‘Top of the bill’ zorgt voor primeur in Nederland: ‘Hem halen is bijzonder'

Dinsdag, 13 maart 2018 om

Maandag maakte Vitesse bekend dat Leonid Slutsky vanaf komend seizoen eindverantwoordelijke is bij de Eredivisionist. De Rus, die de opvolger wordt van de vertrekkende Henk Fraser, heeft voor twee jaar getekend in GelreDome. Algemeen directeur Joost de Wit is blij met de eerste Russische trainer in de Eredivisie ooit.

"Slutsky komt uit het netwerk van onze Russische eigenaar (Alexander Chigirinskiy, red.). We zijn blij met zo'n netwerk", zegt De Wit in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Alleen daardoor kunnen we zo'n internationaal gelouterde trainer aantrekken. Slutsky is als coach top of the bill. Hij wordt geroemd om zijn technische en tactische kennis. Een man met zo'n statuur binnenhalen, is bijzonder."

Vitesse was in onderhandeling met meerdere trainers, maar Slutsky had de beste papieren. De Wit kan zich niet vinden in de kritiek op de Russische invloeden bij de club: "Kwaliteit gaat voor op nationaliteit. Het is juist goed ook naar het buitenland te kijken. We moeten uit die cocon stappen en openstaan voor andere inzichten. Daar worden we beter van. Natuurlijk is onze eigenaar de baas. Dat is overal zo. Maar wij beslissen en zijn verantwoordelijk voor het dagelijkse beleid."


Poll

Verwacht jij dat Leonid Slutsky het goed gaat doen bij Vitesse?


Gerelateerd

37 reacties (laatste reactie door koni078)

Over die externe geldschieter, dat lijkt me helemaal niks. Maar deze man als trainer is echt een aanwinst voor Vitesse en de gehele competitie. Goede staat van dienst, alleen maar mooi dat hij in de Eredivisie komt!

13 maart 2018 om 10:32

Je weet dat Feye noord ook overeind gehouden is door externe geldschieters en dat als het nieuwe stadion er komt dat nog erger zasl worden?

13 maart 2018 om 10:46

Ja, en als dat mensen zijn die niet het beste met de club voorhebben (waarvan je dat bij de meeste niet kan weten) vind ik dat helemaal niks. Daarom ben ik ook tegen het nieuwe stadion, financieel is dat een veel te groot risico. Nu ben je eindelijk financieel gezond, zorg dan dat je op eigen benen kan staan.

Tot slot, wat heeft dit verder met Feyenoord te maken?

13 maart 2018 om 12:19

Weinig, behalve dat wat jij zegt feitelijk voor (vrijwel) alle clubs geld.

"slutsky komt uit het netwerk van onze Russische eigenaar.

Goh Joost de Wit dat hadden we zelf niet kunnen bedenken.
Hoezo open deuren in trappen...

Hoe groot is nu eigenlijk de invloed van Abramovich in Vitesse? Hij is natuurlijk de mede-eigenaar van Cska, waar deze man jaren coach is geweest. Dat hij nu hier terecht komt lijkt mij geen toeval.

Verder ben ik zeer benieuwd hoe hij het hier gaat doen. Hij heeft natuurlijk een prima staat van dienst maar ben benieuwd of hij zich kan aanpassen aan de Nederlandse cultuur.

13 maart 2018 om 11:40

Abramovich is helemaal geen mede eigenaar geweest. Hij was een tijdje suikeroom geweest maar die tijden liggen al heel ver achter ons.

13 maart 2018 om 13:02

De directe invloed van Abramovic bij Vitesse is niet zo heel erg groot. Sowieso is Abramovic ook niet de eigenaar van Vitesse, dat is zijn vriend Tsjigirinski. Samen zitten zij in een netwerk van Russen die vanuit Londen opereert. Voetbal, talentontwikkeling en het verkopen van spelers is daarin maar een klein onderdeel, ze doen in een heleboel verschillende branches zaken.

De spil is Marina Granovskaia. Zij is de dame die in Londen als de rechterhand van Abramovic werkt en die feitelijk de dagelijks leiding heeft bij Chelsea. Zij stuurt, namens Tsjigiinski, Vitesse aan. Waarbij Joost de Wit en Marc van Hintum dus leuk de kleine klusjes mogen doen in Arnhem, maar voor de echte beslissingen zullen ze aan Marina toestemming moeten vragen.

Dus dat is de invloed van Abramovic.

Ook ik ben best benieuwd naar die Slutsky. Ik ben helemaal niet tegen deze aanstelling, ik zie echt geen enkele reden waarom je weer uit hetzelfde vaatje (steijn, Streppel, Van der Gaag) zou moeten tappen en niet eens een coach met een goede reputatie zouden mogen aanstellen.
Geef hem maar eens de kans.

Ik was eerst vooral sceptisch en dacht ook aan de gemakkelijke Russische lijntjes. Maar inmiddels toch wel wat info ingewonnen over deze trainer en dan ben ik blij dat hij de nieuwe trainer wordt van Vitesse.

Eén minpunt wil ik wel benoemen, hij geeft jeugd minder snel de kans, hij kiest vrij vaak en gemakkelijk voor ervaring. Dat is wel een dingetje want er staat wel wat jeugd te trappelen bij ons.

In ieder geval goed dat de nieuwe trainer nu al bekend is, zodat Slutsky zich kan inleven in Vitesse en onze academy en alvast nieuwe aanwinsten kan bekijken/benaderen.

Met Fráser ben ik onderhand wel klaar, hoe mooi de bekerwinst vorig seizoen ook was...

13 maart 2018 om 12:05

Waarom zou je hier blij mee zijn? Hij kan totaal niet met de spelers communiceren. Volgens mij kan hij niet eens Engels. Dit kan niet goed gaan. Hij wordt door de media op de hak genomen zodra de competitie start zoals de conservatieve media altijd doet met buitenlandse trainers. De druk neemt enorm toe op Vitesse.

13 maart 2018 om 12:12

Waar haal je vandaan dat hij geen Engels kan? Je denkt toch niet dat hij bij een Engelse club werkt zonder de taal te leren?

13 maart 2018 om 12:42

Ja dat denk ik ja.
Maar je hebt gelijk hij spreekt goed Engels dus trek ik mijn woorden in.

13 maart 2018 om 18:07

Dat klopt inderdaad wat je zegt, maar als er een nieuwe Theo Janssen rondloopt op Papendal, zal hij die gewoon opstellen.

Wat is goed ? Hij gaat echt niet bij de top 3 eindigen !

13 maart 2018 om 10:29

Nek ook niet. Maar als ie 4e wordt met aantrekkelijk voetbal is dat toch al een hele verbetering te opzichte van nu.

13 maart 2018 om 10:35

Dan moet er wel wat aan de selectie worden gesleuteld. Vooral verdedigend gezien is het heel pover en daarmee ga je nooit en te nimmer 4e worden. Een coach kan niet toveren hé, of denk je dat guardiola met dit Vitesse ook even iedereeen dronken speelt? Dus van deze Slutsky hoeven we dat ook niet te verwachten, al zal die zelf wel een paar keer lekker dronken worden, moet ik de media geloven.

13 maart 2018 om 12:20

Slutsky heeft nog nooit alcohol gedronken. Dat zegt alweer genoeg over die media dus...

13 maart 2018 om 13:47

De enige bron die ik kan vinden dat Slutsky niet drinkt is Robert Maaskant en die zegt het twijfelachtig "zover ik weet".

13 maart 2018 om 10:34

Waarom niet? Zo moeilijk is dat in Nederland niet. Met een paar goede spelers kom je een eind...

13 maart 2018 om 10:42

Als je een keeper hebt die per seizoen 5 à 8 tegengoals incasseert door zelf in de fout te gaan, je 1 van de slechtste rechtsbacks uit de competitie hebt, een kashia die uitstraling heeft maar ook niet altijd vrijuit gaat en je backup spits er helemaal niks van kan. Dan wordt het inderdaad lastig om met dit team aantrekkelijk voetbal te spelen en 4e te worden, vooral als je na dit seizoen Mount weer netjes bij chelsea mag afleveren.

13 maart 2018 om 12:21

Exact! Hopelijk word dat dan ook aangepakt want types als Pasveer, Dabo, Faye, Van der Werff maar ook Buttner moet je als club niet willen hebben...

13 maart 2018 om 15:06

Vitesse heeft een beetje hetzelfde aankoopbeleid wat FC Twente had na Preud'homme. Af en toe zit er een leuke speler bij, maar over het algemeen trekt het dure spelers aan die te weinig toevoegen. Daar ga je de top 3 niet mee halen.

Ze trekken geen slechte spelers aan, maar jongens als Buttner, Castaignos enzovoort kosten veel geld en voegen niet veel toe. Even voor de duidelijkheid doel ik niet op wanbeleid, maar over een wisselvallig aankoopbeleid.

13 maart 2018 om 12:36

Ja maar wat verwacht je dan? Als die man Europees voetbal haalt dan mogen ze in Arnhem gewoon tevreden zijn. Top 3 is misschien inderdaad niet snel haalbaar, maar dat lijkt me vrij realistisch. Dit is gewoon een trainer met goede staat van dienst. Vraag me af hoe hij hier gaat voetballen omdat hij graag behouden speelt. Ook houd hij graag vast aan de oudere spelers, terwijl we in Nederland toch echt een superjonge competitie hebben. Wordt dus interessant.

13 maart 2018 om 15:08

Maar Vitesse presteert slechter dan AZ en Utrecht. In dat opzicht is er wel ruimte voor verbetering en ik denk dat ze in Arnhem gewoon blij zijn met een 4de plaats.

13 maart 2018 om 16:05

Dat zijn we zeker! Vitesse zou realistisch gezien met een extreem goed jaar 3e kunnen worden en met een matig jaar 8e. Dit jaar lijkt er een uit die laatste categorie te worden, met name door de enorm zwakke mentaliteit van een deel van de huidige selectie en het beperkte tactische inzicht vasn Fraser. Ruimte voor verbetering is er dus wel...

Ik schat zo in dat er in de zomer ook een aantal Russische of Russisch sprekende spelers worden binnen gehaald. Meestal komen die uit een totaal andere voetbalcultuur, zou het persoonlijk wel mooi vinden om te zien hoe zo'n "russische ploeg" het hier dan gaat doen.

We moeten eens ophouden met dat nationalistische gezeik over dat trainers niet uit het buitenland horen te komen. Deze trainer heeft topprestaties geleverd bij een Russische topploeg, daar kan elke Nederlandse trainer, op Van Gaal en Advocaat na, nog een puntje aan zuigen. Geweldige aanwinst voor de eredivisie, ben benieuwd!

Bijzonder, ja. Garantie voor succes, zeker niet. Bobby Robson bewees al eens bij PSV dat van ver komt niet zaligmakend is.

13 maart 2018 om 17:42

Wel gewoon 2x kampioen geworden volgens mij met Psv....

Ik dacht dat de baas beslist of zie ik dat verkeerd. Hoe sommige mensen zich tegenspreken is gewoon lachwekkend. bulyikin zei ook al de top 3 a 4 staat vast maar alles kan gebeuren lol

Leuk voor de competitie dat deze toch wel grote naam naar Vitesse komt. Benieuwd of hij de prestaties van Fraser kan verbeteren, aangezien Vitesse toch best een aardige selectie heeft. Ben ook erg benieuwd of hij met zijn netwerk spelers binnen kan hengelen die normaal niet haalbaar waren voor Vitesse.

Interessant om te volgen in ieder geval.

Tsja, mijn mening over Vitesse is precies zoals de heren gisteren bij VI Vitesse en de rol van de 'handpoppen van de Russen" (De Wit en Van Hintum). Vitesse is een speelbal van de Russen (en ook prima hoor, anders waren ze failliet gegaan), alleen moet De Wit geen schone schijn ophouden. Zeg gewoon hoe het is, iedereen weet het.

Mbt Slutsky is er niet veel over te zeggen. Ja, hij heeft het bij Cska qua resultaten goed gedaan (top eigenlijk), in de PL heeft hij hopeloos gefaald. Zowel zijn successen als zijn flater kan je niet op de Eredivisie leggen. Ben heel benieuwd hoe het gaat uitwerken komend seizoen.

Dit is natuurlijk wel heel doorzichtig. Deze man is gewoon 'door de strot gedrukt' bij de club door de Russen die het daar voor het zeggen hebben. De Wit komt dan met een mooi verhaal, maar niemand gaat daar intrappen.

Dat neemt niet weg dat het (op papier) een redelijke coach is. Hij heeft het goed gedaan bij Cska en FK Moskou (behalve het laatste seizoen) en tja, slagen bij degradatieclubs in de Premier League zijn er maar weinig gegeven. Daar kun je eigenlijk geen oordeel over vellen.

Toch zal deze man aardig wat kosten qua salaris en ik betwijfel ten zeerste of er geen goedkopere coach te halen viel met dezelfde kwaliteiten. Zo'n indrukwekkende coach is het toch echt niet en momenteel kan Vitesse het eigenlijk alleen maar beter doen na dit seizoen. Ze zijn wel erg matig begonnen en klimmen nu weer in de tweede seizoenshelft.

13 maart 2018 om 16:00

Ik denk niet dat Slutsky zoveel kost qua salaris. Hij ging nota bene gratis aan de slag als bondscoach en bij Cska verdiende hij ook geen vetpot. Bovendien vind ik de term 'door de strot gedrukt' ook gelden voor zijn Nederlandse voorgangers, maar dat vond men allemaal prima omdat de prestaties van dichterbij gevolgd kon worden.

13 maart 2018 om 17:01

Het gebeurt ook wel vaker. Neem bijvoorbeeld FC Twente met Verbeek. Het is natuurlijk wel zo dat deze man nooit gepolst zou zijn bij Vitesse als de club niet in Russische handen was.

13 maart 2018 om 17:25

Wie heeft Verbeek dan door de strot gedrukt bij FC Twente? Volgens mij kent iedereen zijn werkwijze en karakter onderhand wel toch?

Van Slutsky weet men helemaal niets, en daarom worden de eigenaren bekritiseerd terwijl ze voorheen allemaal Nederlandse coaches hebben aangesteld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ119
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Matthew MiazgaVerdediger10
Fankaty DaboVerdediger10
Guram KashiaVerdediger10
Alexander BüttnerVerdediger10
Arnold KruiswijkVerdediger10
Thomas BrunsMiddenvelder11
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

1 fan
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2018- Vitesse
2017-2017 Hull City
2015-2016 Rusland
2009-2016 CSKA Moskou
Laatste voetbalnieuws

Slutsky snapt niets van Vitesse: ‘Het was slecht en ik ben teleurgesteld’

De Airborne-wedstrijd is voor Vitesse in een zware teleurstelling geëindigd. Het team van Leonid Slutsky verslikte zich zaterdagavond in ADO Den Haag: 1-1. De rekening voor alle kansenmisserij kreeg Vitesse na...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 24 september
Eusebio Di Francesco presteert momenteel niet goed met AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren