Stam begint na perfect uitgevoerde hoekschop met overwinning

Jaap Stam kan terugkijken op een geslaagd competitiedebuut als manager van Reading. The Royals waren zaterdagmiddag in het eigen Madejski Stadium namelijk met 1-0 te sterk voor Preston North End. Reading neemt het volgende week zaterdag op tegen Wolverhampton Wanderers.

John Swift maakte het enige doelpunt van de wedstrijd tegen Preston; de 21-jarige middenvelder scoorde na een laag genomen hoekschop van Garath McClearly. Reading was al eerder een paar keer dicht bij een doelpunt geweest en Roy Beerens schreeuwde nog om een strafschop, maar de scheidsrechter legde de bal na een vermeende handsbal niet op de stip.

Preston dacht kort na rust ook recht te hebben op een elfmetertrap nadat Joey van den Berg de bal met zijn hand had beroerd, maar ook nu liet de arbiter doorspelen. Onder anderen Deniss Rakels had Reading in het vervolg van de tweede helft aan een ruimere voorsprong kunnen helpen, maar het bleef 1-0 in Berkshire. Van den Berg stond overigens als verdediger opgesteld en Beerens als rechtsbuiten.

Beschouw jij Reading als een titelkandidaat?