Update: KNVB start vooronderzoek naar Matavz en laat Miazga onbestraft

Maandag, 22 januari 2018 om 14:53

Denzel Dumfries was zaterdagavond tegen Vitesse (1-1) de man die de klappen moest opvangen. De verdediger van sc Heerenveen kreeg in de eerste helft een elleboogstoot van Tim Matavz en werd na rust door Matt Miazga in zijn kruis gegrepen.

"Het is niet aan mij om te oordelen wat er gebeurd is. Dat laat ik aan de KNVB", zei Dumfries bij FOX Sports over de elleboogstoot van Matavz. Volgens de verdediger van Heerenveen had hij voorafgaand aan dat incident geen contact gehad met de spits van Vitesse. Henk Fraser hield Matavz bewust voor de camera weg. "Dat heb ik zeker bepaald", erkende de oefenmeester van de Arnhemmers.

"De beelden zijn voor de experts om te beoordelen en ik wil mijn spelers hiervan weghouden. Want ik kan iets doms zeggen in een impulsieve bui, dus dan geldt dat ook voor mijn spelers." Fraser werd na afloop geconfronteerd met de beelden. "Ik ken mijn spelers als mensen die dit niet doen, maar als je dit ziet, dan denk ik dat je weinig steun van mij nodig hebt om dit te kunnen beoordelen. Dit kan iedereen zelf wel beoordelen."

Op de pijnlijke kneep van Miazga reageerde Dumfries luchtig. "Tsja, hij grijpt me duidelijk bij de ballen", analyseerde de verdediger de beelden. "Maar het is ook moeilijk om daarnaast te grijpen." Volgens de verdediger was het een wedstrijd met harde duels. "We klapten er allebei op. Daar horen dingen bij en soms gaan die over het randje."

Dumfries erkende dat Vitesse de betere kansen had. "Uiteindelijk mogen wij tevreden zijn met een punt." Vitesse kwam na een kwartier op 1-0 door een eigen doelpunt van Daniel Höegh. Uit het niets maakte Heerenveen gelijk. Pelle van Amersfoort verschalkte de uitgekomen Remko Pasveer met een heerlijke bal.

Update 22 januari 14.53 uur - KNVB start vooronderzoek naar Matavz en laat Miazga onbestraft
Matt Miazga hoeft niet te vrezen voor een schorsing na het incident waar hij Denzel Dumfries in het kruis greep. De KNVB laat maandagmiddag weten dat er geen verdere stappen tegen de verdediger zullen worden ondernomen. Dat geldt echter niet voor ploeggenoot Tim Matavz: de spits deelde een elleboogstoot uit aan dezelfde Dumfries en is nu het onderwerp van een vooronderzoek van aanklager.Gerelateerd

89 reacties (laatste reactie door passionforpink)

Belachelijke actie van matavz. Nu krijgt hij waarschijnlijk weer een typische 3+1 straf, maar zulke acties mag je ook wel is straffen met 6 wedstrijden. Geen bal in de buurt, het spel ligt stil en hij geeft een volle elleboog waarmee die iemand ernstig letsel kan toedienen. Niet een typische elleboog bij een kopduel, maar gewoon echt een bewuste om iemand ernstig te blesseren. Dit moet je niet willen en verdiend naar mijn mening een flinke schorsing.

21 januari 2018 om 02:47

Als dit een 3+1 straf wordt maakt de knvb zich volkomen belachelijk! We hebben afgelopen jaren veel geweldincidenten gehad op voetbalvelden zowel op prof niveau of amateur. Daar moeten we iets aan doen en daar hebben de profs een hele belangrijke rol in. Ze hebben een voorbeeldfunctie voor alle jonge voetballertjes in Nederland. Maar als ik de beelden zo zie vraag ik me echt af wat dit met voetballen te maken heeft! 2 dode spelmomenten en een MMA elleboog en, ja, wat moet je van dat laatste vinden. Ikzelf heb er nooit aan gedacht om zoiets te doen op het veld, daar denk je gewoon niet aan ook niet als je gefrustreerd bent.

21 januari 2018 om 08:18

Een wedstrijdje of 14. Kan ie nu op zomervakantie. Die hoef ik niet meer te zien.
En die andere pannenkoek, ook zo'n wedstrijd of vijf. Hij wil iets uitlokken en verdient daarvoor een passende straf. Dumfries verdient een pluim voor zoveel zelfbeheersing.

22 januari 2018 om 16:17

Overdrijven is ook een kunst. Daarnaast deelde Dumfries zelf ook meerdere keren uit t.o.v. Rashica, zullen we hem ook maar schorsen dan?

21 januari 2018 om 12:02

Zytto34

Tuurlijk moet Matavz een schorsing krijgen voor deze rare en debiele actie. Maar ben blij dat je zelf ook al vermeldt dat het geen typische elleboog is bij een kopduel. Want jij zegt dat het een 'volle elleboog' zou zijn, maar dat is niet zo. Kijk nog eens heel goed. Matavz tilt zijn bovenarm op en maakt dan een vegende beweging met zijn onderarm. Hij raakt Dumfries ook niet met zijn elleboog maar de onderarm.

Dus ik mag hopen dat de aanklager zijn werk gewoon naar behoren doet en geen 'elleboogstoot' ten laste legt, want dan kan het nog weleens een probleem worden. Elke slimme jurist zal dan namelijk bij de tuchtcommissie een beroep doen op de zogenaamde 'joris van Benthem jurisprudentie'. Die betoogde, met succes dat een 'duw' wat anders is dan een elleboogstoot en dat een elleboogstoot (als dat ten laste wordt gelegd), als die niet met de elleboog is, niet bestraft kan worden.

Dus hopen dat de aanklager een 'slaande beweging' ten laste legt. Denk wel dat daar in de richtlijnen minder straf op staat dan op een elleboog. Maar beter om hem voor minder te bestraffen dan dat het misgaat om het meerdere te bewijzen, wat dus lastig zou kunnen zijn.

21 januari 2018 om 16:34

Wat een nare mannetjes daar bij Vitesse. Ik vind die aanranding misschien nog wel erger. Ja die elleboog van Matavz verdiend 6 wedstrijden schorsing en een boete maar die greep naar zijn edele delen is echt een vorm van aanranding die ik nog schadelijker en meer vernederend vind. Echt diep gestoord en komt aub niet met praatjes als: dit gebeurt zo vaak. Ranzig gewoon, ik zou hem aanklagen. Moet je eens bij een vrouw doen

22 januari 2018 om 16:27

Dit gebeurd inderdaad vaker op de velden, zowel bij de amateurs als de profs. Daarmee keur ik het niet goed, maar die selectieve reacties zijn wel weer typisch...

Wat gaat er in zo een Matavz om,het is pas 1 ste helft je staat 1-0 voor en ook nog zo opzichtig dan heb je echt een steekje los

Zo, dat zijn twee duidelijke schorsingen, wat mij betreft in het geval van Matavz voor zeer lange tijd. Dit is echt belachelijk. Hoe haalt hij het in zijn hoofd? Dit gaat in mijn ogen richting level Suarez

21 januari 2018 om 01:10

Dan had ie zijn ballen eraf gebeten 😂 Je hebt gelijk hoor gaat nergens over. Dit kost je een paar wedstrijden en nu moeten ze met die Castaignos gaan spelen. Hij naait zijn hele team met deze actie

Van mij part mag men serieus ook kijken naar de rol van Dumfries in deze incidenten. Dat Matavz zo reageert slaat natuurlijk nergens op, maar aangezien ook Miazga over de schreef gaat denk ik dat Dumfries flink aan het provoceren was. Hoe dan ook krijgt Matavz een flinke schorsing.

21 januari 2018 om 01:42

Ja ik vroeg me dat ook af. Dit is niet goed te praten, maar je geeft iemand niet voor niets een ram.

21 januari 2018 om 01:45

Ook al loopt Dumfries wellicht te provoceren dan slaan de acties van zowel van Matavz danwel Miazga niet goed te praten. Dan laat je je voeten spreken

21 januari 2018 om 11:15

Zeker die van Miazga snap ik niet, maar Matavz? Ik heb deze jongen nog nooit zo zien gedragen. Iets is geknapt bij hem.

21 januari 2018 om 09:50

Wat wil je doen dan? Een liplezer er op zetten om te kijken of Dumfries misschien iets gemeens heeft gezegd? Beide Vitessespelers laten zich blijkbaar door een paar woorden gek maken, kunnen zich niet beheersen en benadelen hier hoogstwaarschijnlijk hun team mee. Dat is gewoon heel dom en onprofessioneel. Ik ben heel benieuwd hoe je daar Dumfries voor wikt straffen.

21 januari 2018 om 11:12

Een paar woorden? We weten niet wat Dumfries heeft gedaan of gezegd heeft. Gebeurt het wekelijks dat twee spelers zo over de schreef gaan tegen dezelfde tegenstander? Vergeet niet dat ook Locadia een incident met de Heerenveen verdediger heeft gehad.

21 januari 2018 om 16:32

Dumfries is een felle verdediger die graag kort verdedigd, verschil met collega-voetballers Matavz en Miazga is dat hij het met zijn voeten of verbaal doet. Matavz laat enorm zichzelf gaan en er is geen enkel excuus hiervoor. Hetzelfde geldt voor Miazga. In zijn thuisland zou hij gewoon als aanrander geregistreerd komen te staan.

22 januari 2018 om 16:28

Dumfries deelde op een paar andere momenten tijdens de wedstrijd zelf ook uit. Alleen geniepiger en nauwelijks te zien op de beelden.

22 januari 2018 om 17:44

Yatsemata, maar alles beter dan een harde elleboog geven, en misschien ook wel wat Miazga deed. Dumfries speelde hard, maar niet gemeen. Trouwens vreemd dat de KNVB hetgeen van Miazga niet wil bestraffen of een vermaning geeft. Blijkbaar mogen we vanaf nu elkaar gewoon in de ballen knijpen.

21 januari 2018 om 10:00

Ja man, als iemand je provoceert grijp je hem bij de ballen??? Dan zou het halve amateurvoetbal een soort homo-erotisch toneelspel worden. Het is gewoon een smerige actie, uitgelokt of niet.

21 januari 2018 om 11:10

Wat Miazga doet vind ik beneden elke peil (ik snap dit gedrag ook niet, heb geen behoefte om aan de ballen van andere mannen te zitten), maar als je Matavz zo over de rooie krijgt dan is er wat gebeurt. Dumfries gedrag is onacceptabel als je binnen negentig minuten twee spelers zo over de rooie krijgt.

21 januari 2018 om 12:27

Waarom noem je Dumfries' gedrag onacceptabel als je geen enkel bewijs hebt van wat hij zegt? Het enige wat je hebt is een aparte vorm van indirect bewijs? Ten tweede zijn het volwassen mannen die verbaal zichzelf moeten kunnen verdedigen en niet meteen naar de geslachtsdelen grijpen of elleboogstoten gaan geven. Enige die fout zitten zijn Matavz and Miazga...

Edit: Om vervolgens in een reactie hieronder te zeggen dat Matavz een psychopaat is, terwijl je hier verkondigt dat je echt veel moet doen om Matavz zo boos te krijgen. Je reacties raken echt kant noch wal.

21 januari 2018 om 13:56

Dus omdat twee spelers van Vitesse schandalig over de schreef gaan, concludeer jij zo even, zonder enig bewijs, dat het gedrag van Dumfries onacceptabel is. Zelden zoveel onzin gelezen.

21 januari 2018 om 11:13

Waar baseer je dat provoceren op? Kan het niet zo zijn dat Matavz gefrustreerd was dat Dumfries sterk verdedigde en daarom de elleboog gaf? En dat Miazga Dumfries uit wraak voor die rode kaart wilde provoceren en wellicht een penalty wilde uitlokken??

Bovendien als Dumfries wel provoceerde dan pak je zon gast terug in een duel en niet zo laag en opzichtig. Die rare Oostblok gasten zullen wel net wat te veel ballen hebben gekopt.

21 januari 2018 om 11:17

Matavz is ook een psychopaat...Boem, zonder enige normale aanleiding slaat hij bijna wekelijks door. Ook Locadia kon zich niet beheersen. Ook een speler die al tal van rode kaarten op z'n naam heeft staan....sorry, wat Matavz en Miazga deden Jan niet, maar Dumfries was waarschijnlijk ook smerig bezig.

21 januari 2018 om 13:58

Ik zou Dumfries op basis van de waterdichte bevindingen van 007 minimaal 10 duels schorsen. Wat een smerige speler, bah!

22 januari 2018 om 16:36

Matavz een psychopaat? Volgens mij heb jij geen idee wat een psychopaat is...Verder is juist Matavz de rust zelve. Hij krijgt juist vrijwel geen kaarten en heeft geloof ik überhaupt pas 1 keer ooit een rode kaart gehad. Maak jij je nu maar druk om idioten als Veltman...

21 januari 2018 om 12:00

Tuurlijk twee spelers gaan hun boekje te buiten, laten we dan als eerste eens kijken naar de rol die het slachtoffer gespeeld heeft in plaats van de dader. Want ene 007 denkt dat het slachtoffer flink aan het provoceren was, zonder dat ie daar enige aanleiding toe heeft, behalve vage vermoedens op basis van het gedrag in het verleden van de daders.

In het verleden is Dumfries ook nooit beticht van provoceren, dat over de grens ging. Dat zal ie dan nu plotseling wel gedaan hebben bij niet 1 maar 2 spelers?

Whahaha, wat een wereld reactie van Dumfries. Precies datgene wat hij hierop het beste kan zeggen. Niet zeiken verder, gewoon een lekker mannelijk potje voetbal. Laat de rest maar over aan de tuchtcommissie. Die zal voor deze keer haar werk toch wel doen (matavz)?

21 januari 2018 om 03:14

En als je kijkt na het interview wat dumpvries geeft na de wedstrijd, heb ik we de neiging in te zeggen dat hij wel het een en ander flikt. Waar hij aangeeft dat het beter is dat ie er niks over zegt... (met het oog op evt benadeling voor hem zelf ? )

21 januari 2018 om 06:21

Wat zou Dumfries gedaan moeten hebben dan? Ik heb nog nooit een tegenstander gehoord die zei dat Dumfries een vervelende gozer was en loopt te provoceren. Wat jij doet is puur speculeren, het kan natuurlijk ook zo zijn dat hij z'n tegenstanders uit de wedstrijd speelt en dat dat tot frustraties en wangedrag leidt? Beide heren zullen een aantal wedstrijden gemist gaan worden door Vitesse....

22 januari 2018 om 17:39

Miazga word sowieso niet vervolgd..

22 januari 2018 om 18:12

Beetje apart dat je tegenstander even vol bij de kloten pakken schijnbaar gewoon is toegestaan volgens de aanklager....

Even kijken naar de club. Vitesse? Ja, dan zal er wel een onderzoekje komen.
Wel opvallend dat Dumfries weer het “slachtoffer” is. Thuis tegen PSV kreeg Lozano rood wegens een overtreding op hem en Locadia zou hem bespuugd hebben. Nu ook 2x “slachtoffer”. Misschien is hij toch niet zo onschuldig?

21 januari 2018 om 03:42

Niemand zegt dat hij onschuld is hij zelf ook niet... Je moet je als speler niet uit de tent laten lokken neem hem met een panna in de zeik. Voeten laten spreken geen rare fratsen

21 januari 2018 om 10:01

Ja man, slachtoffer tussen aanhalingstekens. Want hij krijgt niet vol een elleboog in z'n gezicht en hij wordt ook niet bij z'n ballen gegrepen?

Dumfries is misschien niet totaal onschuldig, maar hij is ook 1 van de beste rechtsbacks van de eredivisie. Het kan ook zo zijn dat sommige spelers er niet tegen kunnen dat ze van hem verliezen.

21 januari 2018 om 11:56

Dat lijkt me stug. Tim Matavz speelt al 12 jaar profvoetbal. Die heeft in de Bundesliga en de Europa League gespeeld en een WK meegemaakt. Die heeft heus wel betere verdedigers tegen gehad dan Dumfries. En toch heeft hij nog nooit een rode kaart gekregen.

Vitesse had z'n handen vol aan Heerenveen. Letterlijk en figuurlijk. In Gelredome wordt het bijna altijd een gelijkspelletje.

22 januari 2018 om 17:41

Helaas is dat 9 ban de 10 keer onterecht. Alleen Zwolle verdiende een punt, de rest kwam alleen om te verdedigen en kreeg helaas wat ze wilde...

22 januari 2018 om 18:07

Geef de tegenstander maar eens ongelijk, vitesse thuis is altijd lastig te verslaan.

Zowel Miazga als Matavz zullen zich moeten verantwoorden bij de aanklager, ik kan me niet voorstellen dat dit soort absurd gedrag onbestraft blijft.

Waarom wordt er in dit soort gevallen geen aangifte gedaan van openlijke geweldpleging?

21 januari 2018 om 08:03

Omdat dat weinig kans van slagen heeft. Iemand die het voetbalveld op stapt om een wedstrijd te spelen kan bepaalde dingen verwachten. Als je op straat iemand tackelt dan kan je wel voor zoiets vervolgd worden, het slachtoffer heeft niet ingestemd met het risico getackeld te worden. Maar een voetballer wel toen hij het veld op stapte. En onder de zaken die hij kan verwachten horen ook elleboogstoten, hoe raar dat ook klinkt, het is wel onderdeel van het spel. Daarom is het lastig om een juridische weg te bewandelen na een overtreding op jou, maar zou het je waarschijnlijk wel lukken wanneer er dingen op het veld gebeuren die niet redelijkerwijs bij een voetbalwedstrijd kunnen worden verwacht. Wellicht dat in je ballen grijpen daar onder zou vallen, maar over het algemeen moet het ontzettend uit de hand lopen om juridisch tot vervolging te kunnen overgaan.

21 januari 2018 om 08:46

In principe lijkt me “bij de ballen grijpen” ook niet echt wat op de werkvloer hoort. Natuurlijk snap ik wel dat het al gebeurt sinds er word gevoetbald. Alleen zal je uit spanning maar iemand z’n ballen kapot knijpen. Is toch ook niet iets wat hoort lijkt me.

21 januari 2018 om 09:01

Juist bij zo’n elleboog die uit het niets komt, bij spel dat verder stil ligt, is het wel kansrijk. Volgens mij doet gewoon niemand aangifte, omdat dat het voetbal zou lam leggen. Dan ben je om de paar weken aan het praten met de politie. Het is weleens gedaan, met die keeper toen, Van Ede ofzo. Heel extreem geval. En misschien ook wel bij Bouaouzan destijds.

21 januari 2018 om 09:44

Zowel strafrechtelijk als privaatrechtelijk zouden juridische stappen bij beide acties gewoon kansrijk zijn. Enige is dat bij een aansprakelijkheidsstelling in dit geval niet veel toegekend zal worden omdat er geen sprake van grote schade.

21 januari 2018 om 10:51

Ja, ik wil de acties niet goedpraten, maar zo is het eerder afgewezen toen iemand naar de rechter stapte voor geweldpleging. Misschien lukt het soms wel, maar de redenatie was toen dat je als voetballer deelneemt aan een wedstrijd en daarbij akkoord gaat met bepaalde risico's. En zelfs elleboogstoten hoorde bij dat risico.

21 januari 2018 om 12:07

@baardgrasmus

Het klopt helemaal dat je door deel te nemen aan een sportwedstrijd bewust het risico van letsel (door ongevallen) aanvaard en dus niet te snel in aanraking kunt komen met het strafrecht dat dus terughoudend wordt toegepast bij 'geweld' op een voetbalveld.

Maar dat een speler niet bestraft kan worden voor geweldadige acties op een voetbalveld is echt onjuist. Dat kan wel degelijk. Zeker ook naar mate het verband met handelingen die inherent zijn aan het spel minder groot is. Dus een onbesuisde tackle (want tackelen is onderdeel van het spel) zal niet snel tot strafvervolging leiden. maar acties die niet strikt met voetbal te maken hebben (slaan, elleboogstoot, karatetrappen) kunnen wel degelijk tot Strafrechtelijke veroordelingen leiden.

Er zijn ook diverse voorbeelden van uit het verleden. In amateurwedstrijden sowieso heel veel waar mishandeling op het veld gewoon als mishandeling op straat is bestraft en natuurlijk de zaken van Jan Willem van Ede en van Niels Kokmeijer.

21 januari 2018 om 12:19

Het kan inderdaad wel, maar het moet echt iets enorm buitensporigs zijn. Wellicht sommige ellebogen wel, maar hoe zat het met Richard Stricker? Is Barry van Galen toen vervolgd?

21 januari 2018 om 12:27

Dat klopt, het moet echt buitensporig zijn. De in de jurisprudentie gebruikte formulering is:

"er is geen strafrechtelijke aansprakelijkheid, ‘indien de overtreding als het ware nog door het spel wordt bepaald, of in zekere zin in dienst te staan van het nagestreefde resultaat en niet buiten de lijnen vallen van wat in sport en spel over en weer nog te verwachten is. Wanneer het fysiek ingrijpen van de sporters redelijkerwijs niet meer geacht kan worden nog verbonden te zijn met het spel komt de strafrechtelijke aansprakelijkheid in beeld."

Hierbij geldt dat alle omstandigheden van het specifieke geval moeten worden meegewogen.

Wat ik me van die Stricker/van Galen zaak nog herinner is dat de verklaringen over de toerdacht en wat er gebeurd was behoorlijk uiteen liepen. En dat Van Galen daarom niet Strafrechtelijk bestraft is.

Goede rechtsback. Dacht tot aan eergisteren dat Ajax hem zou kopen. Willems 3.0

Topreactie van die Dumfries. Dit was het moment voor Miazga om te voelen wat er bij sommige mannen in de broek hangt whaha 😂🤣

Kan me nog herinneren dat bij go ahead Eagles een speler was,Knippenberg die bij een corner vol in zijn ballen werd gegrepen. Hij draaide zich om en trok gewoon zijn broek naar beneden. Geweldig gewoon

Matavz heeft 342 wedstrijden gespeeld in het betaald voetbal en nog nooit een rode kaart gekregen. Miazga kreeg zijn laatste rode kaart in 2015. Ik wil hun acties niet goedpraten, maar als die twee zich allebei zo laten gaan richting dezelfde speler, dan maak je mij niet wijs dat daar niet iets smerigs aan vooraf is gegaan.

21 januari 2018 om 12:19

2cabinessence

Die actie van Matavz vind ik inderdaad ook wat ''out of charachter', al vind ik dat geen excuus. Maar die Miazga dat is echt een vervelend ettertje en een hele smerige speler. Heb je dit seizoen al vaker kunnen zien, zo gaf hij Luuk de Jong ik geloof binnen 30 seconden bij Vitesse - PSV al een enorme knal en ook in andere wedstrijden zie je hem rare dingen doen versus aanvallers.

Wat er gisteren is gebeurd met Dumfries (al denk ik niet dat je het knijpen in de ballen verzint) is al het zoveelste akkefietje met die Miazga.

22 januari 2018 om 15:05

Bewijs het maar. Ik vind die verdachtmakingen richting Dumfries zo triest, allemaal gebaseerd op vermoedens zonder ook maar enige vorm van onderbouwing. Feiten zijn dat Dumfries een elleboog heeft gekregen en bij zijn ballen is gegrepen. Laten we dan inderdaad vooral gaan kijken naar wat het slachtoffer heeft gedaan, terwijl dit met het blote oog niet waarneembaar is geweest.

22 januari 2018 om 15:17

Is inderdaad ook niet te bewijzen.

Maar, en dit is een serieuze vraag, wat zou jij dan als reden kunnen bedenken waarom Matavz ineens zoiets doet? We hebben het hier dus over een speler die in 12 seizoenen betaald voetbal nog nooit een rode kaart en zelfs maar 17 gele kaarten heeft gekregen.

22 januari 2018 om 15:23

Voor deze elleboogstoot kreeg Matavz ook helemaal niks qua kaart, dus bij de volgende idiote actie kunnen we ook weer zeggen dat ie nog nooit een rode kaart heeft gekregen maar 17 gele kaarten.

Het boeit mij niet wat Dumfries gedaan heeft, want het rechtvaardigt niet dat je hem een elleboog mag geven of bij de ballen moet grijpen. Je moet je gewoon niet laten opnaaien door dit soort blagen (als dat al gebeurd is). Desnoods dat je hem een keer hard pakt met een tackle, maar dit is niet goed te praten.

22 januari 2018 om 15:18

Hele rare manier van redeneren... Het gaat er niet om wat je in het verleden hebt gedaan, maar wat er nu is gebeurd.

Je kan 50 jaar niets op je strafblad hebben, maar als je daarna iemand vermoord, betekent het niet dat die gene het vast had verdiend...

22 januari 2018 om 16:24

@cabinessence

Of ze hadden gewoon moeite met de speler Dumfries?

Ik vind het een rare redenatie daarbij wat voor gedrag moet hij vertoont hebben wil je dit zo gaan relativeren? Er zijn geen beelden van een rare actie anders was dat wel naar voren gekomen. Hooguit wat geëtter (lees gepraat) in het veld, een speler als Matavz moet met zijn ervaring daar mijlenver boven staan.

Beelden spraken voor zich. Hoe braaf hij tot nu toe ook is geweest, dit gaat een zware schorsing worden. Ik reken op minstens 5 duels aan de kant voor hem.

Mooi om te weten dat je een tegenstander bij zijn ballen mag grijpen van de Knvb. Dat kun je als voetballer nu dus wekelijks doen.

22 januari 2018 om 15:15

Absurd ja. Gaat echt helemaal nergens over dat de Knvb hier niets aan doet, terwijl het zo duidelijk op camera staat. Iemand in de ballen knijpen is wel één van de laagste dingen die je kan doen. Hoewel die elleboog van Matavz echt helemáál nergens over ging. Bewuste aanslag op de speler, niets met voetbal te maken.
En ondertussen valt half Nederland over Veltman heen omdat hij naar verluid overdrijft hoe hard hij wordt geraakt door de te late en gefrustreerde Jorgensen. Wordt uitgemaakt voor engnek, vies mannetje, matennaaier en wat al niet meer. Meerdere artikelen, honderden reacties. Beetje selectieve verontwaardiging als je hetzelfde weekend nog zoveel dingen hebt gezien die een factor miljoen keer erger zijn.

22 januari 2018 om 18:32

Winnaarsmentaliteit, kijken hoe ver je kan gaan om je tegenstander uit de wedstrijd te halen

Zonder dollen, een bezopen beslissing. Ik vraag me echt af wat de redenen voor dit besluit zijn. Iedereen heeft kunnen zien wat er gebeurde.

Vreemd dat ze Miazga niet onderzoeken. Dus dit mag wel van de Knvb maar een shirtje uittrekken na een goal levert een gele kaart op. Rare wereld.

Wel leuk dat mensen zo snel oordelen. Als je goed naar de beelden kijkt zie je dat Dumfries begint met armen uitdelen en daarna Matavz iets doet.

22 januari 2018 om 17:06

"iets doet". Zonder het overmatig gebruik van armen in een duel goed te praten, dat is nog van een heel andere orde dan het uitdelen van een elleboogstoot als er geen bal in de buurt is. Wat Matavz doet heeft niets met voetbal te maken en is op geen enkele manier goed te praten. Ik geloof best dat Dumfries heeft zitten zuigen, maar voor zover zichtbaar binnen de grenzen van het voetbal.

"hij begon" is doorgaans toch wel een heel kinderachtig excuus en kan op geen enkele manier goedpraten wat Matavz doet.

22 januari 2018 om 21:18

Dat zou kunnen. Als je de beelden van voren kijkt zie je dat Matavz meer Dumfries zijn arm weg wil slaan in plaats van een elleboog. Maar ik snap het dat het daar op lijkt maar dat was zijn intensief niet.

23 januari 2018 om 14:23

Hoe weet jij wat zijn intentie is? Je ziet dat Dumfries hem met zijn arm probeert tegen te houden, maar ik zie nog steeds een zeer gefrustreerde gewelddadige actie van Matavz en mag toch hopen dat dit keihard wordt afgestraft door de Knvb

Knvb zou verplicht moeten worden om altijd een duidelijke motivatie te publiceren waarom ze iemand wel of niet vervolgen. Nu weet ik alleen "miazga niet" maar dat roept enorm veel vragen en onduidelijkheid op.

Fijn om te weten dat voetballers zonder gevolgen elkaar vol bij de edele delen mogen grijpen....

22 januari 2018 om 18:21

Zoals zo vaak is de knvb niet te begrijpen. Ik denk dat zelfs Vitesse supporters niet snappen dat er geen onderzoek komt. Vasthouden mag niet maar iemand in de edele delen knijpen (Wat zelfs van de wet niet mag) mag van de knvb wel.

Bizar dat Miazga hiermee wegkomt. Ik vraag me echt af op welke gronden dat besloten is. Iedereen heeft kunnen zien wat daar gebeurd is?

22 januari 2018 om 18:36

"ik vraag me echt af op welke gronden dat besloten is."

Op grond van het feit dat het moeilijk is om ernaast te grijpen?

22 januari 2018 om 21:25

Het is idd niet goed te praten,dan had Miazga beter een kopstoot kunnen geven.
Maar zulke vergrijp daar smullen ze daar in Zeist van,je hoef je niet af te vragen waarom.
Zo kruipen ze dagelijks de Top 3 in de reet.

Ben ik de enige die vind dat Dumfries zelf eerst zijn arm / elleboog in het gezicht van Matavz plant? Bij het filmpje rond 52 seconden. Matavz reageert daar heel dom op en Dumfries doet vervolgens een Veltmannetje. Van mij mag de rol van Dumfries dan ook onderzocht worden. Zeker wanneer Matavz verklaart daarop te hebben gereageerd. Het kan dan natuurlijk niet zo zijn dat Matavz wel vervolgd wordt en Dumfries niet.

Klasse justitie bij de Knvb, vraag me af wat Matavz voor straf gaat krijgen, de keeper van NAC krijgt 6 wedstrijden schorsing voor een te late tackel, vraag me de opzet daarbij af. Wat moet je Matavz dan wel niet geven, geen bal in de buurt en dan zo’n opzettelijke elleboog. Maar dit iemand als Miazga hier gewoon mee wegkomt, schandalig gewoon. In de civiele wereld is dit aanranding.

22 januari 2018 om 22:07

Dat had je moeten schrijven ruim een Jaar terug,toen een Feyenoorder zich wekelijks misdraagde op het Veld.
En ook nog 4x werd vrijgesproken,en daar zat ook 3 ellebogen bij,dus zeur niet.

Wat matavz betreft straffen dit hoort niet op het veld thuis maar die andere lijkt mij ook niet zuiver want matavz laat zich nooit zo gaan...wat miazga betreft ach er word geknepen gebeten enzovoorts op het veld...maar wat erger is...we zijn voor iedereen de homo's van Vitesse en nu laat miazga het een keer zien en dan word het niet gewaardeerd🤣🤣🤣

22 januari 2018 om 21:30

Dat is een goeie,en die roepen ze zijn de Homo’s van Vites.
Hebben wel naar de kruis van Dumpfries gekeken,anders hadden ze ook niet geweten dat Miazga bij zijn ballen pakte
Dus de Pot verwijt de Ketel dat die Zwart ziet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse4916
9.PEC Zwolle44-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Warner HahnKeeper10
Daniel HøeghVerdediger10
Joost van AkenVerdediger10
Lucas WoudenbergVerdediger10
Denzel DumfriesVerdediger10
Stijn SchaarsMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

40 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Vitesse 1 1 0 0
2017/2018 Vitesse 34 16 2 0
2016/2017 1. FC Nürnberg 20 5 1 0
2015/2016 Genoa 7 0 0 0
2015/2016 FC Augsburg 11 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Swingend Vitesse boekt overtuigende overwinning op FC Groningen

Vitesse is het seizoen in de Eredivisie op uitstekende wijze gestart. De Arnhemmers wonnen in eigen huis met 5-1 van FC Groningen, door doelpunten van Bryan Linssen, Matús Bero, Roy Beerens,...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 16 augustus
Paul Pogba wil hoe dan ook vertrekken bij Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren