Feyenoord heeft slecht nieuws voor vijftal verhuurde spelers

Vrijdag, 28 maart 2014 om 11:05Bart Kruyt

Jordy van Deelen, Mats van Huijgevoort, Boy de Jong, Kaj Ramsteijn en Guyon Fernandez hebben geen toekomst bij Feyenoord. Het vijftal speelt dit seizoen op huurbasis voor andere clubs en heeft te horen gekregen dat zij niet in aanmerking komen voor een nieuw contract in De Kuip. Dat meldt Feyenoord zojuist op de officiële website van de vereniging.

/

Van Deelen, Huijgevoort en De Jong hadden opties in hun aflopende contracten zitten, maar die worden niet gelicht. De verbintenis van Ramsteijn is formeel opgezegd en Fernandez is niet goed genoeg bevonden voor een contractverlenging. De vijf spelers kunnen dus op zoek naar een nieuwe werkgever.

Alle vijf de spelers van wie Feyenoord afscheid zal nemen zijn, zoals gezegd, op dit moment verhuurd. Van Deelen speelt dit seizoen op huurbasis voor FC Dordrecht, Van Huijgevoort is uitgeleend aan Willem II, De Jong zit bij Excelsior, Ramsteijn is verhuurd aan Sparta en Fernandez speelt voor PEC Zwolle.


Poll

De vijf genoemde spelers zijn niet goed genoeg voor Feyenoord


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door shorty84)

Jammer dat Fernandez niet vaak genoeg kon scoren voor Feyenoord om Pèlle en Guidetti uit de basis te houden. Zuur voor Ramsteijn die bij zijn eerste wedstrijd voor Feyenoord geblesseerd raakte. En ook jammer voor de rest. Ik wens ze het beste.

28 maart 2014 om 12:15

Ben benieuwd wie van deze spelers de komende tijd bij grote clubs terecht komen...!?

28 maart 2014 om 13:09

Ik verwacht niemand. Ik vind ze allemaal eerlijk gezegd te kort komen voor Feyenoord. Van deze spelers voorzie ik voor Jordy van Deelen nog wel de grootste toekomst.

Ik zie Fernandez we'll de top premier league halen. Doet het goed bit Zwolle

28 maart 2014 om 11:19

Dont feed the troll

28 maart 2014 om 11:20

Sarcasme hoop ik? Fernandez is een prima spits voor PEC en een prima 2e spits voor een club als Feyenoord. Maar Feyenoord hoort normaal gesproken gewoon een betere spits te hebben zoals: Guidetti en Pelle. Het lijkt erop dat Pelle zal gaan vertrekken dus komt er waarschijnlijk een nieuwe spits tenzij ze Ter Vrede in de spits willen houden maar dat denk ik niet.

28 maart 2014 om 11:22

Ja dat word echt een topper. Engeland, maak je borst maar nat...

Bizar, Guyon Fernandez heeft er toch wel 10 in liggen in 19 wedstrijden waarvan hij ook nog 7 assisten heeft afgegeven, dat is beter dan wat Armenteros en Schaken hebben laten zien, ik weet niet waar het beleid van feyenoord op gebasseerd is maar ik zie er soms toch wel barsten in.

28 maart 2014 om 11:32

En vorig jaar ook nog Mokotjo zo makkelijk laten gaan, in Zwolle zijn we jullie dankbaar!

28 maart 2014 om 11:44

Haha! Kan ik me voorstellen. Maar deze jongens zouden bij ons toch plaats moeten nemen achter Clasie en Schaken/boetius (hoewel Fernandez het niet veel minder zou doen dan Schaken denk ik). En Mokotjo zat al ruim 2 seizoenen bij ons alleen maar op de bank/tribune. Dus ik denk dat het hem ook vooral gegund werd dat hij ergens anders aan spelen toe zou komen. Aan zijn kwaliteiten zal het niet liggen.

28 maart 2014 om 11:45

Beide spelers hebben voldoende kansen gehad in de Kuip en hebben het niet kunnen laten zien. Daarnaast was het wangedrag van Fernandez al reden genoeg om niet met hem verder te gaan. Voor Mokotjo had het anders kunnen lopen maar heeft het simpelweg niet laten zien in de Kuip. Zijn wel meer spelers die goed kunnen ballen maar in de Kuip last krijgen van de zogenaamde kuipvrees. Lijkt dat dit ook bij Mokotje heeft gespeeld want zo vrij als hij speelt bij Zwolle deed hij bij Feyenoord niet.

28 maart 2014 om 13:11

Altijd maar weer de 'kuipvrees'.. Hij heeft nooit echt de kans gekregen om een serie wedstrijden neer te zetten, onzin dus dat 'kuipvrees'. Je ziet nu hij een aantal wedstrijd achter elkaar speelt, dat hij helemaal opbloeit.

28 maart 2014 om 11:48

Daarin zie je dus het verschil met spelen voor een topclub en een laag geklasseerde ploeg. Bij Zwolle krijg je in de aanval vaak veel ruimte, daar waar je bij Feyenoord vaak tegen een muur speelt waar weinig ruimte achter ligt. Fernandez is daarnaast een speler die je goed kan gebruiken op reactie voetbal, ook dat is niet wat Feyenoord speelt.

Totaal niet vergelijkbaar dus als je het mij vraag.

Goed nieuws! nu alleen Verhoek, Goossens, schaken en mathijssen weg!

28 maart 2014 om 12:08

Schaken vertrekt bijna zeker, want hij wou graag naar het buitenland. Verhoek zal denk ik ook wel verkocht worden. Goossens is op dit moment geblesseerd dus zal geen mooie club voor komen, dus zal om die reden wel in Rotterdam blijven. Mathijsen heeft dit seizoen een prima seizoen doorgemaakt in de Kuip maar is natuurlijk al op leeftijd en heeft een abnormaal hoog salaris. Wanneer hij akkoord gaat met een salarisverlaging mag hij van mij gerust nog een jaartje blijven.

Het is de vraag of PEC het salaris van Guyon kan betalen. Als het financieel haalbaar is, mogen ze van mij hem gelijk een contract aanbieden. Loopt er vaak bij als een ongeïnteresseerde zoutzak, maar is een echte goalgetter.

28 maart 2014 om 11:31

Die wil niet in Nederland blijven, dus ik zou me als PEC zijnde geen illusie maken.
Daarnaast verdient hij op dit moment een dusdanig salaris dat voor PEC ook niet haalbaar zal zijn. PEC betaald totaal +/- 3 miljoen aan salarissen uit. Dus dat gaan zij niet redden.

28 maart 2014 om 12:16

Vergeet alleen niet dat pec bijna zeker europees gaat spelen haha dus wie weet blijf hij

28 maart 2014 om 13:38

Volgens mij heeft hij het wel naar zijn zin bij Pec. Dat is natuurlijk ook wat waard. Denk dat hij bij PEC wel een contract gaat tekenen van 2 jaar ofzo.

28 maart 2014 om 14:27

Guyon is 28.. als die de kans krijgt om naar het buitenland te gaan, dan gaat die naar het buitenland. Bij PEC heeft hij het prima naar zijn zin, maar hij wil naar buitenland en hij wil ook gewoon nog goed verdienen. Hij kan nog jaren mee lichamelijk, maar hoogste niveau zit er gewoon niet in.

In nederland heeft hij het wel gezien en hij wil gewoon weg. Het liefste voor hetzelfde salaris als dat hij nu van feyenoord ontvangt natuurlijk.

Ramsteijn, Fernandeze en De Jong wisten dit natuurlijk al lang. Voor Van Deelen en Huijgevoort is het warschijnlijk wel een bittere teleurstelling. Ik had bij Van Deelen eigenlijk nog wel verwacht dat hij weer een kans zou krijgen in de voorbereiding en eventueel nog een jaartje verhuurd zou worden.

28 maart 2014 om 12:17

Van deelen kan je nog goed gebruikeb mochten janmaat en de vrij vertrekken dan heb je namelijk alleen nog van beek en lopes cabral vind ook erg raar

28 maart 2014 om 12:28

Niet zo lang geleden zag ik hier veel Feyenoorders positieve zeggen over Van Deelen. Wat is er gebeurt? Wordt toch gewoon ff kampioen met Dordrecht, is nog jong en vond hem zelf die paar keer dat ik hem heb zien spelen wel goed. Kan iemand (kenner) mij bijspijkeren?

28 maart 2014 om 12:29

*Gebeurd

28 maart 2014 om 12:35

Veel supporters vragen zich dit nu dus ook af zie ik op de fora. Van Deelen heeft dit seizoen nog in het eerste gespeelt. Weliswaar een weinig gelukkig debuut met een (zwaarbestrafte) rode kaart tegen Twente, maar toch. In eerste instantie zat hij dus wel bij de wedstrijdselectie. Men had dus verwacht dat hij nog wel een keer de kans zou krijgen na deze verhuurperiode.

28 maart 2014 om 12:52

Hij speelt ook erg weinig tot nu toe bij Dordrecht. Ik denk dat Feyenoord die verhuurperiode als laatste kans voor hem ziet, maar als je dan niet speelt is het snel over natuurlijk.

28 maart 2014 om 12:56

Van Deelen zit op de bank bij Dordrecht, komt hier al te kort laat staan bij feyenoord. Is nooit een geweldenaar geweest. Misschien moeten die forumsupporters tenminste eens de moeite nemen om te googlen op zn wedstrijdstatistieken. Off: voordat ik hier op kon reageren ben ik eerst zonder er op te klikken 10x doorgestuurd naar een adverteerderspagina. Vz krijgen jullie toevallig geld per klik en hebben jullie als gevolg 'per ongeluk' een frauduleus systeem ingevoerd of hoe zit het?

28 maart 2014 om 14:05

@cooler: Ik moet je gelijk geven dat ik de JL niet volg en eigenlijk puur uitga van wat ik bij Feyenoord over hem las/gezien heb.

Off: Zeker via de mobiele pagina? Daar heb ik er ook last van inderdaad. Zeer irritant dat als je op een topic klikt je naar een advertentie pagina gaat.

Vooral van Guyon vindt ik het jammer!

Begin van dit seizoen opteerde ik al een 3-mans voorhoede met vlnr Fernandez-Pelle-Boetius en toen werd ik voor gek verklaard! Nu doet die jongen het gewoon heel goed bij Zwolle en wij hebben Schaken en Armoetroefos!

Graafland, Bakkal en Armenteros gaan ook weg. Goed van Feyenoord om spelers uit hun salaris huis te halen die het niveau niet halen.

28 maart 2014 om 11:52

Nadeel is dan alleen wel dat je selectie erg krap gaat worden. Er moeten voor die spelers ook weer war terug komen, daarnaast ook kans op vertrek van wat basisspelers. Feyenoord zal volgend seizoen ben ik bang een heel ander gezicht krijgen met een selectie wat moet gaan wennen aan elkaar.

28 maart 2014 om 12:24

Tuurlijk denk ik dat wel. Je zal wel moeten. Maar de selectie van Feyenoord is eigenlijk al te krap wanneer je een blessure geval hebt. Wanneer Clasie, Vilhena of immers geblesseerd raakt, heb je eigenlijk alleen vormer als back up die het aan kan. In de aanval heb je eigenlijk helemaal geen back-up, je hebt niet eens op rechts een speler staan van noemenswaardig niveau.

Je moet dus eigenlijk al sowieso op het middenveld 2 extra spelers en 2 goede vleugelspelers erbij. Vertrekt daarnaast een basisklant, moet je ook op die posities versterken. Je selectie op 3 a 4 punten versterken is al wennen, laat staan 6 a 7.

28 maart 2014 om 12:56

Spelers als Bakkal, Armenteros, Verhoek en in mindere mate Schaken ga je echt niet zo heel erg missen hoor. Ik zie zelf ook vele malen liever dat er jeugdspelers doorgeschoven worden, zeker omdat die nauwelijks slechter kunnen zijn dan de genoemde spelers. Volgend jaar lekker Karsdorp, Klooster, Achahbar en Manu bij de selectie, jongens die het graag willen laten zien. En als ze dan niet goed genoeg blijken is dat jammer, maar ik wordt tegenwoordig bijna depressief als ik zie dat Feyenoord gaat wisselen. Ze worden er per definitie zwakker op.

29 maart 2014 om 10:07

Met alle respect voor de bovengenoemde spelers. Met hun ga je geen kampioen worden. Als Feyenoord wilt groeien moeten ze afscheid nemen van hun, voorral gezien hun finaneciele situatie.
Met het geld wat vrij komt (salaris) en eventueel verkoop van spelers zoals Bruno Martins Indi (is op te vangen) en een Pele (wat goed geld oplevert) kunnen ze weer investeren. Nu maar hopen dat ze het geld goed besteden.

29 maart 2014 om 10:26

Daar ben ik het ook helemaal mee eens. Ik heb het ook niet op de wisselspelers van Feyenoord. Maar wat ik alleen wil zeggen is dat ik het zwaar in ga zien volgend seizoen. Dat je ze kwijt bent is mooi, maar er moet wel wat voor terug komen. Met een lege portemonnee is dat behoorlijk lastig.

Ik hoop dat Pelle en de Vrij worden verkocht en je daar flink voor kan vangen. Maar ik ben bang dat juist Janmaat en Kongolo vertrekken en de Vrij blijft, die ik dit seizoen 1 van de zwakste vind achterin.

Slecht nieuws? Dit is voor Fernandez goed nieuws, nu kan hij mooi bij PEC blijven. Daar is hij verzekerd van Europees voetbal, iets wat voor Feyenoord nog niet vanzelfsprekend is.

28 maart 2014 om 12:12

Het enige europese aan het voetbal wat Ferndandez gaat merken is het land.
PEC gaat zijn huidige salaris niet betalen, dus als hij dit in een ander land wel kan krijgen zal hij zeker niet hier blijven.

Fernandez, hoogmoed komt voor de val. Al uit de selectie gezet geweest. Mentaliteit kwesties. En dan voelde hij zich ook te goed voor andere clubs om aan verhuurd te worden. Dat liet hij ook nog eens met naam en toenaam merken in de pers!

Manu maakte pas op de plaats en krijgt volgend seizoen gewoon zijn kans, wat jammer is voor de club waaraan hij is verhuurd. Het verschil is, dat van Manu de inzet, mentaliteit etc!

28 maart 2014 om 14:31

Hoezo hoogmoed komt voor de val?
Omdat hij niet aan bepaalde clubs verhuurd wilde worden?
Of mag je dat als speler niet meer zeggen.

En hij wist anderhalf seizoen geleden al dat er niet verlengd zou worden,
dat is letterlijk zo gezegd. De reden dat hij aan bepaalde clubs niet verhuurd wilde worden is ook salaris kwestie geweest. Hij is komende zomer transfervrij en zal lekker richting Turkije of zo iets vertrekken, tekengeld pakken en nog zo lang mogelijk proberen een goed salaris te pakken.

De top zit er niet in en heeft er nooit ingezeten. Dat weet hij ook wel. Maar dat betekent toch niet dat je niet standvastig mag zijn in je eisen.

28 maart 2014 om 18:35

En dat is ook de reden van de "optelsom" die Jans het noemde dat hij geschorst werd? Plus, ja als je openlijk negatief als speler over andere clubs spreekt, kun je verwachten dat men zo reageert.

Trouwens hoopte hij nog altijd op een terugkeer bij Feyenoord. En er is helemaal niets tegen hem gezegd dat hij weg moest. Hij kwam niet voor in de plannen van Feyenoord. Maar eerder deze week heeft hij nog uitspraken gedaan waaruit dat blijkt.

Dat veel speler, die het vaak (net) niet halen bij topclubs, is het probleem dat ze soms onredelijke salaris eisen hebben. Plus het gaat ook om de mentaliteit. En dan kijk ik naar Manu, die absolute mentaliteit heeft. Niet zeiken, maar de kop ervoor. Fernandez is gewoon een omhoog gevallen speler. Nogmaals, als je door je eigen club geschorst wordt, zegt dat genoeg over de mentaliteit!!

30 maart 2014 om 19:21

Vind het bijzonder dat jij weet waar hij op hoopte. En er is vorig jaar al tegen hem gezegd dat hij weg mocht, hij mocht zelfs transfervrij vertrekken als hij een club kon vinden. Maar schijnbaar praat jij regelmatig met Fernandez ofzo.

En als feyenoord jou een belachelijk salaris geeft, moet je dan maar genoegen nemen met een kwart of 1/5de van dat salaris daarna? Feyenoord heeft hem dit salaris gegeven, dus hij heeft het volste recht om hier naar te vragen.

Maar er is nergens sprake van hoogmoed voor de val, want er is geen val. Hij weet zelf dondersgoed dat hij het hoogste niveau niet aan kan. Hij wil zelf niet in nederland blijven.

Dat het een lastige jongen kan zijn voor een trainer of groep, dat ontken ik absoluut niet, dat is die altijd geweest. Heeft altijd rare fratsen op het veld gehad.

Maar hoe reageert men op hem dan? want het enige wat hier in dit stuk staat is dat hij geen nieuw contract krijgt. Maar dat is niets nieuws. Verder kan je van hem vinden wat je wil, ik begrijp alleen je hoogmoed komt voor de val niet. Want daar is geen sprake van.

Vind het erg jammer van boy de jong was toch ooit het keeperstalent wat het Nederlands elftal zal gaan halen stond zelfs hoger aangeschreven dan van der hart erg jammer en denk dat je van deelen nog goed had kunnen gebruiken mochten de vrij en janmaat vertrekken dan heb je namelihj alleen nog lopes cabral en van beek en eventueel steenvoorden

Ik hoop dat hij wil verlengen en Zwolle hem een contract aanbiedt. Maar ik weet het niet. Mokthar Lachman en Achenteh wilden ook niet verlengen. Ik hoop dat Zwolle er alles aan gaat doen om hem contract te geven.

Allemaal terecht, op Fernandez na. Ik denk dat hij voor ons zeker nog nuttig had kunnen zijn. Ramsteijn zagen ze toch potentie in? Is dat er niet uitgekomen bij Sparta?

Ramsteijn mag wel terugkeren naar Vvv, ik vond hem in het vorige seizoen een van de lichtpuntjes in het duister.

Jammer van van Deelen. Wordt van Beek dan vervanger van Janmaat? Die vind ik beter als cv... Of willen ze Cabral zo snel mogelijk een kans geven? Was die nou links- of rechtsback?

28 maart 2014 om 14:32

Lopes cabral is rechtsback

Vijf goede zetten van meneer Van Geel. Het proces van doorselecteren is weer begonnen en als het allemaal goed gaat zijn we na dit jaar schuldenvrij en kunnen we weer omhoog kijken.

Fernandez doet het bij een club als Zwolle prima, maar is als counterspits niet nuttig is een speltype dat Feyenoord speelt. Daarbij heeft Fernandez meerdere malen kansen gehad maar zich echter nooit kunnen bewijzen voor de club.

Van Deelen is als rechtsback voor vele enigszins discutabel. Maar dit is een jongen die helaas niet potentie heeft. Heeft sinds de winterstop ook nog maar éénmalig gespeeld voor een respectievelijk FC Dordrecht.

Van Huijgevoort is ook flink door het ijs gezakt. Nooit echt uit kunnen blinken en zelfs bij Willem II nog geen enkele wedstrijd gespeeld volgens mij. Totaal geflopt deze jongen.

Dan hebben we nog Ramsteijn, waar Martin van Geel vorig jaar al van af wilde, maar welke niet verkocht kon worden. Ondertussen verhuurd aan Sparta waar hij het op zich alleraardigst doet. Prima niveau voor hem, zit helaas niet meer in.

Ten slotte Boy de Jong, krijgt ook geen speeltijd bij een respectievelijk Excelsior. Heeft daarbij ook erg zijn lengte tegen mijn inziens.

Ofwel allemaal spelers die je kan missen. Dit geeft Feyenoord ook weer een beetje ruimte voor eventuele salarissen te betalen.

En zo wordt mijn lijstje steeds completer, heb er 8 goed! Nog 14 te gaan! Lekker aan het doorselecteren Martin!

Kuyt 1 miljoen, Ziyech 3 miljoen, Toornstra 3 miljoen, Stam 1 miljoen, Van La Parra transfervrij, Hahn transfervrij.

Totaal uitgaven = 8 miljoen

Pelle 10 miljoen, BMI 6 miljoen, Janmaat 6 miljoen, Clasie 5 miljoen, Schaken/verhoek/goossens/lamprou/armenteros/bakkal... Jong/ramsteijn/fernandez/van Deelen/van Huijgevoort allemaal transfervrij laten vertrekken.

Totaal inkomsten = 27 miljoen

Ik zal een van de weinige Feyenoorders zijn die het zonde vind dat Fernandez weggaat. Vind hem een bruikbare speler die sowieso niet onder doet voor zowel Schaken als Armenteros. Daarnaast vind ik hem ook handig als je een keer op de counter wil spelen, met hem als spits. Kan me Ajax-uit in het seizoen 11/12 herinneren waar Guidetti door ziekte afwezig was waardoor Guyon in de basis startte. Feyenoord zette Ajax onder druk rond de middellijn en veroverde daar de bal om Guyon meteen diep te sturen. We waren toen veel gevaarlijker dan Ajax en Guyon was constant dreigend.

Het verblijf van Guyon bij Feyenoord was gewoon geen succes, dus begrijpelijk (en natuurlijk ook al langer bekend) dat hij vertrekt. Hij doet het bij PEC Zwolle zeer goed, voor het niveau van Feyenoord komt hij echter tekort. Natuurlijk heeft hij bij Feyenoord zo nu en dan laten zien een bruikbare speler te zijn, maar ik herinner me Guyon Fernandez vooral als een speler die vaak ruzie had met de bal. Guyon heeft zijn kansen gehad bij Feyenoord, maar heeft het niet waar kunnen maken. Jammer maar helaas, maar ook dat is voetbal. Feyenoord heeft genoeg aanvallers, Manu en Achahbar mogen zich komend seizoen bewijzen onder Rutten. Daarnaast staan jongens als Idrissi en Klooster op de deur te kloppen. Er is simpelweg ook geen ruimte meer voor Fernandez.

Jordy van Deelen, Mats van Huijgevoort, Boy de Jong en Kaj Ramsteijn zijn het ook allemaal net niet. Niet meer dan begrijpelijk dat zij op zoek kunnen naar een andere club. Mooi dat ook Bakkal en (wellicht) ook Graafland vertrekken, nu nog Verhoek en Goossens. Martin van Geel is in ieder geval goed bezig en houdt nu al een grote schoonmaak. In de zomer zullen er ongetwijfeld nog meer spelers Feyenoord verlaten. Mooie van dit alles is dat er ruimte komt in het salarisbudget en meer grote talenten een contract kunnen krijgen. Feyenoord is daarnaast bijna uit de schulden en met enkele transfers kunnen ze zo weer geld investeren en waardige vervangers halen. Volgend seizoen een zo goed als nieuwe selectie en een nieuwe trainer, ik ben erg benieuwd! =)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger283
S. BerghuisAanvaller2817
B. LinssenAanvaller268
N. JørgensenAanvaller193
L. SinisterraAanvaller153
N. MarsmanKeeper200
R. BoženíkAanvaller100
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

35 jaar
12 fans
Aanvaller

In de wandelgangen

Zaterdag 17 april
Er ligt een mooie transfer in het verschiet voor Elayis Tavsan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren