Zondebok aangewezen na ‘Sevillistanbul’: ‘Het is ontzettend stom en naïef’

Woensdag, 22 november 2017 om 08:22Yanick Vos • Laatste update: 08:39

Er leek dinsdagavond geen vuiltje aan de lucht voor Liverpool, toen het met een 0-3 voorsprong de rust in ging op bezoek bij Sevilla. Na de thee ging het helemaal mis bij the Reds en kwamen de Spanjaarden terug tot een 3-3 gelijkspel. Oud-internationals Rio Ferdinand en Frank Lampard hebben geen goed woord over voor de achterhoede van de ploeg van manager Jürgen Klopp. Met name de ‘domme en naïeve’ Alberto Moreno krijgt er behoorlijk van langs.

Met twee doelpunten bracht Ben Yedder Sevilla na rust terug in de wedstrijd, waarna Guido Pizarro vlak voor tijd voor de 3-3 tekende. Moreno ging in de fout bij de 1-3 en veroorzaakte daarna een strafschop, waaruit de 2-3 werd gemaakt. “Individuele fouten hebben Liverpool de das omgedaan”, aldus Ferdinand bij BT Sport. “Hij had een slechte, héél slechte avond. Als je zijn ploeggenoot bent, dan kan het niet anders dan dat je naar hem schreeuwt en hem vraagt waar hij mee bezig is? Het is ontzettend stom en naïef, daar zijn ze voor afgestraft.”

De kritiek van Ferdinand wordt onderstreept door Lampard, die Moreno eveneens aanwijst als zondebok. “Als je door de eerste fase van de tweede helft heen komt, dan is er niets aan de hand. Jürgen Klopp zal zo teleurgesteld in hem zijn. Als je dit soort fouten maakt, dan verandert de hele wedstrijd door slechts een speler.”

Wat betreft Ferdinand gaat Liverpool in januari de transfermarkt op. “Ze hebben een leider nodig in het centrum van de achterhoede. Ze hebben iemand nodig die zijn ploeggenoten vertelt waar ze moeten staan. De ploeg bestaat uit te veel volgers die alleen maar naar de bank en de manager kijken. Ieder doelpunt had vanavond voorkomen kunnen worden.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door jdg84)

Naast moreno zijn er wel meer spelers aan te wijzen. Die keeper.. als je zwaar onder druk staat en je krijgt net een goal om de oren, pak dan even je tijd. Hij krijgt eerst een achterbal die hij kansloos over de zijlijn trapt. Een minuut daarna krijgt hij de bal in zijn handen om die ook zonder nadenken blind te trappen en daarmee weer een tegenaanval inleidt. Geef je spelers even die 10 seconden extra om hun plek weer in te nemen. Even de tijd pakken om goed te gaan staan en je rust te pakken. Alles is zwaar gestressed en gehaast, niemand op het veld die even nadenkt door gewoon de bal eruit te halen en uit de druk te komen. Moreno maakt twee fouten, die al voorkomen hadden kunnen worden door even dat momentje te pakken.

22 november 2017 om 08:40

Idd dan moet je toch ook gewoon concluderen dat Klopp een enorme clown is. Je hebt al 2 instabiele, onzekere keepers en dan nog waag je het om te rouleren. Ik bedoel maar als hij Cech en Courtois had dan kan je zoiets doen. Maar niet met grabbelaars als Karius en Mignolet. Overigens had deze Karius wel een paar mooie reddingen.
Maar wat een prestatie van Sevilla. Ongelofelijk. Echt een fort daar dat Sanchez pizjuan.

22 november 2017 om 10:55

Mooie reddingen, maar toch 'grabbelaars' noemen in twee zinnen vind ik knap. Maar laten we er van uit gaan dat je het over de lange termijn bedoelt en elke wedstrijd van Karius hebt gezien voor Liverpool

Karius is een 'grabbelaar' op basis van 20 wedstrijden voor Liverpool, na 2 mooie seizoenen bij Mainz waar hij not so much stond te grabbelen. Dus dat is 1 vrij sterk tegenargument waarom jij te voorbarig bent met je conclusie.

Mignolet staat nu al bijna 1 seizoen niet meer zo te 'grabbelen' en kan een keeper maar zoveel doen om een tegendoelpunt te voorkomen. Overigens was Mignolet daarvoor over het algemeen goed alleen had hij van de frustrerende blunders tussendoor, maar die had Barthez zijn gehele carriere

Daaruit beslis je dat Klopp een clown is, sorry maar ik vind het eigenlijk maar een ondoordacht stuk met een paar populistische uitspraken.

22 november 2017 om 12:15

Dat is precies wat hij bedoelde met z’n post. Een paar mooie reddingen hebben betekent niet dat je geen grabbelaar kan zijn. Karius en Mignolet stoppen soms de moeilijkste ballen om vervolgens door een matige doelpoging verschalkt te worden. Ik ben blij dat de Liverpool supporters kennelijk blij zijn met het niveau van hun keepers. Ik zou zelf helemaal gek worden als die lui bij mijn club speelden. Heb dat bij Arsenal ook jaren meegemaakt toen bijvoorbeeld Fabianski en Scszesny op doel stonden.

22 november 2017 om 13:47

Cynisme straalt er van af, sorry maar je leest dus niet goed wat er staat.

Ik zeg dat je Karius door het aantal wedstrijden nog geen grabbelaar mag noemen en Mignolet niet meer door matige doelpogingen word verschalkt in het laatste jaar, kort samengevat voor je.

Lees het nog maar eens en ik zal geen nee jij dan argument verzinnen op jou Arsenal voorbeeld

22 november 2017 om 15:15

Ik ben het 100 procemt met je eens dat Mignolet sterk keept? Maar waarom zou je hem gezien zijn verleden dan niet het volle vertrouwen geven? En ik beoordeel Karius natuurlijk op zijn tijd bij Liverpool wat een hoger niveau is dan Mainz met alle respect. Pinto was ook een goede keeper bij Celta de Vigo maar wedden dat jij alleen maar zijn laatste jaar bij Barca kent?

Dat is wel erg hard, het hele elftal bakte er weinig van (iig de verdediging plus middenveld), en Moreno was al lang van het veld toen de 3-3 viel. Zo’n beetje de hele tweede helft hebben ze niet veel meer gedaan dan de bal hard naar voren trappen naar Salah, Mane en Firmino die de longen niet meer hadden om er iets mee te doen.

de hele verdediging van liverpool is niet van het gewenste niveau. Ze hebben echt nieuwe verdedigers nodig (bijv van dijk en ghoulam) als ze mee willen doen om de prijzen in engeland.

22 november 2017 om 10:04

Niet alleen de verdediging. Het middenveld is zonder coutinho degelijk maar bevat nul creativiteit. Voorin zijn Mane en Salah van wereldklasse en ondanks dat ik Firmino een geweldenaar vind, is hij geen top zoals aguero, kane, lukaku of morata. De stap naar de top van Engeland zie ik op korte termijn niet gebeuren. Simpelweg omdat er op teveel posities een gebrek aan kwaliteit is. Begin met een betrouwbare keeper!

22 november 2017 om 10:50

Mane en Salah zijn toch geen wereldklasse zeg, kom op. Kijk gisteren ook, zoveel nutteloos balverlies. Ze zijn fantastisch in de omschakeling, maar 80% daarvan komt op conto van snelheid. Ze zijn erg goed in wat ze moeten en kunnen doen, maar wereldklasse is het toch niet.

22 november 2017 om 11:09

Als je enkel gisteren hebt gekeken, dan kom je tot zulke domme conclusies. Als je Liverpool wat langer volgt, dan kan je zien dat Mane en Salah gewoon toppers zijn en meer kunnen dan alleen in de omschakeling dodelijk zijn. Ook in de kleine ruimte sterk, kort kappen en draaien en een sterke individuele actie. Natuurlijk zijn ze geweldig in de omschakeling, maar ze kunnen veel meer dan dat.

Gisteren leed de hele ploeg veel balverlies en het is niet gek dat Salah en Mane veel balverlies lijden als je van die onmogelijke hoge ballen naar je toe geschoten krijgt.

22 november 2017 om 11:49

Ik zeg dat ze fantastisch zijn in de omschakeling, maar ik rep geen woord over dat ze er verder niets van kunnen. Het zijn prima spelers, misschien beter dan de gemiddelde speler. Maar ze zijn absoluut geen wereldklasse. Ik zeg "kijk gisteren ook"... oftewel, het is niet alleen gisteren, maar vaker. Ik kijk elke mogelijke wedstrijd van liverpool, maar omdat ik geen LFC in mijn naam heb denk je dat ik het alleen gisteren heb gezien?

Jij lijkt uit mijn tekst te concluderen dat ik ze helemaal niet goed vind ofzo. Dat ik vind dat ze enkel en alleen in de omschakeling iets kunnen, dat ze geen individuele actie hebben etc.. en dan trek ik een bepaalde conclusie...?

Ik geef aan in welk opzicht ik ze wel fantastisch vind, maar dat het daarnaast geen wereldklasse is. Zoals jij ze beschrijft zouden ze gelijk zijn aan een Hazard of Messi. Dat is gewoon niet zo. In de omschakeling zijn ze briljant, maar als ze iets minder snel waren geweest, dan scheelt dat al onwijs in hun gevaar. Het zijn prima spelers, toppers in dit team, maar geen wereldklasse.

22 november 2017 om 12:39

Mane en Salah zijn heel goed maar met de tactiek waarmee Klopp nu speelt zitten ze er na 1 helft conditioneel wel doorheen en dan wordt het al een stuk lastiger.

22 november 2017 om 12:43

"ze zijn fantastisch in de omschakeling, maar 80 daarvan komt op conto van snelheid. Ze zijn erg goed in wat ze moeten en kunnen doen"

Zo beschrijf je ze simpelweg als snelle spelers die enkel daardoor gevaarlijk zijn, maar dat is een beperkt beeld. Walcott en Sterling zijn ook snel, maar ondertussen is de balbeheersing op hoge snelheid, zeker van de eerste enorm beperkt. Dat is wat Mane en Salah mede zo goed maakt op snelheid. Goede controle over de bal en niet blind rennen. Hazard en Messi waren ook mindere spelers als ze niet over snelheid/een versnelling met de bal beschikten. Verder leuk dat je die twee namen noemt, waar Messi toch nog ver boven Hazard staat. Verder weg dan dat Mane en Salah van het niveau Hazard staan.

Verder is het 'als ze minder snel waren geweest' argument natuurlijk de grootste nonsens. Ze zijn nu eenmaal snel en dat is een groot wapen van ze die ze koppelen aan een goede techniek en individuele actie. Als Iniesta minder overzicht en inzicht had gehad, had dat ook gescheeld in zijn gevaar. Als Drogba en Lewandowski niet zo koelbloedig waren voor de goal had dat ook gescheeld in hun gevaar. Als Robben niet zo'n geweldige linker had, had dat ook gescheeld in zijn gevaar.

Bij spelers hun grootste kwaliteit eruit pakken en dan zeggen dat als ze die kwaliteit niet hadden, ze minder waren geweest. Je meent het....

@hangover96: Komt ook door (gebrek aan) kwaliteit van het middenveld. Die zijn niet gevaarlijk met de bal en spelen daarom maar wat graag de bal naar Mane en Salah die gevaar stichten in plaats van dat er meer afwisseling is en er meerdere dimensies aan het aanvalsspel van Liverpool zitten en het van meer spelers komt. Zo kunnen Salah en Mane ook beter hun energie verdelen. Lallana is een speler die dat wel brengt vanaf het middenveld en volgend seizoen moet dat ook van Keita komen.

22 november 2017 om 14:49

Volgens mij begrijpen we elkaar gewoon niet goed hier..

Deze spelers worden als wereldklasse bestempeld. Wereldklasse..
Een Hazard noem ik, omdat er maar 1 iemand is die hem uit de wedstrijd kan halen en dat is hijzelf. Zelfde geldt voor Messi... daarom noem ik hun. De spelers die jij noemt hadden hetzelfde. Robben, Drogba, Iniesta of Lewandowksi.. maakt niet uit tegen welk team of welke tegenstander... zij zijn de baas over hun eigen spel. Zij zijn "altijd" beter dan de tegenstander of slimmer dan de tegenstander... Dan ben je wereldklasse..

Daarnaast zijn de punten die je noemt: koelbloedig, techniek, overzicht, inzicht, traptechniek, allemaal aspecten waar ik aan denk als ik een wereldklasse voetballer zou moeten omschrijven. Snelheid zou daarin geen prio hebben bij mij. Daarom noem ik daarom dat "snelheid" stuk wat onhandig.

Ik vind beide prima spelers en op hun plek en in dit team kunnen ze het fantastisch doen. Maar ik vind persoonlijk dat zij teveel kwaliteiten missen om als wereldklasse te worden bestempeld.

Nogmaals, ik kijk vrijwel elke wedstrijd van Liverpool en dat zou ik niet doen als ik het verschrikkelijk had gevonden. Ik kijk naar Liverpool uit vrije wil en dat doe ik al jaar in jaar uit omdat ik het leuk vind. Ook Salah en Mane kijk ik met plezier naar.

Ik vind het zelf ook een gebrek aan leiderschap op het veld.

Klopp moet het gewoon in de rust omzetten en een 0-3 voorsprong verdedigen. Vind het echt een matige trainer. Leuk dat het spectaculair is, maar je bent Heracles niet. Resultaten boeken moet je. Al zullen ze zoch alsnog wel kwalificeren voor de KO-fase.

Robertson mag van mij vanaf komende wedstrijd gewoon als LB starten. Liverpool moet gewoon van Dijk halen en die samen met Gomez centraal zetten en TAA RB.

3-0 bij rust was scorebord journalistiek. Sevilla had pech en Liverpool heel veel geluk. Dat het 3-3 is geworden is een wonder voor Liverpool, dus wees blij.

22 november 2017 om 11:21

3-3 op het einde is dan net zo goed scorebordjournalistiek. Sevilla heeft, in tegenstelling tot de eerste helft, geen enkele kans gecreëerd uit open spel. Liverpool drie grote kansen.

De 0-3 bij rust kan je nog een wonder noemen, want Sevilla had zeker in de eerste helft kunnen scoren. Die 3-3 op het einde is een wonder voor Sevilla. Het balbezit van Sevilla was leuk, maar echt gevaarlijk werden ze er niet mee in de tweede helft. Het is dat Moreno zijn verstand twee keer verliest.

Een gelijkmaker in 90+3, na een 0-3 ruststand en dan spreken van een wonder voor Liverpool...

22 november 2017 om 12:24

Bij die laatste vind ik ook wel dat Karius Sevilla in het zadel helpt. Die bal komt zowat door het midden, maar doordat ie als een penguin heen en weer stond te stuiteren stond ie een halve seconde vast in de grond waardoor hij te laat kan gaan liggen. Desnoods had ie die er met zn been uit kunnen trappen.

Klopp moet Moreno gewoon in bescherming nemen, want dit soort wedstrijden tegen de Spaanse duikelaars die je benen haast opzoeken is gewoon niks voor Moreno op dit moment en wie weet de rest van zijn carriere niet.

Vind het onterecht om hem nu helemaal in de grond te trappen, want de laatste maanden heeft hij enorme progressie gemaakt en enorm professioneel opgesteld.

Ik leg de fout dus bij Klopp, die spelers moet behoeden van dit soort momenten. Net zoals een trainer een Fellaini of een Caroll na 30 min met geel op zak maar beter in de rust kan wisselen of dat je voor dit soort Spaanse tegenstanders dus een back nodig hebt a la Baines, Azpi of Evra in zijn United tijd.

22 november 2017 om 12:46

Ik snap dat je je als Liverpool fan ergert tijdens de wedstrijd maar die duikelingen van Sevilla zijn niet de reden geweest van de 3-3, ze speelden echt geweldig combinatievoetbal en wisten Liverpool heel slim vermoeid te spelen en dan worden de tackles onzuiver, zijn verdedigers te laat etc. Als Liverpool de intensiteit van de eerste helft had aan kunnen houden, of wat behoudender was gaan spelen na de 0-3 en de bal niet telkens blind naar voren ging poeieren was er niks aan de hand geweest.

Of het nou aan Klopp’s tactische plan lag of de spelers die de bal niet in de ploeg konden houden durf ik niet te zeggen.

22 november 2017 om 13:43

Je moet je tegen die duikelaars indekken en niet Moreno opstellen in dit soort wedstrijden, dat is toch gewoon correct?

Dat ze Liverpool gevoed met het slechte nieuws van de coach in de tweede helft zoek spelen en we op het middenveld niets te vertellen hadden is punt twee en niet het onderwerp van dit argument. Dat is volgens mij ook correct

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea6422
6.Liverpool5718
8.Arsenal5512
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. RobertsonVerdediger341
G. WijnaldumMiddenvelder342
Mohamed SalahAanvaller3320
Diogo JotaAanvaller178
L. HughesKeeper00
C. KelleherKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

285 fans
Coach, 53 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Marcos Llorente stapte in 2019 voor dertig miljoen euro over van Real Madrid naar Atlético Madrid en is nu minstens het dubbele waard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren