wk2018

‘Ik denk niet dat Koeman hem erbij haalt om hem dan te laten vallen’

Donderdag, 8 maart 2018 om 08:22

Ruud Vormer debuteert in de voorselectie van Oranje. De middenvelder werd woensdag opgeroepen door Ronald Koeman en Johan Boskamp verwacht dat de 29-jarige Vormer de schifting van volgende week vrijdag zal overleven.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Ruud Vormer de schifting overleeft?


Gerelateerd

30 reacties (laatste reactie door sirius)

Geen speld tussen te krijgen. Het NL elftal heeft de afgelopen jaren flink aan kwaliteit in moeten leveren. En het oproepen van Vormer is een logisch vervolg daarvan. Is niet erg maar hij was voorheen gewoon niet goed genoeg en nu wel omdat er weinig betere zijn.

8 maart 2018 om 09:34

Hij is verkozen tot beste speler van de belgische competitie, een competitie die qua niveau vergelijkbaar is met de eredivisie. Dan vindt ik dat hij gewoon bij de selectie moet zitten. Laat hem maar zien wat ie in huis heeft, dan heb je hem in ieder geval de kans gegeven.

8 maart 2018 om 09:48

Dat zegt natuurlijk helemaal niets. Volgens velen was Klaassen vorig jaar de beste speler van de Eredivisie en zit nu op de tribune bij Everton en hij zit niet eens bij de voorselectie van Oranje.

Het jaar daarvoor was Vincent Janssen op schot en werd topscorer met 27 doelpunten en gaf nog eens 5 assists. Inmiddels zit ook Janssen niet bij de voorselectie en Tottenham wil maar wat graag van hem af.

Zoals Keizer! al aangeeft is dit simpelweg het gevolg van een flink gebrek aan kwaliteit. Jongens als Vormer, Weghorst, maar ook jongens als De Roon, Vilhena, van Aanholt enzovoort zouden tijdens een goede lichting geen enkele interland spelen.

8 maart 2018 om 13:53

Eens met je reactie. Maar wat is je definitie aan goede lichting? Nistelrooy, Sneijder, Robben, Van Persie? Wanneer jongens als Messi en Ronaldo afzwaaien en niemand deze plek invult dan daalt het niveau ook vanzelf. Als deze trend zich wereldwijd zou doorzetten door dat bijv. minder jongeren onder voetbal zouden gaan er ook automatisch minder talent en minder hoog niveau gehaald zou worden dan wat wij gewend zijn. Is de huidige licht dan niet goed gnoeg? Dat zou alsnog de beste lichting zijn die er op dat moment beschikbaar is…

Ik vond verdedigers 10 jaar geleden van veel hoger niveau dan nu. Van buitenaards niveau. Spelers als: Maldini, Cannavaro, Nesta, Stam, Ayala, Thuram, Ferdinand, Campbell, Terry, Puyol etc. etc. Die zijn er tegenwoordig ook niet. Hedendaags moeten we het doen met Van Dijk die vast gelegd voor 84 mil terwijl die nog niet eens de veters mag strikken van bovengenoemde spelers. Toch is hij goed genoeg. Je moet het doen met de spelers die nu beschikbaar zijn ook al is het een tandje minder. Maar dat wil niet eggen dat het niet ‘goed’ is. Het is het beste wat we momenteel hebben.

Verdient jammer dat hij nu pas echt een kans krijgt

8 maart 2018 om 08:49

Dit kan je beter omdraaien in jammer dat hij een kans moet krijgen, zegt natuurlijk alles over de huidige staat van het Nederlandse voetbal. Hopen dat jongens als Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Koopmeiners snel het middenveld zullen vormen kan je jaren mee vooruit.

8 maart 2018 om 08:55

Donny Vd Beek moet eerst maar eens constanter worden. Vind het maar een dertien in dozijn voetballer. Had die niet bij Ajax gespeeld maar bij pakweg Groningen dan was die niet eens opgevallen.

8 maart 2018 om 09:39

Is Vormer dat niet dan? Vormer zit al op zijn top en speelt nog steeds slechts in de Belgische competitie, terwijl jongens als Van De Beek, De Jong, Koopmeiners enzovoort pas aan hun eerste volledige seizoen bezig zijn. Daar zit nog veel rek in.

8 maart 2018 om 09:43

Nog steeds slecht? Vormer is verkozen tot beste speler van de Belgische competitie... laat de jonge jongens lekker rijpen in jong oranje

8 maart 2018 om 09:50

En is dat zo bijzonder dan? Davy Klaassen was vorig jaar de beste speler van de Eredivisie. Hij zit nu op de tribune bij Everton en zit niet eens bij de voorselectie van Oranje. Op dat soort nietszeggende awards kun je de kwaliteiten van een speler niet beoordelen, althans niet in kleine competities als de Nederlandse en de Belgische.

Bovendien zei ik niet 'slecht', maar 'slechts'.

8 maart 2018 om 14:09

Krijg sterk de indruk dat de laatste wedstrijd die jij van Vomer hebt gezien 5 jaar geleden is. De Ruud Vormer van nu doet het qua assisten verreweg het best van alle grote competities in Europa. Hij doet dit misschien in de belgische competitie maar een corner continu op een specifieke verdedigers hoofd plaatsen, een vrije trap in de kruizing leggen of een penalty perfect plaatsen is pure klasse en net zo moeilijk in de premier league. Het mooie is vervolgens dan ook dat dit niet de reden is waarom iedereen zo een fan is van Ruud Vormer in de belgische competitie maar juist het feit dat hij een extreem werkpaard is die 90 minuten lang de beuk erin zet, een duracel batterij en pas tevreden is als Brugge met de 3 punten het veld afgaat. In mijn optiek is Ruud Vormer een grote toevoeging, een speler waarbij het mentaal helemaal goed zit en niet iemand is die gaat zeiken bij een wissel, of voor eigen succes gaat, etc.

8 maart 2018 om 16:06

Allemaal leuk, maar kan hij die dingen tegen de beste spelers van een land? Ik denk het namelijk niet. Vormer is geen speciale speler, al heeft hij wel een goede traptechniek. Het gaat niet om zijn mentaliteit of traptechniek, maar om zijn algemene voetbalkwaliteiten. Die zijn simpelweg niet van "internationaal niveau".

Zoals jij hem beschrijft kan hij zo mee met Barcelona en Real Madrid. We praten hier niet over Kroos of Iniesta, maar over Ruud Vormer. Een jongen die tot nu nog nooit in aanmerking kwam voor Oranje. Dat is natuurlijk geen toeval, maar de hoofdoorzaak dat Oranje er een aantal eindrondes al niet bij is. Er loopt gewoon te weinig kwaliteit rond om 5 kwalitatief goede middenvelders te selecteren.

Blind en Wijnaldum in 1 zin noemen mbt speeltijd... Soms roepen mensen echt zomaar wat. Als je het publiek aanspreekt, zorg er dan op ze minst voor dat je dingen zegt die kloppen.

8 maart 2018 om 09:56

Eens. Wijnaldum speelt in principe mits niet ziek of niet fit alle belangrijke wedstrijden. Klopp rouleert zo af en toe maar valt bij belangrijke potjes altijd terug op Wijnaldum

8 maart 2018 om 16:54

Dat is niet helemaal waar. Wijnaldum maakt de laatste maanden steeds minder minuten. Zeker nu Henderson weer fit is, zit hij veel meer op de bank.

8 maart 2018 om 17:51

Toch is er een groot verschil tussen Blind en Wijnaldum. Blind strijd niet eens meer om een plek en gaat op zeker weg komende zomer.

8 maart 2018 om 12:14

Blind en Wijnaldum spelen toch ook niet? Haha wat klopt niet?

Eigenlijk wel tragisch de zinsnede die Boskamp uitspreekt dat een voetballer als Vormer momenteel in het Nederlands elftal hoort. Wat een devaluatie ondergaan wij als nationaal elftal dat dit nu voor ons één van de beste opties is. Chapeau hoe goed hij het doet hoor in België en hij verdiend het om geselecteerd te worden maar van binnen huil ik vooral dat dit nu ons elftal is.

8 maart 2018 om 09:20

Je hebt goeie en slechte lichtingen, België moest het jarenlang met een Mpenza doen, terwijl wij Van The Man en Kluivert voorin hadden lopen, om over het middenveld nog maar te zwijgen. We hebben helaas niet zo'n vijver als Brazilië of Frankrijk (!).

8 maart 2018 om 09:48

Dat klopt hoor en dat accepteer ik ook zeker. We kunnen nu eenmaal niet altijd een goede lichting hebben, maar gezien de afgelopen jaren wat we op Wk's neer hebben kunnen zetten met een mix waar absolute topspelers in zaten naar een selectie waarin een type Vormer het verdiend een plaatsje te krijgen vind ik een verdrietig makend contrast.

8 maart 2018 om 09:52

Overdrijven is ook een vak. Op het WK 2010 waren Stijn Schaars en Demy de Zeeuw van de partij. Dan heb ik toch liever een gouden schoen winnaar. Natuurlijk is de kwaliteit van de totale selectie afgenomen, maar ik geloof dat wij in een tussenfase verkeren: het barst van het jong talent.

Nogal ondoordacht om dan gelijk Blind en Wijnaldum aan te halen als argument met betrekking tot speeltijd. Zij staan onder contract bij Manchester United en Liverpool. Niet bepaald de kleinste clubs van Europa.

Vormer laat het met alle respect zien in de Belgische competitie. Die is net zo zwak als de Eredivisie en in dat soort competities kan pure middelmaat (europees gezien) zelfs uitblinken. Neemt niet weg dat Vormer zich goed heeft teruggevochten, maar dit soort spelers voegen qua kwaliteit niets toe.

8 maart 2018 om 09:57

En blijft ook feit dat Wijnaldum wel bijna alles of toch veel speelt. Nu vergelijken met Blind qua speeltijd raakt kant noch wal

8 maart 2018 om 16:02

En toch denk ik dat Blind bijvoorbeeld bij Liverpool ook veel meer zou spelen. Manchester United en Liverpool is nog steeds een verschil, ook al draait Liverpool momenteel niet slechter.

Ben nu al blij met Koeman. Eigen visie, eigen keuzes, zoekt verbinding met de clubs, en ziet in hoe klein de Eredivisie is waardoor Veltman niet maar Hateboer wel wordt opgeroepen. Prima!

Vormer toont zich in Brugge een perfecte aanvoerder. Met Weghorst erbij heb je geen zwanen, maar lelijke eendjes die weten waar ze staan en wat ze kunnen. Het gaat hier trouwens om een serie oefenwedstrijden. Waar hebben we het over? Koeman wil met eigen ogen zien wat zij brengen op een internationaal niveau. Bij Brugge en AZ zijn het vaste waarden. Spelers, vooral Weghorst, die je niet simpel uit de basis speelt. Zelfs niet toen Friday gekocht werd en genoeg supporters lyrisch waren dat hij Weghorst makkelijk uit de basis laat verdwijnen. Het tegendeel is bewezen, dus misschien moeten we bij zulke karakters niet direct wat roepen alvorens we aanschouwen. Er wordt al jaren (onder andere door mijzelf) op dit forum gezegd dat we meer passie, werklust en mentaliteit willen zien. Dan roept Koeman die spelers op waarvan je met name kunt zeggen dat zij deze punten bezitten en dan valt zowat heel Nederland over het niveau van Oranje. We konden het niet winnen met die verwende talentjes en grote voetballers, dus nu is het tijd voor de lieden die het een eer vinden voor Nederland uit te komen. Respect Koeman, echt respect!

Aanvoerder en beste speler in België. Vandaag de dag zeker een uitverkiezing waard, geef hem de kans. Diepgang, conditie en scorend vermogen vanuit het middenveld, plus dat Vormer (als ik het goed heb) een goede trap in de benen heeft: corners en verre vrije trappen. Die kwaliteit heeft een elftal nodig. Ik zie daarnaast ook een rol voor Propper in het elftal: goede loper en passer en scoorde in elk geval bij PSV met regelmaat. Wijnaldum en/of Blind kunnen het middenveld aanvullen. Heel benieuwd naar hoe Koeman gaat spelen. Welke elf, welke strategie, welke formatie(s). Ik hoop dat hij een team kan neerzetten dat zich kan vormen naar wat de wedstrijd per fase vraagt: verschillende formatie(s) en verschillende strategieën. Een bewuste en moderne benadering, uitgaande van kwaliteiten en zwakten.

Liever Vormer dan ideale schoonzoon Wijnaldum. Man wat speelt die kerel als een natte krant in dat mooie oranje shirt. Vormer verdient het gewoon. Hij is momenteel de assistkoning in Belgie. Het lijkt mij dat we dat in Oranje wel kunnen gebruiken momenteel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 17
2185 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

31 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Club Brugge 40 13 4 0
2016/2017 Club Brugge 38 9 5 1
2015/2016 Club Brugge 28 7 3 0
2014/2015 Club Brugge 29 7 9 0
2014/2015 Feyenoord 2 0 0 0

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
Hirving Lozano en Gastón Pereiro zijn in beeld bij Lazio. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren