‘Ik heb Neres in het Portugees dingen toegeroepen, maar hij zei niets terug’

Woensdag, 20 december 2017 om 07:50Chris Meijer

Voor FC Twente staat woensdagavond een ontmoeting met Ajax op het programma in achtste finale van de KNVB Beker. Ruim twee weken geleden stonden beide ploegen al in Enschede tegenover elkaar en dat treffen eindigde in 3-3. Cristián Cuevas vocht stevige duels uit met David Neres, zo vertelt de Chileen tegenover TC Tubantia.

“Hij gaf mij in de eerste helft een beuk en ik gaf er meteen een terug. Toen was de toon gezet. Hij probeerde me de hele avond uit de tent te lokken. Ik heb hem in het Portugees allerlei dingen toegeroepen, maar hij heeft niets teruggezegd. Helemaal niets. Dat vond ik wel knap van hem. Ik denk dat hij verrast was dat hij in zijn eigen taal werd aangesproken”, zegt Cuevas, die door FC Twente gehuurd wordt van Chelsea en tot dusver tien wedstrijden speelde in Enschede. Het is de zesde keer dat de verdediger door the Blues verhuurd wordt.

Eerder speelde Cuevas op huurbasis voor Vitesse, maar dat avontuur werd niet zo’n succes. De Chileen verloor in Arnhem de concurrentiestrijd van Patrick van Aanholt. “Die was toen zo verschrikkelijk goed. Het is niet voor niets dat hij nu in de Premier League speelt. Het werd me al snel duidelijk dat Chelsea geen enkel plan met me had, want waarom stuur je een jonge speler naar een club waar je al een huurling voor dezelfde positie hebt lopen?”


Poll

Wie bekert er verder?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door siepie)

Mooie eigenschap voor een aanvaller, bijna altijd stoïcijns net als 'ijskonijn' Dolberg.

20 december 2017 om 13:51

Of zijn portugees was zo slecht dat Neres er gewoon niks van begreep.

Hij zal ook niks leuks of nuttigs tegen hem gezegd hebben, dus groot gelijk dat Neres niet op die onzin reageert. Je ziet wel weer wie de meest volwassen speler is van de twee.

20 december 2017 om 08:40

Dit heeft niet zo veel met volwassenheid te maken, Cuevas probeert Neres uit de wedstrijd te halen, wat bijna iedere verdediger tegen zn directe tegenstander probeert. Niet zo gek dus.....

20 december 2017 om 08:49

Dan is het juist ontzettend volwassenen houding om daar niet op in te gaan. Jonge spelers zijn normaliter niet zo verstandig 😉

20 december 2017 om 10:13

@Marick.. En als Veltman op een onsportieve manier een wedstrijd probeert te winnen met provoceren en alles er op en eraan is het een vieze speler, nu is het er 1 van je eigen club en dan is het ineens niet zo gek meer

20 december 2017 om 10:24

Niemand heeft gezegd dat t gedrag van Veltman volwassen was.

20 december 2017 om 11:18

@Frikx

Zoals KokkieAFCA0341 ook niet zegt dat er iemand gezegd heeft dat het gedrag van Veltman volwassen was. Hij zegt dat Veltman om hetzelfde provocerende winnaarsgedrag wat Cuevas laat zien, als vieze speler wordt neergezet. Die verwijten kwamen de afgelopen weken o.a. ook van Twentenaren.

Dat is ook het eerste wat er bij mij opkwam. Als een verdediger als Cuevas er alles uit de kast trekt om zijn tegenstander uit zijn spel te halen, dan is het plotseling de normaalste zaak van de wereld. Tegen Veltman eist men sancties vanuit de bond en vindt men het vies en onsportief. Dat is puur meten met twee maten.

Haha mooi. Cuevas staat vanalles te roepen en neres kijkt hem met zn ogen op half 11 aan zo van wat moet jij nou

20 december 2017 om 09:26

Haha als zijn oren net zover dicht zitten als zijn ogen dat heeft hij de helft vast niet eens gehoord Wel knap inderdaad om er niet op in te gaan.

Wat me opvalt bij Neres is dat hij( wat echt ongebruikelijk is voor een zuid amerikaanse voetballer) altijd op zijn benen probeert te blijven staan. Bij de goal van Siem de Jong tegen Excelsior springt hij over een te late sliding van een tegenstander heen ipv contact te zoeken. Ook tegen AZ raakte Bizot hem met zijn voet bij de eerste grote kans van Ajax in de eerste helft ipv te gaan liggen gaat hij door en creeert hij een kans. Hopelijk houdt hij dat vast.

20 december 2017 om 09:35

Instinctief blijft hij veel rechtsop maar bij elk contact dat hij niet ziet aankomen en enkel voelt gaat hij wel liggen, heeft een goed zwaartepunt waarmee zijn evenwicht en balans als hij de situatie in kan schatten zeer goed is.

20 december 2017 om 10:08

Vooral bij de 'jeugdige' dribbels die hij inzet en zichzelf dan vastdribbelt gaat hij makkelijk naar de grond. Dit zie je wel vaker met jonge jongens, die moeten gewoon wat ervaring krijgen en zetten die dribbels dan (bijna) niet meer in. Voorderest blijft hij best veel op z'n benen staan ja.

Eindelijk eens een goed interview van Tubantia en dan weet Voetbalzone het te beperken tot slechts dit.

On: professioneel van Neres dat hij er niet in woord op heeft gereageerd tijdens de wedstrijd, geeft wel aan dat hij zijn temperament wel kan bedwingen. Die twee hebben echt mooie duels uitgespeeld die wedstrijd en ik hoop dat vanavond weer het geval zal zijn. Dat zou in ieder geval betekenen dat Cuevas goed in de wedstrijd zit.

Dit vind ik wel tekenend voor deze jongen. Lijkt soms ook in zijn eigen wereld te leven als je hem zo bekijkt. In wedstrijden kan hij het ene moment totaal afwezig lijken en het volgende moment iets geniaals en beslissend doen. Ik vind Neres zelf een hele fijne speler om naar te kijken. Ik hou wel van dat onvoorspelbare.

Ik vind dat altijd wel bijzonder, voetballers onder elkaar lijken elkaar voor alles uit te mogen maken.

Maar als er liederen over moeders van lichte zeden, gehandicapte voetballers of een (ter discussie gestelde) band met een bepaalde geloofsgroep wordt gezongen spreekt iedereen er schande van.

Vraag me af of scheidsrechters optreden tegen het uitschelden of provoceren in woorden. Kan me nl nog wel een videofragment herinneren waarin Sneijder een arbiter de huid vol schold en dat die arbiter niks terug deed.

20 december 2017 om 11:07

Wat is daar bijzonder aan? Kinderen die de wedstrijd kijken vanaf de televisie of vanuit het stadion krijgen dat gescheld van de spelers niet mee, in tegenstelling wat het publiek soms roept.

20 december 2017 om 11:27

Dus zolang men het maar niet hoort moet je dat soort gedrag toestaan? Lijkt me een beetje inconsequent beleid, zeker als je het als bond zo graag wilt voorkomen.

Ik zie het overigens beide als een facet van het spelletje ;-) zolang het in woord en gebaar is en het bij de wedstrijd blijft. Zulke vorm van intimidatie hoort er gewoon bij vind ik.

Maargoed als je eist dat supporters zich 'gedragen' waarom zou je dan als spelers daar wel mee bezig mogen houden.

20 december 2017 om 12:13

Kunnen de ouders toch het geluid zacht/uit doen?
Horen de kinderen dat ook niet.

20 december 2017 om 13:37

@misha: In de basis heb je natuurlijk helemaal gelijk. Als een scheidsrechter iets hoort, kan en moet hij daar optreden. Moeilijk is alleen om te bepalen wat de grens is.

Ik moet direct aan de kopstoot van Zidane denken tegen Materazzi. Daar zou Materazzi iets over zijn zus of moeder volgens mij hebben gezegd. Daar is Materazzi later ook voor gestraft.

Probleem is vaak dat de dingen die onderling gezegd worden, niet in het nabijzijn van de scheids gebeurt. Zolang je niet overal microfoons hebt hangen/liggen, wordt dat een heel lastig verhaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper170
T. EbuehiVerdediger170
Julio PleguezueloVerdediger171
DaniloAanvaller1711
J. BoschMiddenvelder161
G. RoemeratoeMiddenvelder160
V. ČernýAanvaller166
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

1 fan
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 januari
Fenerbahçe wil een poging wagen om Eden Hazard te huren van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren