‘NAC Breda troeft PEC Zwolle af in strijd om talentvolle verdediger’

Zondag, 7 juni 2015 om 22:00Gijs Freriks

NAC Breda is dicht bij de komst van Luis Pedro Da Silva Ferreira. De onderhandelingen met de verdediger van FC Emmen bevinden zich volgens Omroep Brabant in een ‘vergevorderd stadium’.

/

De in Angola geboren Pedro heeft een aflopend contract en kan dus transfervrij vertrekken uit Drenthe. Hij doorliep eerder de jeugdopleiding bij FC Groningen en kwam tot vier officiële wedstrijden in het eerste elftal van de Trots van het Noorden. Via SC Veendam kwam de nu 23-jarige Pedro in de zomer van 2013 bij Emmen terecht.

Dit seizoen kwam hij tot drie doelpunten en twee assists in 37 wedstrijden in de Jupiler League. Pedro werd dit seizoen ook al gescout door Ron Jans en Ben Hendriks, de trainer en hoofdscout van PEC Zwolle. De verliezend bekerfinalist lijkt het nu echter af te leggen tegen het gedegradeerde NAC.


Poll

Een goede speler voor NAC Breda?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door dennisemmen)

Aparte keuze. Je zou zeggen ga naar de eredivisie om je door te ontwikkelen.

7 juni 2015 om 22:24

Zo apart vind ik de keuze niet. De kans is groot dat hij nu met z'n club mee bovenin draait. En als die nu een basisplek pakt en presteert, dan kan die het seizoen erop nog altijd een stap hogerop maken

7 juni 2015 om 22:46

Cocqie, hoe kom je bij dit kul argument. Bovenin Jupiler of middenmoot slash subtop in eredivisie. Dan is dat een vreemde move

7 juni 2015 om 22:50

Grote kans dat hij veel minder had gespeeld bij PEC dan bij Nac oftewel een logische keus, de stap kan idd nog altijd gemaakt worden

7 juni 2015 om 22:52

@nickinho

Bankzitten bij middenmoot Eredivisie of basisplaats bij kampioenskandidaat in de JL, ik had het wel geweten. Wat Cocqie terecht zegt: als hij zich laat zien bij NAC kan hij het seizoen erop altijd nog die stap maken. Wat jou aangaat moet elke jeugdspeler bij interesse van Chelsea dus altijd maar naar Chelsea gaan want top PL of top Eredivisie, dan kies je altijd voor top PL.

7 juni 2015 om 22:58

Precies Jobo14. Dat Nickinho7 het prima argument van iemand meteen een kulargument (aan elkaar geschreven dus) noemt, vind ik altijd een zwaktebod. Zeker als je niet met tegenargumenten komt, behalve roepen wat we al weten.

Misschien heeft PEC aangegeven dat hij niet voor de basis wordt gehaald en NAC geeft hem wel die plek. Dan is zo'n keuze begrijpelijk. Ook is het qua stappen prima. Kleine club Eerste Divisie - Grotere club Eerste Divisie - en misschien volgend jaar middenmoot Eredivisie. Prima toch?!

7 juni 2015 om 23:00

Nac is in potentie een veel grotere club dan PEC. Werden in 2007 nog 3e in de eredivisie. Daarom wellicht?

7 juni 2015 om 23:03

@mentalist

Toch lijkt me dat niet direct een reden om voor NAC te kiezen. Daar moet nu schoon schip gemaakt worden en eer ze het niveau van PEC weer benaderd hebben, zijn we toch wel zo'n vier a vijf jaar verder denk ik. Als het goed is, heeft Pedro dan allang een stap hogerop gemaakt

8 juni 2015 om 07:54

Mentalist Dat is alweer 8 jaar geleden he... Beetje raar argument dan

8 juni 2015 om 12:10

Natuurlijk is de kans groot dat hij met NAC bovenin mee gaat draaien maar dat deed hij nu met Emmen ook al.

Op het eerste oog dus geen sportieve vooruitgang lijkt me zo.
Het lijkt er op dat NAC dus meer (financieel?) te bieden heeft dan PEC anders begrijp ik deze keuze niet helemaal.

8 juni 2015 om 12:11

@mentalist

Blijkbaar is de degradatie van NAC nog niet bij je doorgedrongen. Waar vroeger de spelerd inderdaad NAC verkozen boven Pec, is het tegenwoordig andersom. Dat is het lot van de Juup! Het verleden telt niet. Dat heb ik zelf mogen aanschouwen met mn club Roda, dat qua historie bij de beste 6 van de eredivisie hoort. Maar dat is verleden tijd, nu strijden we om lijfsbehoud.

Dus sterkte met het verwerken

8 juni 2015 om 18:06

bij pec heeft men ook teveel uitgegeven die zakken ook langzaam weer af in de eredivisie komend seizoen

Hoger salaris of vind zichzelf nog niet rijp voor de eredivisie. Of wil kampioen worden in de eerste divisie? Wilt niet meer op kunstgras spelen? Wil zal het zeggen.

7 juni 2015 om 22:14

Hoger salaris lijkt mij niet, garantie van kampioen worden heb je niet,kunstgras zou kunnen. Maar misschien was nac wel concreter.

8 juni 2015 om 07:35

Want in de Jupiler League spelen niet genoeg teams op kunstgras? Overigens had ie prima de concurrentie bij Zwolle aan kunnen gaan centraal achterin met maar 2 spelers: Sainsbury en Lam. Des al niet te min kan hij op lange termijn natuurlijk een ton of wat meer verdienen bij NAC

8 juni 2015 om 00:00

meer kans op meer minuten denk ik. Bij PEC heeft hij meer en zwaardere concurrentie dan bij NAC volgend seizoen.

Beter een sterk team in de Jupiler League dan een zwakke in de Eredivisie lijkt me ook niet apart

7 juni 2015 om 22:20

Pec zwolle is de laatste jaren nou niet echt zwak.

8 juni 2015 om 18:03

idd hij kan zich die 3 nederlagen van feyenoord in zwolle niet meer herrineren schijnbaar.

De stap van subtop jupiler league naar subtop eredivisie is wel erg groot. Ik denk dat Luis Pedro liever een tussenstap maakt, en denkt dat hij bij Nac eerder aan spelen toekomt dan bij pec.
Verstandige keuze.

7 juni 2015 om 22:28

Als hij echt zo goed is dan is die stap niet zo groot. Maar ik weet niet hoe goed hij is.

7 juni 2015 om 22:52

Ik heb m vorig seizoen 1 keer gezien, in de wedstrijd tegen fortuna. Hij viel me niet echt op. Al moet ik wel toegeven dat de verdedigers van Emmen in die wedstrijd vooral bezig waren met applaudiseren voor hun aanvallers...

8 juni 2015 om 18:23

Haha.. ik moest toch een beetje lachen om je opmerking haha

7 juni 2015 om 22:40

Ik denk t niet, aangezien PEC wel erg krap zit in de centrale verdedigers.

Nou ja als PEC hem ook wilt maar wij kunnen hem halen zou natuurlijk goed nieuws zijn, aangezien de scouting van NAC het vaak wel goed ziet

Ik lees net ergens anders dat PEC van hem heeft afgezien, wat er van waar is natuurlijk. Maar dat zou het een en ander verklaren...

7 juni 2015 om 22:46

Dan ben ik benieuwd waarom. Volgens mij is er al redelijk wat onderhandeld tussen Pedro en Pec. Lijkt me dat ze dit alleen laten schieten als ze iemand anders op het oog hebben. NAC kan waarschijnlijk ook wel een hoger salaris bieden.

7 juni 2015 om 22:57

Nac een hoger salaris? Dat lijkt mij niet, ze moeten enorm bezuinigen, dan gaan ze geen eredivisiecontracten geven.

8 juni 2015 om 09:08

Precies, want het (financiele) beleid van NAC is al jaren dusdanig in orde dat je weet dat ze geen rare dingen doen in Breda

8 juni 2015 om 18:09

pec moet ook bezuinigen

Las op verschillende media dat pec zelf heeft afgezien van de komst van pedro. Klinkt al eeb stuk beter natuurlijk, al is dat ook wel vreemd. Zijn toch al bijna een half jaar met deze speler bezig

Bij PEC is die misschien niet zeker van een basisplek, bij NAC wel. Was een zekerheidje bij Emmen dit seizoen en heeft gewoon een goed seizoen gedraaid. Nu kan die waarschijnlijk om het kampioenschap spelen en jaar daarna Eredivisie. Denk dat het ook beter voor zijn ontwikkeling is. Goed van Nac, benieuwd wat ze halen. Lopen genoeg talentjes rond in de JL en met een aflopend contract.

Rare move... Bij Zwolle had hij zeker basis gestaan... Hij zou de direct opvolger van v.d Werff zijn... Hmm appart..

Ik hoor van andere media dat wij van hem zijn afgezien en hem toch niet geschikt vonden. Hoewel NAC een mooie club is lijkt mij deze bewering wat aannemelijker dan dat hij een veel beter gevoel heeft bij NAC dan bij Pec.

Overigens zie ik dat die jongen niet groter is dan 1,84. Blijkbaar hoort alles wat groter is dan 1,85 niet in Zwolle thuis? Op dit moment hebben wij alleen maar ''kleine'' verdedigers. Vd Werff en Broerse vertrokken, maar waren allebei ook maar in 1,84, Skippy ook 1,84 en Rienstra zelfs 1,82. Alleen Lam heeft met zijn 1,88 een acceptabele lengte voor een centrale verdediger, maar is geen killer. Ik zou graag eens een beest achterin willen hebben dan altijd van die fysiek kwetsbare doch goed meevoetballende verdedigers (op Joost na dan, maar ja die stopt)

8 juni 2015 om 01:03

Ik denk dat Zwolle ook een zwaar seizoen tegemoet gaat. Financieel gaat het minder en ze moeten de broekriem aantrekken. Bij NAC staat hij binnen de lijnen en hij kent Maaskant uit zijn tijd bij Groningen neem ik aan en heeft zijn debuut in dat jaar mogen maken.

8 juni 2015 om 07:17

Ach ja, wat wordt dan zwaar. Als je kijkt naar ons budget zouden wij sowieso een kleurloze en nietszeggende middenmoter moeten zijn. Daarbij staan er eindelijk een aantal behoorlijke financiële klappers voor de deur met spelers die voor een paar duiten verkocht zullen worden (zoals Saymak en Drost). Als je die verkoopt ben je al uit je negatieve begroting.

Tot nu toe maakt alleen de media zich druk over de financiële situatie van de club, maar zolang onze veurzitter Visser er nog zo kalmpjes bij zit als hij in beeld verschijnt, wanhoop ik niet. Het zou wel fijn zijn om liever vandaag dan morgen uit categorie 1 te verdwijnen.

8 juni 2015 om 18:11

je zit echt niet voor niets in cat 1 hoor dan is het gewoon goed mis anders zaten ze wel in cat 2

Je kan kiezen tussen pec. Lekker eredivisie maar weinig kans op speel tijd. Bij nac ga je een niveau om hoog vergeleken met emmen en kans op speeltijd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. El AllouchiMiddenvelder3613
T. HayeMiddenvelder330
D. MaloneMiddenvelder321
N. VenemaAanvaller305
L. ImmersMiddenvelder286
N. OlijKeeper330
S. van HooijdonkAanvaller2714
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NAC Breda.

Nederland
2 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren