Waanzinnig keeperswerk staat 'wintertitel' Inter mogelijk in de weg

Internazionale heeft de koppositie in de Serie A op het spel gezet. I Nerazzurri hoopten zondagmiddag te profiteren van het puntverlies van concurrenten als Fiorentina en AS Roma, maar liepen zich stuk op Sassuolo. Het elftal van Roberto Mancini had vooral moeite met doelman Andrea Consigli, die er met een groot aantal prachtreddingen voor zorgde dat de 0-0 tot aan de blessuretijd bleef staan. Sassuolo ging er vervolgens dankzij een benutte strafschop met de drie punten vandoor.

/

Een zege op het dit seizoen zo verrassende Sassuolo zou Inter officieus ‘winterkampioen’ hebben gemaakt, na precies 19 van de in totaal 38 wedstrijden. Daar had de thuisploeg ook alle gelegenheid toe. Sassuolo zette vroeg en hoog druk, maar vergat daarbij geregeld te verdedigen. Mauro Icardi en Adam Ljajic kregen in de openingsfase goede kansen, maar Consigli toonde zich in goede vorm.

Dat deed de sluitpost van de bezoekers op slag van rust opnieuw. Ljajic dacht met een perfect geplaatst schoot de score te gaan openen, maar zag tot zijn verwondering hoe Consigli de bal met een uiterste krachtsinspanning net langs de paal duwde. Sassuolo stelde daar een aantal gevaarlijke vrije trappen tegenover van Domenico Berardi, maar Samir Handanovic had weinig moeite om zijn doel schoon te houden.

Ook in de tweede helft kreeg Inter legio kansen om de score te openen. Het begon opnieuw met Ljajic, die Consigli andermaal tot een knappe redding dwong. Diego Falcinelli zorgde nadien wel voor dreiging namens de bezoekers, maar de beste kansen bleven voor de thuisploeg. Invaller Rodrigo Palacio, Geoffrey Kondogbia en nóg eens Ljajic slaagden er echter niet in om het vijandelijke net te laten bollen. Diep in blessuretijd trad een aloude voetbalwet inwerking. Joao Miranda beging in de zestien een overtreding en werd teruggefloten.

Berardi ontfermde zich over de buitenkans van elf meter en liet ‘penaltykiller’ Handanovic kansloos. De doelman, die van de voorgaande 56 strafschoppen op zijn doel liefst 46 procent stopte, ging de verkeerde hoek in en kon de nederlaag dus niet meer afwenden. De nederlaag houdt in dat Napoli later op de dag bij winst op Frosinone de eerste plek kan claimen. Juventus, dat op bezoek gaat bij Sampdoria, kan op gelijke hoogte komen.

1
2

Inter verdiende meer, die keeper keepte geweldig. Vind wel grappig, gisteren een discussie tussen een Fiore en Inter fan over het puntverlies en vandaag is het omgekeerd dus payback time.

10 januari 2016 om 14:47

Maar ook al vaak minder....:-)

Wat een weekend kan dit worden zeg! Nu Napoli nog en Juve is bij eventuele winst straks tegen Sampdoria de enigste club uit de top 6 die winnen. Al zal Napoli straks wel dik winnen in Frosinone.

10 januari 2016 om 14:38

Reken je maar niet rijk hoor wij gaan jullie titelreeks dit jaar beeindigen.

10 januari 2016 om 14:42

Wie weet wie weet maar ik reken me nog niet rijk hoor haha, is nog wat te vroeg.

10 januari 2016 om 17:27

Dit kan een prachtig weekend worden. als Juve wint van sampdoria dan staan wij eerstr. Sowieso mag iedereen winnen behalve Inter. Ik heb grote haat jegens inter. De Chelsea van de serie a.

10 januari 2016 om 18:48

@matthaus

Ben je napoli Soms vergeten?
Die staan nu eerste ongeacht het resultaat van Juventus

10 januari 2016 om 20:16

Cijfer ons ook nog niet weg dit is een slippertje but we will return!

Ongelooflijk, verliezen in minuut 94

Dit is nou voetbal. Mooie pot waarvan de eerste helft gelijk opging. De tweede helft was Inter beter maar dan moet je toegeven dat Sassuolo vochten als leeuwen om niet dat tegendoelpunt te krijgen. Over de hele wedstrijd gezien vind ik dat Sassuolo boven verwachting heeft gepresteerd dus is de 0-1 zo onverdiend nog niet. Ljajic had zo ongelooflijk veel pech met zijn afronding. Het is niet zo dat hij een bagger wedstrijd speelde maar hij miste wel grootse kansen. Sansone blijf ik een geweldige voetballer vinden. Ik zag hem weer een paar keer dribbelen daar word je eng van.

En weet iemand trouwens of Juan Jesus nog leeft? Ik ben altijd erg fan van hem geweest. Is een beest achterin. Alhoewel het duo Miranda en Murillo nu echt uitstekend speelt.

Napoli moet mij nu niet teleurstellen en gewoon de drie punten pakken en we zijn koploper.

Sjoeerd!

10 januari 2016 om 16:18

Hij was door de komst van murillo en miranda weer naar de linksback positie verhuisd, totdat hij geblesseerd raakte. Omdat z'n vervangers het goed doen hoort hij nu niet meer bij de eerste 11.

Ik hoop dat hij weer z'n kans krijgt en 'm grijpt, ik heb ook een zwak voor hem namelijk. Geeft altijd alles en verliest daarom bijna nooit duels.

De wetten van het voetbal is Inter duur komen te staan: Maak jij de goal niet, dan legt de tegenstander de bal aan de andere kant in het netje! Maar wel heerlijl gekeept, Inter verdiende veel meer

10 januari 2016 om 14:40

Maar inter wint al het hele seizoen onverdient met 1-0, als ze nu goed en aanvallend voetbal speelden had ik ze veel meer gegund, maar vandaag was een van de weinige goede wedstrijden van ze die ik dit seizoen heb gezien. Dan is dit gewoon karma

10 januari 2016 om 14:46

"inter wint al het hele seizoen onverdient met 1-0". Nou beste 035feyenoord, jij kent er helemaal niets van.

10 januari 2016 om 14:50

Inter wint niet het hele seizoen al onverdiend met 1-0 hoor, waarschijnlijk bedoel je het zo niet, ze hebben enkele wedstrijden met 1-0 gewonnen waar het anders had kunnen lopen, maar het meerendeel wonnen ze verdiend.

10 januari 2016 om 15:10

ik heb veel respect voor de club inter maar wat ik gewoon wil duidelijk maken is dat ik de speelstijl van mancini gewon verschrikkelijk vind. Anyway inter verdiende vorige week niks bij empoli en misschien nu wel maar al met al lijkt me het me niet meer dan verdient dat ze ook wel eens niks krijgen terwijl ze wel wat verdienen aangezien ze al zo vaak punten hebben gekregen die ze niet verdienden dit seizoen

Aantrekkelijke en leuke wedstrijd gezien. Genoten van Sassuolo haar samenspel. Inter had het kunnen en moeten afmaken maat miste te veel kansen. Er lopen trouwens wel wat heethoofden rond bij Inter en die commentator op Euro sport moeten ze meteen wegsturen.

Ongelofelijk zuur en onverdiend. Ik weet niet wat die spelers en vooral de keeper van sassuolo op hadden maar ze bleven maar gaan. Wat een energie en wat een inzet. De wedstrijd was een spektakel. Inter had al in eerste 10 min.al 2-0 voor moeten staan. Maar het was niet de dag van Ljajic zoveel kansen niet afgemaakt en dan ook zo zuur en pijnlijk door penalty de wedstrijd verliezen in de 94ste minuut. Bah. Zonde.

Onvoorstelbare wedstrijd. Na 10 minuten had het al makkelijk 2-0 kunnen staan na gemist kansen van Icardi en Ljajic. Ow ow Ljajic, wat een frustrerend wedstrijd voor hem. Dat hij vandaag niet wist te scoren kan een half mirakel genoemd worden. Sassuolo speelde zoals ik van hen verwacht had, ze hebben een oerdegelijk team (met uitblinkers Berardi en Sansone vandaag) en kwamen een onvoorstelbare dosis energie om de mat leggen vandaag. Hoge pressing en scherpe tegenaanvallen, Handanovic hield ook ons meerdere keren recht in de eerste helft! Ik zag het tijdens de tweede helft aankomen, als je zoveel kansen laat liggen dan krijg je het deksel op de neus, cliché voetbalverhaal dat nogmaals waarheid werd. Sassuolo zakte in de tweede helft weg, Inter bleef maar kansen bij elkaar voetballen maar zonder succes. De penalty die Sassuolo krijgt in de allerlaatste minuut vind ik makkelijk gegeven (door een scheids die een erg zwakke match floot) maar zorgt er wel voor dat je met een enorm zuur gevoel achterblijft. Ik denk niet dat er nog iets zal bijkomen deze winterstop, maar dat het middenveld creativiteit mist is vandaag nogmaals bewezen. Komt daar ook nog eens bij dat Kondogbia echt slecht was en Medel-ik blijf het herhalen- een veel te beperkte speler is om het spel op te bouwen voor de verdediging. Ik hoop nog steeds op een type Sneijder die de aanvoer naar Icardi een groot stuk kan opkrikken, er moet te veel van de flanken komen momenteel. Ik hoop dat deze wedstrijd en het (waarschijnlijke) verlies van de eerste positie een signaal mag blijken naar het bestuur dat het middenveld versterkt moet worden. Een grote pluim voor de verdediging vandaag, Miranda en Murillo zijn sowieso 1 van de sterkste centrale duo's ter wereld, ben ik van overtuigd. Een wedstrijd tegen Sassuolo kan altijd verloren worden, maar vandaag een verlies met een erg dubbel gevoel! Maakt niet uit, ik geloof in dit Inter. Solo Inter!

Het droomscenario is nu natuurlijk dat Napoli straks ook onderuit gaat en Juventus vanavond optimaal profiteert. Zo'n vaart zal het denk ik niet lopen maar het is toch wel erg fijn om op deze manier je zondagmiddag te beginnen. Ook fijn dat het nu Inter is dat de deksel op de neus krijgt. Het gehele seizoen al de minimale overwinningen en nu gelukkig opnieuw ten onder in eigen huis. Extra fijn is het als Juventino om Berardi die bal binnen te zien schieten. Volgend jaar, als de clausule klopt, een speler die het zwart-wit zal dragen en dan nu, eigenlijk al meerdere seizoenen, zo verschrikkelijk belangrijk voor Sassuolo en indirect voor Juve. Nogmaals; uitstekende start van de zondag.

Wat een geweldige wedstrijd, het ging op en neer!! Jammer dat inter de kansen niet heeft kunnen benutten. Wel ben ik heel erg teleurgesteld in Kondogbia en mag hij van mij apart verkocht worden. Mancini mag van mij ook wel opdonderen speelt altíjd te voorzichtig. Man man man daar gaat de koppositie.

Wauw wie had kunnen denken dat Juventus zo snel weer bovenaan zou komen, wat laat iedereen het afweten. Dacht dit jaar stuk spannender zou worden maar dat was van korte duur.

10 januari 2016 om 15:17

Het is nog steeds spannend, Juve moet de lijn eerst nog maar zien door te trekken. Inter en Napoli blijven niet stil staan.

10 januari 2016 om 16:57

Inter wint ze wedstrijden verre van overtuigend, en vaak met minimaal verschil, zoals vandaag verspillen ze dure punten, dit gaat ongetwijfeld vaker gebeuren. Juventus stond een straat lengte achter en nu al terug gekomen, Juventus gaat deze lijn zeker doortrekken

Zoals ik al tegen mijn broer heb gezegd na de eerste 4 speelrondes toen Juve dik onderaan stond: ze worden alsnog 'gewoon' kampioen. No worries. Dit team heeft geen concurrentie in de Serie A, met alle respect voor Napoli en Inter. Ik hoop op Inter, maar met Mancini gaat het niet lukken.

karma noem ik dit, woensdag tegen empoli onverdiend de 3punten meegeraapt! 2 strafschoppen niet gegeven voor empoli en een donkerrode kaart voor brozovic toen ook niet gegeven!

11 januari 2016 om 00:01

bekijk eens de beelden terug dan van die wedstrijd. inter kan niet ALTIJD met geluk blijven winnen, vandaag waren ze goed en aanvallend maar dat zijn ze nog maar zelden geweest dit seizoen

Hahaha heeeeerlijk dit. 0-1 door Juventino Berardi

Zelden gezien deze wedstrijd. Dit had één van de beste 0-0-matchen aller tijden kunnen zijn, als Handanovic die penalty nog had gestopt op het eind. Dat was ook terecht geweest, want Inter verdiende wel te winnen in mijn ogen, ondanks dat Sassuolo heel leuk speelde. Die Duncan was ongelooflijk sterk.

Maar Inter voetbalde ook geweldig zeg, op het tweede gedeelte van de eerste helft na. Ljajic had hier gemakkelijk drie tot zes keer kunnen scoren vandaag, maar Consigli had een paar weergaloze reacties. Ondanks zijn inefficiëntie speelde Ljajic wel een topwedstrijd moet ik zeggen. Met een scherpe Icardi had Inter dit altijd moeten winnen. Vanaf minuut 60 spijkerde Inter Sassuolo helemaal vast tegen de eigen kooi. Enerzijds zou je zeggen "zo'n matchen moet je winnen om kampioen te worden", anderzijds wordt Inter met dit voetbal een serieuze uitdager voor Juve en Napoli.

11 januari 2016 om 13:29

Ik heb het helemaal met jou eens! Aan de ene kant echt een vreselijke uitslag voor een Interfan, aan de andere kant heb ik Inter eindelijk mooi verzorgd voetbal zien spelen. Dat geeft me vertrouwen voor de rest van de wedstrijden dit seizoen.