altijd in deze fase uit vliegt en dat betere prestaties in de CL niet verwacht worden van Man U. Hij weet waar hij staat als manager van Man U en dat is niet de Europese top.

Pardon? Schaam je kapot. Voor deze uitspraak alleen al hoor je ontslagen te worden. Samen hand in hand met fellaini.

13 maart 2018 om 23:51

Hij benadrukt dat hij twee keer united heeft uitgeschakeld, met porto en real. Waar is dat voor nodig?

14 maart 2018 om 07:14

Naja hij heeft ze nu met zijn tactiek voor de derde keer uitgeschakeld. Misschien probeert hij dat te zeggen.

14 maart 2018 om 09:55

Inderdaad wat een idiote uitspraak. United ligt er uit na een enorme wanprestatie, maar dat boeit niet zoveel want united vliegt er wel vaker uit?? Hij impliceert gewoon dat United geen topclub is, dus zich niet zo moet aanstellen. Te gestoord voor woorden dit.

Is dit een spelletje populariteit verliezen bij de fans? Gefeliciteerd Mou, ga je toch nog iets winnen dit seizoen. Door jouw idiote aanpak ligt zo'n enorme club eruit en nu zeg je dat het meer komt doordat United er structureel wel eens uitgevlogen is. Begint er steeds meer op te lijken dat hij het gewoon niet meer weet.

14 maart 2018 om 00:08

😂 Beste man wist het sinds zijn aanstelling al niet meer.
Wat, wordt Pogba dalijk verkocht wegens slechte prestatie aan Real & bloeid hij daar helemaal weer op!
Die jongen heeft het allang al gezien, Mourinho is een massive probleem!

14 maart 2018 om 07:04

Pogba is overrated en met zijn instelling komt hij nergens beter aan de bak, wat een dramatische aankoop is dat gebleken zeg. Alles op zijn dooie akkertje en de meest simpele ballen krijgt hij niet bij een medespeler.

14 maart 2018 om 10:43

Daar denk ik dus ook aan hè. Martial, de Gea, Rashford, Pogba die jongens gaan straks denken wat doe ik hier nog.

Ik denk hij heeft een andere wedstrijd gekeken. Was echt slecht voetbal van united, lange bal op lukaku en zoek het maar uit.

Ik begrijp Mourinho en United niet echt. Je strijd in de competitie om volgend jaar CL te kunnen spelen. Dat is het doel op dit moment. In de tussen tijd doe je nauwelijks je best in de CL van dit jaar, waar het eigenlijk juist om zou moeten gaan aangezien de landstitel al buiten bereik is. Rare coach

L. O. L. Lekker de fans in het harnas jagen met zo'n arrogante reactie, goed bezig man. Oprecht medelijden met de fans van deze vroegere mooie club die met deze man opgescheept zitten.

13 maart 2018 om 23:58

Dank voor het meeleven. Het leven van een supporter gaat niet altijd over rozen. Dit zijn zeker even vervelende tijden met deze mafkees aan het roer en als supporter sta je machteloos. Maar elke club heeft zijn pieken en dalen, hoort erbij. Wel te hopen dat ze snel afscheid van hem zullen nemen.

Elk jaar 200+ miljoen er tegen aan smijten en dan speel je met Valencia, Bailly, Smalling, Young, Fellaini, Rashford, Lingard en Lukaku.... Dat is wel echt triest hoor. Enige 2 spelers van United niveau zijn De Gea en Alexis, maar ook Alexis is niet de Alexis die we kennen bij United. Dan kun je zeggen wat je wilt van City, maar die hebben met Walker, Mendy, Otamendi, D. Silva, De Bruyne, Sane, Aguero en Sterling er wel een wereldelftal weten neer te zetten voor dat geld. Aankomende zomer zullen Umtiti, Neuer, Alaba en Bale wel komen volgende de media, maar dan halen ze uiteindelijk spelers als Pickford, Kluivert en Baines voor veel te veel geld.

13 maart 2018 om 23:56

Bailly is gewoon een sterke verdediger met veel kwaliteit. Rashford is een groot talent, afgelopen weekend nog bewezen in de grootste wedstrijd van Engeland, Valencia is wat oud maar ook een goede rechtsback en dat je Lukaku noemt bewijst dat je United eigenlijk niet bij houd en amper kijkt.

14 maart 2018 om 00:06

Bailly kan niet simpel voetballen en tactisch is ie ook niet sterk. Voor niets zet Mourinho liever met twee verdedigende ingestelde middenvelders op het veld.

14 maart 2018 om 00:13

Gaat ook niet per se om die 4, maar meer gewoon de selectie. Elk jaar opnieuw pompen ze er honderden miljoenen in en dan staat er zo'n matig elftal/selectie zoals vandaag, want ook Valencia, Lukaku en Bailly zijn geen wereldsterren. Niet lullig bedoeld, maar je kon een Kroos voor 40 miljoen halen, maar dan kiest United er voor om 100 miljoen voor Pogba te betalen. Ze halen dan een Martial voor 70 miljoen terwijl je er destijds gewoon een Luis Suarez voor kon kopen. Aankomende zomer zul je zien dat De Gea naar Real Madrid gaat, dan besluiten ze om een keeper als Pickford (jong en Engels) te halen voor veel te veel geld en dan zul je zien dat straks een PSG hetzelfde bedrag voor Donnarumma neer legt. Zo gaat het al jaren bij United.

14 maart 2018 om 00:36

Nogmaals een kleine herhaling van wat hierboven genoemd wordt: dat je Lukaku opnoem vind ik als supporter een schande, aangezien die wel zijn klasse laat zien. Dat je Pogba noemt vind ik een schande, aangezien die nu door iedereen na 4 potjes afgeserveerd wordt. En dat je dan Martial ook nog eens noem, is misschien nog wel de ergste, want die is met kop en schouders de beste speler van United samen met De Gea en Bailly de afgelopen 3 seizoenen. Om over het benoemen van Bailly nog maar te zwijgen. Dat je Valencia noem oke, is geen wereldtopper maar wel een solide back. Met Young, Lingard, McTominay, zal je de oorlog niet winnen, maar waarom benoem je die niet? Het aankopen van Matic en Sanchez is gewoon het lachertje, net als Young op linksback zetten bijvoorbeeld. Matic verpest Herrera en McTominay, en met het geleidelijk laten speler van McTominay verpest je Herrera, nota bene een vaste basisspeler laatste seizoenen, nog meer. Om over de komst van een bijna 30 jarige Sanchez, die een godsvermogen gaat verdienen en nog nooit een team aan een prijs heeft geholpen, nog maar te zwijgen.

13 maart 2018 om 23:58

Umtiti? Bale? En toen ging de wekker.

14 maart 2018 om 00:05

Dat zeg ik ook min of meer . Elke zomer opnieuw de geruchten dat ze 3 wereldtoppers halen, maar uiteindelijk komt dan een Martial voor 70 miljoen.

Ben blij dat hij er uit is met dat negatieve afwachtende voetbal van hem. Dit is niet het MU wat ik ken van vroeger.

Treurig om Man U zo te zien voetballen. Vooral de defensie is om te huilen. Vroeger had je echte kerels als Ferdinand, Vidic, Neville en Evra. De laatste 5-6 jaar sukkelt de defensie nog steeds. Zelfde probleem als Arsenal. Je kan wel aanvallers halen maar de defensie is even belangrijk.

14 maart 2018 om 00:20

Eerlijk gezegd is de defensie ook de laatste jaren heel sterk, met name onder van Gaal en Mourinho. Daar hameren ze juist heel erg op. Maar... het spel ziet er niet uit en is saai. Normaal wint Man utd nog wel net met zulke spel, maar nu doen ze dat ook niet ja dan gaan de supporters natuurlijk helemaaaal uit hun dak

Blijkbaar op zoek naar zijn ontslag. Zet hier even doodleuk zijn eigen club te kakken.

14 maart 2018 om 10:45

Idd als het nu nog kwam door wat United in die wedstrijden overkwam dan was het prima maar dit United dat neergezet word door Mourinho mag niet eens de veters strikken van die ploegen. United ging daar strijdend ten onder en hier schrijnend

Uitgeschakeld worden hoort er inderdaad bij maar de manier waarop hoort of hoorde niet bij een club als man U. ManU speelde laf voetbal totdat ze met 0-2 achter kwamen. En dan valt me het meeste op dat mourinho zegt dat ze agressief probeerde te voetballen. Uiteindelijk is Sevilla door op basis van de lafheid van manU, want ik denk dat manU doorging als het aanvallender speelden.

"De eerste goal zou vanavond heel belangrijk zijn. Niet alleen vanwege het resultaat in de eerste wedstrijd, maar ook voor het profiel van deze wedstrijd."

Zoals in de finale tegen Ajax, afgelopen seizoen....

14 maart 2018 om 00:47

Als Sevilla dan 90 minuten lang niks te zeggen zou hebben ja... Zeker zoals tegen Ajax.

Ik weet niet of dit uit zn verband getrokken is, maar vreemde uitspraken van mourinho. En een erg slecht resultaat vanavond. Ben benieuwd hoe het afloopt met hem. Verwacht eigenlijk toch dat hij niet ontslagen wordt. Al weet ik niet of United dat zich kan veroorloven. Want het loopt gewoon niet lekker, ondanks de 2e plek in de pl. Weer niet.

14 maart 2018 om 00:32

Ik heb het interview gezien. Is idd uit zijn verband getrokken, zoals zo vaak gebeurt tegenwoordig...

14 maart 2018 om 01:54

Huh, het is gewoon waar hoor. Ik heb de persconferentie terug gezien en hij zegt gewoon wat hier in het artikel staat. Hij wil dit verlies gewoon bagatelliseren en dat is best laag van hem. Man U moet dit gewoon winnen, punt. Het is gewoon vreemd dat hij met deze uitspraak komt. Wat zullen de Man U fans zich toch zuur voelen na het verlies en Mou's uitspraken.

Edit: Ik citeer even:

Mourinho: "I sit in this chair twice in the CL, and i knock out Man U at home, at Old trafford. I sit in this chair with Porto, Man U out. And i sit in this chair with Real Madrid, Man U out. So I don't think is (it's) something new for the club."

14 maart 2018 om 12:08

Als je even leest dan zie je dat ik niet zeg dat hij het niet gezegd heeft, maar dat het uit zijn verband is getrokken. En als je de persconferentie hebt gezien dan kun je niet anders concluderen. Hij begint zijn persconferentie bijvoorbeeld met de uitspraak dat het eeen 'deceptie' is.

Wat ik dus probeer te zeggen, is dat ik het jammer vind dat in 9 van de 10 gevallen niet de kern van de persconferentie wordt weergegeven in de nieuwsartikelen. Altijd weer moet het stukje wat het de meeste ophef veroorzaakt eruit gehaald worden en uit zijn verband getrokken, waardoor die uitspraak 10x erger lijk dan ie werkelijk is.

O M G. Deze vent hoort niet enkel ontslagen te worden bij man utd, maar ook direct een levenslange ban uit de voetballerij! Wat een reactie ook!

Moet toch wel ontzettend zuur zijn voor het bestuur nu dat ze onlangs pas zijn contract verlengd hebben!

Een goede en nuchtere analyse van de wedstrijd door Mourinho. United had inderdaad een paar goede fases, maar Sevilla bleef uiteindelijk controleren. En ja, dit was zo'n wedstrijd waarin degene die het eerst scoorde degene was die door zou gaan. Het kon letterlijk beide kanten op, maar uiteindelijk was Sevilla de gelukkige. Overigens was dat een prachtige goal, die 0-1. Het lijkt makkelijk maar het was echt een pure kwaliteitsgoal. Klasse!

Wat???? Is deze man nou serieus?? Hij vindt het dus normaal dat United eruit gaat in de 8e finale en verdedigd vervolgens zichzelf door te benoemen dat hij 2x van United heeft gewonnen. Deze man is de weg echt helemaal kwijt.

Die wil gewoon ontslagen worden. Kan niet anders, en het ergste is dat United hem dalijk een oprotpremie zal moeten betalen.

14 maart 2018 om 08:05

Dat is exact mijn gedachte, hij kan niet zo achterlijk zijn dat hij niet weet dat dit nogelijk gevolgen heeft. Moet wel moedwillig zijn.

14 maart 2018 om 10:48

Nee dit denkt hij gewoon echt. Stiekem hoop ik nu ook nog dat we over twee week kapot worden gespeeld door City en dat ze kampioen worden. Ik heb hem lang genoeg verdedigd maar dit gaat weer nergens over. Same old Jose

14 maart 2018 om 18:05

Met het vertoonde spel van vandaag zie ik er wel een nulletje of 5 uit rollen voor City. Die hebben stappen gemaakt die wij niet hebben kunnen (of durven door een bepaalde tactiek) zetten.

Ik vind dit nog al vreemde uitspraken na een verlies. Ik heb de interview niet bekeken dus misschien moet ik dat doen om het beter te begrijpen. Maar ik vind dit heel apart..

Mourinho staat gelijk aan anti voetbal. Wedstrijd (zowel uit als thuis) was niet om aan te zien. De laatste 10 minuten zag je wat strijd. Teams onder Mourinho spelen altijd laf. En wat te denken van al die duur betaalde spelertjes. Als ik zo slecht op m'n werk presteer, kan ik gelijk m'n biezen pakken.

Elke club (die ooit CL heeft gespeeld) weet wat het is om te zijn uitgeschakeld. Ken geen club die tot nu toe alles heeft gewonnen... Die man is zo vol van zichzelf dat ie graag weer even oprakelt dat ie ooit de CL heeft gewonnen. Echt een trieste opmerking dit. Hij creëert zo ook een afstand met united. Ze moeten hem echt ontslaan. Hier zit geen potentie meer in

Mourinho's magie (als er nog iets van over was...) is volledig uitgewerkt, zijn tactiek werkt gewoon niet. Hij was vroeger beter of had een tactiek waar nog geen antwoord werd op gegeven. Nu lijken de ploegen van Mourinho gewoon niet te voldoen aan de normen van het huidige voetbal.

Dan nog te bedenken dat er sommige Mourinho de beste ter wereld vinden, Pep is zo'n 10x een betere trainer dan Mourinho.

Deze man is echt één grote grap. Ik mag toch hopen dat hij niet lang meer bij United zit

Lekker oprotten naar manneke. Ondanks zijn reputatie en afbraakvoetbal probeer je als fan tegen beter weten in toch jezelf te overtuigen dat het beter zal worden. Het zal en vast niet beter worden. Deze clown verdient niet om United te coachen. Het ergste van al is dat wij zeker nog een jaar met hem moeten volhouden. Drie jaar is tevens zijn houdbaatheidsdatum, langer houdt hij het nergens vol.
Ik heb een natte droom dat wij over 2 jaar met deze spelers tegen Mourinho moeten spelen en die spelers is laten zien wat zij allemaal kunnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Watford203
9.Everton194
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Daley BlindVerdediger10
Phil JonesVerdediger10
Eric BaillyVerdediger10
Antonio Valencia Verdediger10
Nemanja MaticMiddenvelder10
Henrikh MkhitaryanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

845 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
2004-2007 Chelsea
Laatste voetbalnieuws

‘Het zal in ieder geval niet zo zijn dat Manchester United geld tekort komt’

Manchester United gaat volgens verschillende Engelse media in januari de transfermarkt op om een centrale verdediger aan te trekken. Onder meer Kalidou Koulibaly, Diego Godín en Toby Alderweireld werden reeds in...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 20 november
Borussia Dortmund gaat Paco Alcácer definitief overnemen van Barcelona, zo zal de club op 27 november bekendmaken tijdens de aandeelhoudersvergadering. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren