‘Pogba gaat door donkere periode en krijgt spijt van terugkeer’

Donderdag, 15 februari 2018 om 07:33

Paul Pogba heeft wel eens betere tijden gekend bij Manchester United. De middenvelder begon tegen Huddersfield Town op de bank en werd gewisseld tegen Tottenham Hotspur en Newcastle United. l’Équipe schrijft dat Pogba spijt begint te krijgen van zijn terugkeer op Old Trafford.

De 24-jarige Pogba gaat door een ‘donkere periode’ die bepalend is voor hoe hij ‘op zijn toekomst gaat reflecteren’, zo valt er in de krant te lezen. Pogba zou een moeilijke relatie hebben met José Mourinho en een transfer naar Real Madrid zou bijvoorbeeld uitkomst kunnen bieden, want die club zit al jaren achter de 49-voudig international van Frankrijk aan.

Pogba, die met een transfersom van 105 miljoen euro de duurste voetballer was, speelde tot dusverre 81 officiële wedstrijden voor the Mancunians en daarin was hij goed voor twaalf doelpunten en zestien assists. Zijn contract bij de huidige nummer twee van de Premier League loopt nog tot de zomer van 2021 door. Komende zaterdag wacht het FA Cup-duel met Huddersfield.

Mourinho zei zondag na het duel met Newcastle nog dat hij ‘geen problemen’ heeft met Pogba: “Ik wilde een ander middenveld tegen een team dat als een blok verdedigde. Ik was op zoek naar de ‘eenvoud’ van Micahel Carrick en wilde dat Alexis Sánchez dichter bij Romelu Lukaku zou spelen, als een tweede spits”, zo werd de Portugees geciteerd door Sky Sports.


Poll

Zou jij Paul Pogba momenteel in de basis zetten bij Manchester United?


Gerelateerd

39 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Of het verhaal klopt is een tweede, maar feit is wat mij betreft wel dat Pogba geen schim is van de Pogba bij Juventus. Dan doe je als coach iets niet goed. Je belangrijkste man moet je laten renderen. Hij moet de motor zijn, maar die hapert nu. Mourinho is wat dat betreft gewoon een lafbek door zich continu aan te passen. United moet gewoon bepalen wat er op het veld gebeurd en niet andersom.

15 februari 2018 om 08:07

Hoe was pogba bij juventus dan? Ik betwijfel of de meeste mensen hier pogba zijn serie a wesstrijden keken want zelfs toen was hij gewoon wisselvalig en waren vidal en pirlo veel betere speler en marchisio als hij fit was. Pogba heeft 2 middenvelders achter hem nodig maar het ging gewoin goed hoor dit seizoen alleen de laatste paar wedstrijden gaat het midner.

15 februari 2018 om 08:38

Hij speelde bij Juventus steeds beter en dat kwam mede door zijn twee kompanen op het middenveld achter hem. Dat was belangrijk voor hem. Dat ik Pogba minder vind heeft gewoon mede te maken dat ik United gewoon niet leuk vind voetballen. En Pogba daardoor ook veel te weinig zie.

15 februari 2018 om 08:43

Pogba was erg goed bezig bij juve. Hij was de perfecte box to box. Verdedigend stond hij overal tussen. Aanvallend hielp hij goed mee met goals en goede acties. Pogba is een speler die je vrijheid moet geven op het veld. Iets wat Mourinho zijn spelers niet geeft. Als Pogba zijn vorm hervind. Is het zeker een topper.

15 februari 2018 om 10:49

Ik kijk elke match van Juve en als ik je zeg dat ik nog nooit zo'n speler als Pogba had meegemaakt bij Juve. Die Flair, acties, rushes, techniek,... Hij had het allemaal, ik zou hem meteen terug willen. De Pogba die bij Juve speelde was op weg om een van de grootste spelers ter wereld te worden, maar nu bij ManU wordt hij misbruikt in dat middenveld langs Matic. Pogba moet in een 3 mans middenveld spelen met de punt naar achter en hij die dan van links komt. Hij speelde soms wel een mindere match maarja hij was dan ook nog zo jong, sommige acties die hij deed zal ik alvast nooit meer vergeten.

15 februari 2018 om 09:35

Mourinho gaat voor prijzen, doet dat goed en doet dat vooral volgens zijn eigen systeem. Jammer voor Pogba. Hij is fantastisch in balbezit in een "vrije(re)" rol. In niet balbezit is het absoluut geen Casemiro of Kante. En laat dat nou precies zijn wat Mourinho op die plek wil. Twee slopers voor zijn centrale duo. En als het even kan moeten die twee slopers nog een beetje kunnen voetballen maar wel binnen de kaders. Als ik Pogba was, zou ik of in gesprek met Mourinho aangeven dat je, jezelf graag op een andere plek wil bewijzen of ik zou toch uitkijken naar een andere club. Want Mourinho gaat zich niet aan Pogba aanpassen betreft systeem.

Ik wil dus niet zeggen dat Casemiro en Kante twee slopers zijn die niet kunnen voetballen. Ze zijn op beide vlakken fenomenaal.

15 februari 2018 om 10:39

Pogba was ook bij Juventus een overschatte speler, enige reden waarom hij zo populair is, is omdat dabbende jongeren naar hem opkijken. Als voetballer was hij ook bij Juventus niet wereldtop, ik denk dat ze bij Juventus heel blij zijn dat ze hem voor zo een bedrag verkocht hebben.

15 februari 2018 om 15:52

Zolang Mourinho bij united zit zie ik ze niks winnen. Verkracht zo'n beetje elke speler om over aanvallende impulsen nog maar te zwijgen.

Ja, hij had zich zijn terugkeer naar United waarschijnlijk anders voorgesteld. Ik kan geloven dat wanneer je een steunpilaar was bij Juventus en vaak uitblonk je ineens in zo'n team beland je moraal naar het vriespunt zakt. Ze hebben een andere speelstijl nodig en dat is gewoon niet mogelijk met Mourinho.

15 februari 2018 om 08:09

Steunpilaar? Was gewoon een heel groot talent bij juventus. Je kan moeilijk eennsteun pilaar vervangen

15 februari 2018 om 08:44

Hij was zeker een steunpilaar. En geen talent meer.

Overdreven gedoe. De beste man speelt gewoon even als een krant de laatste weken. Tijd voor een reality check voor hem. Hij moet meer eenvoud in zijn spel leggen en gewoon wat harder werken. Op foto's van de trainingen is niet te zien dat hij ongelukkig zou zijn. Verder speelde hij dit seizoen gewoon prima tot aan de laatste wedstrijden. Vorig seizoen stond hij in de basis in het team van het jaar van alle top 5 competities in een onderzoek van het CIES.

Hij zit even in een mindere periode. Hij moet zich dan zo professioneel opstellen om zich terg te knokken. Heeft de kwaliteiten om zich zi weer in de basis te spelen en één van de beste middenvelders kan worden. Maar als Pogba zijn taken niet uit voert. Waardoor de verdediging onder druk komt te staan en middenveld overlopen raakt. Dan zou het niet fair zijn naar de wisselspelers om die niet te laten spelen als zijner die taken uitvoeren. Iedere keer die vergelijking met zijn periode bij Juve. Daar lopen achterin slopers die ie nu niet hebt. En betere middenvelders die er nu lopen. Je bent pas een box to box speler als je ook je verdedigende taken uit voert. Daarbij werd er vaak door de media vermeld dat hij niet goed speelde en waarom dan andere spelers zoals de jeugd de kans niet krijgen. Nu word het gedaan. En nu zou hij weer ontevreden zijn

Hij is gewoon een tikkeltje overschat. Dat riep ik al toen hij naar United ging. Hij is zeker een hele goeie middenvelder, maar geen wonder speler die het team op sleeptouw neemt als het minder gaat. Dat blijkt bij United wel. Wat dat betreft is 105 miljoen voor hem flink overbetaald.

15 februari 2018 om 09:36

Hij is niet overschat hij is gewoon niet het type middenvelder die de leiding van een hele team kan nemen. Een hele team kan dragen dat kan hij (nog) niet.

15 februari 2018 om 09:45

Er zijn ook nog andere dingen die hij niet kan. Het is geen technische voetballer met een fantastische pass of overzicht. Ook zijn scorend vermogen is niet heel bijzonder voor een middenvelder. Als ie dan ook nog eens geen sturing kan geven aan het elftal, terwijl er wel ruim 105 miljoen betaald is, dan noem ik dat overschat. Hij kan een heleboel brengen qua loopvermogen, fysiek, kopkracht, etc. Maar hij heeft ook veel niet.

15 februari 2018 om 10:07

'Het is geen technische voetballer met een fantastische pass of overzicht.' 😢

15 februari 2018 om 10:13

Haha, hier lees je wat... Maar je hebt gelijk, keepen kan hij niet. Schandalig voor zijn lengte.

15 februari 2018 om 10:29

Haha wat een onzin een van de meest complete middenvelders op de Europese velden.

15 februari 2018 om 10:41

Ik ben het eens met @master D,

Pogba heeft een fantastisch trap maar is niet zo zuiver in zijn laatste pass ik zie hem zelden een voetballer 1 op 1 zetten.

Kroos is in mijn ogen compleet die kan bijvoorbeeld alles.

15 februari 2018 om 11:16

Wie kan wel een heel team dragen? Dat is op een hand te tellen. Ronaldo en Messi. In het verleden Zidane en Xavi. Niet zo gek dat hij dat niet kan. Ook zit die nog niet op het niveau van Modric of Kroos of De Bruyne in vorm, maar hij is pas 24!! en dus een stuk jonger dan hen.

15 februari 2018 om 14:49

Het verschil is dat Toni Kroos kost 80 miljoen en Paul Pogba is 4 jaar jonger en is nu al 90 Miljoen kostenplaatje ook zijn waarde blijft maar stijgen nu hij bij Manchester United speeld😉

15 februari 2018 om 14:41

Pogba kost momenteel volgens mijn bron 90 miljoen is behoorlijk in prijs gestegen dus volgens "overschatting" kan je behoorlijk er naast zitten en ik resteceer je mening want alle spelers koop je met een hoog inzet en Pogba is pas 24 jaar en kan nog zeker flink in waarde stijgen.We kijken niet naar een dip moment maar juist naar een lange termijn onteikkeling van een ster voetballer😁

Pogba bij Real Madrid zou een droom zijn. Een fantastische voetballer die zeker bij Real Madrid zou passen en hij zou eindelijk zijn vorm van bij Juventus terug vinden onder Zidane dat weet ik zeker.

Ik zei het al hij past niet bij Manchester United, Manchester is een fantastisch club een van de mooiste op aarde maar Mourinho verpest het voor velen.

Navas
Carvajal
Varane
Ramos(C)
Marcelo
Modric
Kroos
Pogba
Isco
Ronaldo
Asensio

Pogba lijkt bij United geen schim van de powerhouse die hij was bij Juve.
En dan gewisseld worden voor Carrick?!?!
Wellicht krabbelt hij nog overeind of maakt een transfer.

Mourinho gebruikt hem totaal verkeerd. Hij functioneert het best als die in een vrije rol speelt

Als ik mocht kiezen tussen Mourinho en Pogba is voor mij de keuze al snel gemaakt. Voor een club als United komen de prijzen vanzelf wel (klinkt arrogant), vanwege de grote mogelijkheden van de club.

Zo een Mourinho is te vergelijken met ziekte. Een virus voor elke club.

15 februari 2018 om 10:45

Juiste woorden gebruikt.

Mourinho is inderdaad net een virus voor elke voetbalclub op aarde. In mijn ogen hoort hij niet bij een topclub maar na Manchester United zal hij weer aan de slag gaan bij een ander wereldclub.

Toch ben ik verbaasd hoe jij dit inziet niet veel Mancheser United fans zien dit, begrijpelijk ook want ik was ook blind toen Mourinho coach was van Real Madrid ik dacht dat hij de beste coach ter wereld was en alles wat hij deed juist was terwijl de beste man meer schade toebrengt dan positiviteit.

16 februari 2018 om 11:47

De neutrale voetbalfan ziet het wel, alleen die korte termijn supporters niet. Die willen koste wat kost prijzen zien en dat gaat nu dus ten koste van de club..

Als je alle wedstrijden van United bekijkt zie je dat Pogba in drie kwart van de wedstrijden al de beste speler op het veld is. Zijn crosspasses/steekpasses met zowel links als rechts zijn van abnormaal hoog niveau. Daarnaast wint hij bijna elk duel. Ik denk dat het probleem vooral zijn medespelers zijn. Wanneer Lingard in vorm is zoals in december, is het een geweldige speler. Wanneer die uit vorm is heb je er vrij weinig aan. Zet een Isco/Eriksen naast Pogba en een Casemiro/Vidal erachter en Pogba zal nóg beter worden. Maarja, zoals Mourinho al aangaf word deze zomer het middenveld versterkt.

15 februari 2018 om 14:28

@Mourinhio4231🤗🤗🤗 je vergeet een rechtervleugel als Mohamed Salah en een vervanger voor rechtsback Valencia die inmiddels al 32 jaar is en mischien een optie om meer eigen jeugd in het team Manchester United te betrekken en natuurlijk niet te vergeten Tahit Tjong in het elftal introduceren🤔

Ik heb het altijd een overschatte speler gevonden, hij ziet er spectaculair uit, dat heeft in zijn voordeel gewerkt. Juventus heeft het toen fantastisch gedaan met die transfersom. Het is gewoon een goede speler maar komt niet in de top 10 middenvelders in Europa.

Sneaky bod van 70 miljoen neerleggen Sven. Aangezien we toch geen cvm lijken te willen hebben, zou Pogba ipv Xhaka wel een oplossing kunnen zijn.

Ik zie het punt niet want kwa percentage speeld Pogba even goed vergeleken tussen Juventus met 178 wedstrijden 34 goals & 43 assists en met Manchester United 81 wedstrijden 12 goals & 16 assist.

Volgens mijn bron kan Pogba als aanvallende /centraal en als verdedigend middenvelder uit de voeten maar als centrale middenvelder scoorde hij het meest🤔

Omdat hij paar keer gewisseld word en slecht speelt zou dus 33% van die mongols hem niet opstellen 😂😂 als ie tegen Sevilla 2x scoort is ie weer 300 miljoen waard toch. Vergeet niet Mourinho een ontzettend lastige coach is en verschrikkelijk veel van een speler verlangt wat bijna niet kan eigenlijk. Guardiola verlangt uiteraard ook heel wat van zijn spelers maar bij lange na niet zoveel als Mourinho. Dus het zal mij niet verbazen als die 2 dalijk ruzie krijgen. Als ze dat al niet hebben nu.

Pogba naar Madrid? Liever niet, ik heb liever Kroos, Modric en ook Kovacic eerlijk gezegd. Ik zie PSG zich wel melden komende zomer. Dat middenveld is goed maar nou geen wereldtop. Verratti en Pogba voor een goede defensieve middenvelder lijkt me gruwelijk

Stel je voor dat ze Kante en Pogba halen.

Ik denk dat we Pogba vooral moeten zien als een goeie speler, maar niet iemand die United op sleeptouw moet trekken ofzo. Die terugval was te verwachten. Heb nog maar weinig goeie wedstrijden gezien van hem in een United shirt. Probleem met Pogba is dat hij graag denkt een spelmaker te zijn. Dat is ie niet, zal ie ook nooit worden. Hij moet gewoon zijn ding doen zoals bij Juve.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Daley BlindVerdediger10
Phil JonesVerdediger10
Eric BaillyVerdediger10
Antonio Valencia Verdediger10
Nemanja MaticMiddenvelder10
Henrikh MkhitaryanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

441 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Manchester United 1 1 0 0
2017/2018 Manchester United 27 6 5 1
2016/2017 Manchester United 30 5 7 0
2016/2017 Juventus 0 0 0 0
2015/2016 Juventus 35 8 10 0
Laatste voetbalnieuws

Lof voor ‘beest’: ‘Een van de belangrijkste spelers van de Premier League'

Manchester United begon het seizoen in de Premier League vrijdagavond met een 2-1 overwinning op Leicester City, door doelpunten van Paul Pogba en Luke Shaw. De 23-jarige vleugelverdediger laat zich in...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 15 augustus
Tottenham Hotspur zit een transfer van Luka Modric naar Internazionale voorlopig dwars. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren