Update: Benfica bevestigt vertrek van Sulejmani naar Zwitserland

Dinsdag, 9 juni 2015 om 15:46Bart Kruyt • Laatste update: 15:43

Benfica heeft het in de afgelopen jaren geprobeerd met een paar spelers uit de Eredivisie, maar dat is geen succes geworden. Filip Djuricic werd in het afgelopen seizoen al verhuurd aan FSV Mainz 05 en Southampton, Ola John is op weg naar Swansea City en Miralem Sulejmani lijkt de Portugese kampioen nu ook te gaan verlaten. De aanvaller schijnt akkoord te zijn met een nieuwe club.

/

Volgens O Jogo is zowel Benfica als Sulejmani het eens geworden met het Zwitserse Young Boys. Met de transfer zou zo'n drie miljoen euro gemoeid zijn. Benfica verdient dus nog wel wat aan de Serviër, die twee jaar geleden transfervrij werd overgenomen van Ajax. De Amsterdammers betaalden zelf nog ruim zestien miljoen euro aan sc Heerenveen voor Sulejmani, die nog altijd de duurste speler ooit is in de geschiedenis van de Eredivisie.

Sulejmani is nu 26 jaar oud en speelde in twee seizoenen maar vijftien competitiewedstrijden voor Benfica, waarin hij een keer wist te scoren. Het voorbije seizoen kwam hij tot slechts vier competitiewedstrijden, waarvan twee als basisspeler.

Update 9 juni 15.46 uur - Benfica bevestigt vertrek van Sulejmani naar Zwitserland
Miralem Sulejmani zal zijn loopbaan inderdaad vervolgen bij Young Boys. Benfica bevestigt dat nieuws dinsdagmiddag in een kort statement op de website van de club. De Portugezen bedanken de duurste speler aller tijden uit de Eredivisie voor zijn inspanningen en wensen hem veel succes in zijn verdere loopbaan. Young Boys betaalt naar verluidt drie miljoen euro voor Sulejmani.


Poll

Had jij verwacht dat Miralem Sulejmani zou slagen bij Benfica?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door pfk123)

Ongelooflijk hoe Ajax ooit zoveel geld voor hem neergeteld heeft, wat een flop.

8 juni 2015 om 15:05

En dan vinden ze het gek dat Ajax nu wat voorzichtiger is met hun geld.

8 juni 2015 om 15:29

Er zit ook wel iets tussenin. Rond de 5-9 miljoen mag een club als Ajax best uitgeven voor een speler.

8 juni 2015 om 15:41

7 miljoen voor een speler die aardig presteert een half seizoen noem ik niet voorzichtiger...

8 juni 2015 om 15:41

Gebeurd toch ook. Gudelj en Sinkgraven.

8 juni 2015 om 16:03

Als je 7 miljoen gaat neerleggen voor een sinkgraven die er nog lang niet staat ben je gewoon niet serieus te nemen. Wat is er mis met een TD die een heus netwerk heeft ipv overmars die scout op zondagavond 7 tot 8? Ajax prijst zichzelf de markt uit met een clown als marcie netto. Sulejmani is nooit een topper gebleken. 16.5 was buitensporig veel geld, en dat had nooit betaald mogen worden. Gelukkig gaat het financieel wat beter nu. Ik prefereer echter een salarisplafond van 3 miljoen dan incidenteel een enorme aankoop.

8 juni 2015 om 16:04

Die er nog niet staat wel te verstaan.

8 juni 2015 om 16:48

@mentalist. Wat jij beschrijft met dat salarisplafond doen ze volgens mij ook al een paar jaar bij de topclubs in Zwitserland en Oostenrijk en clubs als Basel en RB salzburg maken momenteel meer kans om verder te komen in Europa dan welke Nlse club dan ook, dus helemaal geen gek idee.

8 juni 2015 om 17:12

Mentalist volledig met je eens. Sinkgraven koste zelf 8.5 miljoen. dat voor iemand die er nog lang niet staat en ik betwijfel of hij ooit echt wat gaat worden. Hij voetbalt leuk mee net zoals aisattie deed.
Zyiech was vorig jaar zomer te halen voor 2. miljoen en is een dikke gemiste kans.

Incidenteel zouden ajax en psv best een speler een salaris van 2 mil kunnen geven. max 2/3 spelers ofzo.
Nu is makr zuinig aan het spelen maar is het eigenlijk duurkoop met spelers als duarte, vd hoorn, sigthorson, etc. leg dan een keer een goed bedrag neer voor een duidelijke versterking. Het lijkt ook of ze niet meer kunnen scouten in het buitenland tegenwoordig.

8 juni 2015 om 18:37

Het enige waarvan je op aan kan winst op te maken zijn eigen jeugdspelers dus je kan het Ajax niet kwalijk nemen dat ze zich daar vooral op richten.

Sinkgraven en Zivkovic halen zowieso Oranje en zijn wat mij betreft prima aankopen. Des te meer Nederlandse talenten bij Ajax des te beter. Dat was 1 vd grote krachten bij Psv.

Ziyech is 22, Sinkgraven pas 19 en als je de statistieken van beide spelers weerlegt scheelt het echt niet zoveel. Ziyech koste wel wat meer dan 2 miljoen en ging naar Twente omdat hij niet naar "de grote stad" wilde. Dan is Amsterdam natuurlijk helemaal uitgesloten.

8 juni 2015 om 20:19

Ziyech ging naar Twente b omdat die daar op 10 kon spelen.

9 juni 2015 om 16:33

Ik heb toch andere statistieken gevonden en voor je samengevat.

Ziyech: Minuten: 2896 . Goals 17, assist 16, Goals per game:0,32 .

Passing :
Passes per game : 35,7 - Keypasses : 2,7 - passing succes 72,8%

Sinkgraven: Minuten 2671. Goals 4, assists 6 , Goals per game 0,09.
Passing:
Passes per game : 38,5 - Keypasses : 1,6 - passing succes 80,5%

Dit leken mij toch belangrijke statistieken, waar de passing zuiverder is van Sinkgraven staat er in de uitgebreide statistieken wel dat Ziyech meer risico neemt in zijn passing. Door meer crosspasses en lange ballen te geven dan Sinkgraven. Het lijkt me dat die statistiek wel afhankelijk is van speelstijl, dus hecht ik persoonlijk meer waarde aan het aantal keypasses.

9 juni 2015 om 16:52

Klopt vind dat Ajax in Nederland gemakkelijk elke zomer een speler van 10 miljoen euro moet kunnen halen. Zeker als het een relatief goede speler is.
Zo wordt je als team beter.

We zullen zien hoe PSV dit jaar zijn geld uitgeeft aan versterkingen. Weet bijna zeker dat PSV zich wederom zeer sterk zal versterken deze zomer net als afgelopen seizoenen.

9 juni 2015 om 15:58

ik vind het niet gek dat Ajax destijds zoveel geld voor hem betaalde, hij speelde werkelijk fenomenaal, toen ik bij h=heerenveen zag voetballen, d8 ik dat die jongen makkelijk bij Barca/real aan de bak kon. 16 miljoen vond ik toen niet erg overdreven veel voor zijn kwaliteiten, dat ie bij Ajax flopte, is dood en dood zonde, Ajax valt er niets te verwijten, je hebt welles van die spelers die simpelweg net de discipline missen om bij de absolute top te spelen (adriano bij Parma).

9 juni 2015 om 16:03

Zo ongelooflijk is dat niet, op het moment dat Ajax zoveel geld voor Suljemani neertelde was iedereen, inclusief alle "deskundigen" op televisie het er over eens dat Suljemani het allergrootste talent op de Nederlandse velden was en dat hij alleen maar meer geld waard zou worden. Dat het uiteindelijk niet zo gelopen is dat is bijzonder treurig.

Was hij okk niet wat geweest voor een nederlands team, zou prima mee kunnen.. Maar ja, zal wel te hoge salariseisen hebben..

Sulejmani, een speler die echt wel meer uit zijn carriere kon halen dan wat hij er nu heeft uitgehaald.
Echt sonde om dit zo te zien. Bij Heerenveen echt een fantastische speler! Zijn carriere is stuk gegaan toen hij naar Amsterdam ging en die stempel kreeg van 16 miljoen. Ik hoop dat hij in Zwitserland weer zijn oude spel gaat terug vinden en we meer van hem gaan horen!

8 juni 2015 om 15:03

dat lag niet aan het stempel van 16 miljoen, dat lag aan zijn instelling.
hij trainde niet goed, was ongemotiveerd, dacht dat hij alles kon maken.
dit heeft hem uiteindelijk de das om gedaan, niet dat stempel van 16 miljoen.

8 juni 2015 om 15:09

Dat geloof ik wel ja, maar ik vermoed ook wel dat het bedrag dat voor hem betaald is een druk met zich mee bracht.

Benfica is in ieder geval lekker bezig om hun selectie op orde te brengen ( Sulejmani, John weg ).
Nu nog hopen dat ze Yannick Djaló ook kwijt raken, past niet in dit team en is niet voor niets verhuurd aan een club in Rusland afgelopen seizoen.

Had PSV hem niet kunnen halen als opvolger van Depay? Met een juiste trainer en vertrouwen kan deze jongen fantastisch voetballen. Hij is nu al een paar jaar mislukt en is nu vast wel gedreven te slagen.

8 juni 2015 om 15:04

Hij kost drie miljoen euro, dat is voor Nederlandse clubs toch een vrij grote gok. Daarnaast zullen zijn salariseisen ook niet misselijk zijn. Als hij goedkoper was geweest had PSV hem best kunnen proberen, maar ik vind het logisch dat PSV hem niet heeft geprobeerd te halen.

8 juni 2015 om 17:19

Wow, als je 30 miljoen vangt voor Depay dan is 3 miljoen gewoon een heel goed bedrag. Tighadouini erbij voor nog 1 miljoen en je zit prima in de vleugelspelers voor onder de 5 miljoen euro. Als PSV echt iets wilt bereiken, zoals ze zeggen, dan is dit gewoon niet zo veel geld hoor.

8 juni 2015 om 17:34

Een trage dikke Serv als versterking zien? We hebben al eens zoiets doms gedaan met een zekere Andy van der Meijde

8 juni 2015 om 18:19

Lees mijn bericht nog eens. Met een goede trainer, die wat meer een oogje op hem houdt en hem vertrouwen heeft, kan hij echt wel knallen hoor. Die jongen zijn mentaliteit is gewoon niet top, hij heeft wat meer begeleiding nodig dan de meesten, maar hij kan wel echt voetballen hoor.

9 juni 2015 om 16:04

dit zijn 2 lastige jongens met een gedragsstoornis, Sulejmani is te lui, en Tiga is een ongeleide projectiel. ik zou me er niet aan wagen als ik PSV was, want je haalt alleen narigheid in huis, puur geldverspilling.

8 juni 2015 om 15:39

Nee ik wil Sulejmani niet in Eindhoven zien. Hij is heeft het nooit waargemaakt. PSV kan beter Kostic halen.

16 miljoen euro voor Sulejmani. Wat een bedrag had Ajax betaald en dan zo´n flop. In 2011/12 vond ik Sulejmani van grootte waarde in dat elftal dat kampioen werd. De eerste seizoens helft scoorde hij iets van 9 10 doelpunten dat is niet slecht.

Overall kun je zeggen dat door de zwakte en gebrek aan ervaring van het verdeedigen in NL, aanvallers snel kunnen opvallen. Uth, Vlemmix, Alves, Sulejmanji, enz enz
het waren geen toppers maar obv van 1 seizoen soms zelfs een half seizoen veel scoren, maakten ze een stap omhoog. Die ze uiteindelijk niet aankonden.

8 juni 2015 om 18:24

Alleen zijn er ook spelers die wel een stap hogerop kunnen zoals Huntelaar, Suarez, Promes, Depay, Lens en Bony. Je moet ook van een Vleminckx niet gaan verwachten dat hij de seizoenen erop 20+ inschiet bij een Brugge.

8 juni 2015 om 20:22

De meeste spelers die jij noemt hebben ook wel iets langer dan 1 seizoen goed gespeeld

Ontzettend jammer. Voetballer die te weinig discipline heeft maar ongelofelijk veel talent.. ontzettend moeilijk om die weer goed te laten functioneren. Helaas gaan ze vaak voor t beste salaris ipv de beste ontwikkeling. Doodzonde..

Benfica scoort goed op Sulejmani. Pure winst waar Ajax niets van terugziet.

8 juni 2015 om 15:25

Dan vergeet je alleen even dat ze zijn dikke salaris hebben moeten betalen terwijl hij nauwelijks speelde.

Ohhh vet, ene x dat miralem gescoort heeft won ik me toto poultje hahahaha, hij maakte de winnende in de 88e minuut, held

Vraag me wel af hoe hij het nu doet. Overigens moet vz natuurlijk weer die 16 mil even benaderen... dat wisten we nog niet natuurlijk.

Dat er geen betere ploegen voor hem zijn komen opdagen vind ik raar. Ik zeg niet dat er topploegen voor hem willen komen maar er moeten toch wel ploegen uit de topcompetities interesse in hem hebben. Ik las laatst dat er ploegen uit de primera division in hem geinteresserd waren. Dat lijkt mij toch beter dan bij met alle respect young Boys te spelen.

Vond zijn transferfee van Heerenveen naar Ajax best logisch. Het was veruit de beste speler uit de eredivisie toen. Ook de potentie was nog zeer groot. Daar moet iedereen het er over eens zijn. Het is alleen zeer jammer voor Ajax en hemzelf dat zijn mentaliteit gewoon minder is.

8 juni 2015 om 17:13

Transfer was logisch, de hoogte van de som niet.

Het kan raar lopen. Suarez bijvoorbeeld vond ik goed bij Groningen, maar ik moest het bij Ajax nog maar zien of hij het zou redden. Bij Sulejmani kende ik geen twijfel. Natuurlijk was het bedrag belachelijk, maar wat was die jongen goed bij Heerenveen. Speelde Stam een keer helemaal scheel tegen Ajax.

Inmiddels weten we wat er van Suarez geworden is en Sulejmani gaat naar (met alle respect) Young Boys. Met zijn talent is dit eigenlijk een schande.

8 juni 2015 om 17:17

Ik zeg je eerlijk bij zuarez twijfelde ik ook omdat hij speeltuin voetballer leek bij groningen. hij verraste positief.
Bij sulejmani had ik ook geen twijfel alleen vond ik het bedrag 16 miljoen schandalig veel. vond dat ajax max 8 miljoen moest neerleggen en anders verder kijken.

Zo zie je maar weer dat de Eredivisie niet sterker is dan de Portugese. Alledrie de spelers hierboven waren uitblinkers in NL maar totaal geflopt in Portugal

8 juni 2015 om 16:30

dat is toch algemeen bekend, de portugese topclubs geraken altijd ver in europa..

Zou leuk zijn als Ajax Young boys loot in de CL!

8 juni 2015 om 16:39

Dat zou wat zijn inderdaad, al helemaal als Sulejmani dan twee keer de pannen van het dak speelt! Al hoop ik persoonlijk niet dat dat tweede gebeurt of als dat gebeurt, dat Ajax alsnog aan het langste eind trekt in de tweestrijd.

Heerenveen heeft ajax zo hard belazerd met deze speler. Deze jongen is de flop van de eeuw voor ajax.

9 juni 2015 om 15:54

Hahahahahahaha (haalt adem) hahahahaha.

Hoe kan Heereveen Ajax nou hebben belazerd? Ajax heeft die transfer toch uiteindelijk zelf afgesloten. Ze hadden het ook niet kunnen doen. Ajax vraagt, Heereveen biedt aan, Ajax gaat akkoord.

Klaar. Zo makkelijk is de wereld.

9 juni 2015 om 19:22

Niet letten op je ademhaling. Schijnt schadelijk te zijn. Maar even serieus man kom op. Hoe kan je nou als ajax zijnde 16 miljoen betalen? Voor zo een speler? Dat is wat ik bedoel met belazerd. Ik weet ook wel hoe het allemaal te werk gaat. Over het transfer gebeuren. Dat hoef je mij niet uit te leggen. Heerenveen heeft toen wel keihard gelachen, zoals jij nu doet. Peace.

3 miljoen voor Sulejmani? hahaha doen ze wel weer goed..

Zonde dat de carrierre vanaf Heerenveen alleen maar afgegleden is. Vaak geblesseerd, maar denk ook dat dit een persoonlijk ding is.

Heb niet het gevoel gehad dat hij alles voor de sport over had, nogal eens te dik etc

9 juni 2015 om 16:22

Och ja, ik denk dat Sulejmani er zelf niet zozeer mee zit.. Hij lijkt namelijk vooral te hopen dat het hem net zo makkelijk als Messi afgaat zonder er juist zoveel energie als Ronaldo in te steken.

hij speelt tot hij de dertig gepasseerd is en gaat dan lekker genieten van de Miljoenen die hij heeft gekregen tijdens zijn carrière.

Hij is

Hoe een carrière kan verlopen... Toch een neerwaartse spiraal. Sportief gezien had ik er toch mee van verwacht.

Wat is het toch triest dat 16 miljoen een record is in Nederland vergeleken met al die andere landen..

De enige speler uit de eredivisie die bij Benfica is geslaagd is matix

9 juni 2015 om 17:52

Matic

10 juni 2015 om 12:01

Ach, Ola John heeft het ook aardig gedaan. Speelt nu toch in de Bpl, ook niet slecht

Goeie keus miky , in Zwitserland spelen ze snel aanvallend voetbal.. Een competitie waar vaak veel doelpunten per wedstrijd vallen !! Ik hoop voor je dat je de vorm van vroeger kan oppakken !!! En snel weer met Servië meespeelt !!!

10 juni 2015 om 12:01

Ik verwacht dat hij nu totaal buiten beeld gaat raken.. Ik verwacht niet dat er veel mensen kijken naar de Zwitserse competitie

Zwitserse competitie... tja. Had een Nederlandse club hem niet op kunnen pikken? Zou denk wel zijn niveau weer kunnen bereiken in de Nederlandse competitie. Denk dan aan een Vitesse, heeft toch de financiele middelen, en spelen Europees (young Boys ook, maar toch; Zwitserse competitie...)

11 juni 2015 om 09:20

Ik denk dat jij de Zwitserse competitie niet kent dan ??
Ik denk dat een Zwitserse compettie niet veel of misschien zelfs niets onderdoet aan de nl .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Young Boys Bern

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Servette41-1
3.Lugano404
Voor de complete stand: Super League
SpelersPositieW
C. FassnachtMiddenvelder285
T. SiebatcheuAanvaller2610
M. EliaAanvaller246
M. NgamaleuMiddenvelder232
F. MambimbiAanvaller234
Voor de complete selectie: Clubpagina Young Boys Bern.

30 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 16 april
Jack Grealish heeft een vastgestelde afkoopsom in zijn contract bij Aston Villa en Manchester City is komende zomer bereid om het bedrag op tafel te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren