Sporting sloeg toe na transfer Van Bommel: ‘De interesse uit Portugal bleef’

Zondag, 19 november 2017 om

Zakaria Labyad maakte in 2012 de overstap van PSV naar Sporting Portugal. De middenvelder verliet het Philips Stadion omdat hij niet meer als buitenspeler in actie wilden komen, maar juist op het middenveld. Nadat Mark van Bommel werd teruggehaald naar Eindhoven, wist Labyad genoeg en koos hij voor een vertrek naar Portugal.

Het vertrek van Labyad bij PSV zorgde voor veel onrust bij de supporters, die hem graag langer in het shirt van de Eindhovenaren hadden zien spelen. "Er kwam in de winterstop interesse, van Sporting en Benfica. We hadden toen al een paar afspraken gemaakt met PSV. Ik vind dat ik eerder een middenvelder ben dan een buitenspeler", aldus Labyad zondag bij De Tafel van Kees. "Dat was ook de afspraak met Marcel Brands."

"De interesse vanuit Portugal bleef, en toen kwam Mark van Bommel terug. En ja, hij is Mister PSV, hij ging zeker op het middenveld spelen, waar ik toen ook speelde. Ik had eigenlijk geen zin meer om als buitenspeler te spelen. Toen ben ik vertrokken naar Sporting Portugal." Een groot succes werd zijn tijd in Portugal niet. Hij werd tot twee keer toe verhuurd aan Vitesse en ook speelde hij nog voor Fulham.


Poll

Zakaria Labyad is de beste speler van FC Utrecht


Gerelateerd

14 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Zo heeft hij mijns inziens zijn eigen ruiten ingegooid. Er zijn zoveel spelers die er van dromen om bij Psv, op welke positie dan ook, te spelen. Hij stond op het punt definitief door te breken maar doordat hij geen ZIN had om als buitenspeler te spelen is hij via Sporting op een zijspoor beland en vervolgens via Utrecht gelukkig niet helemaal in de vergetelheid geraakt.

19 november 2017 om 12:01

Het was toch geen gekke gedachte? Labyad wilde zich ontwikkelen als middenvelder. Vanuit dat perspectief vind ik het allerminst vreemd dat de huidige speler van FC Utrecht weinig trek had in opnieuw een seizoen op de flanken.

19 november 2017 om 12:05

Hij was destijds nog geen basisspeler. En met Van Bommel in je elftal, kon Labyad nog veel meer leren. Maar achteraf is makkelijk praten. Labyad was toen 17 jaar, wou gewoon teveel in mijn ogen. Had het goed uitgepakt voor hem, dan praten we niet eens hierover.

19 november 2017 om 12:10

Labyad heeft gewoon gelijk. Als je middenvelder bent en je wilt doorbreken moet je wel op je eigen positie de kans krijgen om door te breken. Kijk maar hoe PSV is omgegaan en nog steeds omgaat met Ramselaar. Ramselaar is doorgebroken bij Utrecht als rechtermiddenvelder en daar ook zijn beste wedstrijden gespeeld. Ook in het begin bij PSV speelde hij zijn beste wedstrijden als rechtermiddenvelder (kijk maar ook in de Cl), maar sinds Van Ginkel is gehaald, speelt hij links op het middenveld, daarna linksbuiten en daarna de bank. Ontwikkeling van de speler is door zijn eigen club stop gezet. Dat was ook Labyad zijn scenaro geweest als hij bij PSV was gebleven. Overigens is zijn keuze op succes ook totaal verkeerd uitgepakt.

19 november 2017 om 12:17

Labyad was toen 17 vriend, dan hoef je echt niet direct basis op je vaste plek. v.Bommel kwam een jaartje, kon hij veel van leren. Zijn tijd zou bij psv nog echt wel komen, rond z’n 19de kon hij zomaar een vaste basisspeler worden.

19 november 2017 om 12:53

Wat heeft leeftijd er nou weer mee te maken? Als je goed genoeg bent, ben je oud genoeg toch? En wat een onzin post zeg. Wat jij zegt dus is dat als iemand heel goed gitaar kan spelen in een band, maar eerst eens op de drums en op de basgitaar en weet ik veel waar nog meer moet gaan spelen, zodat hij ervaring opdoet en kan leren? Wat leer je dan? Je ontleert en dan kies je voor een andere band, waar je gewoon gitaar kunt spelen en je daarop kunt ontwikkelen en leren en ervaring opdoen.

19 november 2017 om 13:05

@Soeplepel, dus jij zegt dat Labyad destijds bij PSV, als 17 jarige speler, net zijn debuut gemaakt, nog geen basisspeler, al is uitgeleerd? Je kunt je toch ook ontwikkelen vanuit een ander positie, leren als middenvelder hoe flankspelers lopen/spelen? Daarnaast kun je als aanvallend ingestelde middenvelder diepgaan of uitwijken via de flanken. Breng je alleen maar meer diversiteit en onvoorspelbaarheid wat ten goede komt in je spel. Maar die vergelijking die je noemde is niet vergelijkbaar met voetbal, totale onzin.

19 november 2017 om 16:31

Beter lezen kerel. Ik schrijf nergens dat hij uitgeleerd is, maar dat hij op zijn eigen positie het meest en het snelst leert. Of moeten we hem ook op doel zetten, kan hij leren hoe een keeper zich opstelt bij een afstandschot ?

19 november 2017 om 20:50

Juist wat jij aanhaalt is krom en onzin. Ten eerste om voetbal (verschillende posities) te vergelijken met een orkestband. En ten tweede zeg jij dat leeftijd geen issue is. Juist de leeftijd is een issue omdat de kwaliteit gepaard gaat met de leeftijd. Je ontwikkelt je in de loop der jaren als voetballer door veel te spelen (kan zowel andere/eigen posities, in de 1e of jong PSV in zowel competities, beker en internationaal. Kortom genoeg wedstrijden), ervaren van andermans ervaring en posities en nog heel veel facetten het beste in een vertrouwde bekende omgeving. Dat jij onzinnige dingen schrijft en alles dramatiseert door een voorbeeld aan te geven van een extreme positie wisseling (aanval naar doel) neem ik je niet meer serieus. Houdoe en bedankt!

Ik vind hem nog steeds een prachtige speler. Hij straalt kracht, snelheid en wendbaarheid uit. Het middenveld is zijn beste positie, maar hij zou ook aardig op flanken kunnen spelen. Erg jammer hoe het allemaal is gegaan bij PSV destijds, maar hij was toen ook maar een broekie, 17 jaar geloof ik.

Als hij gewoon normaal had gedaan, zat hij twee of drie jaar geleden al op het niveau van Ziyech. Maarja, je hebt spelers die te snel willen gaan met hun carriere en daardoor juist acheruit lopen. Ik kan er nog een paar noemen; Riedewald, El Ghazi, Bakkali, Bazoer, misschien ook Boetius? De enige die door ongeduld er daadwerkelijk vooruit op is gegaan, is in mijn ogen Kenny Tete.

19 november 2017 om 20:43

Labyad presteert anders sterker dan Ziyech de laatste weken! Ziyech laat niets zien. Denk dat Labyad in POTEnTIE ook beter is dan Ziyech.
Maar dan moet die mentale knop wel helemaal om

Sorry, maar lijkt me regelrechte bullshit. Gedoe rondom zijn contract speelde al rond september 2011 (toen ging het er over of hij legitiem een 3 of 5-jarig contract had) Vervolgens maanden ge-emmer met als toppunt een tenenkrommend interview tijdens de nieuwjaarsreceptie. Toen was al duidelijk dat hij weg wilde, maar dit nog niet kon of wilde zeggen. Van Bommels komst was pas in april 2012 duidelijk. Heeft hier vrij weinig mee van doen.

Wat een gelul zeg! Labyad deed het leuk als buitenspeler, maar was vanwege de concurrentiestrijd met Lens helemaal niet zeker van een basisplaats. Op je 18e in die situatie is natuurlijk totaal geen excuus om te vertrekken als ene Mark van Bommel terugkeert op het middenveld van Psv. Dat is een totaal ander niveau. Je bent wel heel wereldvreemd als dat het signaal voor je is om dan je biezen maar te pakken en voor je kansen te gaan bij Sporting. Labiaal is en blijft een ordinaire geldwolf die onvoldoende uit zijn carrière heeft gehaald. Ik trof eens een taxichauffeur die zijn persoonlijke vriend was en me verzekerde dat Labyad vooral zijn tijd besteedde met poolparty's en veelwijverij. Had die jongen gekozen voor een gedegen carrièrepad en was hij nog drie jaar bij PSV gebleven, dan zou ik er niet van hebben opgekeken als mooie clubs als Arsenal, Borrusia Dortmund, Tottenham of Napoli hem op zouden halen. Dat Labyad een mooie carrière misliep gun ik hem ergens wel, 'sportmensen' die zich enkel laten leiden door geld krijgen wat ze verdienen. Om dezelfde reden kan ik er ook wel om gniffelen dat Zakaria Bakkali tegenwoordig deel is van de tweede garnituur van Deportivo. Als dat jochie gewon tot zijn 21e bij PSV zou schitteren, had de wereld aan zijn voeten gelegen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

56 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Newcastle United heeft weer interesse in Nicolás Tagliafico, maar krijgt forse concurrentie uit Italië. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren