Update: Roda JC opnieuw in beroep tegen straf voor 'spugende' Jansen

Donderdag, 5 februari 2015 om

Roda JC Kerkrade kan de komende zes wedstrijden niet over Anco Jansen beschikken. De aanvaller spuugde in het duel met MVV Maastricht naar scheidsrechter Jeroen Sanders, maar hoewel de speler ontkende dat te hebben gedaan en in beroep ging, acht de tuchtcommissie van de KNVB het bewezen dat Jansen heeft gespuugd. Het voorstel van zes duels schorsing is dan ook blijven staan.

/

Dat maakt de voetbalbond donderdagavond bekend. Tijdens de zitting van de tuchtcommissie in Zeist, afgelopen woensdag, werd overigens duidelijk dat alleen Sanders Jansen heeft zien spugen. De grensrechters gaven aan niets te hebben waargenomen en ook Roda-aanvaller Edwin Gyasi en MVV-speler Marco Ospitalieri gaven aan geen spuug te hebben gezien. Tijdens de zitting werden de beelden meerdere malen bekeken.

“Daarop is volgens ons niet te zien dat gespuugd is. Het gaat er nu waarschijnlijk om hoe de tuchtcommissie de beelden interpreteert”, zei advocate Susanne Habets in gesprek met 1Limburg. De KNVB heeft Roda nu dus laten weten dat de schorsing van zes wedstrijden voor de 25-jarige Jansen blijft staan.

Update 5 februari 19.35 uur - Roda JC opnieuw in beroep tegen straf voor 'spugende' Jansen
Roda JC Kerkrade gaat niet akkoord met een schorsing van zes wedstrijden voor Anco Jansen, die tegen MVV naar scheidsrechter Jeroen Sanders zou hebben gespuugd. De Limburgers melden op de website van de club dat zij opnieuw in beroep zullen gaan. De volgende rechtszitting dient op dinsdag 17 februari aanstaande: dat betekent dat Jansen niet inzetbaar is in het duel van vrijdag tegen FC Eindhoven, maar dat hij wel kan spelen in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam (9 februari) en de uitwedstrijd tegen Jong Ajax (16 februari).Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door diekertjedap)

Als zelfs een medespeler al aangeeft dat er gespuugd is dan zou het wel zo zijn en vind ik 6 wedstrijden een prima straf.

Op moment van typen zie ik dat er geen spuug is gezien door de eigen speler als door de speler van de tegenpartij. Dan vind ik het een vrij zware uitspraak, ook de grensrechters hebben niets gezien dus dan vraag ik me af of hij daadwerkelijk gespuugd heeft.

VZ zou er goed aan doen om bij zo'n topic de beelden te laten zien, maar nee, ze kiezen voor de honderdste keer voor een waardeloos stukje van Hugo Borst.

5 februari 2015 om 19:03

de grensrechter heeft zijn verklaring ingetrokken , nog wat vreemder .

5 februari 2015 om 19:30

Op Fox Sports site kan je het zien in hd. Weet niet odf dit mag maar ik doe het maar. Verder ben ik het met je eens.

5 februari 2015 om 20:08

Thnx.

Laatst kreeg ik wel een punt aftrek wegens het geven van links naar een andere site (was geheel ontopic), maar goed dat puntentotaal kan me niet zo heel veel boeien.

Hij trekt wel het hoofd van iemand die spuugt, maar je kan niet zien dat hij dit ook daadwerkelijk doet. Ik denk het niet, gezien de woorden van de spelers en zelfs van de assistent-scheidsrechter.

5 februari 2015 om 23:32

@D28: precies, wat maakt dat punten aantal nu uit? Ik geef met enige regelmaat kritische reacties, waarvoor ik in het verleden heel veel punten kreeg afgetrokken. Kan er niet wakker van liggen..

6 februari 2015 om 09:52

Ja dat zeg ik dus. Gentleman23 vraagt zich af of hij dat mag geven, ik zeg dat ik om zoiets een punt aftrek heb gekregen, maar dat mij dat weinig kan boeien.

een grensrechter trekt zijn verklaring notabene in , een mvv speler die een halve meter van janssen staat en hem aankijkt ziet niks , op de beelden is niks te zien en toch veroordelen . hoezo fc limburg hé knvb ?

Lijkt me duidelijk dat er gespuugd is want Sanders is zeer zeker van zijn zaak. Als hij had getwijfeld had hij natuurlijk geen schorsing gehad.

5 februari 2015 om 19:12

waarom trekt de grensrechter dan zijn uitspraak in en zegt de nr 11 van mvv dan niet dat er gespuugd wordt ?

5 februari 2015 om 19:21

Nou, ik zeg dit omdat je niet iemand schorst als je het niet zeker weet. Als je twijfelt dan word hij echt niet geschorst. Waarom die ander het heeft ingetrokken weet ik niet. Die MVV speler kan het ook gemist hebben.

5 februari 2015 om 19:25

maar die grens had wel wat gezien en opeens niet ? het woord van de scheids tegen janssen zonder tv beelden , dan kun je niet schorsen . hier zit een behoorlijk luchtje aan .

5 februari 2015 om 20:07

Terecht of niet(waarschijnlijk niet) maar wanneer het het woord van de scheidsrechter tegen het woord van de speler is komt het in de praktijk maar zelden voor dat de speler wint. Zo zit het bij de Knvb nou eenmaal in mekaar: schuldig totdat het tegendeel bewezen is eigenlijk. Allemaal om hun arbiters in bescherming te nemen.

5 februari 2015 om 20:22

dat is al sinds de oprichting van de knvb , maar een grens die eerst beweerd dat anco gespuugd heeft en dit naderhand intrekt is geen zuivere koffie .

5 februari 2015 om 19:12

Jij bent in deze ook TE partijdig. Dus jouw reactie mag dan ook de prullenbak in.

5 februari 2015 om 19:18

Partijdig? Hoezo dat dan? Wat heeft NEC überhaupt met Roda te maken? Geen rivalen en geen concurrenten, dus ik snap jou niet helemaal.

5 februari 2015 om 19:22

Je bent anders wel op elk topic van Roda te vinden en positief is het niet. Vind jouw conclusie ook weer te voorbarig. Er is op de beelden niets te zien, dus dan moet je maar uitgaan van de woorden van de scheidsrechter?

5 februari 2015 om 19:26

Ik vind dit een zeer arrogante opmerking tov Roda. Ja, NEC staat een goede aantal punten los van Roda. Maar vergeet niet dat de competitie nog lang niet is afgelopen. Omdat NEC na een nek-aan-nek race even los is van Roda wil niet zeggen dat dat ook zo blijft. Zeker gezien de wedstrijden die nog op het programma staan!

5 februari 2015 om 19:29

aan -NEC-

5 februari 2015 om 19:40

Arrogante opmerking? De realiteit is dat NEC en Roda geen rivalen zijn en dat NEC 12 punten los staat. Sorry maar dat is geen concurrent meer te noemen. Vorig jaar waren het zeker wel concurrenten. Maar ik hoop ook gewoon dat NEC en Roda volgend jaar weer eredivisie spelen, het zijn namelijk beiden traditionele eredivisie ploegen.

5 februari 2015 om 19:44

Nou Miln, ik snap Janssen en Roda wel. Maar ik denk gewoon niet dat Sanders zou liegen om eerlijk te zijn. Je twijfelt namelijk niet lijkt me voor zo'n grote schorsing. Maar omdat ik veel van Roda lees en reageer komt omdat ik gewoon de Jupiler league volg. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik heb niks tegen Roda maar ben wel kritisch, ook op NEC. Ik hoop ook dat Roda en NEC promoveren omdat het twee clubs zijn die in de eredivisie thuis horen.

5 februari 2015 om 20:38

Gevoelsmatig is Roda wat mij betreft nog wel een concurrent voor Nec, net zoals Feyenoord dat voor Ajax is zelfs als de voorsprong /- 10 punten is. Komt waarschijnlijk ook omdat je de grootste overige club vrij lang als concurrent zal zien. Daarom zal ik ook niet snel rouwig zijn om puntenverlies van Roda, achterstand kan wat mij betreft niet groot genoeg zijn. Morgen mag Roda trouwens wel winnen

Maar puur naar de realiteit kijkend(spel/scorend vermogen/defensieve stabiliteit/individuele klasse/mogelijkheden tot variatie) is Roda idd een grotere concurrent in naam dan in werkelijkheid.

5 februari 2015 om 22:55

Och kom op man, over Roda supports niet te beginnen.... Krijgt de club ook een boete voor de wc's die over het veld zijn gevlogen? Denk dat de scheids wel erg zeker van zn verhaal is, want als dit niet klopt kan het hem zelf een paar wedstrijden minder gaan opleveren.

6 februari 2015 om 00:49

@freakyfreaky

Ten eerste zijn beide kanten verkeerd bezig geweest. Die actie met die pop was wat mij betreft nóg lager dan dat spandoek van Standard Luik twee weken terug. Ten tweede is je reactie ook compleet off-topic. Ten derde, als jij denkt dat de Knvb een scheids gaat straffen als het geen opzichtige fout was, dan ken je de Knvb nog niet. Die blijven gewoon achter die scheids staan hoor.

6 februari 2015 om 09:54

Want als je niet twijfelt heb je dus gelijk? Vroeger waren ze er heilig van overtuigd dat de aarde plat was en dat alles om de aarde draaide. Zijn ze ook op teruggekomen.

De scheids kan het best verkeerd geïnterpreteerd hebben, hij kan ook over de situatie liegen omdat hij anders gezichtsverlies lijdt, hij heeft dan een foutieve beslissing genomen.

Zou de KNVB graag wat uitleg willen geven waarom de schorsing gehandhaaft blijft?

5 februari 2015 om 19:11

Jij gelooft waarschijnlijk ook in toverballen?knvb die hun eigen mensen afvallen? Deze organisatie is mag je niet eens meer met de maffia associeren. De Knvb verheft zich bij deze boven de grondwet van nederland. Hier zou je een kortgeding tegen moeten aanspannen. Eens kijken wat een normale rechter hiervan zou zeggen?

5 februari 2015 om 22:58

Dan ook maar een kort geding tegen de wanbetaling die Roda de laatste tijd aant doen is? Als dit in de normale wereld was gebeurd was Roda al lang failliet verklaard...

6 februari 2015 om 10:29

als we het dan toch over wanbetaling hebben , waarom heb jij het dan niet over je eigen ploegje ? stadion overgenomen door de gemeente voor 1,8 miljoen en meteen maar een bedrag van 1,7 miljoen kwijtgescholden door dezelfde gemeente , waar jullie nu !! 73000 !! euro huur aan betalen , hoezo marktconform ? roda betaald het 10 voudige ! tevens is er nog een slapende schuld bij de gemeente waarbij elk jaar wordt gekeken of jullie daarvan iets kunnen aflossen . En jij durft hier wat te zeggen omdat roda uitstel van de huur heeft gekregen terwijl je eigen ploegje niet meer bestaan had als de belastingbetaler niet betaald had ? knap .

Op basis waavan? Dacht dat je onschuldig was totdat het tegendeel bewezen is? Knvb hanteert dus omgekeerde bewijslast. Bewijs het tegendeel maar, dan pas denken we erover om ons standpunt te herzien. Echt ongelooflijk dit orgaan bewijst bij deze hun brevet van onvermogen.
Volgende keer maar de doodstraf invoeren, Beste Knvb!!!

Ow werkt dat zo , dus omdat blom vrij zeker was van de overtreding van PSV telt die Rode kaart toch.

Nee scheidsrechters maken geen foute, en de grens die zijn verklaring van spugen intrekt liegt dan.

5 februari 2015 om 19:17

is er hoger beroep mogelijk , weet jij dat ? volgens mij wel hé ?

5 februari 2015 om 19:19

Ja, Roda heeft al gezegd dat het in hoger beroep zal gaan.

Behoorlijke straf hoor. Zeker als er nergens geen bewijs is en enkel maar één persoon anders zegt dan alle anderen. Heel vreemd!

Een man die geen autoriteit uitstraalt zal zich toch bij de spelers op een of andere manier respect willen verschaffen. Gewoon nog een paar rode kaartjes en dan zullen ze wel leren dat er met hem niet valt te spotten . Als zelfs zijn collega's hem al laten vallen. !!! De KNVB zal altijd achter hem blijven anders zou het zonde zijn van die dure opleiding.

De Knvb en schrosingen, het blijft soms een apart verhaal, dat blijkt wel weer. Op de beelden is het niet of amper te zien. Gyasi en die MVV speler staan er beide een halve meter vandaan met hun gezicht naar Jansen toe en hebben beiden niets gezien. Beide grensrechters hebben ook geen spugen gezien, de enige die het heeft waargenomen is de scheids zelf. In principe is het dus het woord van Sanders tegen dat van Jansen, en dan kiest de Knvb voor Sanders en legt het Jansen een zware schorsing op.

Nu ben ik geen fan van Jansen, maar mij lijkt dat het 'bewijs' dat ze hebben dan toch onvoldoende is voor een schorsing van zes wedstrijden.

De Knvb acht het bewezen. Maar waar is het bewijs dan? Een ooggetuige verslag maakt dit nog niet bewezen. Er zijn 3 andere ooggetuigen die niks hebben gezien.

Beetje vreemde gang van zaken.

Maffiabende. Grens trekt zijn verklaring in, speler van MVV zegt dat er niet gespuugd is, op de beelden is niets te zien en dan toch nog volhouden dat er gespuugd is. Que sera sera....

5 februari 2015 om 19:20

let op mijn woorden dat we binnen 2 jaar nog maar 1 club in z-limburg hebben .

5 februari 2015 om 19:22

Als Roda niet promoveert dit jaar zie ik dat wel gebeuren eerlijk gezegd.

5 februari 2015 om 19:23

ook al promoveren ze , let op mijn woorden .

5 februari 2015 om 20:42

Zijn niet jouw woorden. Ben je de reden vergeten waarom de naam FC Limburg ooit bedacht werd? Dit word al jaren gevreesd daar.

5 februari 2015 om 21:04

de knvb is er fervent voorstander van . die willen maar 1 ding en dat is fc limburg . het zijn de afgelopen 2 jaar aaneenschakelingen van " toevalligheden " bij roda . het gaat gebeuren , let maar op . of het verkeerd zou zijn is een andere discussie .

5 februari 2015 om 19:24

Ze zullen die goeie man wel gedreigd hebben dat ie wordt teruggezet naar het amateurvoetbal indien hij verklaart niks gezien te hebben. En ja we weten allemaal wat mensen doen als hun baantje in gevaar komt.....

Eigenlijk maakt het me niet eens uit, wel spuug of geen spuug, waar hebben we het eigenlijk over.
Hij maakte een spugende beweging tegen notabene de scheidsrechter, 6 wedstrijden is een goede straf wat mij betreft.

5 februari 2015 om 19:36

Dus met andere woorden je wordt opgepakt door de politie ,omdat ze denken da je een steen door een ruit hebt gegooid, maar camera beelden wijzen uit dat je alleen een gooiend beweging maakte zonder steen mogen ze je vast zetten.

Oja is maar een willekeurig ding maar volgens jou mg je iedereen straffen zonder enkel bewijs.

Ik hoop dat jij noot rechter word

5 februari 2015 om 19:36

Zes wedstrijden schorsing een goede straf voor een 'spugende beweging'? Sorry hoor, maar als je niet kan bewijzen dat er überhaupt is gespuugd, zoals hier het geval is, is die straf helemaal nergens op gebaseerd. En een schorsing voor alleen de beweging? Als je niet kan zien dat hij spuugt, hoe wil je dan bewijzen dat de beweging die hij maakt spugen is? Of wil je iedere speler die een dergelijke beweging maakt met zijn mond gedurende een wedstrijd zes wedstrijden schorsen?

2 wedstrijden is genoeg !

5 februari 2015 om 19:49

bij die overtreding van willems zijn ze ook op tv beelden afgegaan , in ieder geval blom . als ze dat hier nou ook doen hebben ze geen bewijs en alle getuigen hebben niks gezien .


Comments
Print
Roda-speler Anco Jansen is door de tuchtcommissie van de Knvb voor zes duels geschorst na het spuugincident in de verloren wedstrijd tegen Mvv.
De tuchtcommissie acht bewezen dat Jansen spuugde naar scheidsrechter Jeroen Sanders in de heetgebakerde derby in Maastricht. Roda gaat in beroep tegen de schorsing.
Gespuugd
Jansen werd afgelopen zondag na 24 minuten met rood van het veld gestuurd. Nadat de Roda-aanvaller geel kreeg omdat hij door het lint ging tegen de grensrechter, zou hij hebben gespuugd naar de scheidsrechter.
Ontkennen
De schorsing van Jansen is gelijk aan de eis die de Knvb eerder op tafel had gelegd. Zowel Jansen als Roda JC waren daar niet mee akkoord gegaan. Zij ontkennen het spugen naar de scheidsrechter.
Alleen de scheidsrechter
Tijdens de zitting voor de tuchtcommissie, woensdag, werd bekend dat scheidsrechter Jeroen Sanders de enige is die Jansen heeft zien spugen. In eerste instantie was aangegeven dat één van beide grensrechters het incident ook had waargenomen, maar die verklaring is ingetrokken.
Hoger beroep
Roda weigert de schorsing te accepteren. Het hoger beroep dient op 17 februari. Jansen mag vrijdag niet meespelen tegen FC Eindhoven, maar is wel inzetbaar tegen FC Volendam (maandag) en Jong Ajax.

Bron 1 limburg

5 februari 2015 om 20:08

toevallig dat hij tegen de nummer 2 niet mag meedoen hé knvb ? er wordt een heel vies spelletje gespeeld in zeist .

Belachelijk, zowel MVV als Roda als de grensrechter(s)/4e official geven aan niet geconstateerd te hebben dat hij gespuugd heeft, maar omdat die Sanders 't wel gezien zegt te hebben krijg je 6 wedstrijden! Mafia bende in Zeist, bah bah..

Het tuchtreglement is heel duidelijk:
2. Het bewijs dat betrokkene de overtreding heeft begaan, dient te berusten op ten minste twee bewijsmiddelen.

Die bewijsmiddelen zijn verklaringen, schriftelijke stukken of TV beelden.

Er is maar 1 verklaring die Jansen beschuldigt en dat is die van de scheidsrechter. De TV beelden tonen nergens aan dat er gespuugd zou zijn. Mocht het gebeurt zijn precies buiten het beeld van de camera dan is het een aanname en dat kan toch nooit als bewijs dienen?

Jansen wordt dus op basis van 1 verklaring. Dat kan toch helemaal niet?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Actuele wedstrijden

15 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Toni Kroos wordt al langer gelinkt aan een overstap naar Manchester United en de Engelsen krijgen in januari mogelijk hun zin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren