Barcelona deelt nieuwe contracten met clausules van 12 miljoen euro uit

Dinsdag, 28 januari 2014 om 21:20Daniel Cabot Kerkdijk

Macky Franck Bagnack en Jean Marie Dongou blijven nog jaren aan Barcelona verbonden. De respectievelijk verdediger en aanvaller, beiden achttien jaar en uit Kameroen, hebben een nieuw contract tot medio 2017 ondertekend, zo meldt de Spaanse topclub dinsdagavond. In beide verbintenissen is een transferclausule van twaalf miljoen euro opgenomen.

/

Bagnack en Dongou kwamen dankzij de Fundación Eto'o, een samenwerkingsverband tussen Barcelona en Samuel Eto`o, in 2008 in Catalonië terecht. Beiden maken dit seizoen deel uit van de selectie van Barcelona B, dat in de Segunda División uitkomt. Bagnack speelde dit seizoen veertien wedstrijden voor het tweede elftal, terwijl Dongou op twaalf duels staat. De aanvaller behoorde echter al zeven keer tot een wedstrijdselectie van het A-elftal van Gerardo Martino.

“Ik ben erg blij met mijn contractverlenging bij de beste club ter wereld”, verzekert Bagnack, die nog op zijn officiële debuut in het eerste wacht. Dongou debuteerde in december in de hoofdmacht en heeft inmiddels ook een doelpunt achter zijn naam staan. “Dit is een belangrijke dag in mijn loopbaan. Twee momenten waren nog belangrijker: mijn eerste dag bij Barcelona en mijn debuut”, verzekerde de aanvaller.


Poll

Jean Marie Dongou wordt in de toekomst basisspeler bij Barcelona


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door kevink)

Dongou is echt een top speler, ik hoop dat hij niet gekocht word en een kans krijgt, misschien als invaller in de 2e helft om op dreef te komen

28 januari 2014 om 21:40

12 Miljoen euro maar, als deze twee talenten het goed doen worden ze toch zo weggekaapt door topclubs? Ik vind die transferclausules nergens op slaan daar in Spanje.

28 januari 2014 om 21:45

Naar alle waarschijnlijkheid worden die clausules automatisch verhoogd naar 35 miljoen euro op het moment dat ze worden overgeheveld naar het eerste elftal, net als in de andere contracten die Barcelona in de afgelopen periode afsloot met andere talenten. Kan me niet voorstellen dat dat anders zal zijn in het geval van Dongou en Bagnack.

29 januari 2014 om 10:17

Thiago Silva kon daardoor vrij makkelijk vertrekken naar Bayern. Ik weet dat die clausules verplicht zijn in Spanje, maar waarom maken ze er niet standaard 100 miljoen van? Dan weet je zeker dat ze niet zo verkocht worden. Als ze leuk spelen dan is 35 miljoen ook niet een al te hoog bedrag.

29 januari 2014 om 12:45

@dd28

Omdat die transferclausules ook overeen moeten komen met de wensen van de spelers. Een lage transferclausule biedt meer kans op een transfer, en daarmee een manier voor de speler om wanneer nodig te vertrekken.

29 januari 2014 om 00:14

Erg leuk zo'n jongen maar deze wordt natuurlijk flink gehyped omdat ie bij Barça speelt. Iedereen weet dat dit geen basisspeler gaat worden, als je even naar de concurrentie gaat kijken. Zegt ook al genoeg dat je hem een top speler noemt....

Good job Zubi. Hopelijk heeft hij geleerd van die hele Sanabria-saga en begint hij eerder met de contractvernieuwingen van jeugdspelers. Munir el Haddadi, Bagnack en Dongou zijn rond, nu zo snel mogelijk Carles Alena, Carles Perez en Ayoub vastleggen.

28 januari 2014 om 21:32

Alejandro Grimaldo, Seung Woo Lee en Sergi Samper hebben inmiddels ook al hun contracten verlengd en dus hun toekomst aan de club verbonden, stuk voor stuk talenten waar ik geen enkele twijfel over heb dat ze het eerste elftal zullen gaan halen in de toekomst. Bagnack speelde een ijzersterke voorbereiding dit seizoen, maar moet nog maar zien of hij zich op langere termijn ook weet te bewijzen. Hetzelfde geldt overigens voor Dongou; op inzet, kracht en passie weet hij veel klaar te spelen, maar of hij technisch en tactisch mee zal kunnen met het eerste vraag ik me af. Ik laat me graag verrassen!

28 januari 2014 om 21:45

Het 1e halen lijkt me niet het probleem. Speeltijd des te meer. Spelers die er nu instaan zijn Champions league winnaars, Europees- en Wereldkampioenen. Om deze uit de basis te spelen lijkt me bijna onmogelijk. De ervaring die deze spelers hebben. Enige mogelijkheid is blessures, te oud dat ze aan vervanging toe zijn (xavi en Puyol binnenkort) of een transfer van een speler (yaya toure)

28 januari 2014 om 21:49

Seung Woo Lee heeft een (weliswaar onofficieel) contract voor vijf jaar getekend een paar weken geleden, wat aangeeft dat hij graag bij Barcelona wil blijven spelen, ondanks zijn ban. Hopelijk wordt alles opgelost met de Fifa, zeer jammer dat hij alleen in vriendschappelijke wedstrijden/toernooien kan spelen. Hij heeft vandaag overigens zijn debuut gemaakt voor de Juvenil A tegen Lokomotiv Tblisi, samen met Seungho Paik en Jang Gyolhee.

Bagnack vind ik niet zo sterk dit seizoen bij Barça B, maakt aardig wat fatale fouten achterin. Natuurlijk is dat normaal bij een jonge verdediger en is Eusebio niet ideaal (zeker in verdedigend opzicht), maar ik blijf twijfelen. Ik denk dat Quintilla, Tarin en Juanma Garcia meer kans hebben om uiteindelijk in het eerste team te spelen, al moeten die het ook nog maar laten zien bij het tweede team.

Dongou speelt zeer sterk in een team met een duidelijk systeem, net als Sergi Roberto. Die past zich ook aan elk niveau aan, mits het een goed georganiseerd team is met een duidelijk systeem in het spel. Het is ook de reden waarom beiden het bij het eerste eigenlijk beter doen dan in het B-team, waar eigenlijk geen duidelijk idee achter zit met Eusebio aan het roer. Verder wordt Dongou vaak op de flank opgesteld, vooral toen Sanabria zo nodig moest spelen, wat gewoon niet zijn positie is. Ik twijfel niet aan hem op tactisch gebied, maar technisch kan het nog veel beter. Voor zowel Dongou als Sergi Roberto zie ik op lange termijn niet meer dan een rol als rotatiespeler, zeker als je weet dat er spelers als Alena, Perez, Ayoub en natuurlijk Lee aankomen.

28 januari 2014 om 21:51

Klopt, maar beide talenten zijn nog maar kort geleden achttien geworden; dat duurt nog wel een paar jaar voor ze op de deur kloppen voor een mogelijke basisplaats in het eerste elftal. Laten we nou niet doen alsof deze twee talenten van het allerhoogste niveau zijn, dat is namelijk niet zo. Gewoon goede talenten, niet meer dan dat. Laat ze maar eerst even wat laten zien voordat er gesproken mag worden van toekomstige wereldtoppers.

Messias10, je laat weinig ruimte voor me om iets toe te voegen zeg! Rodrigo Tarin zie ik inderdaad ook meer potentie in dan bijvoorbeeld deze Bagnack, maar als je ziet hoe hij zich presenteerde bij z'n debuut moet je die jongen niet onderschatten. Een verdediger die nog maar net achttien is geworden maakt gewoon fouten, zo simpel is dat en Bagnack is niet anders. Duidelijk is wel dat hij leert van die fouten en steeds beter gaat spelen, dan zou hij zomaar eens door kunnen breken zoals Bartra dit seizoen. Prachtig trouwens dat Lee z'n debuut voor Juvenil A heeft gemaakt, ben benieuwd wanneer hij voor Barça B debuteert!

28 januari 2014 om 22:14

Haha, als ik eenmaal begin met het schrijven van een post over talenten van Barcelona vind ik het vaak lastig om stoppen. Jij kan er vaak ook wat van hoor, ik lees je posts altijd met plezier.

Tarin is echt een pareltje, doet me denken aan Sergio Ramos. Ik zou als ik jou was ook op Quintilla letten, probeert altijd de oplossing vooruit te zoeken en dat lukt ook eigenlijk altijd wel. Hij kan zowel op LB als CB spelen en is in potentie onze nieuwe Abidal. Als hij het eerste haalt zou je dus afwisselend kunnen spelen met een aanvallende Lb(grimaldo of Fran) en een verdedigende Lb(deze Quintilla). Ze moeten het natuurlijk nog wel allemaal waarmaken en de onderlinge concurrentie is dus ook moordend, helemaal omdat Barcelona volgens velen nodig een nieuwe verdediger moet kopen.

Er werd helaas wel met 1-0 verloren, maar dat was veel spelers die 3 jaar jonger waren en de jongens van Lokomotiv waren fysiek zeer sterk. Leerzame ervaring voor de jongere spelers. Kaptoum was trouwens geweldig, zijn balaanname en de manier waarop hij van zijn tegenstander wegdraait en daarmee meteen ruimte creëert is bijzonder knap. Genot om te zien.

Lee maakt waarschijnlijk op zijn achttiende zijn officiële debuut, aangezien hij voor die tijd geen officiële wedstrijd mag spelen, tenzij dit eerder opgelost wordt natuurlijk, maar ik heb al een tijdje niets erover gehoord. Misschien dat hij eerder al in een oefenwedstrijd verschijnt, ik kijk er in ieder geval wel naar uit!

28 januari 2014 om 22:27

Quintilla noemde ik een tijd geleden ook al als mogelijke toekomstige linksback voor Barcelona, het zal interessant worden wie van de twee linksbacks het tot het eerste zal gaan schoppen. Grimaldo of Quinti? We zullen zien, laat het ze eerst maar eens bewijzen bij Barcelona B voor een heel seizoen en dan voorzichtig brengen. Adriano's contract loopt in de zomer van 2015 af, dus beide heren hebben nog wel even.

Kaptoum heb ik inderdaad ook al eens zien spelen in de Youth League, maar vond hem geen dingen doen waardoor ik dacht een toptalent aan het werk te zien. Z'n naam had ik wel vaker gehoord, dus zal eens op hem gaan letten!

Om toch maar even een naam toe te voegen die echt onderschat wordt; Javi Espinosa. Werd in de jeugd al een grote toekomst toegedicht, maar wordt door Eusebio niet op waarde geschat terwijl hij echt een goede speler is.

28 januari 2014 om 22:51

Ik hoop op beiden. Quintilla heeft het voordeel dat hij ook centraal uit de voeten kan. Grimaldo is daarnaast net terug van een zware knieblessure (ACL als dat je wat zegt) en daarom is het ook nog maar afwachten of dat hem niet ervan weerhoudt zijn potentieel waar te maken. Vandaag zag hij er in ieder geval goed uit bij de wedstrijd van de Juvenil A. Kaptoum is nogal inconsistent, wat natuurlijk normaal is bij een talent. Op zijn plaats op het middenrif valt dat natuurlijk extra op. Jammer genoeg speelt hij wat minder omdat Enguene voor hem staat in de pikorde van Jordi Vinyals, wat in mijn ogen onterecht is, waardoor hij misschien wat stagneert. Javi Espinosa vond ik ook altijd onderschat, maar dit seizoen is hij basisspeler en doet hij het fantastisch. Hij vormt een goed trio samen met Samper en Denis Suárez. Laatst had hij een splijtende assist op Adama Traoré, echt prachtig. Ik dacht in de wedstrijd tegen Hercules, echter weet ik dat niet zeker meer. In ieder geval de moeite waard om eens op te zoeken, als je het nog niet gezien hebt.

28 januari 2014 om 21:36

Juist jij snapt het. Ik vind wel dat Bagnack meer minuten mag maken hoor. Gewoon durven Bartra naast Pique op te stellen en Bagnack inde beker wedstrijden laten spelen. In de voorbereiding was echt uitstekend bezig.

28 januari 2014 om 21:39

Bagnack speelde dit seizoen al 14 wedstrijden voor Barcelona B, niet meer dan logisch gezien hij nog maar net achttien is geworden. Minuten in het eerste zaten er voor hem dit seizoen toch al niet in, hij zou het eerst nog moeten bewijzen in het tweede.

28 januari 2014 om 21:53

Niet te vergeten dat Bagnack ook een tijdje geblesseerd was.

Ik hoop dat de jeugdspelers meer kansen zullen krijgen, want tot nu toe ben ik wel teleurgesteld. Hopelijk gewoon een aanpassingsperiode voor Tata.

Mooi nieuws, Dongou is zeker een talentje dat zich nog kan ontwikkelen tot een topper. Maar bij Barca zijn de kansen niet zo groot, dus gewoon hopen op wat geluk. In de voorbereiding heb ik hem mooie dingen zien doen dus dat beloofd.

Dongou is evht een geweldig talent. Ken Bagnack niet xo goed, kan iemand (Guaporta?) Mij iets vertellen over hem?

28 januari 2014 om 21:36

Jean Marie Dongou komt voort uit de voetbalacademie die Barcelona heeft opgestart in samenwerking met Samuel Eto'o toen hij nog voor de club uitkwam, net als Franck Bagnack overigens. De gelijkenissen tussen Dongou en z'n idool zijn wel treffend; snel, sterk en scorend vermogen. Het is dus niet vreemd dat hij door de media wordt omschreven als de nieuwe Eto'o, maar zo geweldig zie ik hem nog niet worden. Bij Barcelona B weet hij nog geen indruk te maken dit seizoen, maar zodra hij bij het eerste komt lukt hem dat weer wel. Een vreemd fenomeen, maar als hij dat zo doorzet lijkt hij volgend seizoen wel bij het eerste gehaald te worden.

Goed nieuws; beide toptalenten uit Kameroen tekenen bij en zullen in de komende seizoenen ongetwijfeld hun kans pakken of grijpen in het eerste elftal. Dongou traint al een aantal weken met het eerste mee en lijkt z'n kans te krijgen van Tata Martino, ben benieuwd of hij als breekijzer zou kunnen functioneren. Gelukkig is niet iedereen zo arrogant als Sanabria!

28 januari 2014 om 21:45

Guaporta, ben ik nou de enige die een clausule van 12 miljoen te weinig vind? Ze zijn beiden een groot talent, waarin ik Dongou heel hoog heb zitten persoonlijk. Dit contract zal niet heel snel weer opengebroken worden denk ik, dus mochten ze nou meer speelminuten krijgen en in positieve zin opvallen zijn er genoeg clubs die dan 12 miljoen willen uitgeven aan een zeer groot talent. Zeker een groot talent van Barca is in trek bij clubs.. Dus hebben ze een goede zaakwaarnemer of is Barcelona hier niet wat naïef in?

28 januari 2014 om 21:47

Naar alle waarschijnlijkheid wordt hun transferclausule verhoogd naar 35 miljoen euro op het moment dat ze definitief bij het eerste elftal komen, net als in de andere contracten die Barça afsloot met hun talenten.

28 januari 2014 om 21:48

Maar ook jammer dat niemand zo goed is als Sanabria! Top talent is dat hoor, verwacht trouwens ook veel van Dongou.

28 januari 2014 om 21:54

Zo goed is Sanabria nou ook weer niet hoor, althans het klinkt alsof je hem overschat. Dongou kan minstens zo goed worden als Sanabria. Verder heeft Barcelona nog Sandro Ramirez, Munir el Haddadi en Seung Woo Lee als spitsen rondlopen, waarvan de laatste twee zeker weten meer potentieel hebben.

28 januari 2014 om 21:57

Daarnaast heeft Victor Andrade van Santos blijkbaar al eens meegetraind bij Barcelona B en zou zomaar eens de overstap kunnen gaan maken, Barcelona heeft immers de eerste optie op hem. En inderdaad; Sanabria wordt nu echt hopeloos overschat, zo goed is die jongen nou ook weer niet.

28 januari 2014 om 21:50

Even eerlijk. Die Dongou...wie moet hij in de toekomst uit de basis spelen behalve Messi en Neymar? Dus in feite blijft er maar 1 positie over. What about Deulofeu...ik persoonlijk denk dat dit (dongou) doorverkoop spelers worden. Die Koreaan komt er over een aantal jaar ook aan. Dan heb je Rafinha nog.
Ook toekomstig middenveld, Iniesta,busquets, Fabregas en Roberto. Samper komt ook nog.
Het is op zich heel goed want je trekt de parels eruit of je kan verkopen.
Ik ben benieuwd hoe deze spelers zich gaan ontwikkelen.

28 januari 2014 om 21:59

Die Dongou is nog maar net achttien jaar geworden, die hoeft de komende jaren nog echt niet te denken aan een basisplaats in het eerste van Barcelona. Spelers als Pedro, Alexis, Deulofeu, Dongou en andere talenten kunnen gewoon meedoen in het roulatiesysteem en krijgen op die manier hun minuten wel. We zien het dit seizoen weer; Messi en Neymar spelen echt niet elke wedstrijd en op dat moment staat andere spelers weer klaar. Wees maar blij dat we zoveel pareltjes in de jeugd hebben rondlopen en we zien wel wie er uiteindelijk doorbreekt!

28 januari 2014 om 22:17

Klopt wat je zegt over roulatiesysteem.
Maar snap je wat ik bedoel als de basis voor belangrijke wedstrijden. Dan is de voorhoede voor de komende 6 jaar als het goed gaat nog steeds Messi en Neymar en dan nog iemand.
We zullen inderdaad zien wie het uiteindelijk gaat redden, heb alleen weinig hoop voor mr Dongou

29 januari 2014 om 08:00

Ik denk dat Messi op de lange termijn meer een bedreiging voor middenvelders uit La Masia is. Je ziet nu al dat hij wat verder terugzakt, wat het team ten goede komt. Vandaar ook die assists. Voor de rest ben ik het met je/jullie eens. Eerst maar zien of Dongou in het rotatiesysteem kan komen, ik denk dat hem dat wel gaat lukken. Basisspeler worden is een tweede en zal hij naar alle waarschijnlijkheid niet redden. Desalniettemin laat ik me graag verrassen.

Ik vind Haddadi en Seung Woo Lee de grootste talenten. En die andere 2 Koreaantjes kunnen er ook wat van. Probleem is dat deze spelers moeten opboksen tegen spelers van het beste team van de wereld (dat waren ze in ieder geval). En je ziet aan vergelijkbare spelers met inzicht, techniek en traptechniek zoals Pirlo, en vorig jaar nog Scholes, dat ze een lange houdbaarheidsdatum hebben.

28 januari 2014 om 21:49

el Haddadi is zeker een goede speler. Technisch en een goed schot. Enkel loopt er zoveel kwaliteit voorin; hij kan zo nu en dan gewoon meedoen wanneer het nergens om gaat.

Geldt ook voor Samper overigens. De grootste talent die er rond loopt.

Jammer dat Abdelkader Diaz naar City is vertrokken, dat wordt me toch een pareltje.

Het ligt in de handen van de spelers zelf of ze een blijvertje worden of niet.
Als ze eenmaal de smaak te pakken hebben en ze worden geaccepteerd dan kunnen ze binnen de selectie blijven.

Een nadeel is: Supporters van grote clubs zien graag grote namen in de voorhoede en als creatieve middenvelders. Als jongeling heb je het denk ik best moeilijk in Barcelona vooral als je niet regelmatig aan spelen toekomt.

Goed dat de echte toptalenten behouden blijven bij FCB. Na de hele Thiago- en Sanabria-affaire is het inderdaad belangrijk om de echte 'parels' op lange termijn te binden. Ook is de clausule een goed idee die de afkoopsom van 12 miljoen euro naar 35 miljoen euro verhoogd wordt indien het eerste elftal gehaald wordt. Samper en Dongou worden, denk ik, de nieuwe vaste versterkingen in de komende 2 jaar en de rest kun je eigenlijk geen pijl op trekken. Denk maar aan de voorbeelden zoals Bojan Krkic, Giovanni dos Santos en Sergi Roberto. Die zouden de nieuwe Messi, nieuwe Xavi etc. worden. Het is altijd maar afwachten, maar je ziet wel dat in Barca B veel toptalent rondloopt. Alleen jammer dat zij onder leiding staan van Eusebio Sacristan. Goede trainer voor een club uit de Segunda Division, maar dan weer niet voor Barca B... Dat vraagt toch meer om een opleidende trainer, dan een trainer die puur op resultaat wilt voetballen en minder aan het ontwikkelen denkt. Pep Guardiola en Luis Enrique daarintegen waren perfecte trainers daardoor bij Barca B en hebben zeer goede resultaten geboekt en de ploeg verder laten ontwikkelen.

Als je dongou voor 12 miljoen kan ophalen dan had ik het wel geweten. Een Engelse topclub zou hem nog een prachtig contract kunnen voorschotelen en weg is ie

Barcelona heeft echt 0 talent in de jeugdopleiding

nu nog snel mijn neefje de supertalent munir el haddadi een contract geven want de kapers zitten op de loer aangezien zijn contract in de zomer afloopt

29 januari 2014 om 07:55

Munir heeft zijn contract vorige week al met drie jaar verlengd.

fijn dat dongou blijft hij zal een vaste waarde zijn voor het eerste van barca.
Fantastishe speler zeer sterk en snel en balvastig. Een typetje die je graag in de punt van barca ziet.
Persiec wat ze nodig hebben. een ala eto;o.

Dongou kan best een goede speler worden weet alleen niet of hij het niveau al aan kan. Wel ben ik benieuwd wat Barca nog met Deulofeu gaat doen. Vindt hem een groter talent dan Bagnack en Dongou. De nieuwe Eto'o vindt ik ook al weer wat overdreven. Die gelijkenissen worden vaker getrokken op uiterlijk dan op prestaties en speelstijl.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4930 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona5333
4.Sevilla4816
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder253
PedriAanvaller252
A. GriezmannAanvaller236
L. MessiAanvaller2319
M. BraithwaiteAanvaller212
TrincãoAanvaller203
Jordi AlbaVerdediger222
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

16 fans
Coach, 58 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren