Heerenveen legt zich neer bij vertrek smaakmaker: 'Voor allebei het beste’

Dinsdag, 4 juli 2017 om

Als het aan sc Heerenveen ligt, mag Sam Larsson deze zomer vertrekken. De Friese club is niet van plan om een transfer van de 24-jarige aanvaller te dwarsbomen, maar wil wel het juiste bedrag ontvangen. Larsson heeft aan sc Heerenveen laten weten dat hij deze zomer toe is aan een nieuwe uitdaging.

“De afgelopen twee transferperiodes hebben we Sam niet laten gaan, maar bij een goed bod zullen we nu wel meewerken aan zijn vertrek. Dat is voor de club en Sam het beste”, zegt Gerry Hamstra, technisch manager bij sc Heerenveen, in gesprek met Voetbal International. Onder meer Fiorentina en Atalanta worden genoemd als mogelijke bestemmingen voor Larsson.

Clubs zullen wel het juiste bedrag voor de Zweed op tafel moeten brengen. Er kwam tot nu toe één bod binnen, maar dat lag volgens Hamstra veel te laag. De aanvaller heeft bij sc Heerenveen nog een contract tot 2018, maar de club heeft een optie om die verbintenis met één seizoen te verlengen. De Friezen namen Larsson in 2014 voor anderhalf miljoen euro over van IFK Göteborg. Tot dusver kwam Samba Sam tot 86 wedstrijden in dienst van Heerenveen, waarin hij 23 keer doel trof.


Poll

Moet Sam Larsson naar een topclub in de Eredivisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door jeron)

Volgens mij een jongen die incidenteel zn klasse en potentie laat zien maar weinig structureel. Mist misschien (meerdere) ervaren teamgenoten om hem structureel goed te laten functioneren?

Voor spelers als Larsson ga je naar het stadion. Ik heb de afgelopen 3 seizoenen bij vlagen echt genoten van deze voetballer. Maar inderdaad voor beide partijen is een vertrek nu het beste, voor Larsson zodat hij verder gaat ontwikkelen. Voor Heerenveen zodat ze die 6 miljoen in een rechts en linksback en 2 buitenspelers kunnen investeren.

4 juli 2017 om 09:14

6 miljoen stelt niks voor zelfs voor een club als AZ zou dit te doen zijn. Ik vraag mij echt af of hij het red bij een grotere club in Nederland.

4 juli 2017 om 09:24

In de afgelopen winter zou 8/9 miljoen logisch zijn, echter heeft Larsson net als de rest van Heerenveen geen beste tweede seizoenshelft gespeeld, met 6 miljoen gaat Hveen wel akkoord denk ik.

4 juli 2017 om 09:28

Jaa true ik denk alleen dat 6 miljoen voor top 4 voldoende is. Dit zijn echt koopjes in de eredivisie.

4 juli 2017 om 09:29

voor de top 4

4 juli 2017 om 11:27

Wat is de top 4? De (traditionele) top 3 ken ik maar ik zou niet durven zeggen wie nou die vaste 4e club is, zeker als we het hebben over aankopen, daarin heb je eigenlijk meer een top 2, dan komt Feyenoord (die nu een keer aardig kunnen uitgeven maar dat is vaak anders geweest) en dat weer wat verderop komt de nummer 4. Spreken van een top 4 vind ik dus een beetje raar.

Feyenoord sla je slag aub, met de champions league die er aankomt is dit echt nodig. Ik vind de selectie nu namelijk echt niet champions league waardig, hopelijk versterken ze zich nog met haps en larsson en eventueel nog luckassen of st juste. Ze krijgen geld, dus vind dat ze het nou echt goed moeten besteden.

4 juli 2017 om 09:02

Deze jongen is niet geschikt voor de top.
Heerenveen is prima zijn niveau.

Af en toe laat hij zien dat het een geweldige voetballer is, maar pakte Heereveen nog veel te weinig bij de hand.

Met deze jongens wint Feyenoord de oorlog niet

4 juli 2017 om 09:08

Ik vind dit ook niet een speler voor de top. Hij is behoorlijk egocentrisch en als hij nu altijd goed was kon je dat door de vingers zien, maar dat is het hem nu juist. Nee ik zou zeggen als er een leuke subtopper uit duitsland komt lekker laten gaan. Hij heeft al meerdere malen aangegeven een stap te willen maken, als je nu winst kan maken op deze speler moet je dat gelijk doen.

4 juli 2017 om 09:09

Met de aankopen die jij opnoemt heb je ook geen Champions League waardig team, hoor. Sowieso is het een utopie om je te versterken voor de Champions League, waar je moet hopen op een 3e plek. Kongolo en Karsdorp scheelt best een hoop en een even goede of betere vervanger kun je toch niet halen. Een St Juste, Luckassen of Larsson moet überhaupt eerst nog laten zien aan te kunnen haken.

4 juli 2017 om 09:22

Ik verwacht dat Feyenoord dan minimaal 8 miljoen neer moet leggen en dat zie ik ze toch niet doen. Ben ook van mening dat je voor dat geld beter kan scouten.

4 juli 2017 om 10:32

Totaal niet een versterking voor Feyenoord. Leuke speler hoor maar veels te wisselvallig voor een club als Feyenoord. Zou dan eerder Zeneli oppikken indien Berghuis niet haalbaar is. Voor Heerenveen zou een vertrek zeker niet verkeerd zijn. Maken dan toch weer winst

Bij vertrek kijken naar Bradley Kuwas, Botaka en Grot.

Grot is te halen voor een hoge jupiler prijs
Botaka gratis
Kuwas zal je een paar cent voor neer moeten leggen

4 juli 2017 om 09:25

Botaka heeft al in België getekend, Kuwas gaf vorig jaar nog aan niks te zien in een overstap naar Heerenveen. Bovendien, Heerenveen kennende halen ze er een op uit Scandinavië.

4 juli 2017 om 09:57

Oeeh dan heb ik dat van Botaka gemist....
Jammer, vond hem zeker een leuke speler.

Scandinavische markt ken ik niet in talentvorm genoeg.

Als hij 6 miljoen kost dan moet Feyenoord dit doen! Ik heb hem liever dan Berghuis en Larsson kan mooi op links en Boetius op rechts, wat zijn echte positie ook is!

4 juli 2017 om 09:59

Als van Geel 6 miljoen neerlegt voor Larsson, moet de raad van bestuur hem direct ontslaan.
Hij heeft zeker zijn momenten van prachtig voetbal.
Maar je weet als linksback ook dat je het allemachtig druk krijgt met Larsson voor je.
Larsson voetbalt alleen als hij de bal exact in de voeten krijgt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Actuele wedstrijden

27 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Chelsea hoopt te kunnen profiteren van de eventuele overgang van Christian Eriksen naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren