‘Hier maakt de topscorer 16 of 17 goals, dat is wel anders dan in Nederland’

Maandag, 23 oktober 2017 om

Na drie seizoenen bij het Deense Esbjerg fB is Mick van Buren vorige zomer bij Slavia Praag terechtgekomen. Met de Tsjechische topclub werd hij in zijn eerste seizoen direct kampioen, iets wat al acht jaar lang niet gebeurd was. “De manier hoe we onthaald werden nadat we kampioen werden, was ongelofelijk”, blikt Van Buren terug in gesprek met Voetbalzone.

Van Buren wist wat hij kon verwachten toen hij vorig seizoen bij Slavia Praag tekende. “Ik wist dat het fysiek heel hard zou zijn en dat teams vanuit een verdedigende organisatie zouden spelen. Dat blijkt ook wel, want de topscorer maakt er zestien of zeventien”, zegt de aanvaller, die eerder ook voor Excelsior speelde. “Dat is wel anders dan in Nederland bijvoorbeeld. Je krijgt gewoon minder kansen.”

“In Nederland is het meer open en elk team probeert te voetballen, wat vaak tot meer fouten leidt en daardoor meer goals”, vervolgt Van Buren, die geen spijt heeft dat hij op jonge leeftijd naar het buitenland vertrok. Hij verruilde Excelsior op twintigjarige leeftijd voor Esbjerg. “Ik sta open voor avontuur en ben enorm open ingesteld voor alles. Ik ben nooit eenzaam of heb nooit heimwee. Natuurlijk mis ik thuis weleens, maar dat is anders dan heimwee hebben. Het is ook heel leerzaam geweest.”

Het volledige interview met Mick van Buren, waarin hij vertelt over zijn transformatie tot basisspeler, zijn ultieme droom en zijn avontuur in Denemarken, verschijnt dinsdag op onze site.


Poll

Zou jij Mick van Buren in de Eredivisie willen zien?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

5 reacties

In zowel 14/15 als 15/16 maakte de topscorer er gewoon 20. Daarbij zitten ze maar met 16 teams in een competitie, dus spelen ze 4 wedstrijden minder...

23 oktober 2017 om 20:21

Pak even het gemiddelde van de competitie sinds de competitie bestaat: 16,5. Wijsneus

Wat wil hij nou eigenlijk zeggen? Dat hij best wel goed is en de competitie in Tsjechië niet zo slecht is als hij denk dat wij misschien denken dat hij is? Of zegt hij nou dat er in Tsjechië voornamelijk afbraakvoetbal gespeeld wordt? Ik ben bang voor hem dat het voornamelijk door het gebrek aan kwaliteit ligt dat er zo weinig gescoord wordt in Tsjechië. In de toplanden scoort de topscorer er ook meer dan twintig in een seizoen niet alleen in Nederland.

24 oktober 2017 om 01:33

Denk dat hij vrij duidelijk zegt wat hij bedoelt. Dat ze lekker verdedigen in Tsjechie omdat ze slechte spelers hebben. In Nederland hebben we ook veel teams met middelmaat, maar die vallen liever aan. Dit resulteert uiteindelijk in het verliezen van al je europese potten en op den duur kwalificatie. Onder de streep doet Tsjechie het ongeveer even goed als Nederland in het grote europa. Zelfs deze speler waar ik nog nooit van heb gehoord speelt in een team dat van Ajax kan winnen. Lang verhaal kort: ze zijn slimmer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Slavia Prague

Actuele wedstrijden

6 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 22 augustus
Bayern München leidt de race om Kai Havertz voor het seizoen 2020/21. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren