Giroud continueert indrukwekkende vorm voor winnend Frankrijk

Frankrijk heeft de vriendschappelijke ontmoeting met Paraguay vrijdagavond in winst omgezet. De krachtmeting in Rennes eindigde in 5-0 voor les Bleus, met een hoofdrol voor Olivier Giroud. De aanvaller nam de eerste drie doelpunten voor zijn rekening en staat nu op zestien treffers in zijn laatste zestien A-interlands. Moussa Sissoko en Antoine Griezmann scoorden ook voor Frankrijk.

De eerste helft had veel weg van een training voor Frankrijk. Paraguay startte matig aan de wedstrijd en dat resulteerde in twee doelpunten van Giroud, in de eerste dertien minuten van de wedstrijd. Na goed voorbereidend werk van Ousmane Dembélé opende de aanvaller de score en daarna kopte hij een pass van Dimitri Payet binnen. Federico Santander liet na om de enige kans van Paraguay voor rust te benutten.

In de tweede helft liep Frankrijk verder uit, al moesten de fans in Roazhon Park tot de 69e minuut wachten. Giroud verzilverde een mooie voorzet van de ingevallen Lucas Digne en mocht vier minuten later plaatsmaken voor Alexandre Lacazette. Laatstgenoemde gaf in de 76e minuut de assist op Sissoko: 4-0. Eén minuut later profiteerde ook Griezmann van de totale wanorde in het strafschopgebied van Paraguay.

Frankrijk lijkt zodoende klaar voor het WK-kwalificatieduel met Zweden, op 9 juni. Met een zege op Luxemburg kan Nederland goede zaken doen in de strijd om de tweede plaats en daarmee de kans op een WK-ticket vergroten.