Barça wint Trofeu Joan Gamper na emotioneel duel met Chapecoense

Maandag, 7 augustus 2017 om 22:25Demen Bulbul • Laatste update: 22:28

Barcelona heeft de 52ste editie van de Trofeu Joan Gamper weten te winnen. Het elftal van Ernesto Valverde bond maandagavond in het laatste oefenduel ter voorbereiding op het nieuwe seizoen de strijd aan met Chapecoense, maar had in eigen huis uiteindelijk geen kind aan de Braziliaanse club: 5-0

Chapecoense was door Barcelona uitgenodigd voor de traditionele openingswedstrijd in Camp Nou, nadat een vliegramp in november vorig jaar het leven kostte aan 19 van de 22 selectiespelers van de club. Nadat de aftrap was verricht door twee overlevenden van de ramp, trok Barcelona ten aanval voor eigen publiek. De ploeg van Valverde had vrij weinig te duchten van Chape en liep binnen dertig minuten uit naar een riante voorsprong.

Gerard Deulofeu opende na zes minuten spelen de score na een briljante aanval over diverse schijven, waarna Sergio Busquets de voordelige marge voor Barcelona vrijwel onmiddellijk verdubbelde met een fraai afstandsschot. De thuisploeg nam daarna wat gas terug, maar zou nog voor het verstrijken van het eerste half uur op een 3-0 voorsprong komen via Lionel Messi. De Argentijnse superster ging een combinatie aan met Deulofeu en kon vervolgens van dichtbij scoren.

Na de onderbreking sloeg Barcelona nog tweemaal toe via Luis Suárez (na een combinatie met Messi) en Denis Suárez (schot van dichtbij), maar het hoogtepunt van de wedstrijd was de publiekswissel die Alan Ruschel nog in de eerste helft kreeg. De verdediger was een van de overlevenden van de vliegramp en werd tien minuten voor rust onder luid applaus naar de kant gehaald. Jasper Cillessen maakte in de tweede helft zijn opwachting aan de kant van Barcelona, dat zondagavond Real Madrid treft in het eerste duel om de Spaanse Super Cup.


Poll

Wie wint de Spaanse Super Cup?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door lamanita5)

Niet kunnen kijken, hoe speelde Deulofeu?

7 augustus 2017 om 22:29

Goed en in dienst van het elftal. 1 goal en 2 assists, probeerde steeds anderen in stelling te brengen en verdedigde zelfs soms mee. Als Luis Suarez hem als 'volledige' medespeler had gezien had hij nog 2 keer alleen op de keeper af gekund, maar Suarez ging nu voor eigen succes (als daar Neymar had gestaan had Suarez hem wel afgegeven).

Heeft toch van zich doen spreken, in tegenstelling tot Paco en Munir. Die 2 vind ik toch echt gekort komen voor Barcelona dit seizoen, brengen weinig vanaf de bank. Deulofeu kan misschien nog wel eens een wedstrijd openbreken.

7 augustus 2017 om 22:31

Slecht hij verloor constant de bal en miste 2 100% kansen. Nooit meer laten spelen die jongen

7 augustus 2017 om 22:44

Hahahaha mooi verwoord, maar fals info. Hij speelde echt goed, kon goed combineren met Iniesta en Messi. Ik had altijd het indruk dat hij spelinzicht miste, maar nee vandaag had hij het juist wel. Ik vond hem wel soms onzeker, heb genoeg van zijn acties gezien bij Ac Milan, maar vandaag probeerde hij niets zelf. En dat is eigenlijk wel goed, dus speelde vooral in dienst van anderen. Goed begin.

8 augustus 2017 om 17:41

weinig aan de bal

Tsjongejongejonge wat was Messi weer goed! Hij is nog altijd de man die bepaalt wanneer Barcelona versnelt en gevaarlijk wordt. Verder speelde Iniesta erg sterk en was de hele verdediging solide. Deulofeu een goal en 2 assists, bewijst toch wel wat te kunnen maar zal (helaas, en net als Paco en Munir) dit seizoen weinig belangrijke minuten mogen maken omdat er nog een ster gekocht gaat worden.

Zou het Barcelona wel vinden sieren als ze de gok nemen en met deze 3 talenten het seizoen in gaan en het geld van Neymar gebruiken om de belastingschuld verder te reduceren. Op het middenveld lopen ook genoeg getalenteerde spelers rond, daar hoeft nu nog geen extra ster bij (eventueel volgend seizoen als Iniesta stopt en de talenten zich niet voldoende door ontwikkelen). Zou vooral Roberto dit jaar graag in de basis zien doorstromen.

Puntjes van kritiek: Mascherano verliest direct weer een kopduel die in de Champions League had geleid tot een tegengoal, en Paco mist een penalty (zal hem weer geen goed doen...)

7 augustus 2017 om 23:15

Messi was vorig seizoen, in tegenstelling tot wat velen denken (lees afleiden adhv de statistieken...maar vooral de gemiste prijzen), al fenomenaal goed. 75% van de aanvallen van Barcelona komen rechtstreeks of onrechtstreeks via hem. Het is echt gewoon een fenomeen en hij bepaalt meer dan ooit het spel van Barcelona. Ik verwacht dit seizoen niets anders en hoop dan ook dat er nu wat meer prijzen aan gekoppeld zijn.

Dat brengt me dan tot het punt waar ik het niet eens met je ben. Hoewel ik het ook echt heb voor jongens als Deulofeu, Samper, Roberto, Rafinha en Alena en ze ook echt kansen wil zien krijgen, moet er gewoon echt iemand worden toegevoegd aan de selectie die die magie heeft die andere spelers niet hebben. Iemand die risico in zijn spel legt, het spel kan versnellen en iets kan forceren in de moeilijke momenten. Is dat nu op het middenveld of op linksvoor of allebei, ik weet het ook niet. Ik bevind me ook in een tweestrijd waarin ik enerzijds weer hoop op een heropleving van La Masia, maar anderzijds ook besef dat je met deze kern (als het om de knikkers gaat) gewoon weer tekort gaat komen.

Tenslotte is dat gezeur over die schuld zo onnodig. Barcelona draait omzet als nooit tevoren en voert een financieel gezond beleid. Maar vooral, die schuld in waarde ten opzichte van de waarde van de club Barcelona is echt een peulenschil.

8 augustus 2017 om 02:09

Ik heb je nog nooit ergens een reactie zien plaatsen @Lamanita5 maar wat prachtig verwoord en onderbouwd. Op wat voor speler hoop je precies? En dan bedoel ik voorbeelden.

8 augustus 2017 om 07:11

Als ik zo naar zijn (goede) stukje kijk, dan zou ik denken dus een coutinho, hazard. Jongens die in de bal kunnen spelen, maar ook veel diepgang hebben. Een perfecte balcontrole, sterk in korte combinatie, over afstand en individueel gewoon 2 a 3 man kunnen afschudden.
Ik zie persoonlijk in dembele nog niet de speler die een jaar lang top zal zijn. Vind dat een momentenspeler die in een superteam zeer zal zijn. Maar daarvoor heeft barca echt nog een speler als countinho /hazard nodig. Iemand die hetzelfde kan spelen vanaf links, als messi vanaf rechts. Daarnaast blijf ik hopen op een iets ander systeem, eentje waardoor de centraal achterin iets meer zekerheid hebben, maar waarmee ze ook meer druk kunnen zetten over het gehele veld zoals tijdens de super jaren.

8 augustus 2017 om 11:07

@sampaolifeye

Wel, het lijkt makkelijk voor Barcelona met die 222 miljoen euro, maar dat is het in werkelijkheid allerminst. Elke club vraagt de hoofdprijs voor hun spelers en de supporters volgen de acties van de club met argusogen. Bartomeu beseft maar al te goed dat er een grote naam geëist wordt aangezien anders de druk op zijn figuur ongekende hoogtes gaat aannemen.

Als ik puur kijk (maar het volgende is allemaal mijn persoonlijke mening als volger van Barcelona) naar wat Barcelona kan gebruiken op dit moment, dan zie ik 3 a 4 posities die kunnen of moeten versterkt worden. Ik zal even kort schetsen welke spelers ik daarbij als potentiële kandidaten zien.

Eerst en vooral de meest dringende positie, linksvoor. De vervanger van Neymar, al ben ik van mening dat die op dit moment gewoon niet te vervangen is. Ik kijk hier vooral naar 2 dingen: 1) De speler moet diepgang in zijn spel hebben en 2) de connectie met MS (messi en Suarez). Het is zo dat Messi zwerft over het hele veld en vaak diep terugzakt of heel centraal speelt en dus, als je dan met een winger zit die ook uitsluitend in de bal komt, vrees ik voor steriel spel zonder diepgang. Neymar kwam graag aan de bal, maar stond ook altijd klaar om achter de laatste linie te kuipen als Messi zijn actie naar binnen toe maakte. Mijn tweede criterium heeft betrekking tot wat mij betreft de absolute sterkte van Msn. Hun samenspel was voor mij gewoon vaak telepathie. Ze vinden elkaar blindelings en dat maakt zo een dodelijke combinatie. Dat gezegd zijnde, welke spelers zouden hieraan kunnen voldoen. Coutinho zie ik eerder voor de positie van nummer 10 dan voor linksvoor aangezien hij ook liefst de bal aan de voet heeft. Ik denk eerder aan bijvoorbeeld Alexis Sanchez. Hij zit in zijn laatste contractjaar bij Arsenal en heeft die Zuid-Amerikaanse connectie. Minpunt is zijn (in voetbaltermen) iets oudere leeftijd. Dan denk ik aan Dybala. Zou imo zeker goed klikken met Messi en Suarez. Minpunt is dat hij bij Juventus fungeert als schaduwspits. Dit zelfde probleem geldt voor Griezmann. Ik ben al fan van hem van zijn tijd toen hij nog te bewonderen was in Anoeta, maar ook hij speelt beter in een centrale rol. Tenslotte denk ik aan Dembele (ook de meest realistische optie voor Barcelona op dit moment). Kan zeker fungeren als linksvoor en heeft enorme potentie. Over de connectie valt te twijfelen, maar als hij geen sterallures heeft zie ik dat wel goed komen. Uiteindelijk was Neymar ook een Braziliaan en die spreken nu eenmaal...ja Portugees.

Dan heb je de positie van nummer 10. Of beter gezegd, de positie waar Iniesta speelt. Hoewel Iniesta aan de bal nog altijd een streling voor het oog is, moet er aan vervanging gedacht worden. Vorig seizoen als hij ontbrak, zag je de creativiteit op het middenveld ook de dieperik inzakken en kwam alle druk op de voorhoede te liggen. Ik zie in de huidige kern enkel Denis Suarez en Alena als potentiële vervangers, maar beiden moeten echt nog stappen zetten en dus zou versterking zeker welkom zijn. Hier denk ik meteen (net zoals Barcelona) aan Coutinho. Op de korte ruimte enorm sterk en heeft gewoon die flits in zijn spel. Plus zoals eerder gesteld, kan hij eventueel ook uitwijken naar linksvoor. Andere opties (niet realistisch gesteld) die ik zou zien zitten: Eriksen en Thiago Alcantara (heb zijn shirt van toen hij net kwam piepen nog altijd in mijn kleerkast liggen). Alle vernoemde heren zijn meesters aan de bal wat een essentiële eigenschap is.

De postitie van nummer 8. Die die Xavi zolang ingevuld heeft en nu eigenlijk wordt ingevuld door Rakitic. Hier zie ik 2 type spelers die de kern zouden kunnen aanvullen: 1) een speler die het middenveld body geeft. Dit slaat in het algemeen op fysieke kracht, dus iemand met een groot loopvermogen reken ik ook bij deze categorie. 2) een controleur a la Xavi. Hoewel ik persoonlijk voor deze positie op dit moment niemand extra zou halen, zijn eventuele opties de volgende. De club heeft haar oog laten vallen op Seri van Nice. Valt eerder onder de eerste categorie met zijn grote motor. Is een box-to-box speler met ook nog een goede passing. Pluspunten zijn zijn jonge leeftijd en zijn (relatief) goedkoper prijskaartje. Daarnaast heeft Barcelona ook zeker Paulinho nog niet uit het hoofd gezet. Duidelijk ook eerste categorie, maar net zoals vele andere mensen twijfel ik ook aan zijn capaciteiten en bovendien is hij ook al ouder. Verratti is de verpersoonlijking van de tweede categorie, maar letterlijk onmogelijk te halen voor Barcelona. Ook Thiago zou perfect deze rol kunnen verpersoonlijken.

Tenslotte de positie van centrale verdediger. De ideale centrale verdediger van Barcelona heeft voldoende snelheid (je moet met 40 meter ruimte in je rug kunnen spelen), een goede balbehandeling en natuurlijk de nodige verdedigende capaciteiten. Inigo Martinez zou naar verluidt dicht bij Barcelona staan. Een stevige verdediger met aardig wat snelheid, ik twijfel voorlopig enkel nog aan zijn voetballende kwaliteiten. Niettemin zou ik deze transfer toejuichen. Andere optie die ik zou zien zitten is Laporte van Bilbao (iets prijziger wel). Daarnaast zou de Colombiaan Yerry Mina al akkoord zijn met Barcelona voor een transfer in 2018.

Zo, wie geïnteresseerd is mag altijd eens lezen en eventueel feedback geven

8 augustus 2017 om 09:01

Zoals Lamanita5 hierboven ook al aangeeft, is het bijna niet te doen om het seizoen in te gaan met de spelers die er nu staan.
Temeer omdat er spelers zijn die juist prijzen willen winnen en geen baat hebben bij een of twee jaar geen prijzen.
Tuurlijk kunnen spelers als Suarez en Messi nog wel enkele jaren mee, maar Suarez is niet gekomen om Barcelona te helpen de jeugd weer toe te passen. Hij wil prijzen winnen, zo veel mogelijk in zijn laatste jaren.
Jongens als Messi, Busquets, Suarez en Pique verwachten ook een top aankoop, omdat Neymar vertrokken is.
Je levert ontzettend veel kwaliteit in, waar het nog maar de vraag is of je iets gaat terugkrijgen van die kwaliteit.

Persoonlijk zou ik het niet erg vinden als Barcelona het doet met de groep die er nu staat, maar ben bang dat er onrust komt wanneer er geen prijs gewonnen wordt. Dus je zit als bestuur in een spagaat.
Real Madrid lijkt sterker te worden, waar Barcelona zwakker is geworden. Als uiteindelijk Suarez minder wordt (of weg gaat) hou je alleen Messi over van het magische trio.. Dat is nou eenmaal niet voldoende voor prijzen.

Busquets wat een mooie schot voor en vdm

Denis Suarez speelde ijzersterk en inderdaad wat blijft Messi toch wel de man bij Barcelona... Ik zie barca wel winnen tegen real onder Valverde en misschien toch een gokje wagen zonder "ster" te halen met die 222 miljoen..? Al moet het wel gerelativeerd worden en blijft het uiteraard maar een trofeu gamper tegen chapecoense

7 augustus 2017 om 22:41

Ik vond denis juist heel zwak had een paar momenten maar deed veel meer fout dan goed zoals altijd loopt zich altijd een paar keer vast en wat slechte voorzetten en passen en dan doet hij wat goeds en dan is het wat is denis toch goed maar dat is natuurlijk mijn mening

7 augustus 2017 om 23:09

Vond hem anders goed inlopen op die assist van Messi, maar was inderdaad beetje slordig in de passes vandaag

Leuke wedstrijd om naar te kijken... Soms wat ego acties waaronder ook van Messi wasr hij soms beter had kunnen spelen ipv door dribbelen. Maar verder wel weer heerlijk gespeelde wedstrijd van Messi.

Deulofeu speelde ook een prima wedstrijd.

En wat een heerlijke goal van Busquets!!

7 augustus 2017 om 22:43

Je bedoeld natuurlijk te zeggen ego acties van Messi nadat hij 3 of 4x mensen in scoringspositie zet en ze er niks mee doen.

7 augustus 2017 om 22:48

Nee ik doel op een paar loop acties waarbij een man teveel tegen komt! 👌 Zoals de actie waarbij die bijvoorbeeld had kunnen passen naar Suarez

Rare Poll bij een stukje over een vriendschappelijke wedstrijd, maar goed . Toch denk ik dat barca gaat winnen. Ik ben bang dat de honger is gestild bij ons, en dat juist barca, met valverde (in mijn ogen de beste aankoop) en zonder neymar juist goed gaat presteren dit jaar. Messi gaat dit jaar weer ons versteld doen staan, nu neymar weg is moet hij weer meer als vorig jaar opstaan en het elftal leiden. En dit kan hij als de beste. Ik hoop dat ik het mis heb, maar ben echt bang dat barca weer kampioen wordt.

7 augustus 2017 om 23:00

Jij bent het meest bang d Madrid
Vorig seizoen bijna bij elk wedstrijd zei je dat real zou verliezen.....

8 augustus 2017 om 08:01

Euh, zoveel reageer ik niet, dus dat klopt van geen kant. Ik denk dat de selectie er niet slechter op is geworden, maar dat de honger gestild is na 2x de cl te hebben gewonnen. Ik hoop dat het niet zo is, maar we zullen zien.

Leuk om het team weer in actie te zien en ja ik weet het het was niet de moeilijkste wedstrijd maar het team oogde scherp en fris verder was Messi weer GE-WEL-DIG!!!!!! en vond ik ook Sergio , Iniesta , Denis en Rakitic goed spelen ook leuk om de talentjes in actie te zien hoop dat zij kunnen doorbreken wat verder Deulofeu betreft vond ik ook zeker goed spelen hij wou zich graag laten zien nu op naar de wins in de spaanse supercup
Visca el Barca!!!!

Coutinho➡Barcelona❓❔❓❔

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4938 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergi RobertoVerdediger32
Sergio BusquetsMiddenvelder30
F. de JongMiddenvelder30
M. BraithwaiteAanvaller32
Jordi AlbaVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

86 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren