Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Champions League-deelnemer zet Nederlandse trainer plotseling op straat

Laatste update:

Patrick van Leeuwen is maandag ontslagen door Shakhtar Donetsk, zo laat de Oekraïense club weten via de officiële kanalen. De Champions League-deelnemer doet geen melding over de reden van het ontslag van de 54-jarige oefenmeester uit Zoetermeer, maar laat enkel weten dat Darijo Srna zijn werkzaamheden tijdelijk overneemt. Van Leeuwen stond pas sinds juli voor de groep bij Shakhtar.

Shakhtar meldt verder dat er al een nieuwe definitieve hoofdtrainer onderweg is. Srna, die sinds 2020 technisch directeur is bij de club, neemt het roer over tot de handtekening van de nieuwe trainer is gezet. In het verleden speelde de 134-voudig international van Kroatië maar liefst 536 officiële duels voor Shakhtar.

Himyky staat momenteel op de derde plek in de Ukrainian Premier League. Shakhtar speelde in totaal twaalf wedstrijden onder Van Leeuwen, waarvan er zeven werden gewonnen. Drie keer speelde de Oekraïense topclub gelijk, twee duels gingen verloren.

In de Oekraïense competitie heeft Shakhtar overigens nog een wedstrijd in te halen op koploper Kryvbas, dat slechts twee punten meer heeft verzameld. Daardoor lijkt het er niet op dat Van Leeuwen is ontslagen vanwege teleurstellende prestaties. Waarom hij wel op straat is gezet zal moeten blijken.

In de Champions League staat Shakhtar na twee wedstrijden op drie punten. In een poule met FC Barcelona, FC Porto en Royal Antwerp is de derde plek momenteel een feit. Shakhtar verloor in eigen huis van de Portugezen, maar wist op bezoek in Antwerpen knap met 2-3 te winnen.

Van Leeuwen was geen onbekende van Shakhtar, daar hij tussen 2006 en 2013 al ruim zeven jaar actief was bij de club. Destijds fungeerde hij in de rol van hoofd jeugdopleiding bij de veertienvoudig kampioen van Oekraïne.

Vervolgens werd Van Leeuwen sportief directeur bij Kairat Almaty, waarna hij jarenlang aan de slag ging bij Maccabi Tel Aviv als hoofd jeugdopleiding. Bij de Israelische topclub werd Van Leeuwen voor het eerst hoofdtrainer. Na enkele maanden werd hij echter ontslagen, waarna hij in 2022 aan de slag ging bij Zorya Lugansk. Na een goed seizoen durfde Shakhtar het aan Van Leeuwen over te nemen van de competitiegenoot, maar over een geslaagd huwelijk kan men dus niet spreken na het nieuws van maandag.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind Shaktar wel een leuke club voor Steijn..

Wist niet dat shakhtar een Nederlandse coach had. Klaarblijkelijk door alle media gemist, daar ik ook geen nieuws kan vinden over zijn aanstelling.

Weet wel de plekken uit te kiezen om trainer te zijn. Overal vliegen de raketten je om je oren.

16 oktober 2023 om 20:21

Hij komt uit Zoetermeer, dan ben je wel het een en ander gewend. Heb overigens nog nooit van de man gehoord, had geen idee dat we nog een Nederlandse trainer in de CL hadden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren