Milik velt Dynamo Kiev met rake kopballen; Besiktas wint punt in Lissabon

Napoli staan na de eerste speelronde in de Champions League bovenaan in Groep B. De Italianen kwamen in eerste instantie op achterstand tegen Dynamo Kiev, maar Arek Milik bewees nog voor rust zijn waarde voor de Napolitanen door met twee rake kopballen de overwinning veilig te stellen. Benfica leek in eigen huis lange tijd te gaan winnen van Besiktas, maar Anderson Talisca pegelde diep in de blessuretijd een vrije trap binnen voor de 1-1.

/

Dynamo Kiev – Napoli 1-2
Napoli werd in de eerste minuut al opgeschrikt doordat Serhiy Sydorchuk Pepe Reina bijna verraste met een lob die uiteindelijk op de lat belandde. I Partenopei namen daarna het initiatief, maar kwamen toch op achterstand: Viktor Tsygankov kopte een voorzet terug voor het doel, waarna Denys Garmash uit de draai knap raak schoot. Milik stelde voor rust echter nog orde op zaken: hij kegelde eerst met het hoofd een voorzet van Faouzi Ghoulam binnen en promoveerde op slag van rust ook nog een van de doellijn gehaalde kopbal van Dries Mertens tot doelpunt.

Mertens was voor de rust dus dicht bij een doelpunt en de Belg kreeg na de thee nog twee uitgelezen mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen. Na een uur spelen werd een inzet van de oud-PSV’er eerst geblokt door een verdediger en even later raakte hij met een knal van net buiten de zestien de paal. Kiev zag twintig minuten voor tijd alle hoop op een comeback de grond in geboord worden nadat Sydorchuk na een schwalbe zijn tweede gele kaart kreeg en vroegtijdig mocht gaan douchen.

/

Benfica – Besiktas 1-1
Benfica pakte in het eigen Estádio da Luz meteen het initiatief en nam al na tien minuten spelen afstand. Eduardo Salvio schoot uit een bijna onmogelijke hoek op doel, maar bezorgde Tolga Zengin wel zoveel last dat de keeper niets anders kon doen dan de bal voor de instormende Franco Cervi te tikken, die daarop de 1-0 voor zijn rekening nam. Os Águias probeerden daarna door te drukken en kregen in de vijf minuten voor rust nog twee flinke kansen.

Een schot van Conçalo Guedes werd eerst gepakt door Zengin, waarna hij ook een geweldige redding in huis had op een kanonskogel van André Horta. De Turkse grootmacht ging na rust op zoek naar de gelijkmaker, maar de ploeg van Senol Günes slaagde er niet echt in gevaar te stichten voor het doel van Ederson. Vier minuten in de blessuretijd viel de gelijkmaker toch nog: Talisca mocht van een dikke 25 meter aanleggen en zag de bal via de binnenkant van de paal prachtig binnen vliegen.

Denk jij dat Napoli bovenaan de poule gaat eindigen?

1
2

Zware onterechte gelijkspel. Besiktas verdiende zwaar de overwinning.1ste helft ging misschien nog gelijk op, maar 2e helft was het eenrichtingsverkeer. De scheids bespaarde Benfica door onze strafschop niet te geven. Talisca wordt daar op zijn hielen getrapt.

Normaal zou je blij moeten zijn met zo'n late gelijkmaker (toegegeven dat was ik ook), maar Besiktas verdiende hier echt de overwinning, want Benfica had met name de 2e helft helemaal niks in te brengen.

Ohja het is vandaag weer gebleken dat Oguzhan de grote man van de kleine wedstrijden is. Die man is altijd matig in de derby's en nu ook weer.

Edit: VZ wat een rare titel. Besiktas wint een punt? " Besiktas verliest 2 punten en Benifca mag God op zijn blote kniëen bedanken voor een punt" zou een toepasselijkere titel zijn (wel een beetje lange titel )

13 september 2016 om 22:47

Dit Benfica is inderdaad geen top van de subtop, maar ook Besiktas hoort natuurlijk niet bij de subtop. Zowel Benfica als Besiktas zijn middenmoters in de CL en daar is weinig mis mee. Incidenteel een keertje overwinteren is hartstikke prima.

13 september 2016 om 22:54

Volgens mij zeg ik ook nergens dat Besiktas bij de subtop hoort. Ik probeerde "die clown" duidelijk te maken dat deze clubs elkaar niet veel onderdoen. Voor de rest ben ik het eens met je. Overwinteren zou echt geweldig zijn voor ons. En in deze poule zie ik die kansen zeker liggen.

13 september 2016 om 23:07

Nee ik geloof dat ik je reactie ietwat verkeerd interpreteerde. Hoe dan ook, chapeau, in de 93e minuut een punt pakken is altijd goed, en kansen liggen er absoluut voor jullie!

13 september 2016 om 22:49

Broer als Senol hoca Fabri laat keepen ipv Tolga ben ik er zeker van dat we minimaal 2e worden. Deze Tolga is gewoon vervloekt, hij krijgt tegengoals zonder een kans voor de tegenstander.. we verdienden zwaar de overwinning, maar 1 punt in de laatste minuut is ook wel lekker.

In Europa weten ze nog niet hoe sterk wij zijn, dat is een voordeel.. Thuis zullen we Benfica zeer en zeker afslachten..

Dit was een van de jongste elftallen die ik in de cl heb gezien. Als benfica met een normale opstellig zou aantreden en niet met een 18 jarige spits, denk ik niet dat bjk veel kans zou hebben.

13 september 2016 om 22:56

Oguzhan matig in de derby's? Begin jij ook al? Kijk de doelpunten van Gomez tegen Fener thuis en GS uit. Wie stuurde de assistgever weg met een mooie steekpass en brak de verdediging daarmee open?

13 september 2016 om 23:05

Voor de credits die hij krijgt van de fans vind ik hem inderdaad een beetje teleurstellend in de grote wedstrijden. Begrijp me niet verkeerd, maar juist omdat ik hem een goede speler vind, verwacht ik veel meer van hem. Zag je het verschil tussen Talisca en Ozzie niet vandaag. Wat Talisca vandaag bracht verwacht ik ook elke wedstrijd van Oguzhan. Hij moet veel agressiever worden in zijn spel.

Hij leek wel op een kleine jochie tussen al die agressieve middenvelders van Benfica.

13 september 2016 om 23:08

Oguzhan is ook meer een nummer 8 dan een nummer 10. Kijk maar, iedere wedstrijd die hij op '10' speelt, is die matig, ook bij het nationale elftal.

Broeder, niet mooier maken dan het is beide teams hebben heel matig gespeeld, Benfica probeerde de voorsprong te behouden en speelde niet met hun beste opstelling. Besiktas heeft welgeteld 2 kansen gehad en het doelpunt viel uit een dode spelmoment beetje kritisch zijn mag. Penalty die je noemt was geen penalty. Die ene punt is mooi meegenomen vooral omdat we uit speelden.

14 september 2016 om 07:16

Mijn Turkse vrienden, allereerst gefeliciteerd. Benfica was in de eerste helft oppermachtig, in de tweede verdedigden ze het resultaat wat niet is gelukt. Beide teams erg pover. Bestiktad heeft letterlijk 2 kansjes gehad en scoort uit een vrije trap, ze hebben mazzel gehad. Deze wedstrijd verdiende geen winnaar. Maar ga aub niet lopen blaten dat besiktas duidelijk de beste ploeg was want dat is niet geheel objectief dan ....

14 september 2016 om 08:06

Benfica was ook erg verzwakt, ik vond beide teams zeer slecht spelen. Benfica had geen enkele aanvaller! Verder vond de wissels te slecht voor woorden (van Benfica). Daarnaast speelde geen team die dominant speelde en niemand verdiende ook om te winnen.
Daarnaast moet Benfica nog de wonden likken van de transferperiode en weer opbouwen en helaas moest het ten koste van deze wedstrijd.

14 september 2016 om 11:24

No name boy kan je hetzelfde zeggen over besiktas, we hebben in de laatste 1-2 weken van de transferperiode bijna 5 transfers verricht en van die 5 waren 3 op de laatste dagen van de transferperiode gehaald. We hebben ook veel spelers verloren en nieuwe spelers gehaald.

14 september 2016 om 12:01

Maar daarnaast heeft Benfica vier spitsen oa Jonas, Mitroglou, Jimenez en Rafa. Deze spelers zijn allemaal geblesseerd. Ook was de trainer geschorst waardoor tactische zetten zwak waren. Je zag bijvoorbeeld geen enkele speler goed gepositioneerd in de zestien waardoor je bijna geen gevaarlijke situaties kan veroorzaken.

14 september 2016 om 01:03

@DarkEagle

Ik waardeer je optimisme, maar om te stellen dat wij de overwinning verdienden vind ik te veel van het goede. Wij hadden heel de wedstrijd (vooral de eerste helft) veel moeite om voor het doel van de tegenstander te komen. Ik ben dan ook zeer blij met het gelijkspel en vier dit dan ook als een overwinning. Dit Besiktas heeft nog een hoop stappen te maken, maar ik in heb ieder geval goede hoop.

Wat een zieke wedstrijd. Eerst een blunder van Tolga (wie anders). En daarna laatste minuut scoren! Door niemand minder dan Talisca nog wel (van Benfica gehuurd voor 2 jaar)

14 september 2016 om 08:07

En dan zo respectloos vieren. Van mij mag ie daar blijven. Als hij terugkeert, dan wordt ie in ieder geval uitgefloten.

Zonde van de 3 punten voor benfica

13 september 2016 om 22:48

Zonde? Benfica mag heeeeeeeeel blij zijn met 1 punt, Talisca had zwaar een penalty moeten krijgen

Als niet drama Tolga Zengin maar Fabri had gekeept hadden wij in Lissabon de 3 punten gepakt. Besiktas speelde ijzersterk toen Talisca en Cenk invielen, we verdienden de 3 punten, maar 1 punt in de laatste minuut is ook wel lekker!

14 september 2016 om 00:36

Het is heel makkelijk om alles op Tolga af te schuiven. Kijk ik zeg je heel eerlijk; Tolga is geen keeper voor Besiktas, daar zijn alle fans het mee eens. Beste zou zijn voor hem en voor de fans, dat hij weggaat of genoegen neemt met een wisselplek. Fout bij de openingsgoal is met name te danken aan de verdediging. Want die Tosic, die verder wel een aardige wedstrijd speelde, stopte daar gewoon met rennen en liet zo zijn mannetje gaan. Wat een idioot ben je dan. Die aanvaller kon hem gewoon rustig intikken. Een betere keeper zou die bal in eerste instantie ook wel klemvast kunnen hebben, maar bij een keeper als Tolga is dat normaal dat hij dat niet altijd kan.
Ik vind het gewoon veel te zwaar dat hij hierop wordt afgerekend. Hij heeft in de slotfase een belangrijke redding verricht door een fout van onze egoïstische vriend Quaresma. Daardoor hebben wij nu een punt weten te behalen. En dankzij Talisca natuurlijk.

14 september 2016 om 01:06

Kijk nou hebben we nog 1 punt gepakt, maar tegen Arsenal, Brugge en Sporting heeft hij ons persoonlijk uit Europa geknikkerd en nu weer een dikke blunder van hem. Genoeg is genoeg!

Milik gaat hard zeg, wat een baas.

13 september 2016 om 22:50

Milik is mondjes aan het snoeren. Iedereen zeiken op die 32 miljoen en aan het einde van het seizoen is 'ie gewoon 64 waard

Tegen een Dinamo Kiev dat al jaren niet meer de ploeg is die het ooit was.

13 september 2016 om 22:58

Waren twee prachtige doelpunten van Milik, maakt zich volledig waar.

Denk dat die bonus miljoen ook vrij snel naar Amsterdam komt.

13 september 2016 om 23:00

En wie deed dat dan nog meer de laatste jaren uit??

13 september 2016 om 23:01

Haha ja, en zometeen is het weer tegen 'maar' roma en 'maar' Milan en 'maar' fiorentina en zijn het 'maar' 15, 20 of 25 goals die hij aan het einde van het seizoen erin heeft gelegd.

13 september 2016 om 23:09

Ik dacht precies hetzelfde, hij blijft maar scoren! Als dit zo doorgaat zijn ze higuain zo vergeten in napels.

13 september 2016 om 23:42

Als ze hem blijven bedienen...zal hij die doelpunten wel maken....wij zijn in ieder geval heel blij dat hij doet waarvoor hij gehaald is.

Een Milik met vertrouwen kan doelpunten maken voor dit Napoli...dat zeer zeker en daar gaat het om.

Senol hoca heeft tactisch gewoon fouten gemaakt. Met cenk en talisca waren we nog gevaarlijker. Tosic en tolga 1ste helft zwak. Maar tolga als je kijkt naar de hele wedstrijd was hij goed. We hebben uiteindelijk dankzij talisca verdient de gelijkspel gevonden in mijn ogen.

Tosic was toch een van de betere bij besiktas, begreep Beck niet wat was hij slecht pfff

13 september 2016 om 22:52

Tosic was 2de helft beter maar 1ste helft was hij schandalig slecht, beck was ook niet goed inderdaad. Je kan gewoon zeggen dat bijna iedereen in de verdediging zwak was. Atiba was zoals altijd geweldig, hij nam zelfs inler zijn job over want hij was in mijn ogen ook niet goed.

Tosic komop wat een beest, hij heeft er persoonlijk voor gezorgd dat het bij 1-0 is gebleven, maar Beck en Atiba waren echt slecht, alleen maar paasjes naar de zijkant.. gewoon rb gokhan gonul, middenveld inler-oguzhan en talisca ervoor. Atiba is te oud, gewoon in de competitie laten spele

13 september 2016 om 23:30

Sorry maar inler deed zijn beste selcuk inan impressie dus hoe kan je atiba eruit halen, inler kon niet verdedigen, niet goed passen en al zijn controles waren drama, en wanneer hij daadwerkelijk een pass geven waren zijn passen of naar beck of caner.

We verdienden de overwinning, maar een uitpunt moeten we genoegen mee nemen, want benfica moet nog naar de vodafone arena komen en daar winnen zie ik hun niet doen.

14 september 2016 om 00:11

Senol hoca maakt vaker tactische fouten. Begrijp zijn wissels ook nooit. Met alle respect maar je haalt abubakar eruit en zet Olcay erin? Adriano en Caner op links? Oguzhan wruit halen en geen Inler of Atiba. En dit allemaal terwijl je 1-0 achter staat. En dan vooral biet te vergeten de oneindige kansen die hij Tolga geeft?

Senol Gunes heb ik altijd wel hoog zitten maar kan me ook onwijs ergeren aan die gast.

1-1 is een mooie score maar van dit Benfica hadden we van moeten winnen.

14 september 2016 om 02:13

Arnavut oguzhan was geblesseerd dus daarom dat hij ozzy heeft gewisseld want anders zou hij denk ik inler gewisseld hebben. Benfica waren vandaag niet zo goed, al hun kansen zijn letterlijk gekomen van ons geklungel! Als we niet zo verdedigend kwamen spelen konden we de 3 punten halen. Het moest talisca oguzhan en atiba geweest zijn. Ik vind senol hoca ook sympathiek maar hoop dat hij hiervan iets kan leren, hij blijft gewoon vasthouden aan spelers die niet goed zijn. De wissel van olcay is een perfecte voorbeeld hiervan. Aboubakar was gewoon niet goed vandaag, toen cenk en talisca erin kwamen waren we nog gevaarlijker, maar dat kon bijna iedereen zien. 1 punt is ook niet slecht uit, volgende wedstrijd tegen kiev in de vodafone arena en 3 punten moeten we zeker binnen halen.

Ik heb de wedstrijd niet gezien maar o wat ben ik blij. En ja ik schreef Milik af en nog steeds denk ik dat hij niet het Niveau gaat halen waar Napoli naar toe wilt. Maar ik hoop dat ik ongelijk heb en hij alles er in schiet!

FORZA NAPOLI

Had PSV Milik maar vandaag. Dan hadden ze in Eindhoven een nationale feestdag kunnen vieren. Want Luuk moet toch wel effectiever gaan spelen op dit niveau.

Milik snoeit de critici uit NL voorlopig ff mooi de mond.

13 september 2016 om 23:06

Denk dat Milik schijt heeft aan de Nederlandse critici hoor. Het zijn de gazetta's waar die zich zorgen om moet maken.

Omg wat een voetballer is die Talisca man , sinds hij in de wedstrijd kwam was besiktas zo goed , word een topper deze jonge. Schitterende vrije trap ook nog .
Een woord , zes letters , KLASSE !

13 september 2016 om 23:02

Broer ik haat Galatasaray zo erg, maar jullie horen gewoon in de CL, volgend seizoen insallah Bjk en Gala in de CL..

13 september 2016 om 23:27

Inshallah , bjk heeft een goeie selectie maar die oguzhan komt gewoon te kort voor de CL .
Hele slimme zet van Senol Günes om Oguzhan te wisselen voor Talisca , hij versnelde het spel direct.

13 september 2016 om 23:32

Oguzhan is een nummer 8 en geen nummer 10.. thuis tegen Kiev gewoon Inler-oguzhan en talisca er voor. Atiba komt zwaar te kort voor deze niveau en Beck ook..

Zijn de supporters uit Amsterdam nog steeds zo blij met het vertek van Milik of begint het nu elke week minder te worden, ahahahha. Wat zijn we er toch goed in om speler helemaal af te kraken he, alsof we zelf zo perfect zijn.

Volgens mij waren de Ajax fans echt wel blij met Milik in het team. Alleen de Boer zag het niet zitten met hem. Ze zeiden niet voor niks, we verkopen hem niet. Maar als je als Nederlandse club 32 miljoen kan vangen, zou het onverantwoord zijn om het niet te accepteren. Hoe jammer het voor de club ook is. Ik denk ook wel dat hij het gaat redden bij Napoli, sterke goede afmaker, past precies in Italië.

Voor de rest wordt hij vooral door mensen van andere clubs afgezeken (net als ze met Cillessen doen).

Lopen we zelf met halve zool Traore in de spits rond haha. Nee maar is mooi bedrag natuurlijk wat er is ontvangen, maar als supporter heb je meer aan goede spelers dan mooie bedragen

14 september 2016 om 11:08

Montana, jammer dat je Traore een halve zool noemt! Bosz moet gewoon alle spelers, op hun natuurlijke positie zetten. Dolberg en Cassiera afwisselend in de punt, Ziyech op 10 en Traore rechtsbuiten. Het is een uitstekende en talentvolle voetballer, zo moeilijk is het allemaal niet.

14 september 2016 om 17:55

Sulejmanii. Haha komt puur voort uit de frustratie hoe Bosz het neerzet hoor Dolberg is het type spits waar Ajax al tijden naar zoekt. Meevoetballend zeer goed en tegelijkertijd zo scherp als een mes. En bovendien in topvorm. Traore is simpelweg gewoon een stuk minder t.o.v. hem in de spits. En dan toch wordt Dolberg geslachtofferd, omdat het het makkelijkste is (excuus van jonge leeftijd) om hem te slachtofferen. Daar komt bij mij frustratie uit voort borrelen. Die optie die jij noemt zou inderdaad een stuk logischer zijn en zou ik toejuichen.

Uitgerekend Talisca die heerlijk ff in de 90ste minuut erin trapt tegen zijn ex club

Als 10 miljoen BJK-supporters nou allemaal 2.5 euro neerleggen, kunnen we die Talisca definitief overnemen. Wat een klasbak. Ik had mijn twijfels over hem, maar die gozer is een pure voetballer.

Over de wedstrijd, Tolga gaat de fout in bij het doelpunt, maar zelfde geldt voor de twee verdedigers. Hij maakt zijn fout dubbel en dwars goed met die redding in de laatste minuten, nadat Quaresma weer op een solo-toer gaat, onbegrijpelijk. Ik vond hem redelijk goed spelen, maar met zo'n actie kan je heel je ploeg naaien.

Achteraf had ik getekend voor een punt, maar er had meer ingezeten. Maar met deze punt ben ik ook heel blij. Talisca heeft ons 2 miljoen euro gekost, een vierde daarvan heeft die net binnengehaald voor ons.

14 september 2016 om 00:05

Deze reactie komt mij wel heel bekend voor😉

14 september 2016 om 00:14

Waarschijnlijk van turksvoetbal.net waar ik ook een account heb. Ik kan moeilijk twee verschillende reacties typen.

Slecht hoor Besiktas, lucky goal op het laatst. Hier komen ze goed weg. Benfica was velen malen beter.

13 september 2016 om 23:52

Je reactie is precies netzo knudde als je nickname. Besiktas heeft hier sws een punt verdiend.

Heeft Besiktas een optie tot koop? Prachtige voetballer. Vandaag was Tosic ook echt wel de motm.
Vond Inler enorm tegenvallen en Beck in mindere mate. Besiktas verdiende zeker wel om te winnen maar als je ziet wat voor kansen beide teams hadden kon het alle kanten op.

13 september 2016 om 23:11

Ja 25 miljoen euro bedraagt de optie tot koop dus eigenlijk nee haha

13 september 2016 om 23:34

Als hij gewoon de pannen van de dak speelt en ons 2x kampioen maakt moeten we hem gewoon halen voor 25 miljoen, kan je hem voor een hoger bedrag verkopen.

13 september 2016 om 23:45

idd Nee dus :D

14 september 2016 om 07:37

Dan kennen jullie Fikret Orman nog niet. Die haalt hem vast voor een heel stuk minder.

13 september 2016 om 23:12

Ja, 25 miljoen euro.

Wedstrijd niet kunnen kijken door een prachtige Internet storing. Dus ook niet de demo van Fifa 17 nog kunnen spelen. Maar ik ben blij voor mijn Bjk vrienden dat er niet verloren is. Ook mooi om positieve verhalen te horen over Talisca. Ik hoop dat hij Besiktas vaker op sleeptouw zal nemen in de Champions League. Maar in de competitie mag hij niet zo stoer doen hoor.

Volgens mij heb ik een heel ander wedstijd gekeken dan wat ik hier lees? Die turken waren toch wel stukken beter dan benfica? Verdienddn zelfs de overwinning... Wel leuk zeg om met turkse abis te kijken zeg haha..
Btw: benfica nam het initatief?

14 september 2016 om 00:28

Haha ja Besiktas nam echt de initiatief, vooral in de 2e helft, en 100% penal ontnomen.. Besiktas is ijzersterk, we gaan veel teams verassen wacht maar af..

Vind dit echt jammer, had met drie vrienden allemaal een tientje ingelegd, en ingezet op Ipswich Town, Atletico, City, PSG en Besiktas... Helaas heeft besiktas niet gewonnen. Nu weet ik niet of City gewonnen zou hebben maar daar ga ik wel van uit. Zonde, toch een aardig bedrag dat gewonnen kon worden.

14 september 2016 om 00:00

PSG heeft toch ook gelijk gespeeld?

Heerlijke goal van Talisca zo vlak voor tijd. Wat was ik opgelucht en blij zeg! Het gehele 2de helft hebben we gedomineerd en ik zat maar te wachten op dat ene moment, maar die leek er maar niet te komen. Een strafschop die is niet gegeven terwijl de turkse speaker al zat te schreeuwen dat het een penalty was. En ik maar heel hard schreeuwen terwijl de scheids hem niet gaf, terwijl het wel erop leek dat hij naar het stip ging wijzen. Vervolgens waren er meerdere kansen die gewoon afgemaakt moesten worden. Zo zie je maar dat Cenk Tosun geen echte spits is. Een Gomez had die kans loepzuiver afgemaakt. Zelfde geldt ook voor een Eto'o die de fans heel graag wouden hebben.

Al met al, uit bij Benfica 1 punt pakken is mooi meegenomen. Er zat misschien wat meer in maar mij hoor je niet klagen hierover. Al moet ik ook wel zeggen dat Benfica niet meer het oude Benfica is en dat ze heel wat spelers missen. En verder is het wisselbeleid van Senol Gunes zoals heel vaak wel heel belabberd. Wie stopt er nou een Olcay Sahan erin voor Abu Bakar bij een 1-0 achterstand???
Hij heeft geen 1 keer de bal gehad, ongelofelijk! Los daarvan kan hij ook helemaal niet voetballen en past hij niet bij Besiktas. Ik had veel eerder die Quaresma eruit gehaald voor een Kerim Frei. Het is maar dat de Fans zoveel van Quaresma houden, want anders kon hij helemaal niet meer bij Besiktas spelen. Wie maakt er nou in een cruciale moment zo'n domme fout in de eigen 16??? Tolga Zengin heeft ons daar gered want wedstrijd kon daar op slot worden gegooid.