Shearer: ‘Aan die rode kaart voor Rooney zie je dat het een puinhoop is’

Dinsdag, 30 september 2014 om 12:44Erik van Dam

Manchester United kwakkelt dit seizoen. De club probeert zich terug te klauteren naar de Engelse top onder Louis van Gaal, maar die heeft het nog niet op de rit. Het rampseizoen 2013/14 onder David Moyes heeft zijn sporen nagelaten in de selectie en het zal een tijd duren voordat United weer een grootmacht is, denken velen. Alan Shearer vindt het nog steeds een puinhoop.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Heeft Alan Shearer gelijk?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door frikx)

Verdediging van united is ook erg zwak moeten echt versterkingen halen. Ze halen alleen maar spitsen en middenvelders haal ook een goede verdediging

30 september 2014 om 12:57

Ja jezus dat weten we nou wel. Word dit bij ieder bericht 5 keer herhaalt?
Iedereen weet dat er verdedigers moet gehaald worden.
Nou tevreden thaleier?

30 september 2014 om 13:19

Ja snap het ook niet waarom iedereen dit elke keer moet zeggen... Heb meerdere hierop aangesproken die zich meteen een voetbalanalist voelen als ze dit probleem aankaarten..

30 september 2014 om 13:31

Bovendien is het ook onzin. Veel blessures en weinig vertrouwen, maar met shaw-rojo-jones-rafael hebben ze gewoon best een aardige verdediging. Ze moeten er gewoon weer een beetje in komen. Als ze 3 wedstrijden de 0 houden maar moeilijk scoren roept iedereen hier weer dat ze creatieve middenvelders moeten halen zoals ze de afgelopen 5 jaar deden :D

30 september 2014 om 15:44

Dit is precies 't zelfde als je een bericht over pogba leest, elke x moet je horen "ik begrijp niet waarom Man Utd hem heeft laten gaan"

30 september 2014 om 16:59

Als je kijkt naar de selectie van united zie je dat de kwaliteit zich vooral in de voorhoede bevind. Het lijkt me verstandig dat united op zoek gaat naar versterkingen achterin.

30 september 2014 om 19:11

Precies, eindelijk iemand die het snapt

30 september 2014 om 13:04

Nou manchester united laat net weten dat ze morgen met een announcement komen over Ji-Sung Park, misschien dat ze hem gaan gebruiken als CB! Hebben we gelijk die verdedigingsprobleem oook opgelost

30 september 2014 om 13:37

Ik denk dat Shearer wel gelijk heeft. Het lek is zeker nog niet boven. Eigenlijk denk ik dat Rooney ook gelijk had met dat hij geen vertrouwen in de verdedigers had. Het is nog steeds een puinzooi bij Louitje.

30 september 2014 om 15:26

Je hebt gelijk. Rojo, Shaw, Blind en Di Maria. Echt super spitsen.

Het is wat makkelijk om hiermee aan te geven dat het nog een volledige puinhoop is, maar hij heeft wel een punt. Ze vertrouwen niet op elkaar en dat zie je op het het veld terug. Voorin gaat het op zich wel, maar daar is het ook aftasten. De enige die vrijuit speelt is Di Maria, de rest lijkt wat angstig ofzo.

Rooney werkt zich 10 slagen in de rondte, maar veel daarvan is overbodig. Inderdaad zoals Shearer zegt probeert hij alles zelf te doen of zelf op te lossen, omdat hij ergens weet dat hij het beter kan dan andere. Wat misschien wat cru is, maar naar mijn idee geen verkeerde oplossing, is om Rooney gewoon een plek terug te halen. Laat hem naar verdedigend op het middenveld spelen naast Blind.
Vanaf daar kan hij meer invloed uitoefenen op het team en makkelijker ondersteunen waar nodig.

30 september 2014 om 15:12

Di Maria van United lijkt wel een beetje de Robben van Nederland, best wel een vrije rol met het vermogen om dingen open te breken en zo lijkt hij wel de enige bij United op dit moment. van Gaal zal wel veel tijd krijgen om te presteren met dit United en in de winter zullen er nog meer spelers bijkomen. Hopelijk iemand die de verdediging kan aansturen zoals Vlaar dat deed bij Nederland, een rots in de branding. Een geboren leider hebben ze nodig zoals Stam, maybe is Godin van Atl. Madrid een optie as hij haalbaar is?

Wat een onrust stoker dus als iemand een rode kaart krijgt is het gelijk onrustig binnen get team wat is dat nou voor domme redenering.

30 september 2014 om 13:19

Je moet de reden lezen die hij geeft en kijken naar de overtreding waarvoor hij de rode kaart krijgt. Waarom zou je zo'n overtreding maken op die manier en op die plek. De rode kaart zelf is niet de reden dat hij onrust zou aangeven. Als hij achterin Hummels, Vidic en daarvoor Pogba of Vidal had staan, dan had hij hem gewoon laten lopen. Maar je ziet aan alles dat Rooney dingen probeert op te lossen voordat de tegenstander in het "probleem gebied" komt.

Onrust binnen de club is het niet, maar een gebrek aan vertrouwen in je medespelers zou je het toch wel kunnen noemen.

30 september 2014 om 13:38

Dit gebrek aan vertrouwen is ook terecht.

30 september 2014 om 14:05

Oh, maar daar geef ik je volledig gelijk in. Ik opperde eerder hier al dat ze Rooney gewoon in een rol naast Blind moeten zetten. Zo heeft hij veel meer invloed op het spel en is het voor hem makkelijker doseren en oordelen waar hij nodig is.

Dit soort schoppen zijn meestal uitingen van frustratie, dus in zoverre kon Shearer weleens gelijk hebben. Zeker als je het karakter van Rooney daarbij betrekt, emotionele jongen die keihard werkt. Als het dan allemaal niet wil lukken, dan liggen frustraties om de hoek.

Shearer is een beetje de Derksen van de engelse TV. Altijd maar negatief lopen zeiken op van alles en nog wat. Altijd weer het negatieve uit het positieve proberen te halen. Moe wordt je er van.

30 september 2014 om 13:53

Gelukkig zijn er nog mensen die kritisch durven te zijn. Ik persoonlijk krijg kromme tenen van Bert v Marwijk die altijd maar al zijn oud-collega's en semi-vrienden in bescherming neemt. Hulde voor Shearer die nooit een blad voor de mond neemt.

30 september 2014 om 14:48

Er is een heel groot verschil tussen kritisch en negatief...

30 september 2014 om 18:17

Kijk maar een Match of the Day, daar zit hij vaak als analist. Niets op aan te merken. Hij complimenteert spelers ook veel dus vind het nergens op slaan wat je zegt.

nou ja geef hem eens ongelijk met mc nair in de verdediging.. ik had er ook geen vertrouwen in gehad!

Ik had verwacht dat Rooney minstens 2 wedstrijden geschorst ging worden voor deze tackle. Dus de FA laat het hierbij?

30 september 2014 om 14:00

Doe niet zo zielig man, hij wordt gewoon 3 wedstrijden geschorst. Waarom neem jij aan dat de Fa het hierbij laat? Domme stemmingmakerij.

30 september 2014 om 14:06

frikx waarom zo fel reageren op medellin? ik heb het vermoeden dat medellin gewoon niet heeft meegekregen dat hij drie wedstrijden is geschorst?

30 september 2014 om 15:06

@frikx

Ik had nergens gelezen dat hij voor 3 wedstrijden geschorst was, des te beter. Ik dacht namelijk dat de FA er niks over had gezegd.

30 september 2014 om 14:02

Rooney heeft drie wedstrijden gekregen en heeft deze geaccepteerd. Dus hier laat men het bij

30 september 2014 om 15:06

Bedankt! Dat had ik namelijk nog niet gezien.

Ja hoor Shearer... in een split second dat Rooney die schop inzette, dacht hij: "kijk die verdediging, die gaan deze man nooit tegenhouden". Hij wilde gewoon een professionele overtreding maken, maar de uitvoering was dermate beroerd dat hij er maar gelijk een rode kaart van maakte.

Die 'pundits' in Engeland zijn over het algemeen wel de meest irritante bijverschijnselen in het Engelse voetbal. Ze hebben allemaal hun eigen belangen, favorietjes en mening klaar. En als je het nodig vindt om kritiek te leveren, vind je bijna altijd wel een stok om mee te slaan.

Rooney is gewoon niet de meest intelligente speler die daardoor, voor een aanvaller, vaak rood krijgt. Rooney loopt sowieso te veel, hij moet voorin blijven om daar scherp te zijn.

30 september 2014 om 14:05

Eerste directe rode kaart in 5 jaar... Moet niet gekker worden natuurlijk.

Hij krijgt ongeveer per 106 wedstrijden een rode kaart dus vind het nogal meevallen.

30 september 2014 om 14:14

Rooney is niet de meest intelligente speler en krijgt daardoor, voor een aanvaller, vaak rood???
Waar tover je deze informatie vandaan...? In club voetbal heeft hij 2 keer rood gehad.
Dennis Bergkamp 3 keer, Henry 3 keer, C. Ronaldo 5 keer om maar wat voorbeelden te noemen. maarja, dat waren ook niet de meest intelligente spelers natuurlijk.

idd pprins .... sinds 2009 ze eerste directe rode kaart... Opvallend veel pakt die er... ;-)

En zat verdedigers? had hij die overtreding niet gemaakt had west ham united in overtal gestaan.
De uitvoering is zoals al meerdere vertellen beroerd en dom.

Rooney zal ongetwijfeld ook weten dat de defensie van Man. United niet goed genoeg is, maar deze overtreding kwam veel meer voort uit frustratie. Je maakt jezelf belachelijk in Leicester en in die fase liep het thuis tegen West Ham ook niet zoals je zou willen.

Voor een lichte, professionele overtreding was nog wat te zeggen geweest, maar hier zat veel meer achter. Vandaar de schandalige uitvoering en de terechte rode kaart.

Flauwekul dit. Onder ferguson deed hij dit ook vaak genoeg, maar toen durfden scheidsrechters geen rood te geven. Refs lijken echt bevrijd richting Utd nu die gestopt is.

30 september 2014 om 13:58

Ja ze waren allemaal bang voor Ferguson. Wat ben jij achterlijk zeg. Alleen omdat United nu niet succesvol is zit jij niet te janken over de scheids. Komt wel weer als United bij de top 4 aansluit, jamergenoeg.

Ik denk dat Louis van Gaal denkt dat hij, als de blessures voorbij zijn, over een voldoende verdediging beschikt. Anders had hij er wel een gehaald lijkt me. Geld zat daar in Manchester. Maar veel mensen hier op voetbalzone reageren een beetje als die oliesheiks: als het even tegen zit moet er meteen gekocht worden.

Geen leiderschap in de laatste twee linies en teveel in de spits. Totaal geen balans, dat is van Gaal aan te rekenen met zijn aankopen. Een type veron op het middenveld en een type stam in de defensie zijn nodig. Maar t is een begin. Vertrouwen moet groeien.

30 september 2014 om 14:02

Denk niet dat van Gaal echt een inbreng gehad heeft. Deze manier van beleid is totaal het tegenovergestelde van zijn werkwijze. Onbegrijpelijk dat een club als Utd zo kansloos te werk is gegaan de afgelopen 2 jaar. Fellaini en Mata alleen al is pak m beet 90 mljn door het afvoerputje, knap staaltje kapitaalsvernietiging.

1 oktober 2014 om 08:40

Van Gaal had 200 miljoen te besteden, als Blind dan komt dan weet je dat hij iig een vinger in de pap heeft. Mata is niet door het afvoerputje en Feillani kan je natuurlijk ook de verkoopprijs mee rekenen. Maar je hebt gelijk dat waren risico aankopen. Club is in paniek maar de huidige stand van zaken kan je van Gaal zeker aanrekenen, het is zijn taak om die paniek iig bij de spelers weg te nemen.

Ipv schoppen had ie hem beter aan.zn shirtje kunnen pakken. Zelfde effect, maar dan met geel. Om dit aan een zwakke defensie te koppelen gaat mijn inziens heel ver

Het leukste vond ik de reactie van van Gaal, terwijl het zo smerig was. United heeft echt een extreem lange weg te gaan, en mensen moeten dat beseffen. Zo'n Liverpool scenario als een paar jaar terug is niet ondenkbaar, als je ziet hoe sterk die top-4 is.

1 oktober 2014 om 08:42

Welke top 4? Liverpool staat onder United. Arsenal op 2 en City op 3 punten.. United kan van iedereen verliezen maar ook winnen..

Wat een kletsert die Shearer. Dat ie maar eerst op zichzelf let.

Ga spelen Shearer je bent zelf een puinhoop

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

467 fans
Coach, 36 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 15 januari
Barcelona ziet de komst van José Gayà als een interessante optie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren