Barazite weigert hand van verslaggeefster en veroorzaakt storm op Twitter

Zondag, 1 november 2015 om 17:41Bart Kruyt • Laatste update: 17:42

Nacer Barazite hecht veel waarde aan zijn geloof. De aanvaller van FC Utrecht laat een lange baard op zijn gezicht staan en draagt in zijn vrije tijd traditionele kleding. Barazite geeft ook vrouwen die geen familie van hem zijn geen hand en dat was verslaggeefster Hélène Hendriks van FOX Sports een ogenblikje vergeten. Op Twitter werd er direct fel gereageerd op het ongemakkelijke moment.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

156 reacties (laatste reactie door westend)

Als die jongen daar waarde aan hecht en graag zo wil leven prima toch.

Ieder zijn eigen keuze en laten we die ook respecteren. Hij doet hier niemand pijn mee en wordt er wel gelukkig van. Kunnen we het nu weer over voetbal hebben?

1 november 2015 om 17:51

Sorry we leven in een land met onze normen en waarden, wij hoeven in een islamitisch land ons ook niet westers te gedragen, dan geldt dat andersom net zo.
Je leeft in het westen daar gelden andere omgangsvormen en die horen niet westersen ook te respecteren.

1 november 2015 om 17:56

We leven in een land met vrijheden. Zolang je anderen geen pijn doet (fysiek of geestelijk)of ze tot iets dwingt tegen hun wil in moet je t allemaal lekker zelf weten. Handje schudden valt niet onder die categorie dus doe er eens niet zo moeilijk over. Laat mensen lekker hun leven invullen zoals ze dat zelf willen.dat is de tolerantie waar Nederland bekend om hoort te staan

1 november 2015 om 17:59

Dus we moeten tolereren dat iemand intolerant richting vrouwen is?

1 november 2015 om 18:03

Hiermee zet je vrouwen weg als niet gelijk en is dus een vorm van discriminatie onder het mom van zie mij eens lekker gelovig zijn.
Dus ik heb daar wel problemen mee ja. Als je dit soort zaken beleid ga dat dan beleiden op plekken waar men dat wel normaal vindt.
Voor ik voor PVV-er wordt uitgemaakt, nee heb niets met hekel of haat, maar vind wel dat in onze maatschappij onze normen en waarden horen te gelden. Prima als hij in traditionele kleding rondloopt, prima dat hij zijn god aanbid en dat daar ruimte voor wordt gemaakt, maar wel ons in onze waarde accepteren en dat is een handgeven als die wordt uitgestoken. Ga je later maar aan je god vergeving vragen voor je misstap.

1 november 2015 om 18:06

Erg simplistische manier van formuleren. Ik ben geen moslim en schud graag iedereen de hand. Maar iemand heeft die keuze zelf en daar kleven gevolgen aan zoals verminderd aanzien en omgangsproblemen met anderen. Dat risico neemt hij zelf maar je mag het niet verbieden.

1 november 2015 om 18:07

@mentalist
Zie jij een andere oplossing dan?
Vrijheid hebben is een geweldig iets, ik zou écht niet anders willen. Het is niet moeilijk je voor te stellen hoe het zou zijn wanneer we die vrijheid niet hebben, daar zijn voorbeelden genoeg van. Maar vrijheid hebben betekend ook dat anderen ook vrijheid hebben en die kunnen invullen op een manier die mij niet aanstaat... jammer, pech hebben, get over it... zo lang het niet botst met mijn veiligheid of mijn vrijheid is dat de prijs (en een hele kleine prijs) die ik zal moeten betalen voor mijn vrijheid.

1 november 2015 om 18:08

Ik vind ook dat mensen gelijkwaardig zijn. Maar om dat anderen mensen op te dringen gaat te ver. Als fox/eredivisie er beleid van maakt dat spelers handen moeten schudden met vrouwen dient barazite dat op te volgen. Zo niet, moet hij het lekker zelf weten. Daar is hij zelf het meest de dupe van. Maar het geeft mensen niet het recht voor een ander te bepalen wat hij wel of niet moet.

1 november 2015 om 18:12

Als ik in zijn geloofsgemeenschap zou komen zou ik zeker zijn gedachtegoed respecteren en zijn vrouw de hand niet geven omdat ik snap dat dat ongewenst wordt ervaren.
Maar als zijn vrouw in mijn omgeving zou komen en mij de hand weigert zou ik dat als zeer grievend ervaren. Respect voor de opvatting van anderen moet eerst vanuit jezelf komen.

1 november 2015 om 18:13

Verdiep je eerst eens in de overtuiging van de persoon voordat je een reactie geef, en kijk even waarom hij vreende vrouwen geen hand geeft dan zul je dat waarschijnlijk wel begrijpen , het is in ieder geval niet dat hij vrouwen niet als gelijke ziet dat heeft er niets mee te maken ,

1 november 2015 om 18:13

Je hebt volledig gelijk. Je bent in Nederland en dus pas je je aan. Vrouwen zijn hier gelijk aan mannen, of je dat nou wil of niet.

1 november 2015 om 18:14

Ach hij staat haar wel te woord. Als hij dat niet had gedaan dan heb je wel een punt. Als hij zo streng gelovig is dan is dat toch prima.

1 november 2015 om 18:15

Antonius. Vrijheid is een geweldig goed. Maar laat er wel een zekere portie respect bestaan voor elkaars leefwijze. Als ik in een moslimstaat kom dan drink ik ook niet en conformeer ik me naar de geldende standaard. Barazite kan thuis alles doen wat hij wil maar uniformeer je in publieke blootstelling gewoon even zeg.

1 november 2015 om 18:16

Pfff, zij maakt er geen probleem van en hij ook niet. Hij heeft gewoon een interview met haar op een normale manier. Waarom hier een probleem van maken. En niet westerse mensen? Die jongen is geboren in arnhem.. waar heb je het over..

1 november 2015 om 18:18

Dus geloof is geografisch? Waarom daar wel het kunnen opbrengen, maar hier ineens niet.

1 november 2015 om 18:20

Kijk en met dit soort redeneringen bezorgt men de PVV zijn groei.
Ik heb niets met dat clubje, maar ze hebben wel een punt dat dit Nederland is met een Nederlandse cultuur. Prima dat je elke dag 5 keer gaat bidden, prima dat je je kleedt en je voedt en je je onderling gedraagt naar de normen van je eigen geloof, maar in gedrag in de publieke ruimte heb je je naar onze cultuur aan te passen en niet andersom.

1 november 2015 om 18:20

Die verongelijkte toon, kom op zeg. "als ik het niet in een islamitische staat mag, mogen zij het hier ook niet". Vind je dat zelf niet ook een heel klein beetje kinderachtig? Wat hebben wij met die landen te maken?

1 november 2015 om 18:21

Als je in een moslimstaat komt drink je niet? Ga een keer naar qatar of dubai zou ik zeggen. Daar kan je op meer dan voldoende plekken gewoon drinken en roken. Geen probleem. En daar maakt niemand het probleem van. Het was makkelijker geweest als ze even vooraf iets hadden gezegd erover. Dan was er nooit een probleem geweest..

1 november 2015 om 18:24

JDG84 omdat het niet mijn gedachtengoed is, maar als het ergens de consensus is dan conformeer ik mij daaraan uit respect. Dus hoe gevat je ook wilt zijn, het is zeker geografisch. Overigens mag ik kritiek hebben, moet je gewoon tolereren joh. ;p

1 november 2015 om 18:26

Aangezien ik niets heb met geloofsgedoe van wat voor kant dan ook zal ik het nooit opzoeken. Ik zal dus niet snel naar een arabisch/islamitische staat gaan, zelfs niet als de all in resorts de goedkoopste zijn.
Ik ben gehecht aan de westerse vrijheden en ik ben ook gehecht aan de normen en waarden die daar bij passen. Dus nogmaals geloof wat je wilt, mij is dat om het even, maar hier in onze maatschappij mag je verwachten dat iedereen in de publieke omgang zich houdt aan onze culturele verworvenheden.

1 november 2015 om 18:26

Davy Klaassen. Het gaat niet om wel of niet mogen het komt uit mezelf. Leg me geen woorden in de mond. Ik doe dat uit respect, dan verwacht je hetzelfde in dit land, dat men waarde hecht aan de consensus. Maar dat is totaal niet het geval. En dat is gewoon jammer.

1 november 2015 om 18:34

Precies, jij gunt hen de vrijheid niet waar zij op basis van de grondwet recht op hebben. Misschien moet jij je aanpassen aan de vrijheid waar men recht op heeft hier. Je wordt niet ingeperkt in je vrijheid, je hebt er geen last van, waarom maak je je er druk over?
Hoezo is dat totaal niet het geval? Omdat er misschien 5000 moslims zijn, die hier overigens indirect zelf naartoe zijn gehaald, die soms weigeren een ander een hand te geven?

1 november 2015 om 19:11

Dan ben jij nog nooit in een "moslimstaat" geweest, want je bent daar gewoon vrij om alcohol te nuttigen. En sinds wanneer is het in Nederland verplicht om iemand een hand te geven? Uit respect voor vrouwen? Hij doet dit juist uit respect voor zijn eigen vrouw. Kunnen een hoop mensen nog wat van leren.

Gaan we nu met z'n alle op heksenjacht op mensen met smetvrees. Ik vind het zeer pijnlijk als deze mensen mij geen hand willen geven.

1 november 2015 om 19:12

@mentalist
Je hebt totaal gelijk. En ik denk er net zo over trouwens

1 november 2015 om 19:19

Davy klaassen ik gun het iedereen. Maar zodra vrijheid van iemand inbreuk maakt op fatsoensnormen vind ik dat erg storend. Volgens mij valt vrijheid en fatsoen keurig te combineren.

1 november 2015 om 19:44

Vrijheid en fatsoen zijn zeker te combineren. Maar fatsoen is een subjectief begrip. Het niet geven van een hand is voor sommigen uit respect en fatsoen. Dan is daar toch niets mis mee? Als jou respect wordt getoond, doet de manier waarop er toch niet zo toe, ook al ben jij gewend dat op een andere manier te doen?

1 november 2015 om 20:19

dan nog moet hij haar gewoon een hand geven het is ronduit associaal om je boven de maatschapij te zetten

1 november 2015 om 21:16

Araman, ik kan me heel goed vinden in je redenatie, en je verwoordt je heel netjes. In Nederland gaat men heel coulant om met allerlei verschillende levensovertuigingen e.d., maar de keerzijde is dat er weinig sprake is van een gedeelde basis qua normen en waarden. Veel mensen leven toch in hun eigen omgeving qua mensen met dezelfde ideeën. Zodra men dan naar buiten treedt gelden er wellicht andere normen en waarden. Dat Barazite haar de hand niet schud begrijp ik, gezien zijn geloofsovertuiging, maar ik keur het niet goed. Hendriks had het beste zelf de discussie uit de weg kunnen gaan, en er niks over moeten zeggen. Zwaai iemand gedag of zeg alleen hallo, scheelt weer een boel ophef, maar dat beseft ze zichzelf nu ook wel denk ik.

1 november 2015 om 21:18

@davy Klaassen
Als iedereen zijn fatsoensnormen zelf bepaalt, wordt het een lekkere puinhoop hier

1 november 2015 om 21:49

Normen en waarden is hoe je met elkaar omgaat en niet de exacte invulling daaraan. De waarde is daarin veel dieper geworteld dan de norm die slechts een invulling van die norm is. De waarde is in dit geval respect hebben voor elkaar en de norm is de omgangsvorm dus een hand, drie zoenen, of een vriendschappelijk knikje. Die normen liggen niet formeel vast en iedereen geeft daar zeker in dit soort gevallen een andere invulling aan. Het is belangrijker dat iemand normaal met een ander omgaat en normaal met iemand spreekt, de hand is daar een van de vele mogelijke vormen van. Wij hier hebben ook niet dezelfde gewoontes en gebruiken en zullen dingen ook anders oplossen maar wil dat zeggen dat wij verschillende waarden hebben of dat een van ons niet in Nederland thuis zou horen? Het feit of iemand binnen onze samenleving past, wordt dan ook niet bepaald door de verschillen en iemands overtuiging maar juist door de overeenkomst in normen en waarden. Barazite heeft in dit geval een andere norm op basis van zijn geloofsovertuiging maar de waarde is verder hetzelfde want hij en Hendriks hadden verder een normaal gesprek en gingen ook verder normaal uit elkaar. Niemand van de twee had verder heel veel problemen met dit ongemakkelijk einde.

Wat veel minder binnen die normen en waarden valt, is de verharding van de samenleving en de manier waarop mensen met elkaar omgaan. Schelden en geen rekening met anderen houden en denken dat de wereld om jou draait is veel verder verwijderd dan de normen en waarden die wij in Nederland kenden en waar onze ouders mee zijn opgegroeid. Het gedrag in de stadions bijvoorbeeld is iets wat veel minder bij de Nederlandse samenleving en de waarden die wij nastreven past. Laten we ons daar eens op richten in plaats van iets pietluttigs als wel of geen hand geven, wel of geen drie zoenen of wel of niet met U praten…

1 november 2015 om 22:12

Wie of wat stuurt de fatsoensnormen op dit moment aan dan?

1 november 2015 om 22:17

Hij maakt zelf onderdeel uit van "de maatschappij".
Het is net zo goed asociaal om te stellen dat individuen zich maar aan moeten passen aan wat volgens de maatschappij kan en hoort. Daarnaast ook bijzonder gevaarlijk. Dictaturen worden op een dergelijke gedachte gebaseerd.

2 november 2015 om 00:29

Het heeft helemaal niks met intollerantie of discriminatie van vrouwen te maken , integendeel zelfs. Hij mag alleen zijn eigen vrouw aanraken , uit respect voor zijn vrouw als hij getrouwd is raakt hij liever geen andere vrouwen aan. Of uit respect voor de man van die dame .
Het heeft er dus niks mee te maken dat mannen boven vrouwen staan of zo. Een warme en hartelijke handdruk kan al een verkeerd signaal uitzenden en in de Islam mag je dat alleen met je eigen vrouw hebben.

2 november 2015 om 00:36

Ben het helemaal met Feye88 eens. Zolang je anderen geen pijn doet moet er niks aan de hand zijn en is ieder vrij om te kiezen hoe hij sociaal met anderen om wil gaan. Dat velen van ons vervolgens invullen waarom iemand iets doet (beoordelen/ veroordelen) is een probleem van die velen.

Jammer dat we altijd moeten oordelen en veroordelen (zie bijv. mentalist hieronder in zijn reacties). Alsof we anders iets niet kunnen begrijpen en er bang voor zijn.

2 november 2015 om 00:39

Dammie heeft het helemaal begrepen en legt het ook nog eens in helder Nederlands uit voor wie niet begrijpt wat omgangsnormen/ waarden zijn. Een groen balkje verdiend!

1 november 2015 om 17:52

Dit is een onschuldig dingetje. Helaas gaan er achter het label geloof veel ergere misstanden schuil. En zolang we religieuze ideeen niet mogen bekritiseren, hoe achterhaald en irrationeel ook, blijven steniging, eerwraak, vrouwenbesneidenis, homohaat et cetera gewoon doorgaan.

1 november 2015 om 18:18

Helemaal mee eens. Je wordt geacht respect te hebben voor gelovigen. Nou heb ik dat persoonlijk dus totaal niet voor de streng gelovigen, maar iedereen schiet in de verdediging als je kritiek hebt op een geloof. Schijnbaar moet alles maar getolereerd worden als het wat met een geloof te maken heeft. Gelovigen eisen altijd respect, waarom hebben zij dat zelf nooit voor mensen die niet op al die rariteiten zitten te wachten?

1 november 2015 om 17:52

Hij doet er niemand pijn mee, maar het is toch verwerpelijk dat je alle vrouwen beneden jou ziet en je ze maar geen hand wil geven? Als je de rollen anders maakt en iemand geen hand om zijn of haar geloof wil geven dan heb je de poppen aan het dansen. Puur een vorm van discriminatie als je het mij vraagt. Dit soort mensen zou ik niet bij mijn club willen eerlijk gezegd.

1 november 2015 om 17:58

Mee eens, het conflicteert. Tussen een land dat vrouwen emancipatie hoog in het vaandel heeft staan en moslims die vrouwen geen hand mogen geven.

1 november 2015 om 17:59

De reden dat ze vrouwen geen hand geven heeft niets te maken met onderdanigheid. Het is juist een teken van respect dat je een voor jou onbekende vrouw niet fysiek aanraakt. Jullie oordelen veel te snel.

1 november 2015 om 17:59

Ho ho ho, volgens mij vergis jij je heel erg. Het heeft niets te maken met een vrouw minder dan je vinden, maar dan ook helemaal niets. Gaat erom dat hij uit respect voor de man van de betreffende vrouw en zijn eigen vrouw niet de hand schud van een vrouw buiten zijn familie. Ik zeg niet dat ik het ermee eens ben, maar je moet wel met de juiste argumentatie komen.

1 november 2015 om 18:05

Ayrshire, ken ajb de feiten. Vrouwen worden geen hand gegeven omdat dit aanstootgevend en als een gebaar van lust wordt gezien.

1 november 2015 om 18:17

Dat klopt simpelweg niet. Het kan gevoelens van lust opwekken waardoor het uit respect voor beide kanten niet wordt gedaan. Heeft echt helemaal geen reet met aanstootgevendheid te maken.

1 november 2015 om 19:23

Zoiets heeft vrijheid van religie. Staat in de Nederlandse grondwet, dus conflicteert met helemaal niks.

1 november 2015 om 20:39

Als je het interview bekijkt zal je zien dat hij haar verre van minderwaardig behandeld. Hij voelt zich juist ongemakkelijk en toont op zijn manier juist respect.

2 november 2015 om 00:44

Jij moet echt even lezen wat Dammie uitlegt een paar reacties hierboven.

Jouw manier van beoordelen/ veroordelen is totaal verkeerd en hierdoor laat je zien dat je het niet begrijpt. Het standpunt wat je daardoor inneemt is gebaseerd op verkeerde interpretatie en daardoor niet juist.

Wanneer je wel begrijpt wat normen en waarden zijn mbt omgang (en fatsoen/ respect) ben ik benieuwd of je nog steeds hetzelfde standpunt inneemt.
Dit betekend ook dat je exact moet weten hoe de situatie tussen Barazite en de verslaggeefster zich heeft afgespeeld.

2 november 2015 om 08:06

Ik heb ook gelezen wat Dammie heeft gezegd en er zelfs op gereageerd. Ik vind het nog steeds seksistisch om dat je vrouwen anders behandeld dan mannen terwijl dit niet in lijn ligt met de wil van de vrouw in kwestie. De insteek maakt niet uit, als je mensen anders behandeld op basis van geslacht is het seksistisch.

1 november 2015 om 17:54

Klopt, maar aan de andere kant het conflicteert wel enorm met de normen en waarden in NL. Tevens conflicteert het met het feit dat we in NL redelijk feministisch zijn en het als beledigend kan worden ervaren als NL vrouw zijnde, net zo goed als dat andersom beledigend kan zijn voor Nacer.

Je moet een beetje geven en nemen, moslims moeten ook respect hebben voor het feit dat wij anders met vrouwen omgaan dan voorgeschreven. Maarja wat is de beste oplossing hiervoor?

1 november 2015 om 17:57

Dat overdreven politiek correcte "laat elkaar in de waarde" word ik zo moe van. Meneer Barazite laat Hendriks namelijk ook niet in haar waarde en beschouwt haar door zijn moslimbril als een inferieur iets wat je geen hand mag geven. Sorry maar dat past gewoon niet in onze maatschappij. Een wolf past niet in een schapenkooi hoe graag alle schaapjes dat ook willen. Moeten we mensen die schijt hebben aan waarden in hun waarde laten? Waarom zou ik? Conformeer je aan de norm of ga ergens voetballen waar je eigen normen de standaard is zeg.

1 november 2015 om 18:01

Een inferieur iets? Volgens mij ken jij de hele gedachtengang niet waarom dit niet wordt gedaan. Bizarre beredenering.

1 november 2015 om 18:03

Moslimstaten: Vrouwen mogen geen autorijden, zitten gescheiden in moskeeen en moeten zich bedekken omdat ze andere mannen anders verleiden. Ik hoef je niet te vertellen dat dit stevig in contrast staat tot onze samenleving.

1 november 2015 om 18:04

Schei toch uit. Moslims, net als evangelisch christenen, gedragen zich als idioten tegen iedereen buiten hun clubje. Niets respectabels aan.

1 november 2015 om 18:05

Helemaal mee eens! Gaat niet zozeer om het geen hand willen geven, want dat doet geen pijn zoals zovelen hier roepen. De gedachte achter het niet willen geven van de hand past niet binnen onze maatschappij ennis mijns inziens verwerpelijk.

1 november 2015 om 18:12

Dat staat compleet, maar dan ook compleet los van deze situatie betreffende de hand schudden. Het gaat hier puur om het schudden van de hand en je haalt hier randzaken erbij die compleet irrelevant zijn betreffende deze zaak.

1 november 2015 om 18:15

Zolang hij zich aan de wetten in ons land houdt is het best. Dat is niet politiek correct maar een volwaardige mening. Normen en waarden zijn een keuze. Als je die niet volgt wordt je vreemd aangekeken, genegeerd en heb je minder kansen. Maar het is niet iets wat je mag afpakken van een ander, omdat het niet strookt met je eigen visie. Dat is eng

1 november 2015 om 18:15

Zoveel onzin. Hoe komt je erbij dat hij haar als inferieur beschouwd?

1 november 2015 om 18:20

Een orthodoxe moslim mag zijn vrouw ook slaan. Een vrouw moet je opvoeden. Barazite is strenggelovig als je de koran in context zit tov deze acties dan zie je het wel in een ander perspectief.

1 november 2015 om 18:26

Als we zo gaan redeneren dan laat Hendriks Barazite ook niet in zijn waarde want zij weet dat hij vrouwen geen Hand geeft vanwege een geloofsovertuiging. In Nederland geldt ook de vrijheid om te geloven, denken en zelfs zeggen wat je wil en dus mag Barazite dat ook doen. Zolang hij zich aan de grondwet houdt is er niets aan de Hand en als het de uitoefening van zijn beroep niet in het geding brengt is er ook niets aan de Hand. Het gaat hier om het geven van een Hand he; en niet om iets heel groots.

Er lopen in Nederland ook mensen rond die vinden dat je je rommel op de grond kan gooien in plaats van in de prullenbak, dat je iemand verrot mag schelden als hij je aanstaat, of dat je met je voeten op de bank van de trein kan zitten. Dat zijn veel ergere dingen en is veel asocialer dan iemand geen Hand willen geven. Volgens mij hebben we ook nergens grondwettelijk vastgelegd dat je iedereen een Hand moet geven?

De Nederlandse samenleving bestaat uit meerdere geloven en meerdere culturen die gewoon samen op een klein stukje aarde leven. Dan heb je inderdaad rekening met elkaar te houden en slaat het nergens op om de ene geloofsovertuiging toe te staan en de andere niet of bepaalde onschuldige zaken te verbieden. Al gelooft Barazite in Barbapappa en speelt hij elke dag met een paarse ballon op zijn Balkon; wat kan jou dat schelen als je er geen last van hebt en het niet strafbaar is? HIj verbiedt jou ook niet om bepaald voedsel te eten of om vrouwen een Hand te geven volgens mij? En als Hendriks hier geen punt van maakt, waarom zou jij dat dan wel doen?

1 november 2015 om 18:27

Je haalt er nu wel heel veel randzaken bij; als Barazite zijn vrouw zou slaan overtreedt hij de grondwet en wordt hij daar gewoon voor vervolgd. Het geven van een Hand is geen wettelijke verplichging dus is van een totaal andere orde

1 november 2015 om 18:39

Q/als we zo gaan redeneren dan laat Hendriks Barazite ook niet in zijn waarde want zij weet dat hij vrouwen geen Hand geeft vanwege een geloofsovertuiging. In Nederland geldt ook de vrijheid om te geloven, denken en zelfs zeggen wat je wil en dus mag Barazite dat ook doen. Zolang hij zich aan de grondwet houdt is er niets aan de Hand en als het de uitoefening van zijn beroep niet in het geding brengt is er ook niets aan de Hand. Het gaat hier om het geven van een Hand he; en niet om iets heel groots. /q

Kortom we moeten ons aanpassen naar zijn geloof?
Ik heb altijd begrepen dat in Nederland het van respect getuigt dat we een ander een hand geven. Wil je respect ontvangen, zal je ook respect moeten geven. Imo is zijn houding respectloos naar de hier geldende norm, als hij zo gelovig zal hij met zijn god daarna zelf wel in het reine kunnen komen.

1 november 2015 om 18:49

We moeten elkaar gewoon aan elkaar aanpassen en rekening met elkaar houden. Het gaat hier om het al dan niet geven van een Hand en ik denk niet dat Hendriks daar zo zwaar aan tilt en dat zij er van overtuigd is dat zij iedereen een Hand moet geven. Daarbij is het een ieders recht om een Hand te weigeren. Maar omdat het hier om een moslim gaat maken we er een heel punt van en maken we het heel groot. Iedereen denkt ook precies te weten waarom Barazite geen Hand geeft terwijl 99 procent zich waarschijnlijk nooit in dit onderwerp verdiept heeft.

Mijn keuze is het ook niet, Maar als ik weet dat iemand mij geen Hand wil geven dan vind ik dat raar Maar accepteer ik die keuze. Ik heb namelijk respect voor anderen, voor hun geloof en hun mening zolang ze dat Maar op een normale en niet strafbare Manier doen. Ik heb veel Meer moeite met mensen die vinden dat iemand zich Maar moet aanpassen omdat iets in zijn ogen gangbaar is. Het getuigt in Nederland ook van respect om iedereen die je niet met U aanspreekt Maar dat gebeurt ook al jaren niet Meer. Sterker nog, er is een cultuur ontstaan waarbij niemand rekening houdt met een ander en denkt dat de wereld om hem draait. Dat vind ik veel erger dan het wel of niet geven van een Hand. Accepteer gewoon elkaars normen, waarden en overtuigingen zolang dit binnen onze grondwet past en zoek daar een middenweg is. Zoals Hendriks in haar reactie ook gewoon prima doet...

1 november 2015 om 19:11

Ik niet ik heb geen respect voor dat belachelijke gedrag. Het is gewoon geen respect voor de vrouw en neerbuigend. Heft niks met geloof te maken maar met ontwikkeling en fatsoen. Dat van mij verwacht word dat ik respect voor dat barbaarse gedrag heb vind ik belachelijk. En nee ik heb niks tegen moslims of weet ik veel welke groep ik vind dat alleen een belachelijk iets en heb ik geen enkel respect voor.

1 november 2015 om 19:21

Jij oordeelt alleen op hetgeen je ziet en geeft daar je eigen interpretatie aan. Heb je ook wel eens aan Barazite of een andere moslim die dit doet gevraagd waarom hij een vrouw geen Hand geeft? Of heb je je er wel eens in verdiept voordat je een oordeel velt?

1 november 2015 om 19:35

@dammie

Wanneer ik moslims geen hand wil schudden ben ik een racist.

Wanneer een moslim geen hand wil schudden van een vrouw is dat het niet?

Verder was mevrouw in kwestie het even vergeten zoals in het artikel staat. Je kan toch onmogelijk van iedereen verwachten dat je zulke dingen van elkaar weet en altijd die kennis paraat hebt? Of moet mevrouw in vervolg helemaal maar geen handen meer schudden just to be safe?

Ik ben absoluut geen Pvv stemmer maar dit soort dingen en hoe sommigen hierop reageren is koren op de molen voor dat clubje..

1 november 2015 om 19:42

@dammie

Ik ben het grotendeels met jou eens dat het inderdaad zijn recht is maar hier zeg je iets vreemds:
" Maar omdat het hier om een moslim gaat maken we er een heel punt van en maken we het heel groot."

Mijn probleem is dat ondanks dat het inderdaad zijn recht is en het onmogelijk ingeperkt kan worden, dat ik het nog steeds seksistisch vind. Vrouwen moeten gewoon hetzelfde behandeld worden als mannen, door iedereen. Ik ben ontzettend openminded qua cultuur en mijn mening heeft dan ook niets te maken met dat hij moslim is. Het is veel te makkelijk om iedereen zijn mening zo maar op deze manier weg te zetten.

We moeten het hier gewoon over kunnen hebben zonder te worden beticht van discriminatie toch? Want dat zou het namelijk zijn als het er alleen omgaat dat hij moslim is.

1 november 2015 om 19:44

Ik ontzeg niemand het recht ik betoog wel dat het respectloos is naar onze cultuur. Vrij drammerig opgelegde geloofszaken van welke kant dan ook rieken altijd naar respectloosheid.
Dus ja hij mag beslist een hand weigeren, en ja ik vind dat respectloos.

1 november 2015 om 19:47

Je moet na 1x uitleg geven, er ook dan maar mee stoppen. De meeste hier hebben een bepaald beeld bij de islam en dat kan je ze niet kwalijk nemen. Dat ze onwetend hun mening geven gebaseerd op niks anders als leugens vinden zij vrijheid van mening. Laat ze lekker bashen en boos doen. Jij kent de feiten ik ken de feiten. Een aantal andere hier kennen de feiten. En als je na 1x uitleg nog niet door dringt dan is die persoon niet capabel genoeg om een gesprek mee aan te gaan.

On: heel veel respect voor deze jongen dat hij zijn geloof beleid en dat voor hemzelf boven alles zet. Jammer dat de dame in kwestie haar mooie tweets verwijderde.

1 november 2015 om 20:15

Beste reallover dat vind ik ook het vervelende aan deze discussie; iedereen heeft zijn mening klaar en denkt precies te weten waarom Barazite dit doet. Er wordt geoordeeld op Basis van hetgeen men ziet en heeft vervolgens een oordeel klaar. Dat vind ik jammer.

@eazy-e
Ik snap niet wat het punt is wat je wil maken; ik beschuldig niemand van het zijn van een racist in deze en ik vind dat Hendriks het gewoon goed opgelost heeft en ook niets fout deed. Daarom vind ik dat er van een mug een Olifant gemaakt wordt omdat geen van de betrokkenen hier een probleem heeft. Alle buitenstaanders hebben echter hun oordeel klaar en staan vooraan te wijzen

@araman
Het is ook niet mijn Idee om geen Hand te geven en ik vind het ook normaal om die te schudden. Maar ik ben Atheist en heb dus geen 'last' van dit soort richtlijnen die ik na wil leven. Maar ik heb nog veel Meer ideeen over respect en die zie ik ook steeds minder terug. De samenleving veranderd en wordt steeds Meer multicultureel en harder.

@surreal
We moeten het inderdaad over elkaar kunnen hebben zonder dat er meteen over racisme gesproken wordt. Maar ik vind ook dat mensen dan de moeite moeten nemen om zich te verdiepen in de achtergrond van de ander. Iedereen hier heeft zijn conclusie klaar op Basis van hetgeen hij ziet en trekt vervolgens zijn eigen conclusie en velt ook meteen een oordeel. Terwijl er volgens mij gewoon een vrij vreedzame gedachte achter zit die weliswaar ook niet de mijne is Maar die ook niet is wat velen hier er van maken.

1 november 2015 om 20:17

Reallover,

Waarom mag hij haar hand weigeren maar andere dat niet respectloos vinden? Iedereen weet gerust dat het zijn recht is. Om mensen die een andere mening hebben als niet capabel weg te zetten is precies het zelfde waar jij die mensen dan van beticht. Vrijheid van meningsuiting werkt beide kanten op.

Zoals ik hierboven aan geef ben ik zeer open naar andere culturen en vind niet dat mensen hun identiteit dienen te verliezen als ze hier heen komen of hun ouders identiteit te hoeven verloochenen als ze hier geboren worden. Ik vind dit alleen pertinent seksistisch omdat je vrouwen anders behandeld dan mannen. Zo goed het Barazite zijn recht is die hand te weigeren is het mijn goed recht dit af te keuren. Dit maakt mij niet onwetend of discriminerend.

1 november 2015 om 20:22

@dammie,

Bedankt voor je uitleg. Het is waar dat vele mensen snel of te snel reageren. Mij maakt de gedachte er achter alleen niet uit of het vreedzaam is of niet. Je behandeld vrouwen anders omdat ze vrouw zijn, terwijl ze dit niet willen (in dit geval is het duidelijk dat zij een hand wil geven). Dat je haar dan geen hand dient te geven maar haar mannelijke collega wel is seksistisch. Het is zijn goed recht en je kan dit nooit verbieden natuurlijk, maar dit is in mijn mening dus wel zo.

Maar je kan het dus vanuit verschillende optieken bekijken, ik vind niet dat jij fout zit om zo te denken maar ik vind mensen die dit respectloos vinden ook niet fout.

1 november 2015 om 20:29

dat maakt niet uit je woont in nederland en dan heb je je aan te passen aan de normen en waarden hier wil je dat niet moet je in een moslimland gaan wonen waar dit wel onder de normen en waarden valt als wij na een moslimland gaan moeten wij ons ook aanpassen dus als moslims in nederland wonen dienen zij zich ook aan te passen aan ons.
ook vind ik dat hier een taak voor de club ligt en als hij blijft weigeren zou ik hem zo op de bank zetten hoe goed hij ook speelt

1 november 2015 om 20:38

Volgens mij functioneert Barazite gewoon in de samenleving, heeft hij een goede baan, betaalt hij belasting, spreekt hij Nederlands en overtreedt hij geen wetten? Dus hoezo zou hij zich niet aangepast hebben? Daarnaast is een samenleving aan verandering onderhevig en leven wij ook niet Meer in de tijd dat Nederland nog zwart en wit was en iedereen met U werd aangesproken. Dus normen en waarden zijn aan verandering onderhevig. Het gaat erom dat je respectvol met elkaar omgaat en dat valt en Staat wat mij betreft niet met het geven van een hand of met het iedereen aanspreken met u en meneer.

Wij hebben waarschijnlijk ook andere gedachtes en normen en waarden Maar maakt dit dat een van de twee fout zit? Of is dit juist het gevolg en charme van een samenleving?

@surreal
Dat is precies mijn punt eigenlijk ook; er is geen goed of fout in deze discussie, Het is gewoon een kwestie van verschillende gewoontes die soms tot een wat rare situaties kunnen zorgen zeker als je niet begrijpt waar de ander vandaan komt.

1 november 2015 om 20:42

Inderdaad als mensen het interview zouden bekijken zullen ze juist zien dat hij respect voor haar heeft.

1 november 2015 om 22:30

Nee hij legt haar en iedereen zijn mening over respect op.
In Nederland getuigt het van respect als we elkaar begroeten met een handdruk, hij legt deze dame zijn visie van zijn geloof op.

Lijkt mij gwn prima als hij een geldige verklaring heeft en daarnaast vond zij het zelf niet eens verkeerd. Van mug een olifant maken weer.

1 november 2015 om 18:06

En jij vind het inferieur zijn van de vrouw aan de man een geldige reden? Onvoorstelbaar!

1 november 2015 om 18:22

Hoe zit dat met islamitische vrouwen die mannen geen hand willen geven (om dezelfde reden) dan? Is dat intolerantie jegens de man? Is het dan weer een man-onvriendelijke religie?

1 november 2015 om 18:32

De vrouw is toch niet inferieur? Het gaat erom dat aanraking van het andere geslacht kan leiden tot sexuele spanningen.

Een vrouw zal ook de hand van een man weigeren.

1 november 2015 om 19:49

Hele mooie zin. Eigenlijk zou je bij elke vraag een soort gelijke wedervraag moeten stellen

2 november 2015 om 02:13

Het is een feit dat onthouding van en ontwijken van de sexuele spanningen juist vergroot dus het niet geven van handen zal de lust vergroten.
Godsdiensten die gefrustreerd doen over intermenselijke relaties zijn meestal een voedingsbodem voor uitwassen. Het resultaat is dus het tegenovergestelde van wat beoogd wordt.
Waarom werden veel knaapjes in de RK kerk misbruikt? waarom hebben de idioten van IS zo'n rare houding tov vrouwen?

2 november 2015 om 21:13

en waarom worden mensen verkracht ? en waarom bestaan er pedofielen in onze Nederlandse samenleving? zijn echt verbanden die jij zomaar bij elkaar zet. Jouw theorieën zijn volgens mij zelf verzonnen en niet gebaseerd op echte onderzoeken.

Sorry hoor maar dit is de geloofsovertuiging van die jongen, hij doet er toch niemand kwaad mee. Eerst had je spelers als Pelle die Jan-Joost van Gangelen geen antwoord wou geven omdat hij 'een Ajax-hoofd had' en dat was normaal? Laat Barazite lekker in zijn waarde en zijn geloof uitvoeren zoals hij wilt, zolang hij er niemand mee lastig valt is het geen probleem toch.

1 november 2015 om 17:58

Het probleem is juist dat zijn geloof omgangsvormen voorstaat, die in Nederland als asociaal worden gezien. Waarom moet ik een geloofsovertuiging respecteren, die de hier geldende normen en waarden niet respecteert?

1 november 2015 om 18:21

Hij zou ook gewoon respect kunnen hebben voor de omgangsvormen die in Nederland gelden, maar dat was natuurlijk weer niet zo. Altijd éénrichtingsverkeer dit soort zaken.

1 november 2015 om 19:31

@debieroloog
En dat eenrichtingsverkeer is waar ik me zo aan kan ergeren. En als je er iets van zegt, wordt je scheef aangekeken door de betreffende personen.
Dit zijn gewoon algemene normen die hier gelden. Niets meer, niets minder

1 november 2015 om 22:05

Daarom moet je ook geen politieke artikelen plaatsen op een voetbalsite. Zo ongekend veel opmeringrn die kant nog wal raken... vrouwen inferieur, geen respect voor niet moslims, etc.. En ondertussen met z'n allen all inn naar Turkye en 4 varkenslapjes per dag naar binnen werken. Zo hypocriet. Calimerogedrag, gebaseerd op onwetendheid en angst. Als mijn buurman mij geen hand wel geven is dat toch ook zijn goed recht? Doe niet zo moeilijk, respecteer iemands geloofsovertuigingen gewoon. Zeker wanneer hij een ander niets opdringt...

1 november 2015 om 22:19

@frankentime
Respect moet wel van beide kanten komen. En geloofsovertuiging is prima, maar dat hoeft niet te betekenen dat je alles maar daarom mag doen en vooral hoeft te laten.
Dit handje maar een voorbeeld. Maar doet niet voor niets veel stof op waaien

2 november 2015 om 02:17

Tot nu toe kan ik me in de discussie aardig vinden en gaat men niet onaardig om met de mening van een ander en dan vind ik het een waardevolle bijdrage aan het debat.

Het belemmert hem niet in het uitvoeren van zijn vak. De verslaggeefster was ervan op de hoogte dus ik neem aan dat zijn club dat ook is. Zullen we gewoon iedereen in zn waarde laten (zoals zij ook doet, en lekker discusseren over voetbal inhoudelijke zaken!

1 november 2015 om 17:56

Eens maar toch, als vrouw zijnde kun je je ook minderwaardig voelen en dat strookt weer niet met Nlse waarden waar vrouwen gelijk zijn aan mannen (en zelfs dat is eigenlijk nog niet zo geljik als in scandinavie bv.). Zou goed zijn om naar een goede oplossing hiervoor te zoeken.

1 november 2015 om 18:22

Waarom moet hij rekening houden met de verslaggeefster? Hij heeft zijn eigen normen en waarden. Ze geeft ook zelf aan dat het haar niks kan schelen, dus gaat het niet voor andere invullen.

1 november 2015 om 22:34

Als ik me niet vergis is dit niet dat hij vrouwen minderwaardig vindt maar meer uit respect richting zijn eigen vrouw en andermans geliefden. Zo heb je ook priesters, monikken en streng orthodoxe Christenen met soortgelijke redeneringen om niet de hand van een vrouw te schudden. Hij praat gewoon met verslaggeefsters, hij doet niet raar tegen ze, hij schud ze alleen niet de hand. Ik vind het persoonlijk niet bepaald een probleem als die jongen dit vanuit zijn overtuiging doet.

1 november 2015 om 23:26

Helene vond dat niet. Zij respecteerde zijn beslissing, en eigenlijk is de discussie dan afgelopen. Hij heeft haar netjes te woord gestaan, en de beslissing waarom hij haar geen hand gaf, had niks te maken met dat hij zich superieur vindt als man. Nederland is een vrij land waar iedereen zich eigen normen en waarden bepaald, als het maar binnen de wet blijft.

Gewoon triest van Barazite. Kan zijn dat hij emancipatie niet wardeert. Maar zo is Nederland nu eenmaal.

1 november 2015 om 18:01

Ook al waardeert hij emancipatie niet, mag hij dat nog zelf weten. Dat normen en waarden gedoe wordt vaak wel lekker eenzijdig uitgelegd. Normen en waarden zijn geen wetten. Alleen gedragsregels. Hij overtreedt geen wet. Als dat er voor zorgt dat hij minder aanzien heeft, is dat zijn eigen keuze. Maar ga mensen niet iets verbieden wat niet in strijd met de wet is.

1 november 2015 om 18:02

Ook voor jou, dit heeft helemaal geen zak met emancipatie te maken of een ander minder dan jou vinden. Zoals ik hierboven al zei: gaat erom dat hij uit respect voor de man van de betreffende vrouw en zijn eigen vrouw niet de hand schud van een vrouw buiten zijn familie. Ik zeg niet dat ik het ermee eens ben, maar je moet wel met de juiste argumentatie komen.

Eeuwige zinloze discussie dit waarbij er geen waar of onwaar is. In Nederland is het de gewoonte om iemand een hand te geven en een uitgestoken hand niet te weigeren. Aan de andere kant weet je ook dat sommigen vanuit hun geloof vrouwen geen hand geven. Daar kun je van vinden wat je wil maar is natuurlijk ook hun goed recht. Zoals Hendriks zelf ook aangeeft, was ze hiervan op de hoogte en zorgde zij er per ongeluk voor dat deze ongemakkelijke situatie ontstond. Dan kun je dat Barazite wel aan gaan rekenen maar waar hebben we het over? Het is maar een hand en geen doodzonde of iets dergelijks. Accepteer gewoon elkaars gewoontes en houd een beetje rekening met elkaar zou ik zeggen. Zo blijft iedereen in zijn waarde en is er niets aan de hand.

En verder moeten we van een mug geen olifant maken want de betrokkenen hebben hier helemaal geen probleem mee dus waarom zou een buitenstaander dat wel hebben….?

Edit:
Overigens ook wel opvallend dat heel velen hier denken te weten waarom sommige moslims geen handen geven aan vrouwen en er Maar vanuit gaan dat dit een slechte bedoeling heeft. Maar als ik mij niet vergis is het vooral omdat je een onbekende vrouw of een vrouw van een ander niet aanraakt om bijvoorbeeld de schijn van begeerte te voorkomen

1 november 2015 om 18:25

Je zegt: accepteer elkaars gewoontes. Dan spreek je jezelf toch tegen? Barazite accepteert onze gewoontes namelijk niet. Ik zie werkelijk niet in waarom er zo spastisch gereageerd moet worden wanneer het om geloof gaat. De omgangsvormen in Nederland zijn duidelijk. Als je respect wil, respecteer dan ook de hier geldende normen. Niet enkel nemen.

1 november 2015 om 18:32

Omgangsvormen zijn alleen onderwerp van verandering; er was ook een tijd dat je iedereen die je niet kende netjes met u aansprak of dat je respect had voor oudere mensen. Dat is de charme van een samenleving. Met accepteren bedoel ik dat je rekening met elkaar moet houden en niet elkaars gewoontes op te dringen. Ik ga een streggelovige Christen ook niet verplichten om op zondag zijn boodschappen doen omdat ik weet dat hij/zij dat vanuit het geloof niet mag. En zolang het om iets onschuldigs als een Hand gaat vind ik dat je iemand niet moet gaan verplichten om een Hand te geven.

1 november 2015 om 19:43

@dammie

Dus je gaat een manier van hoe je met elkaar omgaat vergelijken met boodschappen doen op zondag?

Wat je verder allemaal aankaart is de verharding van de samenleving. Ik vind het bijzonder dat je dit charmes noemt en allemaal zomaar accepteert. Je zou denken dat je als Nederlander staat voor wie je bent.

Met zo'n passieve instelling heeft Nederland weinig toekomst.

1 november 2015 om 20:00

Dat heeft ook met geloofsovertuiging te maken dus haal ik ook aan.ik sta voor mijn eigen normen en waarden en dat begint bij het respecteren van anderen en hun overtuigingen. Nederland is een multiculturele samenleving waarbij allerlei verschillende geloven en culturen samenwonen. En Nederlander zijn valt of Staat wat mij betreft niet met het al dan niet geven vyan een Hand.....er zijn veel belangrijkere zaken.

Verder vind ik het opmerkelijk dat je alles af doet als verharding van de samenlenleving (ik ontken niet dat dat een probleem is) Maar juist dit ene kleine punt ineens op geblazen wordt omdat het een moslim betreft?

In sommige mideterraanse landen geven mannen elkaar 2 zoenen op de wang, veel noord europeanen hebben daar moeite mee en willen dat niet, moet je daar dan een probleem van maken? Lijkt me niet nodig, in dit geval van Barazite moeten wij dat ook respecteren.

1 november 2015 om 18:08

Dat is van een andere orde en wordt niet ingegeven door het geloofsfeit dat vrouwen een andere status hebben in het islamitisch geloof als in de westerse wereld.
Mooi in dat kader de opmerking deze week van Erdogan, dat vrouwen anders zijn dan mannen en moeten zorgen voor het gezin. Oftewel minderwaardig weg worden gezet.

1 november 2015 om 18:23

Erdogan is niet de spreekbuis van de moslim he Araman, ik ken ook genoeg Turken die het maar een idioot vinden die het werk van Atatürk geweld aandoet. Nacer Barazite is gewoon in Arnhem geboren en is wat dat betreft een typische Nederlander die zich binnen een van onze grondrechten, de vrijheid van godsdienst, beweegt. Er zijn plekken in Nederland (toevallig niet eens zo ver bij Arnhem vandaan) waar men een vrouw die werkt op zondag heel wat minder vriendelijk zal bejegenen.

1 november 2015 om 18:32

Dat laatste vind ik net zo geschift overigens. Aangezien we hier vrijheid van geloof hebben. Dus een mens die op zondag wil werken, heeft dat volste recht. Als men er zelf voor kiest om dat niet te doen ook prima, straf je een ander niet mee.
Erdogan is wel een spreekbuis voor miljoenen Turken met een islamitische achtergrond, ik snap best dat niet iedereen het met hem eens is, maar het is wel de toonzetting.
Barazite mag van mij in zijn vrije tijd doen en laten wat hij wil, dan heb ik geen enkel probleem met zijn geloofsovertuiging, maar wel binnen de ons geldende normen en waarden als hij in het publieke domein komt.

1 november 2015 om 18:44

Ja ik heb er ook niet zo veel mee en grijp zelf doorgaans elke kans om een vrouw aan te raken met beide handen aan, maar als we vrijheid van godsdienst willen dan hoort dit er ook bij. Ik stoor me eraan dat we altijd zo zwaar tillen aan dit soort details. Als je echt een slag wil maken met de emancipatie van vrouwen in de islam dan zijn er veel betere dingen om je over op te winden uiteindelijk,.

Wat ik me nu ook bedenk, als ik soms die bezwaren hoor van tegenstanders van een azc, de angst dat moslims aan hun dochters gaan zitten, zou ik zeggen koester dan Barazite , die wil ze zelf nog niet eens een hand geven. Maar ik vermoed dat die lui hier ook fel tegen gekant zijn.

1 november 2015 om 19:47

Ben ik helemaal met je eens.
Overigens denk ik dat je wel heel goed duidelijk moet maken aan de nieuwkomers dat onze normen waarden en wetten en gebruiken anders zijn dan waar ze vandaan komen

1 november 2015 om 19:53

Uiteraard, en de beste methode daartoe is contact maken, anders gaat het juist mis. Overigens vraag ik me af of degenen die hierheen komen zo orthodox zijn, volgens mij vluchten ze juist voor een orthodox islamitische tak, al ken ik ook niet alle motieven om te vluchten natuurlijk.

1 november 2015 om 20:50

Ik denk dat er van allerlei pluimage zijn, maar dat is weer een andere discussie.

Wat is uberhaupt de gedachte om geen hand aan een vreemde vrouw te willen geven? En waarom wel aan een man? Het komt op mij toch een beetje vreemd over en tuigt van weinig respect.

2 november 2015 om 11:09

Omdat "aanraking van het andere geslacht" kan leiden tot seksuele spanning (ik heb het zelf niet verzonnen hoor). Mannen mogen elkaar wel aanraken (en kussen...), want homoseksualiteit bestaat niet. Vrouwen weigeren ook om een man aan te raken om diezelfde reden.

Persoonlijk vind ik het wat ver gezocht, maar wie ben ik he.

Ik heb het interview niet gezien, maar hij staat toch die vrouw prima te woord? Als ik soms die mannen van Voetbal Inside hoor over vrouwen in het voetbal, dan vind ik dat zelf van minder respect getuigen. Ik hoorde ook dat Perez elke keer een rare bek trok als de vrouw aan het woord kwam, dat lijkt me kwalijker als het waar is. Het is een geloofskwestie, dat ligt tegenwoordig nogal gevoelig, maar wat maakt het nou helemaal uit. Wees blij dat hij niet in traditionele kledij het veld opkomt, dan heb je pas reden tot klagen, al was het maar omdat je niet goed zag bij welk team hij hoorde.

Is dit gek? Nee. Hij ziet vrouwen daarmee in onze ogen voor minder aan. Dit terwijl dat feitelijk niet eens de reden is.

Ondertussen verdient meneer tonnen. Dus een simpele Nederlandse vrouw de hand schudden mag niet van het geloof, maar in haar geboorteland tonnen verdienen met een commercieel spel mag wel.

Bovenstaande gedachtes maken mensen al snel en dit is in mijn ogen terecht. Dit is geen moslimland. Nederlanders zijn open, nuchter en doodsimpele mensen.

1 november 2015 om 18:23

Je weet dat Barazite hier is geboren? En hij heeft een Nederlandse moeder, dus gewoon een Nederlander.

1 november 2015 om 18:25

hij speelde zelfs voor Nederland u21 en vrijheid van godsdienst is een grondrecht in Nederland zo Nederlands als stroopwafels.

1 november 2015 om 18:40

Prima dat je in een of ander bovenaards iemand gelooft, maar respecteer dan wel de normen en waarden van het land. En stel je er niet boven de grondwet.

1 november 2015 om 18:41

Chanturia Artikel 141 gaat over openbare geweldpleging.....dit gaat om het geven van een Hand dus geen Idee waaorm je dit erbij haalt. Hij stelt zich niet boven de grondwet en doet werkelijk niets strafbaars door geen Hand te geven

Artikel 141
Zij die openlijk in vereniging geweld plegen tegen personen of goederen, worden gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren en zes maanden of geldboete van de vierde categorie.

Edit
Zie dat je het al aangepast hebt Maar dan blijft de vraag waarom je meent dat Barazite zich niet aan de grondwet houdt. Heb ik wat gemist en Staat daar tegenwoordig in dat je iedereen een Hand moet geven?

Wat is dat toch met dit geloof. Eerst al Mustafi die een hele ophef ging maken omdat er een bier flesje voor hem stond en daarbij doodsbedreigingen maakte aan de voorzitter. Nu Barazite die vrouwen geen hand geeft. Ik zou zeggen ga lekker naar de zandbak, speel voor 10 man en ga genieten van je geloof. En wordt niet bloot gesteld aan deze haram dingen in het vervloekte westen.

1 november 2015 om 18:40

Je vergeet alleen even dat er zoiets bestaat als de vrijheid van religie en dat dit een universeel mensenrecht is. Wat jij hier nu in feite zegt is dat wat jou betreft die vrijheid niet geldt in Nederland. Dat is net zo erg als wat IS doet namelijk het opdringen van een geloof. Ik snap verder niet waar je je druk om maakt; al gelooft iemand in Barbapapa en maakt hij elke dag poppetjes met een paarse ballon omdat hij denkt dat hij dan een goed mens wordt....zolang hij geen grondwet overtreedt of niemand er echt mee tot last is, wat maakt het dan uit?

1 november 2015 om 18:46

Ooit van het gelijkheidsbeginsel gehoord? Niet voor niets dat het kabinet de grondwet heeft moeten vertalen. Moslims hebben andere normen en waarde, opzich niets mis mee, vaak genoeg in islamitische landen geweest. Maar dan moet je je wel aanpassen aan de daar geldende regels. Dat moet ik ook, dat moeten hun ook.

1 november 2015 om 18:50

Zeker, en wat heeft dat hiermee te maken?

1 november 2015 om 19:07

Dat hij de normen en waarde van Nederland niet respecteert. Onder het mom van geloof.

1 november 2015 om 19:13

Ik denk dat je even moet gaan kijken wat het gelijkheidsbeginsel is en je ook even Artikel 1 van de grondwet moet lezen en dat even op je eigen post los moet laten. Want wat jij insinueert is dat iemand hier niet welkom is omdat hij moslim is en andere geloofsovertuiging en daarmee ook andere normen en waarden heeft dan wat jij gangbaar acht.


Ik zal even een interessante passage voor je kopieren die hierin cruciaal is:
Ieder heeft het recht zijn godsdienst of levensovertuiging, individueel of in gemeenschap met anderen, vrij te belijden, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.

Volgens mij Staat er nergens in de wet dat je iemand een Hand moet geven of dat je een uitgestoken Hand niet mag weigeren?

1 november 2015 om 19:59

Hij wilt vrouwen géén hand geven. Dat is pure discriminatie op basis van geslacht, staat gewoon in de grondwet dat dit verboden is. Maar ik ga niet meer in discussie met een linkse luchtfietser. Daar is deze site niet voor bedoeld.

1 november 2015 om 20:19

Wat jij doet is veel erger, namelijk het trekken van conclusies zonder de context te kennen. Net zoals je mij nu uitmaakt voor een 'linkse luchtfietser' zonder dat je mij kent.dat iemand een andere mening heeft, wil niet zeggen dat je hem Maar persoonlijk aan moet vallen (dar is de site niet voor bedoeld en dat is ook in strijd met de regels). Als we het dan toch over normen en waarden hebben, dan is dit daar een zeer slecht voorbeeld van. Dan heb ik liever iemand die geen Hand geeft Maar op een normale Manier een gesprek aan gaat dan dit soort verwerpelijke gedrag.

1 november 2015 om 20:59

We delen onze mening over dit onderwerp niet, maar ik ben blij dat we wel met respect voor elkaars mening de discussie mogen aangaan.
Ik ben dan geen moderator meer hier maar ik heb er verder geen probleem mee als de reactie van bovenstaande verwijderd wordt, want die getuigt wel van disrespect.

1 november 2015 om 18:43

Stemmingmakerij! Hij zette alleen het flesjes op een andere plek op de tafel en vaan doodsbedreigingen erna is niets in de media geweest.
Het is een schande! Mensen die spullen verplaatsen en ipv een hand te geven alleen hallo zeggen.

1 november 2015 om 19:06

Is wel in de media geweest. Zelfde filmpje op het einde.

Volgens mij weet niemand of dit mag of niet.
De ene rechter heeft het betiteld als discriminatie jegens de vrouw de andere gooit het op vrijheid van geloof.

Ik denk dat als iedereen niet zo moeilijk over dit soort dingen doet de 2 culturen gewoon in 1 land kunnen leven.

Gewoon even uit interesse voor iedereen die hier aanstoot aan neemt en het vrouwonvriendelijk/onfeministisch/ongeëmancipeerd vindt, hebben jullie je ook zo gestoord aan de opmerkingen over Helene als ze de mannen van VI te woord heeft gestaan? Dat giechelende sfeertje vaak aangewakkerd door vd Gijp met nog enkele schunnige toespelingen? Of is dat geen probleem en niet vrouw-onvriendelijk?

1 november 2015 om 18:49

Ik vind de toon in VI steeds minder tof, een grapje moet kunnen.
Maar het lijkt er steeds meer op dat er geschopt moet worden om het schoppen.
Noem het satire meneer Derksen, ik noem het moreel laakbaar gedrag.
Ik kan best ergens om lachen en zelfspot hoort er zeker ook bij, maar ook hier is de verhuftering in mijn ogen doorgeslagen.

1 november 2015 om 19:52

@baardgrasmus

Is net zo erg, misschien wel erger.

Ik kijk nooit VI, ooit een paar keer gedaan in het begin. Niveau is erg laag en proberen altijd te scoren over de rug van een ander. Wat soms prima is, maar om hier wekelijks 90 procent van het programma mee te vullen..

Die Gijp ook, lacht het hardst om zijn eigen 'grappen' je zou het bijna met hem te doen hebben.

2 november 2015 om 02:23

Heerlijk baardgrasmus. Prachtig de selectieve verontwaardiging blootgelegd. We zijn een bang volkje geworden die niet wil veranderen. Want andere culturen zijn eng. De reacties hier zijn daar een mooi voorbeeld van. Totdat gevraagd wordt of ze met een homo onder de douche durven staan. Die discussie is hier ook al weleens geweest en dan reageert het merendeel een stuk conservatiever, want dat past niet in het eigen straatje

2 november 2015 om 09:48

Dus jouw idee van respect is dat we meegaan in de cultuur van anderen? Wij moeten ons dus aanpassen aan de normen en waarden van onze gasten? Ik vind dat mensen die andere culturele opvattingen hebben in Nederland zichzelf horen aan te passen ipv wij naar hun.

Maak je over mij maar geen zorgen over het douchen waar al dan niet een homo bij is.ik ga er niet van uit dat een homo dat beschouwt als een vrijbrief tot sexuele toenadering.

2 november 2015 om 10:21

Nee dat is niet wat mijn idee is. Mijn idee is dat mensen hun eigen cultuur mogen belijden, zolang dat binnen de grenzen van de wet is. Nederland heeft ruimte voor meer dan 1 cultuur. Daar moet je niet zo moeilijk over doen. Dit heb ik allemaal aangegeven in de commenthread van gangstarr hieronder. Lees hem door en je weet precies wat mijn idee is.

Heb het fragment net gezien, maar ik weet niet of die Helene het nou zo goed oplost. Dan geeft ze hem geen hand, aait ze hem sensueel over de arm, volgens mij is dat minstens zo erg.

Ik heb op werk ook een praktiserende moslim die vrouwen geen hand geeft. Hij geeft dit gewoon netjes aan. Dus er is geen sprake van disrespect. Vrouwen geen hand geven past ook niet in mijn straatje, maar ik vind het niet verwerperlijk. Een hand geven is slechts een communicatie vorm. Je kunt ook met een hoi groeten of drie zoenen.

En dat gedoe over 'we leven hier in Nederland'. Juist omdat we leven in Nederland moet dit kunnen.

1 november 2015 om 20:55

Snap het groene randje niet echt, maar goed dat zal te maken hebben met de hoek die je hebt gekozen.

Mijn vraag is over je laatste zin, waarom moet het kunnen dat je over de Nederlandse beleefdheidscultuur heen stapt en weigert handen te schudden.

Voor het geval ik onduidelijk ben het elkaar begroeten door middel van het schudden van handen is in Nederland een vorm van respect. Het weigeren van die hand is niet verboden maakt komt op de Nederlander over als onbeleefd.

1 november 2015 om 23:17

Araman

Ik heb een collega die een verschrikkelijke hekel heeft aan lichamelijk contact met een vreemde. Zij is Nederlands. Ze geeft haar grens gewoon heel duidelijk aan: Niet aan mij zitten. Stapt zij dan ook heen over de Nederlandse beleefdheidscultuur ? Bij smetvrees mag het wel ? Dan is het niet onbeleefd ? Maar als iemand het vanuit z'n geloofsovertuiging doet, dan is het onbeleefd en wordt het Nederlandse beleefdheidscultuur overtreden.

Ik krijg het idee dat het jou er meer om toe doet dat de invalshoek Islamitisch is, dan dat een vrouw geen hand krijgt. En ja, elkaar een hand geven is een vorm van respect. Maar er zijn meerdere vormen om aan te tonen dat je iemand respecteert. Hij staat haar te woord, beantwoord haar vragen en ze zegt zelf nog dat hij een aardige kerel is. Gaat het dan nog om een vrouw die volgens jou geen respect krijgt, of de tegenstellingen van Nederlandse cultuur vs Islamitische cultuur ?

2 november 2015 om 02:05

Vooralsnog heb ik het idee dat we In Nederland wonen toch?
Maar je probeert me een islamhaat in de schoenen te schuiven en dat vind ik bedenkelijk.ik heb niets tegen mensen die dit geloof beleiden, mits ze zich aan onze fatsoensnormen houden hier in dit land.
Ik heb geen enkel probleem met wat men wil geloven, al is het het geloof in een spaghettiemonster ik heb wel moeite met het niet kunnen aanpassen aan onze normen en waarden.
Een Nederlandse dame die mij weigert de hand te schudden, ja sorry daar heb ik ook moeite mee, dat is bij ons normaal en cultureel geborgen/verworven. Dat iemand jou de hand niet wil schudden en daar een smetvrees smoes over heen gooit is net zo laakbaar.
Dus nee het heeft voor mij in beginsel niets met de islam te maken.

2 november 2015 om 02:19

Wat maakt het uit wat voor jou normaal is? Het is toch geen wet? niet janken en ermee leven. Je hebt in Nederland de keuze om je wel of niet aan normen en waarden te houden. Dat heet vrijheid. Zolang je anderen niet schaadt, ben je helemaal vrij om te doen en laten wat je wilt. Dus laat die man lekker zijn geloof belijden. Volgens mij is dat Juist de Nederlandse cultuur. Leven en laten leven.
Ik word helemaal misselijk van de gedachten dat er een enorme stroom in Nederland is die zoiets ongrijpbaars als cultuur wil vastleggen in een aantal rare handelingen. Cultuur is veel breder dan dat en gelukkig voor iedereen vrij interpretabel. Die vrijheid houdt op als het aan de vrijheid van anderen komt, maar een ritueel als handen schudden moet toch geen onderwerp van gesprek worden. Wat een onzin.
Tot een aantal jaar geleden waren we als land trots dat iedereen hier een plek kon vinden en we tolerant waren. Maar nu daar wat nadelen aan blijken te zitten moeten we die cultuur maar weer veranderen? Nu is het ineens onze cultuur dat iedereen zich aan de starre normen en waarden van een deel van de bevolking houdt? Die starheid is er alleen omdat men bang is dat de Nederlandse cultuur verdwijnt. Wat grappig is, want zo'n cultuur is geen vaststaand iets, maar een proces wat constant aan verandering onderhevig is. Dan moet je dus keuzes maken. Willen we anderen onze wil opleggen, of willen we mensen hun vrijheden laten belijden. Mijn stem gaat voor dat laatste. Dat betekent ook dat er mensen zijn die bepaalde gedragsnormen overschrijden. Dat is prima, daar hebben ze vooral zichzelf mee. Als ze geen wetten overtreden doen ze maar lekker.

2 november 2015 om 09:19

Araman

Feye88 heeft het eigenlijk al perfect verwoord. Alles wat ik nu nog zou zeggen, zou zijn standpunt kunnen afzwakken.

1 november 2015 om 21:11

Als hij op sollicitatie zou komen bij een vrouwelijke interviewer zouden ze dan ook geen hand geven wetende dat je dan de baan niet krijgt (en terecht?)

ondanks dat het een speler van mij ploeg is vind ik het schande dat hij geen hand geeft en vind ik dat de club hem daar op moet aanspreken

Ik heb niet zozeer een mening over het wel of geen hand geven van Barazite. Wat ik raar vind is dat toen hij bij NEC in de jeugd speelde, en naar Arsenal ging, hij een vriendin had. Met haar heb ik destijds namelijk samen gewerkt in Malden. Ik ga er een beetje vanuit dat zij elkaar wel eens een hand hebben gegeven. Dit meisje was wel Islamitisch, maar niet streng gelovig. Ik ga er dus een beetje vanuit dat dit zich later heeft ontwikkeld bij Nacer.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SyllaAanvaller134
D. HaarUnknown
R. HakeUnknown
M. MahiAanvaller101
M. MallahiAanvaller41
J. HouwelingKeeper00
M. PaesKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

Nederland
10 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren