FC Lisse loopt 15.000 euro mis: ‘We nemen het de KNVB en Hoek kwalijk’

Donderdag, 12 oktober 2017 om 10:46

FC Lisse kreeg woensdagavond een forse tegenvaller te verwerken. De tweededivisionist werd alsnog uitgeschakeld in de KNVB Beker, nadat HSV Hoek de strafschoppen deze keer wel beter nam. Robbert de Ruiter, trainer van FC Lisse, reageerde na afloop in gesprek met FOX Sports dan ook buitengewoon teleurgesteld op de gang van zaken.

De strafschoppenserie werd drie weken geleden namelijk wél door FC Lisse gewonnen. Doordat de strafschoppen destijds via het ABBA-systeem genomen werden, moest de penaltyreeks nu over. De Ruiter neemt zijn ploeg niks kwalijk na de nederlaag. “Maar de KNVB en Hoek wel. Soms moet je gewoon je verlies nemen. Als je een penalty minder binnenschiet dan de tegenpartij heb je verloren”, stelt de oefenmeester.

“Dan kan je je verschuilen achter regels, maar die waren niet in het voordeel of nadeel van één ploeg. Als het ons was overkomen dan had ik moeten zien of wij naar Hoek waren afgereisd. Ik had uit principe toch vriendelijk verzocht om niet mee te hoeven”, aldus De Ruiter. De premie voor het bereiken van de volgende ronde van de KNVB beker (15.000 euro) zou over de spelers van FC Lisse verdeeld worden.

“Als je studeert kun je dat geld heel goed gebruiken. Dat wordt dan in één klap van je afgenomen. Dat doet pijn”, vervolgt De Ruiter zijn verhaal. “Wij hebben drie weken geleden feestgevierd, wij hebben een keeper op de schouders gehad en de jongens hadden een behoorlijk bedrag op hun rekening kunnen bijschrijven.”


Poll

Vind jij dat de strafschoppen terecht zijn overgenomen?


23 reacties (laatste reactie door limboroy)

Makkelijk praten als je verloren hebt, ik had het wel willen zien. Blijft dubieus..

12 oktober 2017 om 10:55

Wat is daar makkelijk praten aan, de beste man spreekt de waarheid. Nooit eerder werd een (deel van een) wedstrijd opnieuw gespeeld door een arbitraire dwaling. Bij Hoek zijn ze gewoon triest dat ze hun verlies niet nemen en de penals opnieuw willen nemen en die gekke KNVB gaat er nog mee akkoord ook.. Lisse en Hoek hebben 3 weken terug (ondanks commentaar op de scheids over het ABBA-principe) gewoon de orders van de arbitrage gevolgd, die penals op dergelijke wijze genomen, en Lisse won. Dan vind ik het zielig dat Hoek als verliezer ineens een aanklacht indient, maar dat kan aan mij liggen..

12 oktober 2017 om 11:13

Hoek heeft helemaal geen aanklacht ingediend om de penalty's over te nemen. De Knvb heeft dezelfde avond een onderzoek gestart en zowel Lisse als Hoek gevraagd wat er gebeurd is. Aan de hand van die verklaringen en die van de dienstdoenende scheidsrechter is dit eruit gekomen en ook de rechter heeft zich uitgesproken. Nooit heeft Hoek geeist dat het opnieuw moest. Ze hebben netjes medewerking verleend aan verschillende verzoeken en daar kwamen dus strafschoppen opnieuw nemen uit. Je bent gek als je daar dan niet op in gaat en risico gaat nemen boetes te krijgen omdat jeniet aantreedt om de strafschoppen opnieuw te nemen.

12 oktober 2017 om 11:26

Triest van KNVB en HOEK. Vooral het uitgebreide feesten is natuurlijk tegen het verkeerde been. Volkomen ongepast

12 oktober 2017 om 10:55

Gewoon heen gaan, voor jou maken ze hem meteen open!

Tja, en omdat de regels niet goed waren nageleefd, stond Hoek in het volste recht om de penalty's te laten overnemen, om nogmaals kan te maken op dat bedrag en te spelen tegen Heracles. Het is allemaal erg lullig en bijzonder, maar de fout lag "gewoon" bij de scheids.

12 oktober 2017 om 11:01

Mee eens je kan het hoek niet kwalijk nemen de belangen zyn groot vooral voor zo kleine club. My vraag is alleen hadden ze dit ook bij een utrect - ado had gedaan dat denk ik niet dus knvb weer bedankt voor t beinvloeden van weer een toernooi

12 oktober 2017 om 12:10

De scheidsrechter beslist op dat moment. Nu is iedereen vrij om bij een verkeerde beslissing van de scheidsrechter dit aan te vechten. Ik had de oude uitslag laten staan.

12 oktober 2017 om 13:59

Ja, de scheids heeft een fout gemaakt, maar het was absoluut niet zo dat Hoek benadeeld werd. Als je het gaat uitrekenen, had Hoek volgens het oude systeem ook de laatste - en tevens beslissende - penalty moeten nemen. De druk bij die speler had dus even hoog geweest als dat de druk nu was. Ik begrijp dat ze in beroep zijn gegaan wegens het schenden van de regels, maar dat maakt het niet minder zuur voor FC Lisse.

Haha dus bij FC Lisse schieten ze een onterecht gekregen penalty ook bewust naast zeker, laat me niet lachen...

Ik kan mij de frustratie van Lisse goed voorstellen en vind het echt zielig voor ze. Zij hadden niets verkeerd gedaan en worden nu door gestuntel van een scheids behoorlijk benadeeld. Laat de bond maar een vergoeding geven voor het mislopen van de extra centjes. Beetje troost is ze wel gegund.

Het idee van het ABBA-systeem is juist om beide ploegen evenveel kans te laten maken op de overwinning. Natuurlijk, na 5 doelpunten (aan beide kanten) werd het weer omgedraaid naar Abab en dat hoorde niet. Maar, dan nog heb je voor beide ploegen eenzelfde systeem gehad.

Bij het overspelen van de penaltyreeks kan je alleen meer kwaad dan goed doen, omdat je via het ABAB-principe speelt (wat de B-ploeg meer stress oplevert) plus dat de ene ploeg meer kan 'winnen' dan de ander, namelijk: op basis van de voorgaande penaltyserie had Hoek iets te winnen en FC Lisse iets te verliezen. Vooral dat laatste speelt in de hoofden van de spelers - logischerwijs - mee. Ook omdat de druk daarvan niet tijdelijk is, zoals het wel is bij een niet-overgenomen ABAB-penaltyreeks. In feite zou je dus kunnen zeggen dat deze penalty's door de Knvb gemanipuleerd zijn d.m.v. psychische druk. Er was immers, vanuit psychologisch oogpunt, een grotere kans dat Hoek de penalty's beter zou nemen.

12 oktober 2017 om 12:22

Lisse gaat nu drie jaar lang #noerapenal tweeten naar de Knvb.

In de 14e minuut gaf de scheidsrechter een onterechte doeltrap aan Hoek. Lisse wil nu nog 'n corner gaan nemen. Overigens vinden ze ook dat ze in de 38e minuut nog 'n keer mogen ingooien en in de 70e minuut liep de scheids in de weg waardoor de optie voor een steekbal als sneeuw voor de zon verdween. Kortom: wat een onzin allemaal. Een scheidsrechter maakt zoveel fouten. Als we bij iedere foute beslissing van de scheids een situatie moeten overspelen is het hek van de dam.

12 oktober 2017 om 13:54

Een fout maken door een spelsituatie verkeerd beoordelen is heel anders dan de regels niet naleven. In het geval van de penalties zijn de regels niet nageleefd, de gevallen die jij noemt zijn foute beoordelingen van de goede regels. Niet vergelijkbaar dus.

12 oktober 2017 om 14:07

Ik snap ook wel dat het niet 1 op 1 te vergelijken is, maar dat is irrelevant voor het punt dat ik wilde maken. Een niet gegeven rode kaart kan veel meer invloed hebben dan de volgorde van een penaltyreeks aanpassen. Als de scheids Hoek minder penalty's liet nemen was het een ander verhaal. Dus extra zuur voor Lisse dat uitgerekend zij na gisterenavond in de hoek zitten waar de klappen vallen.

12 oktober 2017 om 16:40

Subtiel woordgrapje aan het einde!

Bah bah bah, wat een naar team van Hoek. Ik hoop dat ze er keihard uit worden geknikkerd door Heracles. Ik ben het volledig eens met de trainer van Lisse. En natuurlijk bespottelijk dat de bond en de rechter deze uitspraak hebben gedaan.

Het is belachelijk dat de strafschoppen werden overgenomen. Ja de scheidsrechter had een fout gemaakt, maar dat doen scheidsrechters elke week wel een keer en ook met grotere nadelen als bij een andere volgorde voor de strafschoppen. En dan worden de wedstrijden niet opnieuw gespeeld.

De Knvb had moeten zeggen, dat is idd fout gegaan de scheidsrechter krijgt een reprimande maar de uitslag blijft staan.

“Soms moet je gewoon je verlies nemen. Als je een penalty minder binnenschiet dan de tegenpartij heb je verloren” Nou dat geldt dan nu toch net zo hard, of niet?

gewoon het geld verhalen op de scheidsrechter haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Vrijdag 20 juli
Swansea City voert gesprekken met Manchester City over de komst van Bersant Celina. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren