Update: Köln ziet af van verder protest tegen beslissingen VAR

Dinsdag, 19 september 2017 om 11:13Chris Meijer • Laatste update: 11:19

1.FC Köln wil dat het duel met Borussia Dortmund overgespeeld wordt. De ploeg van trainer Peter Bosz won met 5-0 van die Geissböcke, maar de videoscheidsrechter (VAR) nam bij het tweede doelpunt van die Borussen een discutabele beslissing. Volgens 1.FC Köln was die beslissing dusdanig cruciaal dat de club besloten heeft om protest aan te tekenen bij de Duitse voetbalbond DFB.

Sokratis Papastathopoulos zorgde voor de discutabele 2-0 in het duel tussen Borussia Dortmund en 1.FC Köln. De Griekse verdediger ging na een hoekschop het duel in de vijf meter aan met Köln-doelman Timo Horn en leek daarbij te duwen, waarna de bal in het doel verdween. Echter, scheidsrechter Patrick Ittrich keurde de treffer af, maar raadpleegde wel de videoscheidsrechter. De videoscheidsrechter keurde de treffer wél goed en zo kreeg de Griekse verdediger de treffer toch nog op zijn naam. De scheidsrechter zou daarnaast al gefloten hebben voordat de bal over de lijn was.

“Dit was duidelijk een fout en het besliste de wedstrijd. Als de regels dit voorval goedkeuren, is het een nieuwe start. Maar we zullen zeker protest aantekenen”, liet Jörg Schmadtke, sportief directeur van Köln, weten tegenover Sky. Overigens zorgde de videoscheidsrechter er in de tweede helft ook nog voor dat Borussia Dortmund een strafschop kreeg. Bij die Borussen begrijpt men maar weinig van de boosheid bij Köln.

“Het interesseert me helemaal niet of ze gaan protesteren. Wat me wel interesseert, is dat de beslissingen van de videoscheidsrechter terecht waren. Als je na zo’n wedstrijd gaat protesteren, ben je een slechte verliezer. We waren superieur”, zei Hans-Joachim Watzke, algemeen directeur van die Borussen, tegenover de Duitse pers. “Nu protesteren zou belachelijk zijn. We wilden allemaal de videoscheidsrechter en die hebben we nu. Dan moeten we niet gaan zeuren als die een beslissing neemt.”

Doelpuntenmaker Sokratis was zich van geen kwaad bewust, zo vertelde hij tegenover Goal. “Ik heb de doelman niet aangeraakt. Het is goed dat er een videoscheidsrechter is, in de Champions League is die er bijvoorbeeld nog niet. Het was terecht dat het doelpunt werd goedgekeurd, dus we hebben gezien dat de videoscheidsrechter een meerwaarde is.”

Update 19 september 11.13 uur - Köln ziet af van verder protest tegen beslissingen VAR
1. FC Köln ziet toch af van het plan om protest aan te tekenen tegen de 5-0 nederlaag die het zondag leed tegen Borussia Dortmund. De videoscheidsrechter nam bij de 2-0 van Sokratis Papastathopolous een discutabele beslissing en die Geissböcke laten dinsdagochtend in een officiële verklaring weten het er nog steeds niet mee eens te zijn dat de treffer van de Griek goedgekeurd werd. Köln acht de kans van slagen van een verder protest echter klein, waardoor het de zaak toch laat rusten.


Poll

Vind jij het protest van 1.FC Köln terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Met of zonder die goal Köln was gister zo slecht dat ze met 13 man nog 3 0 zouden verliezen. Wat was dat hopeloos zeg, als ze zo doorgaan zijn kanshebber voor degradatie. En dan achteraf ook nog de wedstrijd overnieuw spelen over iets waar ze absoluut geen recht op hebben... Ik heb de beelden net opgezocht en ik geef het voordeel aan Dortmund.

Inderdaad een duidelijke fout... van je eigen keeper.

18 september 2017 om 10:47

Inderdaad, er zat nog een verdediger tussen Sokratis en Horn, dus ik snap alle ophef niet zo.

18 september 2017 om 12:38

Eens dat het een geldig doelpunt was. Wat ik echter in deze wel van belang vind; floot de scheidsrechter voor een overtreding voordat de bal de voellijn passeerde? In dat geval mag hij het doelpunt nooit toe kennen.

18 september 2017 om 13:18

De fluit wordt inderdaad ingezet voordat de bal de doellijn passeert, dus dan kan het in principe geen goal zijn, nee.

18 september 2017 om 14:01

Je zou kunnen argumenteren dat sokratis de verdediger tegen de doelman duwt.

19 september 2017 om 17:50

Dan nog is het geen reden om een wedstirjd over te spelen, in elke wedstrijd worden fouten gemaakt door de arbitrage. Zolang niet aangetoond is dat een beslissing opzettelijk genomen is, zal er nooit overgespeeld worden.

Anders wil Ajax ook graag de wedstrijd tegen Groningen van verleden jaar overspelen, worden we misschien alsnog kampioen

Tja wat maakt het uit? Ze hadden er dan. Alsnog in de 2e helft 4 0 van gemaakt

18 september 2017 om 11:55

Weet je nooit. Ajax was gisteren ook een stuk beter in de eerste helft. Als dit geval bij Ajax voor was gekomen en ze hadden 2-0 gemaakt, had ADO waarschijnlijk niet meer langszij gekomen. Dit had ook kunnen gebeuren in deze wedstrijd als de goal afgekeurd was.

18 september 2017 om 12:12

Marrecec, klopt wat je zegt hoor maar als je 5-0 op je broek krijgt is het wel een ander verhaal he, BVB was echt enorm veel beter. Ik vond het niet eens een overtreding op de keeper maar ookal zou dat wel zo zijn, hoezo zou dan in godsnaam de wedstrijden opnieuw gespeeld moeten worden?? Dit is echt nog nooit gebeurd in heel de geschiedenis van het moderne voetbal volgens mij, tekenend voor de machteloosheid bij 1.FC Köln momenteel..

Dat je dit met droge ogen kunt beweren zeg. Een overduidelijke ketser van de keeper. De keeper mag je niet aanvallen in de vijfmeter, maar een tegenspeler mag gewoon in de vijfmeter komen en springen. Dat de keeper vervolgens begint te prutsen, betekent niet dat er een overtreding is gemaakt. Volledig terechte goal en een mooie overwinning voor Dortmund!

18 september 2017 om 13:30

Het gaat niet om de overtreding, maar om het moment van fluiten. Goal werd pas gemaakt nadat er gefloten was.

Lol

Wat zou BVB wel niet moeten doen tegen Tottenham waarbij ze extreem zijn benadeeld?

Je staat voor schut om dit te willen aanvechten als je buiten dit ook nog eens helemaal zoek bent gespeeld.

Alsof je altijd eist om een 'rematch' als de scheidsrechter een foute beslissing neemt. Dan zou bij ons elk duel worden overgespeeld...

18 september 2017 om 11:45

Ajax heeft vaak de scheidsrechter mee, maar zou niet durven zeggen elk duel....

On: Volgens mij gewoon een terechte goal, dus snap deze ophef niet. Lijkt er meer op dat zij een uitweg zoeken om de wedstrijd opnieuw te mogen spelen.

18 september 2017 om 12:16

Het gaat helemaal niet over Ajax DVV20, er wordt gedoeld op dat er in haast iedere eredivisiewedstrijd wel een fout wordt gemaakt, en in de Bundesliga natuurlijk ook. Je kunt niet zomaar remaches gaan eisen, dat slaat werkelijk nergens op.

18 september 2017 om 12:35

Hahahaha, ik bedoel in de Eredivisie hoor! Niet alleen Ajax...

19 september 2017 om 17:51

Mee? Nee hoor, Ajax heeft de scheidsrchter vaker tegen. Dat is gebleken uit diverse onderzoeken. Kijk de wedstrijd van Ajax tegen Groningen van verleden jaar nog maar eens na.

Als ik het goed zie keurt de scheidsrechter hem af voor hands van die dortmund speler en dat wordt overruled. Terecht denk ik als ik de herhaling zie, bal rolt over z'n rug.

Gaat niet over aanvallen/duwen van de keeper. Die regel is trouwens ook al een jaar of 3-4 geleden aangepast, keeeper heeft geen extra becherming in de 5, maar is een normale veldspeler.

Het verhaal is niet goed weergegeven. Köln argumenteert dat de bal niet over lijn was toen de scheids ging fluiten. Volgens de regels moet dan, als de beslissing door de videoscheids corrigeert wordt, het spel met een scheidsrechter bal vervolgt worden. Nu vraagt Köln een complete herhaling van de wedstrijd.

Het is wel zo dat dit zo in het regelboek staat. Maar, ik sluit me aan bij Watzke, dat Köln zich hier vooral als "sore looser" toont. Niet voor de eerste keer.

Dit was overduidelijk een fout van de scheidsrechter. Er was al gefloten voordat Sokratis scoorde. Vind het echt schandalig dat de goal is goed gekeurd. Dit is niet een kwestie van iets niet zien of te licht/zwaar straffen, maar de opgestelde regels simpelweg niet naleven. Ik vind echter dat Schamdtke zich lichtelijk belachelijk maakt door een rematch te eisen. Hij zou zich eerder druk moeten maken dat hij geen waardige vervanger voor Modeste heeft gehaald. Was zelf in het stadion en heb zelden een zo'n zwak Köln gezien de laatste jaren. Neemt niet weg dat de Dfb/dfl grondig naar deze zaak moet kijken. Dit mag niet nogmaals voorkomen. De VAR is een verrijking voor het voetbal, maar er zitten nog wel een hoop haken en ogen aan. Ik snap daarom ook de reactie van die verschrikkelijke Watzke niet. Duidelijke spelregels omtrent de VAR gaan toch ook Dortmund aan? In plaats daarvan gaat hij weer arrogant leuk staan te doen.

Ik ben natuurlijk geen BVB fan. Echter de punten horen gewoon in die verbotene Stadt te blijven. het was geen overtreding, de keeper maakt een enorme blunder en rest spreekt voor zichzelf!

19 september 2017 om 12:26

Bedankt voor de faire commentaar, op weg naar Herne-West?

Wijze beslissing van het Keulse management, anders was hun sympathiewaarde toch erg gezakt bij de Duitse voetbal fans.

19 september 2017 om 12:46

Toch moet wel duidelijk worden hoe het kan dat een scheidsrechter fluit voordat de bal over de lijn is geweest en vervolgens toch een doelpunt geeft. Dat is onmogelijk en zou in de toekomst niet meer mogen gebeuren.

19 september 2017 om 14:20

Precies, zie mijn post hierboven

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
A. ZicklerAanvaller
M. ReusAanvaller195
S. TiggesAanvaller72
M. HitzKeeper20
G. KobelKeeper190
R. BürkiKeeper00
L. UnbehaunKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Borussia Dortmund.

43 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2019-2021 Bayer Leverkusen
2017-2017 Borussia Dortmund
2016-2017 Ajax
2016-2016 Maccabi Tel Aviv
Laatste voetbalnieuws

Peter Bosz verslaat oude bekende in onaantrekkelijke Derby du Rhône

Olympique Lyon heeft de Derby du Rhône tegen hekkensluiter Saint-Étienne vrijdagavond in winst omgezet. Les Gones versloegen, zonder groots te spelen, de streekrivaal met 1-0 door een rake strafschop van Moussa...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren