Bosz: ‘Eerlijk gezegd denk ik dat het meer geluk dan wijsheid was’

Donderdag, 20 oktober 2016 om 22:32Daniel Cabot Kerkdijk

/

Ajax moest donderdagavond voor het eerst in weken tijd genoegen nemen met een remise. Het team van Peter Bosz kwam in het Europa League-duel met Celta de Vigo weliswaar tot tweemaal toe op voorsprong, maar het duel in Balaidos eindigde in 2-2. "We zijn nog niet volwassen genoeg, maar ik vind wel dat we stappen aan het maken zijn", zo vertelde de oefenmeester van Ajax na afloop, in gesprek met RTL.

"Zeker als je in Spanje zo overeind blijft en bij vlagen zo goed speelt." Bosz vond het 'natuurlijk' jammer dat Ajax niet als winnaar van het veld stapte. "We moeten leren dit soort wedstrijden te winnen, maar verder ben ik trots op de ploeg. Vooral vanwege de manier waarop we dit resultaat hebben behaald."

"Met zeven punten uit drie wedstrijden doen we het heel aardig." Een merkwaardige hakbal van Andreu Fontàs betekende dit seizoen al de tiende tegentreffer uit een standaardsituatie voor de ploeg van Bosz. "Ik weet niet waar het hier misging, ik moet alles nog goed terugzien. Volgens mij kreeg hij hem op zijn hak. Eerlijk gezegd denk ik dat het meer geluk dan wijsheid was."


Poll

Ajax verdiende een overwinning


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door lausho)

Ach gewoon een prima resultaat van Ajax. Ik weet nog wel dat ze dit soort potjes altijd verloren. Uit tegen Celta puntje meegenomen en bijna zeker van overwintering. Prima toch?!

20 oktober 2016 om 22:59

Naja, celta had 2 doelpogingen 2 goals en van die 2 was er 1 een zondag schot die er prachtig in gaat en de ander een rommelgoal. Ajax was een klasse beter dus was dit resultaat zeker niet prima. Van tevoren kan je misschien zeggen dat gelijkspel prima is uit, maar als je zag hoe slecht dit celta was...

Ook was dat veld heel slecht. Heb heel de wedstrijd alleen maar spelers zien vallen en inhouden bij het sprinten.

20 oktober 2016 om 23:09

Zondagsschot mag je het eigenlijk niet eens noemen, het was eigenlijk niet eens een doelpoging, want hij schiet niet bewust...

Jammer want ajax verdiende hier zeker een overwinning en had dan al bijna de eerste plek in de groep te pakken.

21 oktober 2016 om 06:10

Hij schiet niet bewust? Heb je wel gekeken?

21 oktober 2016 om 08:07

Hij schiet harstikke bewust en dat hakje is een geluksdoelpunt absoluut waar maar ook geen rommelgoal. Je moet echt wedstrijden gaan kijken en dan reageren in plaats van iets verzinnen

20 oktober 2016 om 23:10

Wat je maar prima vind. Onze topploeg uit Nederland dat bijna met de sterkste 11 speelt tegen een Celta dat zonderAlvarez, Johny, Mallo, Cabral, Wass, Bogonda, Orellana, Aspas en Rossi speelde.

20 oktober 2016 om 23:19

Het is toch ook gewoon prima, ze staan 1e in de poule. Niks aan de hand wie zijn die namen die jij opnoemt?

20 oktober 2016 om 23:26

Vooral die laatste 2 zou je wel moeten kennen hoor. En met name Giuseppe Rossi, wat een top talent was dat toch. geteisterd door blessures en daardoor niet de top gehaald.

20 oktober 2016 om 23:29

De basisspelers van Celta die rust kregen.

21 oktober 2016 om 00:04

Thomas je zat er gewoon naast met je voorspellingen man. Mooi dat je daar niet op terug komt. Zo leer jij je ook kennen.

21 oktober 2016 om 00:39

Ajax staat dan ook gewoon eerste, twee uitdoelpunten bij het gelijkspel, twee uitwedstrijden gehad. Het zat vandaag een beetje tegen met het veld, de scheids en een mazzelgoaltje van Celta, volgende keer beter, maar uitstekend resultaat.

21 oktober 2016 om 00:52

@glory

Behalve dat, is het gewoon prima, maar kan hij die eer ajax natuurlijk niet toedichten, lijkt een blinde haat te hebben voor Ajax.

21 oktober 2016 om 05:46

Rossi is daar geen basis hoor vriend

21 oktober 2016 om 07:35

Lol Rossi? Hij heeft zijn beste tijd gehad.

21 oktober 2016 om 07:47

Rossi gaat waarschijnlijk wel starten in de derby.

Een gelijkspel in Vigo was genoeg voor Ajax. Ze hebben nog 3 wedstrijden te gaan waarvan 2 thuiswedstrijden. 1 overwinning of waarschijnlijk zelfs 2 gelijkspellen zijn genoeg om te overwinteren. Het spel van Ajax was vrij goed maar ze hadden gewoon pech. Fontas had geen idee wat hij deed en Orellana gaat hem nooit meer van zijn leven zo mooi inschieten met zijn verkeerde been. Desondanks gewoon een prima resultaat.

21 oktober 2016 om 00:13

Ze staan nu 13e in Spanje en speelden ook nog eens met een half B-elftal. Zwak dus deze 2-2.

21 oktober 2016 om 00:40

Uitstekend resultaat, ook nog twee uitdoelpunten, gat van 5 punten naar nummer drie en twee uitwedstrijden gehad. Zat meer in met een beetje meer geluk, maar ook prima zo.

21 oktober 2016 om 00:49

Ajax speelde ook niet met hun sterkste opstelling schone was er niet. En 1-0 winnen van een team die bijna niemand kent zwak.

21 oktober 2016 om 07:00

Waarom je Feyenoord erbij haalt in een artikel over een Europese wedstrijd van Ajax is mij een volledig raadsel?
Prima resultaat voor Ajax. Beide tweede goals zaten er prachtig in maar waren ook erg zwak verdedigd.

21 oktober 2016 om 07:36

Moet je nagaan hoe zwak Barcelona dan wel niet was.

Min puntje die berg aan gele kaarten, helaas wegens mijn werk de wedstrijd niet kunnen zien. Waren ze terecht?

20 oktober 2016 om 23:06

Veel waren erg stomme overtredingen die vol op de been waren en allemaal onnodig dus ja, ik zou zeggen dat ze terecht waren. Allemaal onnodig en dat kan nog effecten hebben op de rest van deze campagne

20 oktober 2016 om 23:10

Daarnaast werd er ook niet heel consequent gefloten. Celta had er ook 2-3 extra kunnen krijgen met wat consequenter werk van die scheids

21 oktober 2016 om 08:11

Dit idd. Hoewel de meeste gele kaarten voor Ajax wel terecht waren ( Veltman komt heel misschien nog wel goed weg met geel) was de scheids wel echt pro celta. Floot vrijwel alles van Ajax kant af en liet bij celta alles door gaan.

20 oktober 2016 om 23:09

Ja Araman. Zaten zelfs een paar met een rood randje bij vond ik zelf. Ajax was heel fel, duidelijk instructie. Kusje voor je papegaaien

Zonde dat het niet is gelukt om de overwinning binnen te halen. Bij een overwinning was je al bijna zeker van groepswinst waardoor je in de volgende ronde een mindere tegenstander treft. Met een beetje pech kan celta nu nog over ajax heen waardoor je tegenstanders als man utd kan treffen. Het Nederlands voetbal heeft de punten hard nodig dus het zou fijn zijn als ajax en eventueel feijenoord in de afvalronde ook nog een paar wedstrijden meekunnen.

21 oktober 2016 om 00:42

Zeuren over punten moet je bij PSV en AZ zijn.. Ajax heeft de meeste punten voor NL binnen gehaald tot nu toe en nu ook weer een keurig resultaat uit bij de lastigste tegenstander, weinig teams winnen in Vigo. Altijd gezeik, gewoon goed gedaan!

21 oktober 2016 om 02:49

Ajax had zichzelf kunnen helpen vandaag door zich te verzekeren van de eerste plaats. Dat hebben ze nagelaten. Eindigen ze tweede kunnen ze zomaar een zware tegenstander treffen. Het is gewoon zonde. Ajax had de controle totdat bosz defensief ging wisselen. Ze hadden nu al op zeker groepswinnaar kunnen zijn.

21 oktober 2016 om 02:55

Daarnaast had ik het niet over psv en az. Ik heb het over ajax die een kans hebben laten liggen tegen een zwak celta vandaag.

21 oktober 2016 om 11:54

@fedormarin

Nagelaten.. ach het zat niet erg mee deze wedstrijd, ajax staat er uitstekend voor en het maakt geen reet uit op welke plek je eindigd, overigens hebben ze voor de eerste plek met twee uitdoelpunten ook goede zaken gedaan.

Ajax had daarna ook gewoon controle, maar het enige echte schot op goal ging erin.. En die mocht er nog wezen ook. Ik wordt een beetje moe van dat negatieve gezeik, gewoon prima resultaat.

Wanneer hebben ze goed gespeeld dan? Op het begin was er controle, maar werd er geen kans gecreëerd, daarna lukt het amper om meer dan 4x naar elkaar over te spelen en creëer je nog steeds niks.

En dat ook nog tegen een Celta dat enkele spelers liet rusten..

Waar je maar blij mee bent. Gelijkspelen tegen het B-team van Celta. Hadden 3 punten moeten zijn, dus een mager resultaat.

21 oktober 2016 om 00:43

3 wedstrijden, twee uit, 7 punten en nu ook nog twee uitdoelpunten, zijn weinig ploegen die het beter doen in Europa. Ajax heeft ook nog een vrij lastige poule, uitstekend!

21 oktober 2016 om 02:31

Eens gewoon matig resultaat als je zag wat celta bracht. En op papier mis ee sterke poule maar als je ziet wat b.v standard luik doet. Is niet best ajax moet deze groep met overtuiging winnen.

21 oktober 2016 om 07:50

Inderdaad vond ik de reacties uit het Ajax-kamp, en de supporters hier op VZ, aanvankelijk ook nogal ongefundeerd positief. Op papier is 2-2 uit tegen Celta helemaal niet verkeerd, maar om nou te zeggen dat er goed is gespeeld. Ik vond het eigenlijk een draak van een wedstrijd die vol stond van geklungel en fouten, waarbij alleen een aantal fraaie goals het nog enig aanzien gaven. Verder was het een troosteloze wedstrijd in een vergelijkbare ambiance.

Hoewel het lijkt alsof het een teleurstellend resultaat is vanwege de late 2-2, was die natuurlijk wel gewoon dik verdiend vanuit Celta oogpunt. Ajax scoorde twee keer uit het niets in een fase waarin Celta toch een optisch overwicht had.

Het meest jammer is eigenlijk nog dat Ajax niet gewoon gewonnen heeft om Celta af te straffen voor het sparen van een aantal belangrijke spelers. Daar had je korte metten mee moeten maken, zonde dat dat niet is gelukt.

21 oktober 2016 om 11:50

Het was net een glijbaan daar, ik denk dat je niet veel meer kan verwachten, mooie doelpunten en een goed resultaat. Verder was het voor mij spannend, ik vond Ajax bij vlagen erg goed en leuk om te zien en verder snap ik wel waarom dat niet de hele wedstrijd zo was.

Een punt uit is gewoon goed met uitdoelpunten.

Ookal was het een frommel goak die 1-1. Ik dacht dat t weereens viergever was die aan de buitenksnt stond van zijn man. Als hij aan de binnenkant stond kon hij ingrijpen. Daarnaast ongelofelijkgewisseld weer...ziyech eruit. Haal je je 2 doelpuntenmakers eruit. Als je dan als bosz zijnde defensief wil wisselen doe dan ook een aanvaller voor een middenvelder. Bazoer voor dolberg, cassiera vor younes was logischer. Khad zelf gudelj voor riedewald gedaan maarja bosz zal t wel weer beter weten... dit had je gewoo moeten winnen, punt.

Doro het tijdsverchil met Maleisie was ik niet in staat om de wedstrijd te kijken. Zou iemand mij meer kunnen vertellen hoe Sinkgraven het deed als LB en Gudelj als vervanger van Schone?

21 oktober 2016 om 07:05

Sinkgraven liet z'n tegenstander erg makkelijk binnendoor passeren bij de 2-2. Sinkgraven is verdedigd toch wel kwetsbaar.
Gudelj is duidelijk geen geen Schöne. Fysiek sterk maar voetballend vrij simpel. Verdedigd wel sterker dan Schöne maar aanvallend povertjes.

21 oktober 2016 om 11:52

Behalve dat doelpunt, goed verdedigd en vooral aanvallend zeer gevaarlijk.

Ze hoeven overigens geen moeite te doen om die eerste plek te behalen.. In de EL maakt het geen ruk uit of je 1ste of 2e wordt.. ?2 jaar? geleden, dacht ik, werd Feyenoord 1ste in de poule met Sevilla.. Feyenoord kreeg Roma (3e uit CL poule) en Sevilla kreeg een of ander relatief onbekend clubje, die dan wel 1ste was geworden in hun EL poule.. maar toch.. Beetje jammer van de EL.. 1ste of 2de heeft geen plaats gerelateerde voordeel.. gewoon alleen het algemene voordeel: je gaat door naar de knock outs van de EL. Ik zou zeggen: de EL moet hetzelfde poule systeem krijgen als de CL en de nr 3's in CL poules die gaan of niet naar de EL of ze loten elkaar.. Dan wordt het enigsinds eerlijker.

21 oktober 2016 om 11:51

@freshprince90

Het maakt mij niet uit wie we hierna treffen, als je de EL wilt winnen moet je iedereen kunnen verslaan. Ajax heeft dit jaar een zeer sterk elftal, als ze nog wat groeien denk ik dat we kunnen verrassen tegen elke tegenstander. Eerst nog maar een potje winnen en de 10 punten halen, dan ben je waarschijnlijk wel binnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper00
A. OnanaKeeper00
R. PasveerKeeper160
C. RaatsieKeeper00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

43 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2019-2021 Bayer Leverkusen
2017-2017 Borussia Dortmund
2016-2017 Ajax
2016-2016 Maccabi Tel Aviv
Laatste voetbalnieuws

Discutabele penalty helpt Peter Bosz aan broodnodige overwinning

Olympique Lyon heeft na vijf opeenvolgende remises in officiële wedstrijden weer eens gewonnen. De ploeg van Peter Bosz was zondag met 0-1 te sterk voor Troyes en neemt daardoor de tiende...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 17 januari
Chelsea heeft de kans om Layvin Kurzawa te contracteren laten schieten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren