Lieke Martens: ‘Deze keer zorg ik er wel voor dat ik voorbereid ben’

Vrijdag, 13 oktober 2017 om 17:12

Lieke Martens mag zich al Europees Voetbalster van het Jaar noemen en kan over tien dagen ook verkozen worden tot 's werelds beste speelster. Bij de verkiezing van The Best FIFA Women's Player neemt de Oranje-international van Barcelona het op tegen Deyna Castellanos (Santa Clarita Blue Heat) en Carli Lloyd (Manchester City). Martens ziet uit naar de uitreiking.

"Het is een eer om met die fantastische spelers genomineerd te zijn", vertelt de aanvalster op de website van de FIFA. "Het wordt niet makkelijk om de prijs te winnen, maar voor mij is het al genoeg dat ik zo ver gekomen ben. Deze keer zorg ik er alleen wel voor dat ik voorbereid ben, voor het geval dat", lacht Martens, verwijzend naar het moment waarop ze werd verkozen tot Europees Voetbalster van het Jaar. Toen kwam ze niet uit haar woorden.

"Mijn leven is na het EK totaal veranderd", vervolgt ze. "Het was de belangrijkste maand uit mijn leven." Martens was in zes wedstrijden goed voor drie doelpunten en een assist. Ze werd verkozen tot beste speelster van het toernooi en verdiende een transfer naar Barcelona. Daar is ze ook goed begonnen: woensdag schoot ze haar ploeg naar de achtste finale van de Champions League. "Het gaf een fantastisch gevoel om deel uit te maken van die ploeg", vertelt ze over Oranje. "We hebben een prachtig toernooi gespeeld en ik ben blij dat ik belangrijk kon zijn. Spelen en scoren in de finale is iets onvergetelijks."

"Ik ben ervan overtuigd dat vrouwenvoetbal in mijn land voor altijd veranderd is", geeft Martens verder aan. "Voor het toernooi waren de verwachtingen al hoog, maar tijdens het toernooi rezen die de pan uit. We hadden enorm veel steun, niet alleen van de aanwezige toeschouwers maar ook door het hele land van de mensen voor hun tv. Het was ongelooflijk om de kijkcijfers te zien en de persaandacht te krijgen die we hebben gekregen."


Poll

Is Lieke Martens de beste speelster ter wereld?


Gerelateerd

8 reacties (laatste reactie door marco dwerg)

Zou zo maar kunnen dat er bij de Fifaverkiezing de zelfde twee de prijs pakken als bij de Uefa.

13 oktober 2017 om 19:35

Niet meer dan logisch want Europa is het continent waarin voetbal in amusement nummer 1 is. De beste spelers komen naar Spanje, Engeland, Duitsland en Frankrijk om hun talent te laten zien.

Hoop het voor haar. Lichtpuntje voor Nederlandse voetbal. Ze scoort hier tegen mijn lokale dorpsclubje Avaldsnes...

Die transfer had ze toch echt al verdiend voor het toernooi van start ging... En terecht overigens, geweldige voetbalster.

Ook voor de vrouwen vind ik het een prijs die geen recht doet aan de teamprestatie van de leeuwinnen.
Ze heeft niet alleen de titel gepakt dat hebben ze als team gedaan.
Maar dat zie je niet terug in zo een prijs.
Alleen de kledingmerken zijn daarna weer blij als ze weer wat verkopen met haar naam erop.

13 oktober 2017 om 20:39

Daarom hebben ze als team het EK gewonnen? Dat is ook een prijs?

13 oktober 2017 om 22:44

Je snapt het niet. Een individu kan geen prijs winnen in een teamsport. Dat doe je alleen uit commercie maar niet omdat hij de beste is. Dan moet je het statistisch onderbouwen dan kan ik er mee leven. Maar ik denk dat Ronaldo of Martens dan misschien niet eens genomineerd zijn.

14 oktober 2017 om 00:50

Snapt hij het niet of snap jij het niet? Een team wint samen een teamprijs, maar een individu kan er altijd uit springen als exceptioneel. In (vrijwel) iedere teamsport is er ook een "mvp", een most valuable player. Als lieke er individueel uitspringt in een fenomenaal team, verdient ze daar individueel ook iets mee. Niet meer dan normaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederlands vrouwenteam

Actuele wedstrijden

Nederland
11 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 juli
Barcelona heeft een bod van dertig miljoen euro uitgebracht op Aleksandr Golovin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren