‘Zo goed worden bij Jong Ajax dat Bosz niet meer om me heen kan’

Dinsdag, 18 oktober 2016 om 11:41Thijs Post

Jong Ajax was maandag een klasse beter dan De Graafschap (4-2) en Václav Cerný was een van de uitblinkers aan Amsterdamse zijde. Cerný heeft zijn debuut in het eerste al gemaakt, maar een vaste waarde is hij zeker niet in de hoofdmacht van Peter Bosz. Cerný is vastbesloten daar verandering in te brengen.

/

“Ik wil graag zo goed worden bij Jong Ajax dat het niet meer anders kan dat ik erbij ben. Ik moet blijven werken en hopen. En scoren”, legt Cerný uit via de officiële kanalen van de Amsterdammers. Tegen De Graafschap begon Jong Ajax niet goed. “Daarna hebben we het goed opgepakt en waren we dominant. Eigenlijk werden we toen weer het 'oude' Jong Ajax.”

Met name in thuiswedstrijden speelt Ajax sterk, weet de jonge Tsjech. “Zo worden we sterker, en nu moeten we dat elke week gaan doen. Als we dit elke keer thuis op kunnen brengen is dat fijn en een heel groot compliment voor onszelf.”


Poll

Václav Cerný breekt spoedig definitief door in de hoofdmacht


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door d-f-j)

Cerny is het hele seizoen al in vorm en een van de uitblinkers van Jong. Geef Traore maar wat meer rust en El Ghazi eens proberen als back up van Younes. Zo kan Cerny ook zn plekje innemen in de selectie.

18 oktober 2016 om 11:46

Waarom El Ghazi niet op rechts en Cerny dan als back-up voor Younes?
Younes speelt dit seizoen sowieso niet sterk en dan kan Cerny aardig wat minuten maken.

18 oktober 2016 om 11:53

El Ghazi als back-up van Younes en Cerny van Traore. Kunnen ze acties naar binnen maken en op doel schieten, iets wat ze goed kunnen.

18 oktober 2016 om 12:02

El Ghazi maakt vanaf rechts ook acties naar binnen en Cerny speelt bij voorkeur vanaf links.
Daarnaast heeft Ajac nu heel veel de bal in het midden van het veld, wordt erg druk als voorin dan zo gaat spelen denk ik.

18 oktober 2016 om 12:14

Hun rendement zal hoger komen te liggen denk ik als El Ghazi van links komt en Cerny vanaf rechts.

18 oktober 2016 om 12:38

En waarom denk je dat?
Ik zie geen reden om dat aan te namen..

18 oktober 2016 om 14:06

Ben het eens met stylomang. El ghazi is enorm doelgericht en heeft een goed, snel schot in zijn rechter. Vanaf links zal hij veel vaker dat schot kunnen zoeken terwijl nu vaak geforceerd met links schiet wat hij gewoon minder goed kan. Wat betreft Cerny, die vind ik dusdanig goed dat het voor hem niet uitmaakt aan welke kant hij staat. Dit omdat hij zowel binnen als buitenom kan passeren en daarom veel meer variatie in zijn spel kan leggen dan bijvoorbeeld El Ghazi. Ik denk dat ook dat Younes/el ghazi voor links en Cerny/traore voor rechts het beste zou zijn.

18 oktober 2016 om 14:54

Cerny heeft rendement maar heeft op 3 goede wedstrijden na ( inclusief gisteren ) vooral slecht veldspel laten zien, hij kan zoveel beter. De topvorm is er nog niet en dan is hem in Ajax 1 laten verzuipen gewoon ridicuul. Laat hem maar - zoals Nouri, vd Beek en de Jong - eens een tijdje een constant niveau aantikken. Dan pas moet hij in Ajax I kansen krijgen. Rond de Afrikacup moet hij zijn kansen pakken.

Gaat hem niet worden dit jaar te veel concurrentie net als Nouri helaas. Verhuur in de eredivisie zou voor hen beide de beste optie zijn. Wel een club met een positieve insteek qua spel.

Een ploeg als PEC (alleen moeten ze dan niet onderin blijven want weet niet of dit soort jongens degradatie voetbal aan kan). Anders bijvoorbeeld Utrecht, Vitesse

18 oktober 2016 om 12:05

Nee, niet verhuren! Er zijn zoveel talenten die na een verhuur niet meer in beeld komen bij Ajax. Zou zonde zijn om je toptalenten weg te gooien daarmee. Gewoon nog even geduld opbrengen totdat ze meer kansen in het eerste gaan krijgen.

18 oktober 2016 om 12:44

Vorig jaar was hij aan het einde van het seizoen El Ghazi voorbij op de pikorde en nu krijgt hij geen kansen meer. Van mij mag hij, dan wel op links dan wel op rechts veel vaker invalbeurtjes krijgen.

18 oktober 2016 om 15:29

Welke talenten dan? Volgens mij blijken ze gewoon niet goed genoeg.

Nou als Cerny zo doorgaat is hij na dit seizoen zeker weten basisspeler. Traore is dan verdwenen en Cerny is als die zich zo blijft ontwikkelen gewoon een stuk beter dan El Ghazi. Als ik Bosz was had ik Cerny nu al regelmatig minuten laten maken vooral tegen de mindere clubs kan dit prima.

Ik heb het gevoel dat Bosz het op de 1 of andere manier nog niet zo ziet zitten in de talenten bij Ajax. Spelers als Tete, Riedewald, Bazoer, Vd. Beek, Nouri en Cerny wordt amper of niet gebruik van gemaakt. Daar moet echt snel verandering in komen!

18 oktober 2016 om 12:04

Riedewald, bazoer en tete zijn inderdaad talenten. In het systeem van de Boer. Tete is drama als hij voorbij de middelijn komt -- Bazoer en Riedewald kunnen evt. in dit systeem werken wanneer ze in vorm zijn, op dit moment vertragen ze de omschakelijk / aanval veel te veel en krijg je weer dat rondtikken terwijl er een muur van verdedigers voor ze staat

18 oktober 2016 om 12:08

Cerny mag van mij zeker een kans krijgen dit seizoen, younes is minder in vorm en een jongen als Cerny kan dat mooi opvullen. De andere spelers hebben gewoon het nadeel dat er nog te veel man voor hun zit in de rangorde

18 oktober 2016 om 12:10

Lijkt me een gezonde trend. In Nederland worden jonge spelers heel vroeg gebracht. Van de ene kant de kracht van de eredivisie van de andere kant de valkuil. Een 18 jarige een basisplaats geven zorgt dat hij op zijn 21e uitgekeken is op Nederland. We moeten de ondergrens voor debutanten qua leeftijd langzaam aan verhogen. Zo blijven ze hongering, zie een nouri, en dat komt het spel hopelijk ook ten goede. Zo kunnen jonge spelers nog meer in de schaduw van andere spelers ontwikkelen en niet a la bazoer direct neergesabeld worden bij een mindere periode. Prima ontwikkeling, mits de bankzitbeurten voor de jeugd op den duur omgezet worden in basisplekken

18 oktober 2016 om 14:12

Mwah, ik denk dat dat vooral te maken heeft met de huidige vorm van het team. Voordat de reserves lieten zien dat zij voor goed voetbal kunnen zorgen stonden die talenten vaker in de basis, maar het liep niet. Hij was nog zoekend naar een basiself dat heeft hij toen meerdere keren gezegd. Nu is er eindelijk vooruitgang dus houd zich vast aan deze spelers. Ik denk dat de talenten binnenkort wel weer kansen gaan krijgen als de huidige vorm aanblijft.

Dat is de juiste instelling Vaclav! Het is voor Cerny, Nouri, van de Beek, de Ligt, Zeefuik slechts een kwestie van tijd, er komen nog wel schorsingen, blessures en bv. de afrika cup waar we hun kwaliteiten nog hard nodig gaan hebben, ze moeten ook de kans krijgen.

Als buitenspeler nu al 7 goals gemaakt in Jong Ajax. Dit is volgend seizoen gewoon een basisspeler in Ajax 1. Ik hoop dat hij op korte termijn ook al wat meer invalbeurten krijgt. Ik vind het een erg goede speler.

18 oktober 2016 om 12:19

Inderdaad, kan de plek van Traore wat mij betreft overnemen. Als Dekker zich dan ook goed ontwikkeld en Menig doet het weer een jaar goed bij PEC zit je al goed in de buitenspelers als je Younes en El Ghazi behoud.

Zivkovic doet het ook uitstekend bij Utrecht en Casseirra heeft een aanpassingsjaar waarbij Dolberg zich enorm ontwikkeld. Dus ook dat zit wel goed, al zouden we kunnen overwegen Huntelaar transfervrij te halen en Casseirra een jaar te verhuren bv.

18 oktober 2016 om 13:33

Piotr Parzyszek heeft er al 8 inliggen als buitenspeler bij de graafschap ... Ook rijp voor een basisplek volgend jaar in Amsterdam ?

18 oktober 2016 om 14:41

Lekker kort door de bocht. Iedereen die Ajax een beetje volgt weet dat Cerny ontzettend veel talent heeft en vorig seizoen ook al meerdere keren in de basis heeft gestaan bij Ajax.
Een Fischer heeft bijvoorbeeld ook meerdere wedstrijden bij Jong Ajax gespeeld maar viel daar vaak tegen. Dat is de reden dat ik 7 goals in 10 wedstrijden veel vindt voor een buitenspeler van Jong Ajax.

18 oktober 2016 om 15:33

Want hij heeft zich ook laten zien in zijn tijd in eredivisie,nee. Cerny heeft gewoon veel potentie

Dit komt omdat ze dit bij Ajax niet gewend zijn zullen sommige hier even aan moeten wennen. Het is een beetje hetzelfde als bij de topclubs van Engeland. Daar hebben ze ook idioot brede selecties. De spelers daar weten dat je daarmee te maken krijgt als je bij die grote clubs zit. En uit dat oogpunt is hier ook wat voor te zeggen. Het komt het niveau alleen maar ten goede.

Ik denk dat dit bij Ajax nu even een luxe probleem is, de spelers moeten wat meer geduld opbrengen, maar het eerste team draait toch aardig goed. Helaas voor de talenten, maar er is weinig reden om de opstelling te veranderen.

Komende zomer zal Ajax weinig spelers hoeven te kopen.

18 oktober 2016 om 12:22

Inderdaad! Enige positie waar we ons mogelijk moeten versterken is in mijn ogen linksachter, daarom zat ik te denken om Ter Avest van Twente alvast te halen.

Veltman, Traore, Klaassen zie ik volgend jaar wel vertrekken en mogelijk Gudelj of Bazoer. Cerny, van de Beek, de Ligt, Zeefuik, Nouri, de Jong kunnen dat dan prima opvangen.

18 oktober 2016 om 12:33

Hoe kom je nu bij Ter Avest?
Haps is een veel betere linksback om Dijks en Sinkgraven te vervangen. Ook zie ik St.Juste graag naar Ajax komen, hij heeft alles wat een centrale verdediger van Ajax moet hebben! Zal technisch gezien de beste verdediger van Ajax kunnen worden en kan inschuiven waardoor je een mannetje meer creëert op het middenveld. Kan Riedewald mooi naar het middenveld en na dit seizoen afscheid nemen van Veltman en Viergever.

18 oktober 2016 om 12:56

Haps is ook een optie, maar duurder en ik denk dat Ter Avest minstens zo goed kan worden als hij al vroeg gehaald wordt.

St. Juste zie ik de noodzaak niet van op dit moment enkel als Tete ook gaat vertrekken lijkt mij dat een uistekende aankoop. Maar met Sanchez en de Ligt zitten we goed op de RCV positie. Een rechtspoot op LCV zie ik niet zitten, dat zou ook wanbeleid zijn.

Viergever is juist erg belangrijk dat we die houden voor een stukje ervaring waar we al jaren om vragen. Zeldzaam linkspoten die centraal spelen, viergever doet het ook goed dus graag houden, contract opwaarderen en verlengen.

18 oktober 2016 om 13:13

Kwaliteit kost nu eenmaal wat meer geld. Haps is het waard, een linksback die uistekend kan aanvallen en verdedigen en alleen maar beter zal worden bij Ajax. Met twee rechtspoten in de verdediging heb ik geen problemen mee (doen ze bij Barcelona bijvoorbeeld ook). Zeker niet als Sanchez die rechtspotige verdediger is! Kan St.Juste mooi naast Sanchez spelen met De Ligt als back-up voor St.Juste. Viergever doet het goed in de eredivisie maar als Ajax een stap omhoog wilt zetten zie ik liever St.Juste en Sanchez in de verdediging. Met Tete en Haps als backs daarnaast. Dan heb je een top verdediging die ook internationaal gezien zijn mannetje moet staan.
Viergever er dan mooi bijhouden als back-up van Sanchez. Dan staat er een topselectie:

Onana
Tete St.Juste Sanchez Haps
Bazoer Schone (C) Ziyech
Cerny Huntelaar Younes

Reserves:

Boer
Sanniez De Ligt Viergever Sinkgraven
Vd. Beek Riedewald Gudelj
El Ghazi Dolberg Nouri

Zelfs het reserve elftal is dan Ajax 1 waardig!

18 oktober 2016 om 13:27

@stylogmang

Ik weet niet of Haps meer kwaliteit dan Ter Avest heeft, maar is zeker ook een optie. Hoe dan ook we zijn het er over eens dat we linksachter wat extras kunnen gebruiken.

Ik wel, je ziet het toch te vaak fout gaan, Sanchez doet het goed op Rcv, waar in godshemelsnaam van positie wisselen en hem daar weghalen? Een tackle zoals tegen Becker en Zivkovic toont duidelijk aan dat hij met zijn goede rechter been verdedigd, als hij dat andersom op links moet doen wordt het moeilijker voor hem, je kunt niet met je rechterbeen met een tegenstander rechts naast je een goede tackle uitvoeren, wat je hebt als LCV als een spits buitenom gaat naar zijn rechterbeen. Je wilt een speler die dan met links tackled.

Viergever groeit mooi met het niveau mee en heeft ook ervaring, als we als een extra CV halen, dan moet het een linkspoot zijn. Ik zie er overigens nog weinig die beter dan Nick zijn in de eredivisie, Kongolo, maar die komt niet. Het halen van een Ryan Donk of Denswil is veel beter.

18 oktober 2016 om 14:04

Haps heeft meer kwaliteit dan Ter Avest dat is zeker.

Ik denk dat Sanchez verdedigend zo'n topper is dat hij ook goed als Lcv kan spelen en zal zijn linkerbeen verder ontwikkelen op die positie zodat hij tweebenig wordt. Dat zou ideaal zijn want dan heb je echt een perfect centraal duo voor Ajax begrippen. En een perfecte verdediging. Twee technisch vaardige opbouwende verdedigers en twee slopers staan er dan in de verdediging. Mooie combinatie. Als tegenstander lijkt me dat een verschrikking om tegen zo'n verdediging te moeten spelen.

Donk is trouwens ook rechtsbenig en Denswil gaat niet zo snel terugkomen.

18 oktober 2016 om 14:31

Zo zeker ben ik daar niet van. Kwestie van scouten en kijken wat we echt nodig hebben.

Nee dan haal je hem juist uit zijn kwaliteit, zijn tackle met rechts is geweldig, mocht hij echter tweebenig worden dan is het uiteraard een optie. Maar dat is hij nog niet en bovendien, wat goed is, is goed. Als je Sanchez en de Ligt op RCV hebt, heb je de zaakjes keurig op orde. De Ligt schijnt overigens wel twee benig te zijn, in dat geval zou St. Juste back up achter Sanchez kunnen zijn en de Ligt met Viergever kunnen concurreren voor Lcv. Daar zou ik zeker voor in zijn, want St. Juste vind ik een geweldige verdediger.

Als Donk rechts is, dan is het ook geen optie, dacht dat hij links was. Denswil wordt lastig ja en daarom ben ik zo blij met Viergever, er zijn zo weinig linksbenige CVs met zijn kwaliteiten die bij Ajax willen spelen, denk dat we er zuinig op moeten zijn.

18 oktober 2016 om 14:44

Ik hoop echt dat Overmars Haps en St. Juste (ook al is het als reserve) haalt volgend seizoen en Huntelaar in de winterstop al. Dat zijn spelers die goed bij Ajax zullen passen en het niveau omhoog zullen brengen.
Verder ben ik ook benieuwd naar hoe Idrissi van Groningen en Larsson en Zeneli zich verder zullen doorontwikkelen. Dat zijn ook zeer interessante spelers voor op de flanken bij Ajax.

18 oktober 2016 om 15:05

Bazoer moet volgend seizoen echt niet gaan banken. Ben het wel eens betreft St Juste en Haps, zouden beide en zeer welkome versterking zijn als Viergever en Veltman vertrekken. Verder hoop en denk ik ook dat Klaassen en/of Gudelj aan het eind van het seizoen weggaan, zodat je met Riedewald, Bazoer & Ziyech kan spelen

18 oktober 2016 om 12:25

Inderdaad. Het is toch ongekende luxe dat spelers als Bazoer, Krul, Tete, Dijks (toch international geweest), Riedewald, Nouri, Frenkie de Jong, Cerny, Cassierra, Van de Beek, Gudelj niet nodig zijn om goed te presteren en aardig leuk te spelen.

18 oktober 2016 om 12:29

Denk je dat echt, ik verwacht dat ze enorm veel moeten gaan kopen vooral achterin. Ik verwacht namelijk dat een speler als tete zijn biezen pakt als het zo doorgaat en Dijks het ook voor gezien houdt. Dat terwijl de backs die er nu in staan ook niet goed genoeg zijn, die moet je dus vervangen.

Dat zijn er al twee.

Op de vleugel is de spoeling ook erg dun. Dus hier moet ook minimaal een en eigenlijk twee spelers voor aangetrokken worden (want Traore is aan het einde van het seizoen gewoon weg).

Zit je toch al snel op drie a vier spelers die aangetrokken moeten worden en dat is best veel. Tenzij die versterkingen reeds in de winterstop gehaald worden (verwacht ik overigens niet).

18 oktober 2016 om 12:59

Ik moet nog maar zien wat Tete doet, maar hij ligt nog gewoon vast dus we kunnen hem aan zijn contract houden. Veltman zie ik een keer een stap naar het buitenland maken.

Centraal ziet het er goed uit met Viergever, Riedewald, Sanchez en de Ligt daar heb ik ook volgend jaar geen zorgen om, de backs is een ander verhaal inderdaad. Dijks zie ik wel gewoon blijven, zit ook bij Ajax voorlopig wel aan zijn plafond en het is afwachten hoe Sinkgraven zich daar ontwikkeld, rechts zou met Zeefuik en Tete ook uitstekend bezet zijn. Mocht een van deze spelers vertrekken dan moet er inderdaad opvolging komen, Warmerdam en Owusu doen het verder ook prima in de ED dus die hebben we ook nog als opties.

18 oktober 2016 om 13:12

Ik verwacht niet dat veel van de jonge wisselspelers weg gaan, juist omdat ze weer basisspeler gaan worden.

Dan doel ik op al de jonge talenten behalve Tete. Tete heeft geen haast qua leeftijd, hij heeft nog alle tijd om de stap naar het buitenland te maken, maar hoezeer ik een groot fan van hem ben, hij is het niet de ideale Ajax back. Dijks trouwens ook niet. Deze jongens kunnen beter tegenhouden dat meevoetballen. En ik ben blij dat Bosz Ajax wil laten voetballen met meer voetbal in de ploeg. Dus aanvallende backs (vandaar Sinkgraven).

Je hebt gelijk, op de backs zie ik graag nog wat wisselingen. Een Haps zie ik graag komen. Maar een verassing uit het buitenland is ook welkom.

Het punt met de vleugelspelers. Wanneer Traoré vertrekt, dan houd je Younes, El Ghazi en Cerny over. Daarbij bestaat de kans dat ze Nouri willen laten wennen aan het eerste vanaf de vleugel. Hoewel ik daar geen voorstander van ben, in Engeland spelen spelers als Silva en Mata ook vaak vanaf de vleugels. Hier zal tactisch wel wat voor te zeggen zijn. Er zal een keuze gemaakt moeten worden of Ajax verder gaat met El Ghazi, of je verkoopt hem, of je geeft hem vertrouwen en dan zit je denk ik prima.

18 oktober 2016 om 13:32

@ernesto22

Inderdaad, Warmerdam is een oud middenvelder die het toch goed doet bij PEC op LB, scoorde nu ook al tegen Twente en lijkt steeds meer stappen te maken en Owusu speelt bij Excelsior net als dat Menig verhuurd is aan Pec.

Die verhuurde spelers geef ik ook zeker een kans, El Azzouzi nu bij Sparta kan ook op de vleugels uit de voeten en is daarmee ook nog een optie.

Als je naast Younes, Cerny, El Ghazi er nog Menig, El Azzouzi en Dekker bij krijgt met daarachter alweer Nunnely en Kluivert heb je het uitstekend bezet in mijn ogen.

18 oktober 2016 om 14:33

Spelers als Warmerdam, Menig, El Azzouzi, Zivkovic en Dekker zijn niet goed genoeg voor Ajax 1. Mooi verkopen aan andere eredivisieclubs waar ze wel goed op hun plaats zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4119
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper180
Q. PromesAanvaller186
D. TadićAanvaller189
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

29 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren