‘Brands gebruikt transfers als bliksemafleider voor het falen bij PSV’

Zaterdag, 3 mei 2014 om

Marcel Brands trad in juni 2010 in dienst bij PSV, als opvolger van Adrie van Kraaij in de functie van technisch manager. De bedoeling was dat hij de club zou helpen in hogere sferen te komen, nadat men in het seizoen 2007/08 voor het laatst landskampioen was geworden. Het is Brands sindsdien echter niet gelukt om PSV succesvol te laten zijn en De Telegraaf analyseert zaterdag dat de druk op de technisch manager inmiddels zeer groot is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Heeft Marcel Brands in vier jaar tijd gefaald bij PSV?


Gerelateerd

49 reacties (laatste reactie door bondskoots)

Goh, en gisteren zat die ene kerel van De Telegraaf bij Derksen aan tafel waar hij ongeveer net hetzelfde zei. Het komt weer uit onverdachte hoek ja.

3 mei 2014 om 09:24

Schuif het maar op de Telegraaf af als er ware woorden worde gezegd. Of ben je tevreden met het Psv van de afgelopen 4 jaar?

3 mei 2014 om 09:35

Nou, ik ben geen PSV-supporter of zo, als je dat bedoelt, ik stoor me er alleen een beetje aan dat dit hier als een "objectieve analyse" wordt weergegeven.

3 mei 2014 om 09:39

Objectief is de telegraaf over het algemeen niet als het over psv gaat, en ze zullen psv misschien wat eerder aanpakken dan een andere krant. Neemt niet weg dat wanneer hier een andere krant bij de bron had gestaan dit stuk waarschijnlijk wel werd geaccepteerd, omdat het toch behoorlijk ware woorden in het stuk herbergt.

3 mei 2014 om 09:44

Als het zo is, is het zo. Maakt niet uit wie het zegt.

Het is een rotzooitje binnen PSV. Spelersgroep vol met kinderen die zichzelf helemaal de bom vinden maar nog lang niet zo goed zijn als ze denken. Trainer (Cocu) die er dit seizoen nog niet klaar voor was. Faber die 'assistent' is, maar ondertussen aast op de baan van Cocu. Brands verdient zeker goed geld voor PSV, maar als je dan vervolgens afspreekt er niets voor terug te kopen en allemaal 20 jarige uit de jeugd in de basis te zetten, ben je gwn aan het oppotten en niet investeren

3 mei 2014 om 16:03

De telegraaf is ook niet objectief over Ajax als het ze uitkomt!
Ze blaten soms maar wat.
Maar je kan moeilijk zeggen dat Brands en psv het goed hebben gedaan.

Wie zijn deze mensen eigenlijk? Dit zijn enkel journalisten met een mening. Waar zijn de echte voetbalmensen die hun meningen oordeel geven? Daar ben ik namelijk veel meer benieuwd naar dan de mening van Valentijn Driesen. Journalisten horen te rapporteren, niet te beïnvloeden.

3 mei 2014 om 08:12

Gisteren had Valentijn driesen het erover dat hij bij de Telegraaf vooraf ging bepalen of ze met de Telegraaf de bondscoach gingen steunen. Toen dacht ik al. Dit is hoe de Telegraaf werkt. Een vooraf ingenomen mening bepaalt de artikelen die Ze schrijven. Dan is het niet gek dat alles wat van hen komt zo Ajax gekleurd is. Kunnen ze niet gewoon schrijven wat er gebeurd???

3 mei 2014 om 08:46

Snappen jullie dan echt niet dat ook kranten gekleurd zijn? Weet niet in wat voor Utopia jullie leven maar die bladen zijn ultra commercieel en populistisch. Waar rook is, is vuur is de mentaliteit en ze doen er alles aan om vuurtjes op te stoken. Dat ze Telegraaf een Amsterdamse krant is klopt en dat Jaap de Groot huisvriend is van Cruijff klopt ook maar als er sensatie is aan te wakkeren rond Ajax, in negatieve zin laat die krant het ook echt niet na hoor. Dus niet als een Calimero zitten janken nu en smeken om raszuivere objectieve journalistiek. Dan zijn je verwachtingen niet realistisch. OT: volledig eens met de stelling, ik kaart dat al jaren aan hier en elke psv'er valt hartstochtelijk over mee heen om Brands bijval te geven. Was dan ook heel blij om te lezen dat verschillende psv supportersgroepen het licht nu ook gezien hebben en verantwoording eisen. Ik geef ze alleen weinig kans nu net zijn boezemvriend Gerbrands is binnengeloodst. Maar dat hij naar in jaar uit hard gefaald heeft om een evenwichtige selectie samen te stellen die in staat was tot het winnen van prijzen is zo klaar als een klontje. Knap verkocht, maar je zit bij een topclub en daar draait het om de knikkers.

3 mei 2014 om 09:00

Natuurlijk zie ik dat deze krant gekleurd zijn. Daarnaast twijfel ik ook aan hun niveau van analytisch vermogen. Juist die twee dingen probeer ik aan te geven. Dat jij het zogenaamd de wereld al helemaal door hebt, wil niet zeggen dat ik het niet mag aangeven op deze site....

3 mei 2014 om 09:22

De Telegraaf heeft Ajax flink afgebrand dit seizoen, dus de mening van jouw over die krant is zwaar gekleurd. Daarnaast heeft Driessen gezegd dat ze de bondscoach steunen zolang hij presteert. Dat houdt in dat zij niet van te voren bepalen of ze de bondscoach steunen, maar tijdens. Het kwam er dus een beetje ongelukkig uit, want van te voren bedoelde hij niet. Daarnaast is het AD qua journalistiek nog veel erger dan de Telegraaf. Elke alcoholist die iets negatiefs over Ajax te melden heeft, krijgt een podium, terwijl er geen enkele journalistieke waarde in rancune zit. Zelfs VI journalisten zijn een stelletje volgzame puppies. Die schrijven 9 van de 10 keer klakkeloos op wat ze voorgekauwd krijgen door de club waar het stukje over gaat zonder gedegen onderzoek of hoor/wederhoor. Denk bv aan Stef de Bont de Vitesse watcher, die man doet nooit gedegen onderzoek. Goede journalistiek is dood sinds het internet zijn intrede heeft gedaan, want het moet direct online anders is een ander eerder.

Overigens lees ik geen Moffenkranten, ik krijg alleen via via(bv via VZ) mee wat die Moffenkrant te melden heeft.

3 mei 2014 om 13:46

@manodedios

Elk mens ter wereld is bevooroordeeld, zo werken onze hersenen nou eenmaal. Ook elk mens discrimineert, dat is de manier hoe onze hersenen werken. Zonder dat zouden wij als mens niet kunnen functioneren. Maar de ene bevooroordeling is de andere niet. Ik pleit ook zeker niet voor raszuivere objectieve journalistiek, maar als directeur je journalisten monddood maken omdat je vooraf bepaalt over welke persoon je wel of niet negatief over uit moet laten gaat mij een paar stappen te ver.

Bevooroordeeld zijn is onbewust en komt voort uit wat je als mens heb meegemaakt. Dit is geen bevooroordeling, dit is alleen willen vertellen wat in je straatje past, niet in het straatje van de journalist, maar de leiding van de telegraaf. Dit gaat niet om ajax, dit gaat om hoe ziek de journalistiek in Nederland is met de telegraaf in het bijzonder.

De telegraaf die analyseert ...........
En ik hou van mijn schoonmoeder...........

Wat een ziekelijk pulpblaadje is dat toch.

3 mei 2014 om 09:06

Je hebt gelijk wat betreft die krant / roddelblad.

Maar als we verder kijken dan dat, klopt het dan niet gewoon wat ze schrijven? Wordt het niet eens tijd voor ontslag van Brands? Wordt het niet eens tijd voor een duidelijk beleid?

Ik zie namelijk veel PSV supporters iedereen op de schuld geven / aanvallen. Maar wat vind je nou zelf van het levenloze verhaal bij Psv? Ik geef al ongeveer 2 jaar aan dat PSV eens spijkers met koppen moet slaan en een richting moet kiezen.

Wat vind jij?

3 mei 2014 om 09:11

Heel simpel : onder rutten wordt niemand kampioen. 3 jaar mee opgezadeld dus drie jaar weggegooid.
En vorig jaar is er maar 1 die het kampioenschap verneukt heeft : de alom bewierrookte Dick advocaat.
Dat hij vorig jeaar geen kampioen is gewordn ligt puur en alleen aan de fouten die hij gemaakt heeft en dat waren er velen.
De keiharde feiten van zijn falen met bijbehorende uitslagen liegen er niet om en zijn niet op 1 hand te tellen.
Maar daar hoor je niemand over.
En ja ook ik weet dat brands (niet alleeen overigens ) ervoor gezorgd heeft dat advocaat trainer werd.
Iedereen vond dat toen de beste keus........

3 mei 2014 om 09:25

Ik ben het met je eens dat advocaat het vorig jaar mede verpest heeft maar de spelers hadden het gewoon moeten doen maar die hadden allemaal rare trekjes en dat hield advocaat niet in de hand

3 mei 2014 om 09:33

Wat te denken van dickies tactiek, aanpassingen tijdens wedstrijden en wissels??
Spelers moeten het ten aller tijde inderdaad zelf laten zien maar advocaat is een overhypte trainer die veel ,heeel veel fouten maakt.

3 mei 2014 om 10:55

@ stratumseind

Heel leuk ''iedereen vond Dick toen de beste keus'', maar Brands moet de beste keus maken. Hij is verantwoordelijk voor de gevolgen die zijn keus heeft, of die gevolgen positief zijn of negatief ter zijde.

Wat mij opvalt aan Brands is dat hij altijd meegaat in die grote stroom. Zo kan hij nooit wat fout doen. Vorig jaar zomer was de grootste stroming ook Cocu.. Dus, nu moeten we Brands weer ontzien?

Die man is zo langzaamaan wijs genoeg om zelf te kunnen beslissen, maar lijkt daar toch moeite mee te hebben.. Hij loopt graag achter een paar belangrijke mensen binnen de club of een groep supporters aan, zodat hij zich altijd kan verschuilen..

Alles wat nu bij PSV rondloopt, loopt daar vanwege Brands. Of Brands heeft die mensen zelf aangetrokken, of hij heeft de contracten verlengt. Kortom, Brands is 100% verantwoordelijk voor dit Psv. Of zie jij dat anders? Is iemand die 100% verantwoordelijk is voor wie er rondloopt, 100% verantwoordelijk is voor de indeling van die mensen en 100% verantwoordelijk is voor het te voeren beleid niet 100% verantwoordelijk?

Volgens mij valt daar niet echt over te discussiëren.. Brands is 100% verantwoordelijk. En nu komt de vraag; ben je tevreden met dit Psv?

3 mei 2014 om 15:08

We kunnen tevreden worden

3 mei 2014 om 16:09

Had je ook een datum en goede technisch directeur in gedachten?
Ik zie het met de huidige groep spelers en trainers niet zo maar verbeteren.

3 mei 2014 om 09:29

Stratuseind. Ik vind het wel heel makkelijk hoe supporters van psv nu roepen, 'kijk de telegraaf weer de pik op ons hebben'. Als je buiten de naam telegraaf kijk, dan worden er toch gewoon ware dingen gezegd. Of vind jij dat Brands jullie de afgelopen jaren fantastisch op weg omhoog heeft geholpen? Ik zou niet echt zo tevreden met die man zijn.

3 mei 2014 om 09:35

lees mijn reactie nummer 14 eens.
Iedereen maakt fouten ook Brands , maar het is een media vast gegeven dat ze graag koppen zien rollen anders is er weinig spectakel.

3 mei 2014 om 09:53

Oke dus volgens jou reactie hierboven: laat hij (mede) eerst een trainer te lang zitten die niet capabel genoeg is, vervolgens stelt hij (mede) een trainer aan die wederom niet capabel is en dit jaar doet hij dat nog eens dunnetjes over. Tel daarbij op de spelerselectie die in de afgelopen jaren nooit uitgebalanceerd is (steeds een goede aanval en een slechte verdediging) en je kan toch spreken dat Brands niet alleen maar 'foutjes' maakt. Ik vind dat je wel erg coulant bent t.o.v. Brands.

3 mei 2014 om 10:28

We kennen allemaal het verhaal Rutten.
Een zeer aimabele man waar ieereen een zwak voor heeft.had een contract voor drie jaar en psv zat toen financieel in zeer zwaar weer .
Ontslag was daarom om meerdere redenen geen optie.
Advocaat werd gezien , zelfs door de "vijand" als geweldig keuze terwijl we allemaal hebben kunnen zien he opzichtig hij in dat ene jaar gefaald heeft.

Cocu is de man voor de nieuwe termijn.
Die gaat ook echt niet ontslagen worden.cocu stond al langer op de lijst om hoofdtrainer te worden en verdient de tijd.dat het dit jaar zo verschrikkelijk tegenzat heeft niet alleen met de onervarenheid van cocu te maken.psv heeft voor deze wijze van werken gekozen en aarom kunnen we philip over twe jaar pas eerlijk be of veroordelen.

3 mei 2014 om 12:09

Ik vind dat je wel eens een fout kan maken op gebied van coaching, maar feit is dat tot nu toe lijkt dat Brands 3x een fout heeft gemaakt met de aanstelling van de coach. Ook ik vind dat Cocu wat meer tijd verdient, maar op basis van het aanwezige materiaal had hij wat meer kunnen en moeten presteren dit jaar. Maar daarbij vind ik ook dat de spelerselectie die Brands maakt, keer op keer geen goede verhoudingen heeft. De balans in het elftal is de laatste jaren gewoon ver te zoeken. En dat kan je de trainers aanrekenen maar valt zeker ook op het conto van Brands te schrijven. Bekijk ook dit jaar weer, totaal hals over kop de verjongingskuur invoeren aan het begin van het seizoen, en vervolgens in de winter weer in blinde paniek een totaal overbodige en dure rechtsbuiten halen. Het beleid is gewoon ver te zoeken onder Brands, zoals DeToekomst hierboven al zegt, Brands waait eigenlijk maar met alle winden mee.

3 mei 2014 om 09:29

Het zal best wel dat jullie psvers een hekel aan de telegraaf hebben maar wat ze nu over Brands schrijven is toch gewoon waar??

3 mei 2014 om 09:35

Voor jouw geld mijn zelfde reactie als op inke ajacied

Die Driessen lult maar wat joh.
Die denkt ook alles te weten over de Boer en hoe het reilt en zeilt binnen Ajax. Keer op keer blijkt er geen reet van te kloppen. Dus die neem ik al lang niet meer serieus. Het is inderdaad schandelijk als een journalist vooraf een mening heeft i.p.v. de feiten te verwoorden.

ik vond het overdreven. Psv had vorig jaar een goede selectie en stond halverwege ver voor. Ik vind het meer de schuld van advocaat dan van brands dat ze toen geen kampioen geworden zijn.

3 mei 2014 om 09:07

Hehe eindelijk iemand die het begrijpt.

3 mei 2014 om 09:37

Ok maar Brands heeft nooit en te nimmer aan de doelstellingen voldaan als TD. En heeft ook aan transfers lang niet zoveel verdiend als algemeen wordt aangenomen. Nieuwste VI. Of is VI nu ook niet objektief meer. Zo kies jezelf de media die je wilt geloven. Telegraaf is mijn krant ook niet maar hier hebben ze wel een punt. Maar goed als jullie Brands steunen prima hoor.

3 mei 2014 om 09:15

Eens met de stelling, het voetbalelftal met schulden wordt meer gewaardeerd in de voetbalwereld dan een brak elftal met een gezonde financiele huishouding. Dat vind ik niet. Ik vind het razend knap dat hij psv spelers die niets hadden gewonnen en matig speelden voor miljoenen weet te verkopen. Dit is een uitzondering geworden voor onze mickey mouse league. Alleen wij (ik) allen spelen fifa of football manager en weten allen beter hoe je een team en staf samenstelt. Schaars, rekik en maher vallen tegen. Bruma, zanka en willems zijn miskopen. Park en hiljmark brengen te weinig. Ritzmeier die waarschinlijk de beste psv middenvelder gaat worden dit seizoen speelt bij cam ipv psv. Locadia is niet top. Matavz is mee geleurd en heeft hij niet weten te verkopen. Daartegrnover heb je zoet, tyton, arias, wijnaldum, depay, narsingh, jozefzoon die wel aardig spelen in de eredivisie. Ruiz was een veels te dure paniekaankoop die lijnrecht tegen het beleid in gaat. En tiovonen is met fluwelen behandeld terwijl dit een erg vervelende gozer is die niet presteerde als het moest. Bakkali weten ze niet te behouden door te veel wedstrijden voor het eerste te laten spelen zodat hij niet kan uitkomen voor jong psv. Mentaal zijn die laatste erg zwak. Eindcijfer: een 4, wegwezen. Ik vind hem wel een sympathieke Man met kwaliteiten,

3 mei 2014 om 10:12

Dan nog, er zijn miljoenen geïnvesteerd in de spelersgroep en resultaat 0. Dat mag je gewoon op Brands schuiven, verdediging is paar jaar zorgenkindje en dan komen ze met Ruiz aan die veel te duur is. Ik vind wel dat het verkopen (strootman / mertens) gewoon goed gedaan is qua opbrengsten. Alleen zoals stratumseind ook zegt, je hebt te maken met trainers die ook fouten maken

3 mei 2014 om 12:21

Maar noem mij 1 team dat direct nadat er 9 basisspelers weg zijn gegaan kampioen is geworden ?vorig jaar had het jaar moeten zijn, en was in principe alles in orde. Het team had voldoende kwaliteit en er was een trainer aangetrokken die het wel zou kunnen. Hier was iedereen het volledig over eens. PSV was de grootste titel kandidaat. Tot aan de winterstop was dit ook het werkelijke verhaal.

Wiens fout is het dat het daarna zo fout gaat ? Natuurlijk is het zo dat advocaat niet de verdedigers kreeg die hij zou willen hebben. Echter stond hij ook met "die prutsers" in december op de 1ste plaats. In plaats van deze spelers en het team beter te maken is het team alleen maar zwakker geworden.

3 mei 2014 om 16:13

Mwoa, ik vind dat ze een grote fout hebben gemaakt door van Bommel te halen.
Die wilde zich veel te graag bewijzen, waardoor het juist mis ging.

Ik blijf erbij dat het probleem op dit moment Cocu heet.
Het spelersmateriaal is helemaal zo gek niet, en wellicht is het een goede trainer, maar een waardeloze coach.
Er zit totaal geen lijn in en er is veel te weinig passie, dat reken ik maar 1 persoon aan en dat is de coach.
Stapje terug Cocu en iemand met meer autoriteit en ervaring graag!

3 mei 2014 om 09:53

Inderdaad. Eindelijk iemand die het ziet, ook in mijn ogen hebben ze veruit de beste selectie in Nederland, maar je ziet dat het talent er niet optimaal uitkomt, kijk alleen al naar Maher. Iedereen praat nu achteraf leuk mee dat hij een miskoop is, maar ik denk dat 90% van de mensen hier verwachtte dat hij bij PSV zijn niveau door kon trekken. Het enige wat ze Marcel Brands kunnen aanrekenen is dat hij een erg jonge selectie met een erg onervaren trainer combineert. Ook zou je met dit team in de CL geen hogen ogen kunnen gooien, maar dat station zijn wel al gepasseerd in Nederland. Als ze inderdaad een ervaren trainer naar voren schuiven en wat kleine aanpassingen binnen de selectie doen (voornamelijk rotte appels wegwerken) kunnen ze in mijn ogen zo kampioen worden.

3 mei 2014 om 10:43

Het enige dat Brands aan te rekenen is, volgens jouw stukje;
- Erg jonge selectie
- Erg onervaren trainer (maak daar maar gerust staf van)
- Rotte appels laten zitten

Sorry hoor, maar dan is hij toch compleet gefaald? Als dit zijn eerste jaar was, oké, maar dit is zijn derde (of vierde?) jaar geweest. Begrijp je dan echt niet dat hij compleet gefaald heeft? Hij heeft in al die jaren, ondanks dat hij heel erg veel geld mocht spenderen, nooit een team (selectie en technische staf) neer kunnen zetten dat echt in staat was om mee te doen om de titel. Het was of een gebrekkige verdediging waar Brands jaren niks aan gedaan heeft of een te jong elftal zoals dit seizoen...

Brands is er goed in kapitaal op het veld zetten en dit goed verkopen, maar volgens mij bekijkt hij het echt per individu en doet hij niet zijn best om een goed presterend elftal neer te zetten.. Ook die technische staf erbij..

Jullie rekenen het Cocu aan, maar wie heeft Cocu aangesteld? Wie heeft Cocu zoveel vertrouwen gegeven? Wie heeft Cocu zo belangrijk gemaakt in het nieuwe beleid? Wie wilde Cocu niet ontslaan, omdat hij anders zichzelf incompetent zou noemen?

Brands heeft alles wat nu bij het eerste elftal betrokken is zo neergezet en werkt het of werkt het niet? Alles waar jullie nu kritiek op hebben, is door Brands zo neergezet, maar jullie lijken dat nog niet te willen begrijpen...

Marcel Brands heeft tot nu toe vier seizoenen meegemaakt:
2010/11: 3e
2011/12: 3e
2012/13: 2e
2013/14: (waarschijnlijk) 4e
Dat is een topclub onwaardig, zeker als deze in het beleidsplan heeft staan dat het minimaal eens in de drie jaar kampioen moet worden en het de tweede begroting van Nederland heeft. Ik zou zeggen: Brands eruit, Cocu stapje terug → nieuwe 'td' en Bert van Marwijk als nieuwe trainer/coach.

3 mei 2014 om 10:46

Mee eens. En het blijft me verbazen dat sommige mensen het voor Brands opnemen en zelfs een clubicoon als Cocu meer de schuld hiervan geven... Hoe krom kan het zijn?

Marcel Brands is verantwoordelijk voor iedereen die nu bij PSV rondloopt. Hij heeft of die mensen aangetrokken of die contracten verlengt. Alles wat we nu bij PSV zien, loopt daar door Marcel Brands en het faalt. En toch.. Toch zijn er Psv'ers die liever Cocu ''slachtofferen'' dan Brands..

Ik kan er met mijn pet niet bij.

3 mei 2014 om 11:47

Ik voel me even aangesproken.
Brands heeft gefaald, absoluut. Van mij mag hij vervangen worden. Maar zou dat nou werkelijk direct doorwerken op het gras? Denk het niet.

Wat Cocu betreft, als je het "slachtofferen" wilt noemen, prima, maar ik zie het gewoon nog niet gebeuren onder hem. Het zou jammer voor hem zijn, maar ik vind niet dat je ons eerste elftal moet gebruiken voor de "opleiding" van Cocu. Hoeveel PSV ook te danken heeft aan hem.

3 mei 2014 om 12:32

Alsof Van Marwijk een kampioenenmaker is...

Laat ze lekker allemaal blijven zitten. Rust is nodig, niet weer het roer omgooien.

3 mei 2014 om 14:00

Blijkbaar is nog steeds niemand er van doordrongen dat PSV in hetzelfde schuitje zat als Feyenoord. Een over the top begroting en zware schulden. Ajax is kampioen dankzij het falen in het verleden van alle bestuurders die alles uit de klauwen lieten lopen. Zij hebben simpelweg alles weer het eerst op orde, Feyenoord ook bijna, al gaan ze weer ten onder nu ze De Kuip willen veranderen/vernieuwen/vervangen. PSV moet doorgaan op de ingeslagen weg en bouwen, of dat met Brands is of zonder, maakt mss niet zo heel veel uit, al zo ik nu zeggen laat hem meedraaien, zolang er en goede controle is op wat hij doet. Continuïteit is altijd beter dan aangepraat paniekgedrag. Al helemaal als die van de concurrentie vandaan komt.

De succesvolle jaren van PSV werden bepaald door twee belangrijke factoren: genoeg geld te besteden en een goed netwerk van scouts. Beide heeft PSV al een tijdje niet meer en dus moet het roer eigenlijk volkomen om. Maar ja, het jubileumjaar stond voor de deur en dus heeft men nog een keer geprobeerd om oude tijden te laten terugkeren en werd er stevig gesmeten met geleend geld. Succes of geen succes, van te voren was wel duidelijk dat de club dit niet lang vol kon houden.
Nu is er dan een jaar voorbij die je kan typeren als het jaar van de realistische koers. Veel jonge spelers met veel talent maar weinig ervaring. Bij gebrek aan een jeugdopleiding die barst van het talent, werden er jongens opgepikt die als talent faalden bij buitenlandse clubs. Bij gebrek aan een goed scoutingsapparaat werd er voor de ervaring teruggegrepen op jongens met eredivisie-ervaring die een paar jaar leuk hadden gecashed in het buitenland. Met een dosis gezond opportunisme werd er nog even diep in de buidel getast voor een talent van AZ die Brands in de toekomst wel even voor een goed bedrag aan een buitenlandse club zal weten te slijten.
Ik begrijp dat de PSV-fans mopperen, maar ook zij moeten inzien dat je op deze wijze niet zo snel kampioen zal worden maar dat het uiteindelijk de weg is die wel bewandeld zal moeten worden. Als PSV er in slaagt meer goede spelers op te leiden van het niveau Depay, kan de club daar op bouwen en is een kampioenschap in de toekomst heel goed mogelijk aangezien de concurrentie op dezelfde manier het hoofd boven water moet houden.
Natuurlijk moet Brands weg aangezien hij alleen maar oog heeft voor aanvallende spelers, en dan bij voorkeur gasten die we allemaal al kennen van een periode bij een andere Nederlandse club. En natuurlijk moet Cocu ervaring opnemen in zijn trainersstaf. Maar daarmee word je volgend jaar niet meteen kampioen. Geduld is een schone zaak.

3 mei 2014 om 23:45Met je eerste zin is alles gezegd; PSV heeft geen geld meer voor goede spelers. Zo simpel is het.

Ajax betaalt ruimschoots meer dan welke andere club en wordt dus kampioen.

ik citeer'een seizoen als deze is niet aanvaardbaar' veel zal in dit geval afhangen van het aanblijven van de trainer van ajax. Mocht hij vertrekken heeft psv een kans, anders niet. Zo liggen de zaken op dit moment voor psv maar ook voor andere ploegen in nederland . Zij zijn afhankelijk van de grillen van ajax en niet andersom. Ajax bepaalt de maat op dit moment op elk vlak

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4550
2.Ajax4350
3.Feyenoord3515
5.AZ256
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Dinsdag 18 december
Adrien Rabiot heeft een akkoord bereikt met Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren