Besiktas speelt door prachtknal ex-PSV’er gelijk tegen Roberto Carlos

Maandag, 9 december 2013 om 20:53Gijs Freriks • Laatste update: 21:15

Besiktas is er niet in geslaagd de tweede plaats in de Süper Lig te veroveren. De dertienvoudig landskampioen kwam maandagavond via de tiende seizoenstreffer van Hugo Almeida op voorsprong, maar door een prachtig doelpunt van voormalig PSV’er Manuel da Costa hield Sivasspor een punt over aan de uitwedstrijd in Istanbul: 1-1. Besiktas neemt de derde plek op basis van een beter doelsaldo over van Galatasaray, terwijl Sivasspor in de subtop blijft meedraaien.

Slaven Bilic kon niet beschikken over onder anderen Oguzhan Özyakup, die geschorst was. Zonder de geboren Zaandammer kwamen de Zwarte Adelaars al na vijf minuten op voorsprong: Almeida tikte van dichtbij een strakke voorzet van Ramon Motta binnen. Het was niet de laatste keer dat de defensie van Sivasspor er niet goed uitzag; Besiktas had in de eerste twintig minuten vaker kunnen scoren. Schoten van Almeida en Manuel Fernandes werden bijvoorbeeld geblokt. De bezoekers uit Centraal-Anatolië kregen na twintig minuten een grote kans om langszij te komen, maar John Utaka schoot het leer tegen de kruising. In het tweede kwart lag het tempo lager en waren kansen schaars.

Motta kreeg na 42 minuten nog wel een goede kans, maar zijn inzet werd gekeerd door Korcan Celikay. In de tweede helft ging het gelijk op. De meeste dreiging kwam van de Moedigen: Cicinho knalde rakelings over de kruising en Aatif Chahechouhe punterde recht op de keeper. Twintig minuten voor tijd was Sivas wel trefzeker: Da Costa pegelde de bal van twintig meter in de verre hoek. De bezoekers van Roberto Carlos hadden in de slotfase de zege kunnen grijpen, maar een schot van Chahechouhe werd van de lijn gehaald. Sivasspor pakte na twee verloren wedstrijden weer eens een punt, terwijl Besiktas in de laatste acht duels maar drie keer won.


Poll

Denk jij dat Sivasspor in de top vijf eindigt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door bjkkartal1903)

Ik vond het schot van da Costa houdbaar eerlijk gezegd. Naja, je ziet dat Oguzhan ondanks zijn leeftijd super belangrijk is voor Besiktas. Dit is wel nu lekker voor mijn club. 8 punten.

Jammer voor besiktas. Als Gs supporter gun ik het hun wel, hebben een prachtige aanhang (carsi) die zeker de beste van turkije is. Jammer dat ze minder knaken hebben dan gs en fb. Sivasspor doet het ook goed met roberto karlos aan de roer.

Roberto carlos is best goed bezig

Mooi voor ons dit. Jammer voor Besiktas, ik gun ze de tweede plaats wel.
Hoe speelde Besiktas? Ik heb alleen kleine stukjes gezien door de basketbal derby.

9 december 2013 om 21:51

Heerlijke derby+

9 december 2013 om 21:52

Jezus christus ik raak maar niet gewend aan m'n nieuwew telefoon. Uitroepteken moest dat zijn

9 december 2013 om 22:44

Ja was een leuke wedstrijd maar Fener speelde verassend slecht. Alsof ze de lig niet serieus nemen. Tegen Cska speelden ze als beesten. Concentratieproblemen ofzo.
Gefeliciteerd in ieder geval!

10 december 2013 om 02:13

Wat loop je nou weer te praten over basketbal? Dit is een voetbal fora, dus hou je net als ons allemaal eens aan de regels.

10 december 2013 om 08:07

Thanks! Denk dat fener vermoeid was na de wedstrijd tegen CSKA. Kan de beste overkomen

Daar waar Besiktas de eerste kwartier de wedstrijd kon beslissen tegen een ongeconctreerde Sivasspor, verzuimde het de kansen en kreeg Sivasspor de mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd. Dat deden ze en gezien het spel beeld in de tweede helft kan de 1-1 uitslag als terecht worden beschouwd.

Bilic laat steeds meer steken vallen. Hoe kan je nou Fernandes wisselen als Mami zijn vervanger is ? Hoe slecht Fernandes ook speelde, hij kan nog altijd een corner, vrije trap effectief nemen. Fernandes was slecht, maar Motta alles behalve. Hij was samen met Mehmet Akgun één van de betere aan de kant van Besiktas.

Sivas heeft leuke aanvallers, maar ze hebben geen balans in hun team. Als je zag hoe kinderlijk ze de eerste minuten Bjk lieten doordringen in hun zestien kreeg je bijna het idee dat ze waren gekomen om te verliezen.

Er waren twee pingel situaties. De eerste van Almeida vond ik absoluut geen penalty. De handsbal van Cicinho(speelde overigens een prima wedstrijd) zou ik een penalty geven, maar je kan hem ook niet geven. De non-verbale uitleg van Abitoglu is een logische uitleg. Een 50/50'tje.

P.s

Ik kijk net Lig Tv 3 en ik hoor 'fener aglama'. Het heeft iets met basketbal te maken, kan een bepaalde lid mij vertellen wat er nou precies is gebeurd ? Galatasaray - Fenerbahce of iets dergelijks, iemzkand meer informatie over de uitslag ?

9 december 2013 om 21:18

Basketbal team van Galatasaray heeft thuis met 72-62 gewonnen van Fenerbahce.

9 december 2013 om 21:21

Turkse VZ-goeroe!

''keep your friends close but your enemies closer''

Analyseren van de tegenstander.

On:

Bjk is er nog niet klaar voor, het killer-gevoel is niet aanwezig. Besiktas is niet ongenaakbaar, wat ze wel in 03' en 08' waren. Het is nu meer meedoen in de top, maar niet bijten wanneer het wel kan/hoort. De zwakke punten van Bilic komen inderdaad naar voren.

Ps:

Vandaag was de basketbal-derby tussen Galatasaray en Fenerbahce toch? Had Fenerbahce niet van Cska gewonnen ofzo? Of is dat oud nieuws? update graag...

9 december 2013 om 21:54

Ja, Fenerbahce heeft van CSKA gewonnen maar dat was de Euroleague. Vandaag speelden Galatasaray en Fenerbahce in de Turkse league (72-62 winst GS).

9 december 2013 om 22:07

Bedoel je 2008-2009? Toen waren we zeker niet ongenaakbaar, '03 wel zoals je zelf zegt, maar '09 zeker niet.

9 december 2013 om 21:53

Galatasaray-Fenerbahce inderdaad. Turkse basketbal league, Galatasaray heeft 72-62 gewonnen

9 december 2013 om 22:10

Top. Over relevant gesproken..

10 december 2013 om 08:09

Er wordt toch zeer zeker naar gevraagd, of niet dan pipo? Dat jij het niet relevant vindt zal mij een worst wezen, sommigen volgen hun club in meer sporttakken dan alleen voetbal.

9 december 2013 om 22:13

Ik neem aan dat je niet vaak wedstrijden van BJK kijkt, want dan zou je weten dat Fernandes dit seizoen echt zwak is met zijn hoekschoppen. De laatste keer dat iemand scoorde uit een corner van Fernandes was uit tegen Bursaspor, 10 weken terug dus. Het lijkt alsof die gozer niet weet wat een 'tweede paal' is, iedere keer weer kiest die voor eerste paal, je tegenstander weet dat ook, dus bereik je er niks mee. Ik heb liever dat Bilic voor Muhammed kiest, want hij heeft toekomst, je kan op iets voortborduren met Muhammed. Van Fernandes weten we niet eens of hij na de winter nog wel in Turkije speelt. Hij had in de eerste helft iets van 8 of 9 keer balverlies geleden, dan vraag je om een wissel.

9 december 2013 om 22:22

Ik hoef niet vaak naar Bjk wedstrijden te kijken om te kunnen beweren dat Manu gevaarlijke corners en vrije trappen neemt. Integendeel, mensen die andersom beweren kijken Besiktas misschien elke week, maar komen voetbalkennis tekort.

Zoveel beslissende spelers hebben jullie niet. Manu is een van de weinige die wel beslissend kan zijn. Om hem dan te wisselen voor een speler die nog nooit beslissend is geweest wekt vraagtekens op.

9 december 2013 om 23:12

Sorry clutch maar dit keer ben ik het echt met gangstarr eens.. Dit was een zeer belangrijke wedstrijd en die wissel was veel te vroeg.. Als het in de 80e minuut gebeurt ok.. Ozzy is er al niet, Tore viel uit, dan ga je niet je laatste creatieve speler en beste speler zo vroeg wisselen voor een onervaren Mami..

9 december 2013 om 23:43

Nee, afgelopen twee seizoenen was hij inderdaad levensgevaarlijk met zijn corners, maar dit seizoen is daar nauwelijks sprake van. Dat jij vindt dat ik voetbalkennis tekort kom, dat kan, daar heb ik maling aan, ik zeg wat ik zie en wat ik zie is dat Fernandes dit seizoen nauwelijks gevaar sticht met zijn hoekschoppen omdat de meeste teams hem al door hebben. Daarnaast is die gozer al wekenlang slecht bezig en lijdt ontelbaar veel balverlies. Je zou meer verwachten van iemand die 4 miljoen netto per jaar plus tekengeld wilt ontvangen.

Overigens heb ik niks gezegd over zijn vrije trappen. Ik had het over zijn hoekschoppen. De statistieken spreken voor zich. Er wordt toch al tijden geroepen dat hij geen 'grote' voetballer is omdat hij niet beslissend is tijdens derbies, dus geen assists en ook geen doelpunten? Nou dan, volgens de statistieken is er dit seizoen pas één keer gescoord uit zijn corners. Begrijp me niet verkeerd, ik vind hem een geweldige voetballer, maar op dit moment verdient hij mijn respect niet. Zo zwak voetballen en toch zo'n hoge bedrag vragen, dat gaat er bij mij niet in.

@bjkkartal, wanneer moet Muhammed dan ervaring opdoen? In een bekerwedstrijd tegen een of andere club uit de derde divisie? Je kunt niet iedere keer op safe spelen met Muhammed, tegen zwakke ploegen kan iedereen goed spelen, gooi hem maar voor de leeuwen, kijken hoe hij zich handhaaft. We wachten al zo lang op zijn doorbraak, hij kan moeilijk doorbreken als hij nooit speelt.

10 december 2013 om 08:13

Fernandes aast op een transfer. Besiktas geeft hem geen salarisverhoging (terecht, overigens) waardoor die geldwolf niet meer geconcentreerd speelt. Denk dat ie binnen een jaar weg is. Spelers die zo opzichtig alleen voor het geld spelen kun je beter kwijt zijn.

10 december 2013 om 09:31

Ik zeg niet dat Muhammed geen speeltijd moet krijgen.. Ik zeg dat je Manu in deze wedstrijd nooit zo vrieg had moeten wisselen.. Daarna bestond het middenveld uit Mami,Akgun en Hutchinson. Met alle respect maar dat is natuurlijk geen top.. Ik vond het echt een oerdomme wissel in een zeer belangrijke thuismatch waar je 3 punten moest pakken.. Je stond 1-0 voor en Sivas was nauwelijks gevaarlijk geweest.. Niks aan de hand dus.. Maar als je hem dan in de 55e wisselt geef je Sivas vertrouwen, en je zag dat we zelf het initiatief uit handen gaven.. En aan die aannamew dat Manu minder geconcentreerd speelt omdat hij nog niet heeft bijgetekend of zo, daar doe ik niet aan mee.. Wil hij weg, dan adios.. Geef m een paar tom meer, maar meer niet.. Anders adios

10 december 2013 om 11:29

We waren veel beter, maar vertel mij alsjeblieft wat Fernandes had gedaan tot zijn wissel. Die gozer lijdt zo veel balverlies, het lijkt alsof hij het expres doet. Ik denk dat Bilic er net zo genoeg van heeft als ik.

9 december 2013 om 22:46

Haha want op Ligtv 3 stond natuurlijk niet dat Galatasaray had gewonnen. Je moest het even navragen. Gluiperd

Ik heb een vraag aan jullie PSV-kenners. Sinds PSV een jonge elftal heeft en heel wisselvallig presteert zou Atiba Hutchinson bij het huidige PSV wel wat toevoegen? Hij speelt nu bij Besiktas maar aangezien psv wat problemen heeft dit seizoen, zou hij dan niet van pas komen? Hebben ze hem niet te makkelijk laten gaan ?

9 december 2013 om 21:31

Daar heb je een punt, niet overigens bij hem maar ook bij andere spelers, jammer dat vele spelers op jongr leeftijden al snel vertrekken

9 december 2013 om 22:09

PSV zou hem op het middenveld zeker kunnen gebruiken. Voor zover ik me kan herinneren lieten ze hem vorig jaar vooral als rechtsback opdraven, wat die ook naar behoren doet, maar zijn plek is toch op het middenveld.

Freddy Mercury is zijn snor kwijt en naar verluid zijn er dna sporen gevonden op de bovenlip van.......

Hugo Almeida, what were you thinking man ? Dat je twee keer scoort tegen Volkan, wil nog niet zeggen dat je z'n verschrikkelijke snor moet nabootsen.

9 december 2013 om 21:56

Movember is geweest, dus dat is het ook niet. Misschien heeft Almeida de (overigens zeer gekleurde) hipster scene van Istanbul ontdekt. Gaat ie op z'n fixed gear fietsje naar de trainingen.

9 december 2013 om 22:42

Misschien chillt hij de laatste tijd in de ''ulkucu ocagi''van Istanbul

cCc Almeida reis cCc

10 december 2013 om 10:04

Hahahahahaha.

Gouden opmerking!

Een cursus 'wedstrijden beslissen' zou ik aanraden voor onze spelers. Hoeveel kansen wil je krijgen? Sivasspor deed er bijna alles aan om ons te laten scoren in de eerste helft, een volgende stap zou zijn dat ze die bal er zelf inschieten. Dit is ons de laatste jaren zo vaak overkomen, dat ik tijdens de rust al wist dat we hier punten zouden verliezen.

Ik hoop niet dat onze voorzitter luistert naar een deel van de supporters die om het hoofd van Bilic en Önder Özen vragen. Bilic heeft echt tijd nodig, Muhammed heeft echt tijd nodig, deze selectie heeft gewoon tijd nodig, zo simpel is het.

Motta moet 2,5 miljoen kosten, als die zo doorgaat is dat echt een koopje. Op dit moment vind ik hem na Caner de beste linksback op de Turkse velden.

9 december 2013 om 23:46

West58, Ziya is een speler die ik al jaren volg en van wie ik ook altijd heb gezegd dat hij een kans verdient in het nationale elftal, maar Caner vind ik op dit moment toch de beste linksback.

Bjkkartal1903, het zijn vooral de aanhangers van Serdal Adali die dat roepen, dat heb ik wel gemerkt.

10 december 2013 om 11:28

Adali? En wie zijn dat dan en waar roepen ze dat? Je weet hoe het in Turkije werkt.. Als de resultaten tegen zitten gaan er mensen zeiken.. Als we maar CL halen

10 december 2013 om 11:31

Op Haber1903, ik weet ongeveer wie er allemaal voor Adali is.

10 december 2013 om 13:47

Haber 1903? Je bedoelt in het forum? Dit bestuur is het beste bestuur sinds tijden en moet de tijd krijgen. Net als de coach en de jonge spelers. Hierbij moet je natuurlijk om de zoveel tijd evalueren en kijken wie wel en wie niet past in ons team en wie goed presteert.. Zo een Ramon bijvoorbeeld heeft nog geen slechte wedstrijd gespeeld terwijl hij geen voorbereiding mee heeft gemaakt en op het laatste moment is gehuurd.. Dat vind ik knap en dat moet beloond worden. Hugo presteert ook goed en hij maakt mijn vertrouwen in hem waar.. Jammer dat Fernandes de laatste weken achter blijft, hij moet echt zijn verantwoordelijkheid nemen nu..

9 december 2013 om 23:42

Ze hebben idd tijd nodig, en die zielige mensen die istifa roepen snappen er niet veel van.. Bilic is er net, hij heeft zelf geen enkele transfer gedaan.. Mss dat hij aan de hand van het 1e half jaar, of jaar een aantal gerichte transfers doen.. Dit jaar moeten we de CL halen, kampioenschap zou een stunt zijn.. Volgend jaar in ons nieuwe stadion moeten we CL spelen en weer een stap verder zijn in het teamproces..

Dure punten heb bestikte slagen liggen. Ik ga toch voor Fenerbahçe of Galatasaray

10 december 2013 om 08:15

Bestikte slagen ahahahaahahahahaha leve autocorrect

Ik wilde de wedstrijd analyseren met pijn in het hart, maar de analyse van Gangstarr is dit keer foutloos dus hoef ik geen uitgebreide analyse te doen.. Je had 4-0 de rust in moeten gaan, je geeft het initiatief uit handen in de 2e helft mede door een oerdomme wissel van Bilic, en kan uiteindelijk zelfs verliezen.. Al was dat natuurlijk niet terecht geweest gezien de kansenverhouding.. Fernandes was zeker niet goed, maar bij een 1-0 en in een wedstrijd waar je al veel basisspelers mist en ook Gokhan Tore nog geblesseerd uitvalt ga je hem niet wisselen in de 55e min.. Dat is gewoon zelfmoord. Je zag hierna het geloof bij Sivas groeien en Besiktas het balbezit uit handen geven.. Als je een statement wilt maken als coach doe dat dan op de training, en niet in zo een belangrijke match.. Als je dit soort zekere overwinningen uit handen geeft ben je niet klaar voor de titel.. Fener sleept uit verloren situatie telkens nog een overwinning binnen en wij doen andersom..

9 december 2013 om 23:47

Dit is toch een veel betere statement? Als je Fernandes er in laat, geef je eigenlijk toe dat je niet zonder hem kunt. Nu laat je hem zien dat het menens is.

10 december 2013 om 09:38

Ja een statement die je ploeg de wedstrijd kost.. Het moet niet ten koste van het team gaan.. Ik snap je punt, en voor het zelfde geld pakt het goed uit en valt Mami geweldig in.. Maar ik vond het gezien de spelers die we al misten geen goede zet..

Damn! Wat een teleurstelling. Op zo n moment moet je doorslaan en je punten pakken om de aansluiting niet te verliezen. Wat erger ik mij de laatste tijd aan die Ferdi. Voetbalt behoorlijk inspiratieloos. Mis echt de tijden van Lucescu. Vechtlust en tactiek altijd erg sterk met weinig investeringen.

9 december 2013 om 23:47

Vechtlust is er wel, maar idd niet bij Manu vandaag.. Was te laks zonder bal en leed soms dom balverlies.. Maar ja waar hebben we t over, je speelt de nr.5 van de ranglijst in de 1e helft gewoon volledig van de mat maar verzuimt je kansen af te maken..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Besiktas

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Besiktas8147
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
C. LarinAanvaller3519
V. AboubakarAanvaller2615
A. HasićAanvaller82
U. YuvakuranKeeper60
C. TosunAanvaller33
Javi MonteroVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Besiktas.

Brazilië
171 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 7 mei
Manchester United beschouwt Jan Oblak als zijn ideale nieuwe doelman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren