‘Basacikoglu en Veldwijk krijgen te horen dat hun carrière erop zit’

Maandag, 12 februari 2018 om 07:30

Bilal Basacikoglu en Lars Veldwijk hebben geen toekomst meer bij respectievelijk Feyenoord en FC Groningen, zo schrijft Valentijn Driessen in zijn column voor De Telegraaf. De verslaggever verwacht dat de vleugelaanvaller en de spits aan het einde van het seizoen moeten vertrekken bij hun clubs.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Bilal Basacikoglu en Lars Veldwijk volgend seizoen nog bij Feyenoord en FC Groningen spelen?


Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door edo)

Dat van Veldwijk zal vandaag of morgen wel snel de mond gesnoerd worden met een verklaring: De kou is uit de lucht blabla. Die Bilal is gewoon dom, daar zullen ze in Zeist nog wel een paar wedstrijden aan verbinden. Wat een onnozele gevaarlijke actie en dan op die plek... Vind persoonlijk dat Feyenoord nu alvast moet uitspreken om hem een aantal wedstrijden buiten de selectie te laten, of bovenop de straf een maand bij jong te laten voetballen. dit soort acties kan je niet tolereren.

12 februari 2018 om 09:05

Wat ik veelal bijzonder vind aan de columns van Driessen is dat het louter gaat om de randzaken. Veelal oppervlakkig geneuzel, maar echt kritisch en realistisch kijken naar het veldspel en daar eens gericht op schrijven kan hij niet. Het is veelal spuien om te spuien, maar inhoudelijk zeer zwak. Wat weet hij nu over de kwestie Veldwijk en wat een onzin over Bilal. Geleuter van de bovenste plank (net als mijn stuk overigens, maar ik krijg er niet voor betaald). Laat hem eens inhoudelijk wat sterker voor de dag komen, die onzin kunnen wij ook wel schrijven.

12 februari 2018 om 09:28

En dat heeft iets met mijn reactie te maken? Ik noem geen 1x de naam Driessen, je reageert op mijn reactie met een hele klaagzang over Driessen...

12 februari 2018 om 09:51

@elroyv

Fyi: Je reageert op een artikel dat gaat over de column van Driessen.

12 februari 2018 om 10:18

O sorry ik dacht te menen dat ik in een artikel zat dat gebaseerd is op de column van Valentijn Driessen. Ik heb het vast verkeerd gezien. Die lastige titels ook bij Voetbalzone.....

12 februari 2018 om 10:24

Gelukkig geeft deze vrij overzichtelijke site de keuze om op iemands reactie te reageren maar ook om je eigen algemene reactie te plaatsen.

Veldwijk lijkt me duidelijk, maar als we iedere speler die dit seizoen een domme of onprofessionele actief heeft gemaakt daarom wegsturen houden wel geen speler meer over. Feyenoord wil Bilal weghebben omdat hij niet goed genoeg is. Als ze dit incident daarvoor aangrijpen moeten ze zich schamen.

12 februari 2018 om 08:06

Wat een aparte opmerking van je, als ze hem zo nodig weg wilden hebben dan ging die in de winterstop wel weg. Hij krijgt gewoon speeltijd omdat Gio blijkbaar nog vertrouwen in hem heeft.

12 februari 2018 om 11:33

@frtorres

Het gaat natuurlijk ook niet alleen om deze ene actie. Het gaat om de hele ontwikkeling (of het gebrek daaraan) van Basacikoglu bij Feyenoord.

Zo'n domme, gevaarlijke tackle is niet oke, maar als je een speler bent die verder een goede bijdrage levert, dan zit je je schorsing uit en maak je daarna weer een verse start. Bij Basacikoglu is het echter extra dom, omdat hij al niet goed presteert, het moet hebben van invalbeurten, etc etc. Als je dan zo'n rode kaart pakt, dan is het de zoveelste indicatie dat je als speler dus niet kan brengen wat Feyenoord van je wil. Noem het de druppel die de emmer doet overlopen, noem het wat anders, maar het punt lijkt te zijn bereikt dat het gewoon genoeg is.

Dramatische gast altijd die Driessen..

Tenzij ze Bilal schorsen voor de rest van zijn leven is zijn carrière allerminst voorbij. Ik snap dit soort columns niet, wat wil Valentijn hier nou precies mee. Is het nieuws dat hij heeft gehoord en met zijn lezers deelt? Nee, het is speculatie. Is het iets waar we wat aan hebben? Nee, ik geloof nooit dat het ook maar bij 1 persoon tot een interessant nieuw inzicht leidt. Bilal zal waarschijnlijk weer achter Boëtius staan, of wellicht krijgt een jeugdspeler de kans, maar daar schrijft Driessen niet over. Terwijl je als lezer daar meer aan zou hebben dan aan het onderbuikgeborrel van Valentijn Driessen.

Ik weet dat De Telegraaf zich liever met de randzaken bezighoudt dan met het voetbal, liever schrijft over herrie in de selectie of een trainer die op de schopstoel zit, dan over tactiek, maar ik stoor me eraan dat ze dat altijd zelf lijken te willen aanslingeren. Ook buiten de sport (rekeningrijden bekend voorbeeld) bedrijven ze geen journalistiek maar campagne. Bij VI krijgen we de vervelendste uitzendingen met Driessen erbij, altijd zeuren en afkraken. Als er eentje negatief is over iemand aan tafel dan springt Valentijn Driessen achterop om mee te zeuren. Ik vraag me weleens af waarom ze De Volkskrant de azijnbode noemen, want als het ergens negatief is is het wel bij De Telegraaf (kijk voor de gein eens op de website de grootste kop: 'nederlands is ziek' en dat gaat niet over de griepepidemie) .

12 februari 2018 om 09:17

Ben het vaker niet dan wel met je eens maar wat betreft Driessen deel ik je mening volkomen, wat een verschrikkelijke zuurpruim is deze man. Ook bij Ajax probeert hij constant onrust te zaaien. (En dat voor een zg. Ajaxkrant....).

12 februari 2018 om 11:40

@baardgrasmus

Er zit een verschil in de kop en in het artikel. De kop is inderdaad belachelijk. Maar in het artikel staat nog de toevoeging dat het om hun carrière bij respectievelijk Feyenoord en Groningen gaat. Daar heb ik niet zo'n moeite mee.het blijft speculatie, maar op zich is het een begrijpelijk punt.

Je hebt wel gelijk dat het allemaal zo negatief is. Alsof ze erop kicken om vooraan te staan als een speler het laatste duwtje moet gaan krijgen.

zijn ze 3 jaar te laat mee bilal wegsturen

Ik zie Bilal niet zomaar weggaan hoor. Het is duidelijk dat Gio iets heeft met deze jongen, anders was hij al 2 seizoenen geleden vertrokken..

Van Veldwijk is het ook nog maar de vraag wat er nou precies klopt. Sprak Faber voor zijn beurt? Of probeert Veldwijk nog ff een wit voetje te halen bij de supporters...?

Speculatieve column van Driessen.. maar dat zijn we wel gewend van hem.

Bilal is gewoon een oliedomme sukkel met talent. Een vervelend mannetje, vergeet nog nooit die overdreven schwalbe van hem waar hij tien meter doorrolde en het uitschreeuwde alsof zijn laatste uur geslagen had (werd nagenoeg niet geraakt). Vervolgens stond ie weer op en ging verder. Je bent dan wel volledig mijn respect kwijt, maar je wint er mijn medelijden voor terug. Nu die rode kaart, op een punt in de wedstrijd (1-1) zo’n onbesuisde actie op de meest ongevaarlijke plek in het veld....dan bewijs je wederom dat je niet goed snik bent in je hoofd en erg dom.

Wat betreft Veldwijk er staat op rtvnoord een stukje dat er niet aan Veldwijk is gevraagd om in te vallen.
Faber wil dit blijkbaar gebruiken omdat hij onenigheid heeft met Veldwijk.on: wordt vervolgd.

12 februari 2018 om 09:05

Precies dus mensen oordelen te snel.
Wat is nu waar faber zegt je moet invallen en hij weigert of veldwijk zegt er is niets aan me gevraagd.
Verhaal heeft 2 zijdes en Bilal nee nooit wat gevonden

12 februari 2018 om 11:42

@fc oldambt

Dus omdat het op rtvnoord staat, is het waar?

Er zijn twee partijen, die verklaringen afleggen die niet met elkaar stroken. We weten niet welke van de twee de waarheid vertelt.

Er is ook nog een kans dat er sprake is van miscommunicatie tussen de twee.

12 februari 2018 om 12:12

@edo zeg ik dat het waar is? Het is hier in Groningen wel bekend dat Faber Veldwijk liever kwijt dan rijk is. En het is de een zijn ja en de ander zijn nee. En jouw laatste zin klopt misschien ook wel.

12 februari 2018 om 13:40

Je zegt direct na die zin over rtvnoord "faber wil dit blijkbaar gebruiken omdat hij onenigheid heeft met Veldwijk". Dat lijkt erop dat je daarmee de kant van Veldwijk kiest, maar blijkbaar bedoel je dat niet zo.

Overigens, als het inderdaad miscommunicatie is, dan vind ik dat ook kwalijk, vooral van Faber. Als je als trainer denkt te horen dat een speler niet wil invallen, dan stel je de vraag nog een keer, zo duidelijk mogelijk, om zeker te zijn dat hij echt weigert.

Hoe dan ook is er iets helemaal niet goed gegaan hier.

De carrière van Bilal bij Feyenoord had nooit moeten beginnen, of in elk geval al een stuk eerder afgelopen moeten zijn. Het is elk jaar weer hopen dat hij er iets van gaat bakken, maar dat gaat gewoon nooit gebeuren.

Als Matavz voor een tikje al 4 wedstrijden krijgt ben ik benieuwd wat Bilal voor deze aanslag dan krijgt!

12 februari 2018 om 10:42

Ik gok 2 wedstrijden, de KNVB kennende...

Bij Bilal is het een kwestie van teveel drang om zich te bewijzen. Maar het lijkt me niet dat zijn carriere erop zit. Eigenlijk is op die jongen alleen maar aan te merken dat hij te weinig kwaliteit heeft voor Feyenoord. Maar verder werkt hij altijd hard en doet hij echt wel zijn best.

Veldwijk is een totaal ander geval. Die jongen is gewoon een spits voor de eerste divisie, maar ik geloof niet dat hij zelf dat besef heeft. Iemand die weigert in te vallen zou ik geen minuut meer gunnen in het eerste elftal. Als ik Faber was liet ik hem de volgende wedstrijd lekker de hele wedstrijd warmlopen zonder invalbeurt.

Wat is er toch aan de hand in die selectie van FC Groningen.. alleen die Zeefuik straalde nog vechtlust uit en die is er net.

Trainer en staff zijn de volledige grip kwijt.

12 februari 2018 om 16:37

En Padt

Lars Veldwijk die loopt al een tijdje naast zijn schoenen, hij kan zich beter focussen op een Carrierre vlogger samen met Monica Geuzen

Ik vind dat Bilal te kort komt momenteel, maar hij liet toch zien eerder dat hij aardig kan ballen? Als het waar is dat Veldwijk werk weigert, eruit gooien. Man heeft geen grote staat van diensten. Ik denk omdat Faber werd uitgefloten door het publiek hij ook een statement wou maken.

Over de situatie rondom Veldwijk weten we nog niet het fijne. De een zegt dit, de ander dat, dus is het niet mogelijk een juist oordeel over die kwestie te kunnen vellen. Bilal heeft gewoon een oliedomme en gevaarlijke overtreding begaan waarvoor hij een paar wedstrijden mag brommen. Dat heeft volgens mij niets te maken met zijjn toekomst bij Feijenoord, al schat ik in dat die niet langdurig zal zijn.....

De verslaggever verwacht dat de vleugelaanvaller en de spits aan het einde van het seizoen moeten vertrekken bij hun clubs..

Dus het word verwacht en is zijn eigen mening.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

24 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Girondins Bordeaux heeft al drie opvolgers in beeld voor trainer Gustavo Poyet, die door de club is geschorst. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren