‘Ajax toont interesse in bij Manchester United overbodige aanvaller'

Zaterdag, 30 juli 2016 om

José Mourinho wil zo langzamerhand beginnen aan een grote schoonmaak van de selectie van Manchester United en de Portugees is van plan afscheid te nemen van een aantal spelers. Volgens de Daily Mail mogen Bastian Schweinsteiger, Will Keane, Tyler Blackett, Andreas Pereira en Adnan Januzaj allemaal uitkijken naar een nieuwe club en het nieuws over die laatste speler klinkt Ajax als muziek in de oren.

/

De Amsterdammers zouden namelijk interesse hebben in Januzaj. United wilde de Belgisch international in eerste instantie opnieuw verhuren, maar hij heeft in een gesprek met Mourinho aangegeven dat hij er de voorkeur aan geeft Old Trafford definitief de rug toe te keren en elders opnieuw te beginnen. Naast Ajax zou de middenvelder op het lijstje staan bij onder andere Sunderland, Everton, AC Milan en Paris Saint-Germain.

Januzaj is overigens niet de enige speler van Manchester United die volgend seizoen mogelijk in de Eredivisie te bewonderen is, aangezien PSV wel wat schijnt te zien in een terugkeer van Pereira. Hij zat eerder zes jaar in de jeugdopleiding van de Eindhovenaren. Naast de bovengenoemde spelers staan Cameron Borthwick-Jackson, James Wilson en Paddy McNair ook op het lijstje spelers dat moet vertrekken. Zij zullen echter verhuurd worden.


Poll

Denk jij dat Adnan Januzaj volgend seizoen bij Ajax speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

93 reacties (laatste reactie door 993410)

Denk dat ajax en psv allebei nog vrij veel geld uit gaan geven.
Of ze moeten het eerlijk houden en allebei even slecht aan het seizoen beginnen.

30 juli 2016 om 18:21

Zou een fantastische aankoop zijn! Graag nog een creatieve middenvelder zoals Januzaj erbij en Ajax is zo goed als compleet. Alleen nog een 9 halen

30 juli 2016 om 18:38

Was het vorig jaar dag psv moreno en guardado haalde?
Zulke aankopen mis ik dit jaar, maar dat kan altijd nog natuurlijk.
En natuurlijk heb je guardado en moreno nog steeds al wel.
Vooral van PSV verwacht ik veel wat dat betreft.
Iemand die er gelijk staat.
Van ajax verwacht ik iemand die eerst aan het systeem moet wennen.

30 juli 2016 om 18:47

A) januzaj vind zichzelf te goed voor de ere, die kan ook nog naar de subtop van Engeland B) Ajax heeft op de aanvallende middenvelder positie Sinkgraven, nouri en de jong lopen C) spits, ervaring, spits, ervaring, spits, ervaring!?!?

30 juli 2016 om 19:12

Sinkgraven komt tekort en Nouri is absoluut niet klaar voor minuten. Ben ik nou heel dom als ik zeg dat we geen De Jong in de selectie hebben lopen?

30 juli 2016 om 19:19

Ehhhh... Frenkie de Jong toch 😉

30 juli 2016 om 19:48

Zou inderdaad super zijn, al betwijfel ik dat dit haalbaar is qua salaris. Zou echt een kunststukje van Overmars zijn als dit lukt.

30 juli 2016 om 21:27

Als januzaj wordt gehaald. Dan gaat die natuurlijk op de vleugels spelen.

31 juli 2016 om 19:58

Januzaj speelt al in de subtop van Engeland hey.

31 juli 2016 om 21:17

Geef je hem teken geld..

30 juli 2016 om 20:32

Ajax is veel in het nieuws, maar komt uiteindelijk met niks. Dat is wat ik verwacht. Ik bedoel Balotelli, wat moeten ze daar nou mee.

En Milik weg doen toont ook aan wat Ajax is. Veel klagen en zeuren over onhaalbare goede spelers en dan na een jaar verkopen wanneer je er een hebt. Puur omdat je dan winst hebt? En je sportieve ambities dan? Die zijn dus duidelijk te koop. Ik vind dat de aanhang van Ajax meer verdient dan een bedrijf dat spelletjes met supporters speelt.

Ze doen nu weer groot en allerlei namen komen naarvoren. Uiteindelijk zoals ik al zei blijkt niemand haalbaar, willen niet voor Ajax spelen.... Tsja. En dat met al die miljoenen op de bank. Ze hoeven niet eens een speler te verkopen. Ook niet voor die 25 miljoen die ze zeer waarschijnlijk hebben. (35 wordt vaak tegengesproken).

T zou mij benieuwen. Ajax doet zn goede spelers goedkoop weg en haalt er niks voor terug. Zo gaat het al jaren in de Eredivisie en dat heeft er onder andere toegeleid dat de competitie is waar het nu is. In zeer zwaar weer met een 3 kans dat het ooit weer de weg naar boven gaat. Mede omdat geld belangrijker is dan sportiviteit. Terwijl je ook met sportieve ambities veel geld kan verdienen. Sterker nog ik verwacht dat de championsship een opleidingsdivisie is en dat de Eredivisie steeds verder wordt genegeerd, zodat zelfs talenten hier niet meer naartoe willen. Of die gaan straks in Oekraine spelen, of Polen... in plaats van de Minidivisie.

Voetbal is helemaal naar de pauper gegaan door geld en doordat clubs hun beste spelers met jaren op het contract relatief makkelijk verkopen en niet bij machte zijn vervangers te halen die van minstens in potentie gelijk niveau zijn.

30 juli 2016 om 21:58

Het enige waar ik met je eens ben is dat het voetbal naar de .... gaat door geld en dan met name clubs zoals Ajax, maar dat is niet echt iets wat je Ajax kwalijk kan nemen of wel soms? Wij voeren in tegenstelling tot heel veel andere clubs wel een gezond financieel beleid en doen met de middelen die we hebben ons uiterste best om te presteren.

Niemand doet groot of wat dan ook, dit zijn media geruchten, kun je ajax ook niet kwalijk nemen noch de media zelf.

31 juli 2016 om 03:23

Als ajax milik voor €25miljoen verkoopt zijn ze erg dom bezig. Het bedrag is mooi maar weegt niet op tegen wat je inlevert. Naar mijn idee is €35 miljoen een dermate hoog bedrag dat je dat als ajax zijnde niet kan weigeren.

Zou wel een enorme stunt zijn, komen die twee kanonnen dan toch nog van Overmars met Januzaj en Balotelli?
Ik zal El Ghazi dan lekker op de bank zetten als Januzaj wordt gehaald.

30 juli 2016 om 18:20

Heb je het nog steeds over kanonnen? Iets wat Overmars niet gezegd heeft maar Mike Verweij. Ik wacht het eerst af, maar zouden beide versterkingen zijn.

30 juli 2016 om 18:21

En dan, Younes op de bank?? Of el ghazi op de bank? Dan kunnen Muric en Cerny wel wieberen, anders gezegd, die willlen dan 100% vertrekken. El Ghazi moet trouwens al banken, Cerny is niet minder.

30 juli 2016 om 18:24

El Ghazi op de bank, Cerny laten concurreren met Younes en Muric verhuren aan een andere eredivisie club.

30 juli 2016 om 18:35

Inderdaad el Ghazi op de bank houden. Cerny verhuren naar een Pec en nog een goede spits halen! Ik ben benieuwd het zou wel een stunt zijn om Januzaj te huren! Wordt weer een mooi jaar in de eredivisie

30 juli 2016 om 19:34

Younes is voor links en cerny voor op rechts. Waarom zou je die met elkaar laten concurreren? Je laat een keeper en een spits toch ook niet om de 10 positie concurreren? Zet spelers eens op de positie waar ze horen.

30 juli 2016 om 18:21

Leuke gedachte, maar ik denk dat geen van deze twee komt. Als ik de andere geïnteresseerde clubs voor Januzaj zie, dan is Ajax daar voor hem denk ik niet de interessantste en als het gerucht over Balotelli al waar is, dan zal hij alleen komen als het financieel en sportief (cl) interessant is.

30 juli 2016 om 18:23

Lijkt mij niet realistisch hoor. Januzaj zou mooi zijn voor ze. El ghazi vind ik te slecht voor ajax 1 dus zou sws de voorkeur moeten krijgen. Overigens denk ik ook niet dat Balo zelf naar ajax wilt...

30 juli 2016 om 18:25

Balotelli komt sowieso niet maak je daar geen zorgen over.
Hoop wel dat Januzaj komt zou een welkome versterking zijn. Het liefst koop ipv huur.al schat ik de kans ook bij deze speler laag in dat hij komt.

30 juli 2016 om 19:59

Janunzaj is een jong talent waar het nog niet echt is uitgekomen. Kun je wat mij betreft echt geen kanon noemen. En Balotelli een kanon? Eerder een explosief op een tijdschakelaar waar niemand de tijd kan voorpellen, alleen dat ie echt op klappen staat...

Lijkt me een geschikte speler voor Ajax. Dan kan hij samen met Younes lekker uitvechten wie er in de basis hoort.

30 juli 2016 om 18:19

Januzaj kan ook rechtsbuiten spelen als het goed is. El Ghazi eruit gooien dan.

30 juli 2016 om 18:19

Dubbelpost mag weg.

Wel een gekke speler voor in de eredivisie. Ben benieuwd of dit echt gaat lukken.

balotelli en januzai naar ajax HAHAHAHA (keep dreaming)

30 juli 2016 om 19:27

Iedereen roept maar dat Ajax miljoenen moet gaan uitgeven op wat top spelers met ervaring binnen te halen. Nu mag iedereen afwachten wat er gebeurt. Gomes, Balo en nu janu zijn benaderd en lukt het niet dan was het weer om een of andere reden Overmars zijn schuld. Kansen zijn niet groot maar de ambitie blijkbaar wel. Dus even afwachten maar je domme gelach is kinderachtig.

januzaj, mario balloteli en ziyech halen. Dan geeft Overmars Bosz daadwerkelijk de kans om aantrekkelijk te gaan voetballen!

30 juli 2016 om 18:24

Met januzaj en traore ben ik al meer dam tevreden!

30 juli 2016 om 18:44

Ziyech is overbodig, we hebben al 10 middenvelders, daarnaast zal dat samen een miljoen of 30 kosten, die afschrijving kan ajax volgend jaar niet dragen op de begroting. Laat staan de stijging in salariskosten.

30 juli 2016 om 19:03

Ajax verkoopt net Milik voor 34 miljoen, daarnaast zijn Van Rhijn, Vd. Hoorn, Andersen en Fischer ook nog verkocht en wie weet gaan er nog wel een paar verkocht worden. Dat moet dan wel te bekostigen zijn toch? Die spelers zullen ook wel weten dat ze fors moeten inleveren qua salaris.

30 juli 2016 om 19:09

Voor dit jaar wel, alleen die spelers staan voor 4 jaar op de balans bij de afschrijvingen, dat is het hele probleem, die drukken dus nog een jaar of 4 voor 7,5 miljoen door. Nee daar zie ik geen ruimte voor.

30 juli 2016 om 19:18

Als je Cillessen verkoopt voor een groot bedrag en een goede vervanger (redelijk goedkoop) ervoor terughaalt dan moet dat mogelijk kunnen zijn. De rest wat je overhoudt kan dan naar die salarissen.

30 juli 2016 om 19:27

Nee want Cillessen staat maar voor 0,5 miljoen bij de afschrijvingen. Nogmaals het geen probleem dit jaar met 34 miljoen op zak, sterker nog, het is verstandig wat geld uit te geven ipv. veel belasting over je winst te betalen. Maar je wilt voor de komende jaren je afschrijvingen niet zo hoog hebben, dat is killing voor je begroting en exact wat er ook gebeurde toen 22 miljoen verlies leden.

Mooie speler zou dit zijn, die Januzaj. Fysiek zwak maar erg lichtvoetig en heeft zeker veel talent. Ben benieuwd of Overmars hier een huur met een optie tot koop uit kan halen, bij Utd komt ie toch nooit meer aan de bak met Mkhitaryan erbij.

Januzaj, Gomez en Balotelli ? Ik zie geen van deze spelers naar Ajax komen.

Zou denk ik best een versterking voor Ajax kunnen zijn. Talent heeft Adnan Januzaj zeker, maar op z'n eerste seizoen bij Manchester United na, komt het er niet echt meer uit en een club als Ajax is denk ik ook het beste voor zijn ontwikkeling op dit moment. Hij is pas 21-jaar en heeft voldoende rek en talent om beter te worden en van meerwaarde voor Ajax te zijn.

Dan kan er een roulatiesysteem plaatsvinden tussen de vleugelspelers Anwar el Ghazi, Amin Younes, Václav Černý, Robert Murić en Adnan Januzaj. Natuurlijk zal er ook nog een diepe spits erbij komen en zelf hoop ik toch op een ervaren spits, iemand die 'n paar jaar bij Ajax speelt en dan Kasper Dolberg en Mateo Cassierra tips geeft, zodat Cassiera en/of Dolberg het daarna kunnen overnemen.

Toch grappig dat iedereen bij de nationale bonden, enkele seizoenen geleden, elkaar de tent uit vochten en het nu een lulletje rozenwater blijkt.

Heeft al een paar jaar niet veel laten zien, bij united maar ook bij dortmund niet. Toch vind ik het jammer dat hij weg wilt, maar voor een Ajax of PSV zou dit een geweldige speler zijn

Zo'n jonge speler die nog steeds veel potentie heeft zal de clubs voor het uitkiezen hebben. Gaat lastig worden maar ik vraag mij ook af of Ajax hem echt nodig heeft. Wie zou hij moeten vervangen?

Adnan zie ik echt heel graag komen

Doen.. geweldige toevoeging!

Zou wel geweldig zijn natuurlijk een elftal met Januzaj en Balotelli erin en als Overmars het helemaal goed wilt doen ook nog Ziyech erbij. Dan krijg je een droomselectie voor Bosz, dan heb je tenminste veel spelers die goed bij de speelstijl van Bosz passen:

Cillessen
Tete Veltman Sanchez Riedewald
Bazoer Ziyech Klaassen
Januzaj Balotelli Younes

Reserves:

Boer
Sanniez Westermann Viergever Dijks
Vd. Beek Nouri Gudelj
El Ghazi Dolberg Cerny

Extra opties:
Onana, Zeefuik, Warmerdam, Frenkie De Jong, Sinkgraven, Schone, Zivkovic, Cassierra, Muric, enzovoorts.

30 juli 2016 om 18:49

Sinkgraven voor Ziyech en dan hou je het enigsinds betaalbaar en geef je Schone en de Jong ook een kans. Sanchez is daarnaast een rechtspoot, daarom als je nog wat ruimte hebt zou ik voor Kongolo gaan achterin.

30 juli 2016 om 18:54

Sinkgraven is simpelweg niet goed genoeg. Lijd veel te veel gevaarlijk balverlies op het middenveld en laat zich constant fysiek wegzetten. Ziyech moet betaalbaar kunnen zijn met die Milik deal. Volgens mij kan Sanchez ook naast Veltman spelen, je hoeft niet per se een rechts en linksbenige verdediger te hebben, als ze maar goed genoeg zijn. Kijk maar naar het centrale duo van Zwitserland Fabian Schar en Djourou.

30 juli 2016 om 19:20

Ah en dan haal je Ziyech, die exact hetzelfde probleem heeft en bovendien veel minder uithoudingsvermogen dan Sinkgraven heeft. Linkspoot op Lcv, het hoeft niet maar er is een hele goede reden voor, twee zelfs.

1. Als een aanvaller op Sanchez af komt, kan hij makkelijker over zijn slechtere linkerbeen, dat is waar de meeste ruimte ligt omdat de VM en RCV als het goed is de binnenkant helpen af dekken.

2. als LCV krijg je de meeste ballen vanaf rechts, wat betekend dat je linker je buitenste been is, een rechtspoot heeft dan bijna altijd twee aanrakingen nodig (links aannemen, rechts passen) een linkspoot kan het met een aanraking (direct passen) ook.

Het kan maar het is een nadeel.

Voor de mensen hier is het ook nooit goed. Als we een onbekende speler halen wordt er geroepen dat we een bekende speler moeten halen, want we hebben toch veel geld, en als we een bekende speler willen halen, 'lukt het toch niet'. Hetzelfde met ervaren spelers. Haal je iemand van ongeveer 20, is die te jong, haal je iemand van boven de 30, is het te oud. Als Overmars een goede spits + Januzaj kan halen, heeft Overmars het zeer goed gedaan. (Milik voor 30 mil verkocht, met Sanchez + Cassierra goede talenten gehaald en met Westermann weer wat ervaring)

Het is triest dat Ajax zelf geen aanvallers meer kan opleiden. De opleiding is geroemd maar ik zie er (qua aanval) weinig van terug in Ajax 1.

30 juli 2016 om 18:47

Justin Kluivert en Nunnely komen er aan! Nog paar jaartjes geduld hebben.

30 juli 2016 om 18:51

Vreemd dat je dit zegt nadat El Azzouzi het zo goed deed daar in Drienerlo en Twente met hem door wou gaan.

De laatste 3 Europese goals voor Ajax werden gescoord door 18-jarige spelers. Donny van de Beek, Vaclav Cerny en Kasper Dolberg.

30 juli 2016 om 18:53

Dolberg is net gedebuteerd en ja, scouten en een jaar in de A1 spelen dan kom je ook uit de opleiding, het is geen eis dat spelers al jaren in de opleiding zitten, wel dat ze het systeem kennen en erin passen en dat kun je in een jaar leren.

Wel moet het nog beter voorin, maar Cerny en Ghazi zijn ook goede voorbeelden. Verder is het jammer dat we Dilrosun en Malen moeten vervangen omdat ze weggaan, dat werkt niet mee om langere opgeleide spelers door te laten breken.

Kluivert jr, Nunnely en Dekker zijn wel langer gebleven gelukkig.

30 juli 2016 om 19:55

De nieuwe Kluivert da maar. De rest was niet veel nee.

Zou alleen mooi zijn wanneer Ajax CL weet te halen. Voor de EL en de nationale competities heeft Ajax al voldoende buitenspelers met de gewenste kwaliteit.
PSV zou een poging moeten wagen.

Heeft veel talent maar ook een slechte mentaliteit.

30 juli 2016 om 18:58

Zou goed passen tussen El Ghazi en Balotelli dus

Leuk dat we nu lekker worden gemaakt met namen als Balotelli, Traore en Januzaj. Uiteindelijk zullen we wel uitkomen bij Havenaar, Rashica en Mitchell Te Vrede. Als ze maar niet zo gek zijn om 10 miljoen voor Haller te betalen.

30 juli 2016 om 19:24

Tja, het is vooral intresse tonen, dat is opzich uitstekend, ik denk dat men zich vooral makkelijker lekker laat maken, niemand vraagt om hier meteen verwachtingen aan te koppelen. Haller zie ik liever ook niet komen.

Dat zou een interessante speler voor Ajax kunnen zijn. Heel technisch en lichtvoetig. Nadeel is dat hij fysiek wel erg week is, maar een buitenspeler mag dat zijn !

Fantastische aankopen? Man man, waar praten jullie over? 4 jaar geleden was januzaj betiteld als groot talent echter heeft hij t bij manu en.bvb niet kunnen waarmaken. Hij heeft geen topsportmentaliteit! Niet interessant dus voor psv en of ajax.

30 juli 2016 om 19:07

waar kwam Arek ook alweer vandaan? Maar weer bewezen dat we van niets iets kunnen maken

30 juli 2016 om 19:22

Misschien dat Ajax het er wel uit kan halen, soms moet je een stap terug doen om er twee vooruit te maken, zou niet de eerste keer zijn dat Ajax die stap terug is.

Als hij zou komen is dat opmerkelij. Echer weet ik niet of Ajax hiier verstandig aan doet. Hij heeft talent, maar staat wel al even stil in zijn ontwikkeling. Natuurlijk was hij wel dooronwikkeld, kon Ajax dromen van een mogelijkheid de speler te halen. Ik vind het een risico dat Ajaxn eigenlijk niet zou moeten nemen.
Je weet niet of hij slaagt en hij is niet goedkoop. Zijn salaris ligt nu al hoger dan dat hij bij Ajax ooit zal verdienen, al was het maar om te voorkomen dat andere talenten en dragende spelers een salari verhoging willen of weg willen. Ik zo toch blijven zoeken naar een goedkoper alternatief met meer evaring.

Zou een mooie dubbelslag zijn. Januzaj en Wilson. Vooral van die Wilson ben ik gecharmeerd. Groot, sterk, vrij snel en een goed schot.

Zul je zien: iedere week wel een paar geruchten en aan het eind haalt Overmars enkel een nietszeggende spits!

zoveel verhalen en geruchten, Ajax word op moment aan zoveel namen gelinkt, ik weet niet of het wel of niet waar is, dus wacht maar rustig af, ik denk wel dat Ajax een ideale club kan zijn om je weer omhoog te werken tot een betere speler.

Bij Ajax wordt er niet een topper gehaald. Men zoekt naar koopjes.
De (financiële) winst is binnen, op sportief vlak zal Ajax het doen met een
versterkt A 1. Staat er straks weer eentje in de spotlights is het weer kassa!
Het bedrijf (=ajax) draait prima! Het product doet er niet echt toe, d.w.z.
mag niet te veel kosten....

30 juli 2016 om 21:55

Tuurlijk zoeken we naar koopjes, zoals iedereen doet, snap dan ook niet dat, dat negatief uitgelegd wordt. Daarnaast moet Ajax dat wel, want ruimte op de begroting is er niet, nee ook niet als je 34 miljoen voor Milik krijgt, die krijg je volgend jaar mogelijk niet en dan zit je wel met afschrijvingen van hoge transferkosten. De kosten moeten in verhouding zijn met de inkomsten en dat is nu het geval, maar niet als er met geld gesmeten wordt.

Ajax is verder een opleidingsclub pur sang, dus ja we hebben spelers die de stap van de A1 naar Ajax 1 maken, anders kun je de opleiding beter gewoon opdoeken.

30 juli 2016 om 22:12

Met de verkeerde soort zuinigheid komt Ajax echt niet waar het
pretendeert te willen komen, n.l. volwaardig meedoen in Europa.
Het moet voor de scouting toch niet een hels karwei zijn om b.v.
een paar types Poulsen te scouten? Met 2/3 van die geroutineerde
direct inzetbare spelers krijgt de jeugd juist een boost. PSV scout
toch ook een Guardado en/of Moreno, om maar een dwarsstraat
te noemen. Het is dus best mogelijk en betaalbaar, en zie het
afgelopen seizoen waar dat toe kan leiden. Een prima Europees
tournee een kampioenschap. Met een beetje meer slimmigheid
was Ajax gewoon kampioen geworden en was er in Europa grote
kans te overwinteren. Maar de hand bleef op de knip - en wat zijn
naast de gemiste kans op directe toegang tot de CL de financiële
consequenties bij het niet halen? Nog even los van het onwaardige
soort betonvoetbal onder Frank de Boer. Hopelijk is dat laatste
onder de nieuwe coach verleden tijd, want als je dan toch niets
wint, laat dan het voetbal in ieder geval leuk zijn om naar te kijken.

31 juli 2016 om 11:34

Volwaardig mee doen.. tja, dat doen ze nu in principe al, ajax heeft de ambitie, lees ambitie om de volgende ronde CL te halen en zelfs een keer de kwartfinale CL.

Toch wel, spelers die maar 1 miljoen per jaar willen verdienen op die leeftijd, naar NL willen komen, nog fit zijn en kwalitatief nog wat toevoegen zijn vrij schaars. PSV betaald meer salaris dan Ajax en voeren een ander beleid waarbij jeugdspelers bijvoorbeeld minder de kans krijgen, dat heeft zijn voordelen en zijn nadelen. PSV werd op het nippertje door het falen van Ajax kampioen, dus om nou te zeggen dat ze zoveel beter zijn, nee. Ajax was bijna kampioen met al hun jeugdspelers.

Verder is Westermann gekomen, dat is een zeer ervaren speler. De hand blijft niet op de knip, er wordt uitgegeven binnen de begroting en die biedt nou eenmaal niet meer ruimte voor grote investeringen, salarissen of transfers. Ajax begroot daar op EL niet op CL en daardoor heeft het geen consequenties, dit jaar draaien we waarschijnlijk een heel klein verlies zelfs, wat betekend dat we al echt tot het gaatje gaan qua investeringen.

Verder is de selectie van Ajax veel meer waard dan die van PSV op dit moment, ook daar kun je financieel veel uithalen tegenwoordig, kijk alleen al naar Milik nu. Die levert evenveel op dan een CL campagne.

Ik vind het echt zwak dat Ajax nog steeds niet Ziyech heeft gekocht, Ajax zou gewoon 15 miljoen euro moeten pompen om een speler als Ziyech te halen. Ik weet zeker dat hij elke cent dubbeldwars waard zal worden. Het slaat echt nergens op dat de topclubs in Nederland zo armoedig zijn dat ze Ziyech niet kunnen kopen. Volgens mij voor de neutrale kijker zou dat ook prachtig zijn. Ziyech inplaats van Milik en je investeert de helft van het geld en je haalt een betere speler terug. Overmars koopt een spits Cassiera helemaal aan de andere kant van de wereld terwijl je een wereldspeler als Ziyech in je eigen land hebt lopen.

30 juli 2016 om 21:25

Alleen Ziyech is geen spits.....en als Riedewald naar 6 gaat heb je dus Bazoer, Gudelj, Klaassen, van de Beek, Nouri, Sinkgraven, voor de overige 2 posities. Dus hoeveel prioriteit heeft Ziyech?

30 juli 2016 om 22:23

Het is niet godswil dat Ziyech persee op de middenveld moet spelen. Ik zag hem in de vorige vriendschappelijke wedstrijd gewoon rechtsbuiten spelen. Hij heeft ook een tijdje bij Twente in de spits gestaan. Het gaat niet zo zeer om de positie dat gevuld moet worden maar om de kwaliteit dat ingevuld moet worden. Ziyech heeft een sterrenstatus en scorend vermogen. Ziyech zou zomaar de Messi van Ajax kunnen worden. Ik vind juist dat hij in de punt van de aanval hoort te staan en zich bij Ajax als spits verder kan ontwikkelen. Als hij bij Ajax komt wordt hij makkelijk topscoorder van Nederland. Hij scoort alle penaltys en heel veel vrije trappen. Als hij in de punt van de aanval staat dan maakt hij er makkelijk 30 per jaar.

31 juli 2016 om 11:25

Sterrenstatus bij Twente, de nummer 14 of iets van Nl.. Hij scoort makkelijk maar er wordt bij Ajax meer gevraagd, Ziyech is totaal geen aanspeelpunt voor een spits, daar kan hij inderdaad permiteren niet mee te verdedigen maar mist daarvoor kwaliteit.

30 juli 2016 om 21:52

Ajax heeft een stuk of 9 middenvelders, nu Riedewald het ook nog goed doet op VM hebben we al een bank met Bazoer, Sinkgraven, Schone, van de Beek, Frenkie de Jong en Nouri en dan reken ik Serero al niet meer mee. Wie ga jij teleurstellen?

Ik denk dat Frenkie de Jong, Nouri en Sinkgraven minstens zo goed als Ziyech kunnen worden maar dan completer. Als we iets niet hoeven te halen is het wel een middenvelder, een vervanger voor Milik is prio 1 dan mogelijk een buitenspeler en een linker verdediger als Riedewald echt vast doorschuift. Dat zal al een hele klus worden.

Zou een geweldige deal zijn voor beide partijen, Januzaj kan bij Ajax rustig groeien en Ajax heeft er meteen een topper op de vleugel bij. Ajax is al jaren bang om geld te pompen in een vleugelspeler sinds het geval Sulejmani. Bij Januzaj is het simpel, als je nu vijf miljoen ofzo betaalt krijg je er over twee, drie jaar vijftien miljoen voor terug.

Ben je een bank of een voetbal club? Als je een voetbal club bent had je milik moeten houden

30 juli 2016 om 21:41

Jij bekijkt t alsof je alleen met Ajax als partij te maken hebt . Milik heeft natuurlijk ook zijn ambities en weet dat hij wel een behoorlijke stem hierin heeft aangezien t om een astronomisch bedrag gaat (Nederlandse begrippen) , en dan moet je er als club gewoon voor zorgen dat je voor t maximale verkoopt en moet je vertrouwen hebben in de vervanger die word aangetrokken .

30 juli 2016 om 22:00

Kijk maar op de website, Ajax is een voetbalclub en een hele grote ook, er zijn altijd bedragen die niet te weigeren zijn, 34 miljoen voor Milik behoort daar toe.

30 juli 2016 om 22:55

Heb gekeken en het is een beursgenoteerd bedrijf
Stock price: Ajax (ams) €8.70 -0.10 (-1.14%)
Jul 29, 5:35 PM Gmt+1

31 juli 2016 om 11:22

Ik ook, Ajax 1 - 1 Paok, afgelopen week nog gespeeld.

Januzaj, balotelli, eto'o, Ibrahimovic, mooie aankopen overmars/voetbalzone. Ze zijn alleen nooit (terug) gekomen

Ajax wilt 25 miljoen herinvesteren, ben benieuwd.

30 juli 2016 om 22:02

Waar haal je dat vandaan? Lijkt mij te fors gezien de financiële huishouding, dat is op zijn best een afschrijving van 5 miljoen per jaar erbij (met de maximale contractduur van 5 jaar). Ik denk dat ze een afschrijving van een paar miljoen mogelijk vrij kunnen maken dus denk eerder dat er 15 miljoen wordt geherinvesteerd.

30 juli 2016 om 22:11

Is er zo'n probleem met 5m extra afschrijving? Als ik de cijfers zo bekijk kan dat er best van af, er is ook ruim voldoende ongebruikt kapitaal dat aangesproken kan worden.

31 juli 2016 om 11:20

Hangover96

Ja, want we hadden met de halfjaarcijfers maar 1,5 miljoen winst ongeveer en dat zou waarschijnlijk een klein verlies worden. Kortom ruimte op de begroting was er al nauwelijks, beetje meer sponsorgeld komt er wel en met wat geluk wat meer recettes, maar onvoldoende om 5 miljoen afschrijving te verantwoorden.

Interen op je liquide middelen past niet in het beleidsplan van Ajax, dat is wanbeleid en daar zijn we net vanaf, want waar ga je bezuinigen als je verlies lijdt?

Dan staat er een topteam met balotelli !!!
We halen dan of de halve finale CL of winnen de El
en met 20 punten verschil met PSV kampioen

nou,hij zou idd niet misstaan bij ajax als aanspeelpunt achter Bertrand Traore en vanaf links El Ghazi,
en rechts Muric zou best een aardig kwartet zijn en waarom ook niet.

zo heb ik hem ook zien spelen man united een paar wedstrijden en Ashley Young kwam als linksbuiten opstomen samen met Borthwick Jackson.

Laat die jonge spits lekker staan. Komt van de jeugd, doet het goed! Geef hem de kans zou ik zeggen! Dolberg!!!

zo'n spelers van dat kaliber komen niet! Marc leeft in een droomwereld. en heeft een scouting netwerk van lik m'n vestje

Als Ajax en Arsenal fan voel ik mij na het sluiten van de markt altijd genaaid

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

89 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Dries Mertens vervolgt zijn loopbaan mogelijk in de Bundesliga. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren