Maradona haalt uit: ‘Hij heeft het voetbal veel schade toegebracht’

Dinsdag, 5 mei 2015 om 11:20Erik van Dam • Laatste update: 13:43

Diego Maradona hoopt van harte dat Joseph Blatter op 29 mei onttroond wordt als voorzitter van de wereldvoetbalbond (FIFA). De megalomane Zwitser staat al jaren aan het hoofd van de organisatie, maar heeft in de ogen van Pluisje het voetbal meer schade berokkend dan goeds gebracht. Maradona steunt Prins Ali bin-Al Hussein van Jordanië, die een van de drie tegenkandidaten van Blatter is.

/

Op een bijeenkomst in Jordanië sprak Maradona hardop zijn steun uit aan Prins Ali. Hij vindt dat Blatter veel te veel zeggenschap heeft en in zijn eentje beslissingen neemt. “Blatter weet helemaal niets, daarom is het tijd voor verandering. Zelfs zijn collega's zouden hem moeten adviseren te vertrekken”, sprak de beroemde Argentijn. Hij hoopt op een kans voor Prins Ali.

“Als ik niet zou denken dat hij een goede voorzitter kan zijn, had ik hier niet gezeten. Blatter heeft het voetbal veel schade toegebracht sinds hij aan de macht is. Het is voor hem tijd om een stap opzij te doen en ons, mensen vol kracht en energie, het voetbal te laten renoveren. Blatter jaagt op champagne en dat irriteert mij enorm”, aldus Maradona.


Poll

Heeft Diego Maradona gelijk?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door barcastyle)

Als er een zijn mond moet houden is het Maradona wel als je het hebt over een voorbeeld voor het voetbal, en dan heb ik het niet over zijn voetbal kwaliteiten die stonden buiten kijf , maar vooral de dingen er omheen want zo'n voorbeeld was hij niet hoor .

5 mei 2015 om 11:24

Hij heeft gewoon gelijk hier

5 mei 2015 om 11:43

Voor wat betreft Blatter heeft hij inderdaad gelijk , maar om dan voor een paar centjes achter een Prins uit het dwergvoetbalstaatje Jordanië te gaan staan vind ik jammer.

5 mei 2015 om 11:24

Zeur niet. Hij heeft gelijk

5 mei 2015 om 12:51

Hij heeft gelijk, maar je zou bijna willen dat hij a/d kant van Blatter stond.
Die man is echt totaal niet meer serieus te nemen

5 mei 2015 om 13:17

It takes one to know one

5 mei 2015 om 17:02

Onderbouw

5 mei 2015 om 13:20

Sloep, vind jij het dan wel warm onder de dekens van Blatter? Dat je hem niet mag heeft niks te maken met zijn statement of de waarde daarvan. Ieder ander die dit zou zeggen zou je wel prijzen.

5 mei 2015 om 16:55

Voetbalzone is een site om je mening te geven en die geef ik , Maradona trap gewoon een open deur open dat weten we toch allemaal wel hoe het met Blatter is gesteld , en verder schat ik Maradona niet zo hoog in hoor , want buiten zijn geniale voetbal kwaliteiten heb ik hem nog nooit op een serieuze opmerking kunnen betrappen .

5 mei 2015 om 15:25

Maradona heeft, net als iedereen, recht op zijn mening dus hij hoeft zijn mond niet te houden.

5 mei 2015 om 15:36

Wat een domme drogredenering gebruik jij weer. Maradona heeft inhoudelijk gewoon gelijk. Wie hij is en wat hij doet irrelevant.

5 mei 2015 om 16:51

Wat lul je nou man. Maradona is 1 van de schoolvoorbeelden van hoe je moet voetballen.
Hij wordt nog altijd afgerekend met z'n randzaken. Hij is de scarface van t voetbal 1 van de beste die wereld ooit gezien heeft.
Hij slaat hier gewoon de spijker op z'n kop met z'n commentaar op Blatter.
Ga weg met die politiek correcte en karakterloze spelers met lelijke haardrachten van nu.
Maradona for life!

6 mei 2015 om 08:21

Hij is de scarface omdat hij drugs heeft gebruikt? Deze man had meer uit z'n carrière kunnen halen.
Jammer. Als mens is Maradona maar een klein dom mannetje. Als voetballer zal hij voor altijd een grootheid blijven.
Voor mij is het een domme grootheid en hij zal wel vriendjes zijn met de prins anders zegt hij dit niet.
Ik heb ook liever dat Blatter weg gaat maar alleen Blatter is niet de oorzaak.
Er zijn te veel corrupte zakkenvullers bij de FIFA .Als je Blatter er uit schopt hou je alsnog die mensen over. Ik denk dat de prins ook geen verandering zal brengen. Maar we zullen zien.

5 mei 2015 om 21:00

Toch iemand zal een begin moeten maken en op deze manier uithalen anders blijft die Blatter nog.

5 mei 2015 om 21:57

Zeg het em Diego, juist figuren zoals jij moeten opstaan om zo'n gevestigde macht als Blatter uit zijn troon te stoten!

Dus? Neemt niet weg dat hij gewoon een punt heeft. Maradona heeft daarentegen het voetbal geen schade toe gebracht, Blatter wel.

5 mei 2015 om 11:53

Met een volgesnoven coke neus acteren op een wk is niet schadelijk voor het voetbal?

5 mei 2015 om 12:14

Nee dat is schadelijk voor jezelf-_-

5 mei 2015 om 13:22

Precies dat! Denk je dat de grootste wereldleiders niet aan de coke zitten of anderr troep? Who cares, het is een aanslag op jezelf, niet op de wereld.

5 mei 2015 om 13:23

Haha een voorbeeldfunctie voor de jeugd misschien?

5 mei 2015 om 14:05

Als je aan de coke zit doordat Maradona het ook gebruikt? Mwah denk het niet.

Maar die topics van Blatter worden wel irritant. En hij blijft toch zitten, maar dat ziet iedereen wel aankomen.

Hoor wie het zegt. Als er iemand het voetbal schade heeft toegebracht dan is het Maradona wel.
Niet echt een bepaald voorbeeld.

5 mei 2015 om 11:41

Wat voor schade heeft Maradona toegebracht aan het voetbal dan? Ik denk dat jij gewoon iets zegt om te zeggen want ik herriner me alleen maar mooie dingen die hij heeft toegebracht in het voetbal.

5 mei 2015 om 11:48

Natuurlijk was hij een geweldige voetballer, maar al die schandalen hebben zijn imago wel geschaad. En dat zo'n bekende voetballer drugs gebruikt is niet echt een goed voorbeeld.

5 mei 2015 om 11:51

Ja je hebt het nu over de speler Maradona, dat klopt. Maar jij had het in jou eerste post over het voetbal. Dat hij het voetbal schade heeft gebracht, en dat is niet waar..

5 mei 2015 om 12:31

Hij is geen goed voorbeeld geweest voor toekomstige profvoetballers. Zo breng je ook schade toe aan het voetbal, ook al is het indirect.

5 mei 2015 om 12:52

Ik denk dat wat Blatter doet qua omkopingen wel wat erger is als wat Maradonna heeft gedaan na z'n carriere. Toekomstige spelers kunnen heus zelf wel nadenken of ze het verstandig vinden om drugs te gebruiken, en ze zullen altijd na de speler Maradonna kijken en niet na hoe die jaren erna was. Als dat al schade voor het voetbal is kan je miss nog wel 100 gevallen erbij pakken. Daarnaast mag Maradonna een mening hebben over Blatter of die nu een voorbeeld is of niet. Het overgrote deel van de voetbalwereld vind het prima dat we straks een 80 jarige voorzitter hebben ben blij dat er toch een paar tegen hem ingaan.

5 mei 2015 om 13:24

@Emre. Ja wat een rotzooi is het hedendaags. Elke voetballer zit aan de coke, omdat 1 van de beste ooit ook eraan zat..... Ik kan me geen voetballer of club bedenken die is beschadigd door het verleden van Maradonna. Er is ook geen voetballer die hetzelfde pad wilt bewandelen en dan niet op sportief vlak. Wat zit jou nu hedendaags in het voetbal dwars dat Maradonna heeft veroorzaakt, vertel maar???

5 mei 2015 om 13:26

En je zegt het ergens eigenlijk goed @Emre. ZIJN imago is beschadigd, niet die van het voetbal.. Als dat wel echt zo zou zijn zou het voetbal niet meer bestaan, want naast Pluisje zijn er nog talloos andere (oud) profs die aan de drank en drugs zitten. Aanslag op het voetbal, nee, aanslag op jezelf.

Hij koopt om,hij laat waarschijnlijk een wk organiseren in Qatar(omkoping) daar is het 40 graden. Hij denkt niet aan de spelers die op 40 graden moeten ballen,in de eerste helft moeten ze ongeveer 15x drinkpauze inlassen denk ik,maar Blatter zit lekker in de tribune met de airco aan en geld komt wel binnen. Natuurlijk moet hij ook aan zichzelf denken maar dit gaat tever. Ben benieuwd naar de verkiezingen Blatter tijdperk over?

5 mei 2015 om 14:08

Die blijft gewoon zitten en iedereen in Afrika en Azie vindt het prachtig

Maradona is ook niet helemaal een goed voorbeeld, maar hij heeft wel gewoon gelijk. Hij trekt tenminste wel zijn muil open, er zijn er zat die dat niet durven :-)

Die Blatter moet gewoon heel gauw wegwezen, elke keer als ik hem op tv zie krijg ik spontaan kotsneigingen. Hij komt overal mee weg die ouwe viezerik.

Wat is Maradona toch eigenlijk veranderd in een hoopje ellende. Het is een bekend en geliefd figuur, maar ik krijg toch steeds meer de indruk dat het gewoon niet zo'n slimme man is die zich telkens weer voor een karretje laat spannen. Dat gaat behoorlijk ten koste aan hetgeen dat hij verkondigt natuurlijk. Authenticiteit kun je hem niet ontzeggen, maar of je nu veel waarden aan zijn woorden moet hangen betwijfel ik. Die zal ongetwijfeld weer wat centen krijgen toegeschoven. Al zie ik ook niet hoe je op een 'eerljke manier' in die maffia-jungle verkiezingen kunt winnen. Wat dat betreft heb ik ook weinig hoop dat Michael van Praag verder komt dan het uitdragen van zijn boodschap voor verandering.

5 mei 2015 om 12:30

Maradonna is nooit echt een lieverdje geweest. Ook tijdens wedstrijden kon hij zich laten gaan. Zoek maar eens op Youtube. Dusja zoveel is hij niet veranderd... Wat betreft Blatter heeft hij gelijk, maar zou wel eens willen weten waarom die prins zo een goede keuze is volgens hem :P.

Haha ik vind het leuk dat iedereen hier leuk zegt dat Marradonna zoveel 'schade' aan het voetbal imago heeft gebracht. Wat een ONZIN. Bijna elk persoon die toendertijd voetbal keek praat alleen lovend over hem. Wat hij buiten het veld heeft uitgespookt weten velen niet eens. Ik spreek zoveel mensen die zijn begonnen te voetballen doordat ze vroeger naar Marradonna keken.

eigenlijk zou Blatter moeten opstappen zodat figuren als van Praag er een zooitje van kunnen maken. Lekker zuid-amerika en europa voortrekken vanwege zogenaamde historische verbondenheid met voetbal. niet Europeanen zouden hun geld uit Europa moeten trekken en het voetbal hier als een kaartenhuis in elkaar zien vallen.

Zag blatader spreken dat kan je toch geen voorzitter noemen!! Kwam ni eens uit zijn woorden, een drama voor de FIFA de prins, figo of vn praag 1 vn hun moet t worden dan ga k voor FIGO

Hij liegt en bedriegt iedereen en doet aan zelfverrijking en is een schandvlek binnen de Fifa.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië
194 fans
Coach, 61 jaar

In de wandelgangen

Zondag 5 december
Everton ziet in José Mourinho een geschikte vervanger van Rafael Benítez, mocht de club besluiten om de Spaanse oefenmeester te ontslaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren