Update: Shakhtar Donetsk bevestigt dopingonderzoek naar Srna

Vrijdag, 22 september 2017 om 19:50Gijs Freriks • Laatste update: 19:35

Darijo Srna is volgens Oekraïense media betrapt op het gebruik van doping. De UEFA onderzoekt of de 35-jarige rechtervleugelverdediger van Shakhtar Donetsk schuldig is aan het gebruik van verboden middelen. De Europese voetbalbond weigert echter het nieuws te bevestigen: “We reageren niet op deze zaak, in afwachting van de definitieve beslissing van onze disciplinaire instanties.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties (laatste reactie door v-watcher)

Dit zou zonde zijn, een smet op zo'n schitterende carriere van een toch wel icoon van het Oekraiense en Kroatische voetbal.

20 september 2017 om 18:48

Mocht het zo zijn dat hij doping heeft gebruikt zit de kans er natuurlijk ook in dat hij dit altijd al heeft gedaan, dan is die carriere niet zo mooi meer.

Trouwens erg raar dat een onderzoek wordt gestart omdat hij een competitiewedstrijd niet speelde?

20 september 2017 om 18:53

Moah, die doping lijst veranderd nogal eens. Iets dat vroeger "gewoon" een pijnstiller was, kan er zomaar op komen te staan. Ongeacht of het effect prestatiebevorderend is. Je bent als speler natuurlijk verantwoordelijk, maar echt kwade opzet is wat andrra

Dit soort dingen lopen vaak af met een sisser, aangezien de uefa de champions league "schoon" wil houden (laten lijken). Mocht hij schuldig worden bevonden, dan zit daar natuurlijk een hele toestand achter. Moet je de club dan uitsluiten/ verwijderen? Of alleen de speler? Een poel van 3? En dan nog, zijn het pijnstiller? Prestatiebevorderend of niet?

20 september 2017 om 21:16

Dat laatste maakt niet zoveel uit. Al zou je wiet in je systeem hebben zou dat nog steeds tellen als doping. Ook al ga je echt niet beter spelen van wiet, staat het nog steeds op de lijst.

Wat zouden de gevolgen zijn voor de club en de speler als uit het onderzoek blijkt dat Srna daadwerkelijk doping heeft gebruikt?

20 september 2017 om 19:21

Als de club het niet wist dan zal er voor de club weinig gevolgen aanzitten, voor hem zelf zal het wel een lange schorsing opleveren als het blijkt dat hij bewust iets heeft genomen, zal qua leeftijd ook niet gek zijn dat het dan gewoon einde carrière direct is.

Fred van Shakhtar werd een jaar of 2 geleden ook positief bevonden, geen idee wat daar uiteindelijk mee gebeurd is maar volgens mij niet veel. Zou mij niets verbazen als de hele ploeg uit de verkeerde potjes snoept. De omerta in het voetbal lijkt echter nog vele malen sterker dan in het wielrennen. Niemand heeft er baat bij dat de beerput opengaat. Alle dopingartsen die uit de school klappen (recentelijk bijvoorbeeld nog een Mexicaan) bevestigen ook dat dopinggebruik zich zeker niet beperken tot de atletiek en het wielrennen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Shakhtar Donetsk

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Desna3612
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
TetêMiddenvelder194
Alan PatrickMiddenvelder184
Marcos AntonioMiddenvelder182
M. SolomonMiddenvelder188
MarlosMiddenvelder172
Júnior MoraesAanvaller166
A. TrubinKeeper160
Voor de complete selectie: Clubpagina Shakhtar Donetsk.

14 fans
Coach, 38 jaar

In de wandelgangen

Maandag 12 april
Georginio Wijnaldum is recentelijk aangeboden bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren